Idéer för Victorian Art

Idéer för Victorian Art


Strängt taget var Victorian konst producerades 1837-1901 och omfattade ett brett spektrum av ämnen, tekniker och rörelser. Historiska ämnen var populära, liksom representationer av myter, symboler och folklore, särskilt genom studier av klassisk mytologi. Religiös målning hade en hög plats i det viktorianska samhället, liksom verk förmedlar en känsla av social historia. Illustration, fotografi och design var alla utvecklas på nya sätt.

Målning By Numbers

Såvida du inte är särskilt begåvad, kommer du inte att kunna återskapa den rika arsenalen av detalj i en fin viktoriansk målning utan hjälp. En målning av siffror kit kommer att göra hela verksamheten mer tillgänglig. Den "Victorian Garden" kit är ett typiskt exempel. Med en viktoriansk villa bland en grupp av träd, med ett vitt staket, sommarblommor och en damm, innehåller satsen en förtryckt texturerad konst ombord, akrylfärger och pensel, instruktioner och en färgkarta.

Fotografi

Fotografi var spirande i den viktorianska eran, som nya kameror och processer uppfanns. Med en modern kamera och fotoredigeringsprogram, kan du replikera konsten att viktorianska fotografier. Om du kan anställa några viktorianska kostymer och övertyga dina vänner att klä upp, så mycket bättre. Ta så många bilder som möjligt. Välj det bästa och öppna dem med din fotoredigeringsprogram. Applicera en sepia effekt att resa tillbaka i tiden.

Collage

Collage med hjälp av viktorianska bilder är mycket effektiv. Du kan kombinera blomster festooned illustrationer, nostalgiska scener och bevingade cherubs att göra utsmyckade men nyckfull verk. Du klipper helt enkelt ut de bilder som du vill, ordna dem och limma dem på ett pappersark, kort eller kartong. Du kan använda samma teknik på lådor, spegel ramar och bordsskivor, och bestryk det med lack, för att skapa decoupage. Du kan köpa collage ark från många håll. Swing Shift Designs är bara ett företag som även erbjuder några gratisprover för att komma igång.

Cyanotypes

Cyanotypes uppfanns 1842. De är utmärkande cyanblå utskrifter. Botanist Anna Atkins använde processen för att producera album av växtbilder. För att producera egna cyanotypes, kan du använda ett kit, såsom Michael Ware New Cyanotype Kit. Med Ware kit, kan du skapa upp till femtio 8 x 10 tum utskrifter om du tar hand att tillämpa sensibiliserande på rätt sätt med en glasbeläggningsstav, även kallad ömt som en "pöl pusher."