Hur konvertera högtalarkablarna till RCA-kontakter

Hur konvertera högtalarkablarna till RCA-kontakter


Konvertera högtalarkabel till RCA kontaktdon kan tjäna två syften. Först, genom att tillsätta RCA-kontakter på högtalarkabel, kan du göra dina egna högkvalitativa RCA-kablar för ett relativt billigt pris. För det andra finns det ett begränsat antal högtalare som faktiskt kräver RCA-anslutningar från förstärkaren till högtalarna. I båda fallen, omvandling av en regelbunden bit högtalarkabel till en tråd med RCA-kontakter i båda ändar är en relativt enkel process som är väl inom förmågan hos ljudet gör-det-självare.

Instruktioner

1 Skär en längd av högtalarkabel lämplig för dina anslutningsbehov. Mät tråden och sedan klippa det med din avbitartång.

2 Skala av isoleringen från båda ändarna av kabeln så att en halv tum av metalltråd är utsatt.

3 Ta ena änden av högtalarkabeln och skjut jacka för en av dina RCA-kontakter över tråden. Nu sätter den positiva ledningen av högtalarkabeln i mitten kontakten på RCA kontakten bakifrån. Värma spetsen med lödkolven och smälta en liten mängd lod in i spetsen för att hålla tråden på plats.

4 Håll negativa ledningen högtalarkabeln mot insidan av fliken RCA. Värm med lödkolven och löd på plats. Skjut hylsan över kontakten och skruva fast den när lodet är cool.

5 Upprepa steg 3 och 4 i den andra änden av längden på högtalarkabeln för att slutföra din kabel.