Idéer för Vaxduk projekt

Idéer för Vaxduk projekt


Hemmafruar, sjömän, och campare gång täckt kraftig bomull med tjocka lager av linolja för att göra en ny vattentätt tyg som kallas "vaxduk." Några av de föremål tillverkade med gårdagens olje täckt tyg ingår gingham dukar, tält, hattar och jackor. Tidigt vaxduk var inte helt vattentät, men tog lång tid att göra och hade en stark lukt. I slutet av 1950-talet, tillverkare skapade dagens version av vaxduk genom att applicera ett tunt skikt av poly-bomull flanell. Tygerna, ofta tryckt i färgglada mönster, var en hit och har använts för projekt inklusive tygkasse, dukar och hopfällbar husdjur vatten skålar sedan dess.

Tygkassar

Vaxduk fungerar bra för kassar att det är hållbart och mångsidig. Skapa en söt vaxduk hänger ut ur en mängd olika ljusa fasta eller mönstrade vaxduk tyger finns på de flesta hantverks och tyg butiker. Kombinera två eller flera tyger för att skapa en personlig look, och försköna med knappar. När du gör en tygkassar vara noga med att lägga till en band axelrem att hålla dig bekväm. Också lägga till en stark rektangel av material såsom kartong till botten av påsen för att hålla sin form och öka dess hållbarhet. Använd det minsta antalet stift möjliga när du syr vaxduk, dock - hålen där de petar genom tyget kommer att vara permanent. Vaxduk kassar är bra för att bära till stranden eller marknaden, och även göra händig hantverk påsar eller stora lunch påsar.

Bordsduk

En vaxduk duk är ett elegant sätt att skydda ditt bord från daglig användning. Detta tåliga klädseln förvandlar en tabell i ett skyddat arbetsutrymme, lekplats station eller informell middag plats. Kör en enkel rak fåll runt duken eller skapa en scalloped kant för extra intresse.

Pet Vatten Bowl

Vaxduk kollapsar lätt och håller vatten, vilket gör det en bra kandidat tyg att använda i skapandet av en hopfällbar rese skålen för törstiga husdjur att dricka ur. Dessa bärbara, lätta rätter komma i särskilt praktiskt på långa vandringar och utflykter. Vaxduk behållare inte kommer att läcka och passar in i en ryggsäck eller väska. Skålen kan konstrueras med användning av en basisk origami teknik, som beskrivs på craftstylish.com. Kontrollera vaxduk etikett eller be butikens ägare att göra vissa vaxduk som kommer att användas för att dricka ur är inte giftig.