Electric Blue afrikanska ciklider & hur de Mate

Electric Blue afrikanska ciklider & hur de Mate


Den elektriska blå afrikanska ciklid är en färgglad, randig medlem av Cichlidae familjen med en kula formad kropp och en maximal storlek på åtta inches. Liksom de flesta andra ciklider är elektriskt blått en köttätare och är en aggressiv tankmate som endast cohabitates väl med sin egen art och andra ciklider från Malawisjön i Afrika. Avel ciklider innebär utmaningar som vanligt tropiska fiskodling inte kräver.

habitat

Den elektriska blå afrikanska ciklid föredrar en varmare miljö med temperaturer mellan 24,4 och 27,8 grader Celsius. Denna ciklid föredrar en vatten pH mellan 7,8 och 8,6 och behöver en livsmiljö minst 70 liter för att tillgodose sin storlek och förhindra revirbeteende. Gott rockwork är en integrerad del av en lyckad afrikansk ciklid set-up, eftersom det kommer att ge cikliderna ställen att gömma och skydda sig från varandra.

Matning

Elektriskt blått afrikanska ciklider lockas till ett antal olika livsmedel, särskilt under parningsprocessen. Förse dem med köttig mat som mygglarver, småfisk och artemia. För att öka den allmänna hälsan i tanken, överväga att lägga spirulina flingor också.

Parning

Den idealiska gruppen för avel elektriskt blåa ciklider är ett harem av mellan fem och sju kvinnor till en enda hane. Den främsta orsaken till detta är att en enda kvinnlig orsakar aggression i den manliga, och han kommer sannolikt att plocka på den enda kvinnliga snarare än avla med henne. Genom att tillföra en enda hane med flera honor, skapar du en mer positiv miljö för den manliga, vilket minskar aggression riskerna och upping chansen av en framgångsrik avel.

brooding

Den elektriska blå afrikanska ciklid är känd som en specialiserad mun grubblaren och honan är ansvarig för att bära äggen. Hanen initierar processen genom att gräva ett hål i substratet för den kvinnliga, som lägger äggen inuti i hålet. Honan skopor sedan äggen i hennes mun. Hanen befruktar äggen direkt i kvinnans mun, där de stannar tills hon väljer att släppa dem. Ynglen frisätts inom en tid av 12 till 18 dagar och de vara omkring en tum. De flesta ciklid medlemmar i denna grupp är relativt lätta att föda upp i ett hem eller hobby akvarium när de rätta förutsättningarna är uppfyllda.

Separation

Att ge äggen den bästa chansen att överleva, flyttar varje hona i hennes eget utrymme medan hon höjer sin unga i hennes mun. På så sätt blir det ingen chans att andra fiskar äta sin unga när hon släpper dem efter utvecklingen. Det är också fördelaktigt att förse varje häckningsområde med massor av stenar, vikar och grottor, så att både vuxna och barn fisk har tillräckliga dölja utrymmen.