Tryckpunkt Sinus Huvudvärk Relief

Mer än 35 miljoner människor lider av sinus sjukdom i USA, enligt hemsidan ent-consult.com. Sinus hålrum är ett stort tomrum i mitten av huvudet som filtrerar luften och håller skadliga partiklar från att komma in i lungorna. Sinus hålighet är känslig, lätt irriterad och inflammerad av allergener, vanlig förkylning och miljön. När sinus hålrum blir upprörd, sväller och orsakar tryck på ögon, öron och käke. Trycket i sin tur orsakar huvudvärk som kan vara svår och smärtsam. Använda tryckpunkter är ett sätt att lindra sinus huvudvärk.

Avlyssning Method

Använd gäng metod för att minska trycket orsakar sinus huvudvärk. Har en vän eller familjemedlem att hjälpa dig. Sitta i en stol och be din vän att placera händerna på sidorna av huvudet, med början vid tinningarna. Har din vän använda sin pekfinger för att peka på templet och börjar gå ner kindbenet av ansiktet tills möte på näsan. Har vän sakta gå tillbaka till kindbenet medan du knackar. Avsluta avlyssning med en mild budskap på tinningarna. Upprepa så ofta som behövs.

Head-Press Method

Använd huvudet-press metod för sinus huvudvärk som påverkar pannan. Har en vän stå framför dig, placera en hand på baksidan av huvudet och den andra direkt på pannan. Har vän sakta utöva påtryckning, successivt blir svårare och svårare. När huvudet komprimeras av händerna, hålla positionen i 10 sekunder, och sedan har din vän sakta släppa upp på trycket. Upprepa så ofta som behövs.

Massage

Använd massage vid basen på baksidan av huvudet där huvudet och halsen möts. Har en vän hitta de två lober i botten av skallen. Instruera din vän att trycka på de två loberna i 20 till 30 sekunder, slutar med en lätt massage. Det tryck som placeras på baksidan av huvudet kommer att lindra sinus huvudvärk på toppen av huvudet, i pannan eller kindbenet regionen. Upprepa detta förfarande efter behov.