Direkt utlopp spis Pros & Cons

Direkt utlopp spis Pros & Cons


Medan husägare är oftast mer bekant med vedeldade eldstäder, är en gas spis ett idealiskt alternativ om du föredrar mindre arbete när belysning elden. Flera olika typer av gas spisar finns, men direkta vent modeller är en av de mer intressanta alternativen, eftersom de är kända för sin mångsidighet och bekvämlighet. Men om du funderar på en direkt utlopp spis, betonas både för- och nackdelar för att avgöra om det är rätt passform för ditt hem.

Pro: Nej Chimney krävs

Till skillnad från en traditionell ventilerad spis, gör en direkt utlopp eldstad kräver inte en skorsten. Istället är kolmonoxid och andra utsläpp förbränningsventileras genom väggen direkt bakom eller ovanför spisen. Som ett resultat, kan du placera en direkt utlopp eldstad i praktiskt taget alla rum i ditt hem som har en yttervägg. Du kan även installera din spis under ett fönster.

Pro: Enkel installation

Eftersom en skorsten inte krävs för en direkt utlopp eldstad, är installationen relativt lätt. Du behöver inte oroa dig för att bygga en skorsten eller jaga, och den öppna spisen inte behöver luftas genom taket. Väggarna behöver inte brytas upp heller, så installationen är snabb och billigare också.

Pro: Effektiv

En direkt utlopp eldstad är ventilationsrör faktiskt innehåller två rör, ett i den andra. Det yttre röret drar in luft från utanför hemmet i spisen för att antända gasen medan innerröret styr avgaser utanför. Eftersom hela systemet är tätt tillsluten, gör en direkt utlopp eldstad inte utnyttja någon luft inifrån hem till bränsle elden, vilket gör det till ett av de mest effektiva typerna av eldstäder. Faktum är att vissa direkta utlopp spis modeller är tillräckligt effektiva för att användas som en ugn.

Pro: luftkvalitet

Den lufttäta konstruktionen av en direkt utlopp eldstad bidrar också till luftkvaliteten i ditt hem. Med en traditionell ventilerad spis, kolmonoxid och andra skadliga avgaser kan komma in i rummet och utgör en hälsorisk för dig och din familj. Men med en direkt utlopp eldstad är avgaserna riktas utåt, och det finns inga öppningar eller luckor där det kan fly och tillbaka upp i rummet.

Con: Det går inte att elda

En direkt utlopp spis är endast lämplig för gasformigt bränsle, såsom naturgas eller propån. Konstruktionen tillåter inte vedeldning. Om du föredrar syn, ljud och lukt av en brasa, kan du inte njuta av en direkt utlopp eldstad.

Con: ingen direkt tillgång till Fire

Eftersom en direkt utlopp eldstad har lufttät konstruktion, behöver du inte direkt tillgång till branden. Som ett resultat, kan du inte grilla korv, toast marshmallows eller laga andra objekt i en direkt utlopp eldstad. Du kanske upptäcker att bristen på direkt tillgång påverkar också mängden värme som genereras av din eldstad.