Hur man drar ett hästhuvud skisserar

Hur man drar ett hästhuvud skisserar


Att lära sig att rita djur kan vara en svår uppgift. När du ritar levande djur, proportioner är mycket viktig, och om konstnären inte kan få dem rätt, kan ritningen ser orealistiskt. Hästar är ett bra ämne att träna på grund av deras ansikten kan dras med hjälp av grundläggande former för att definiera konturerna. Genom att använda en diamantform, linjer och cirklar konstnären kan konstruera ett hästhuvud med rätt proportioner så att det ser både korrekt och verklighetstrogen.

Instruktioner

1 Rita en diagonal linje på ett tomt pappersark med hjälp av en penna. Denna linje är mittlinjen som går ner hästens ansikte från mellan öronen till spetsen på nosen. Vinkeln av linjen kommer att bestämma den vinkel vid vilken hästen håller sitt huvud, och längden av linjen bestämmer storleken på hästens ansikte. Till att börja med, börjar med en linje flera inches lång.

2 Rita en horisontell linje över diagonalen ungefär tre fjärdedelar av vägen från botten av linjen. Denna linje kommer att bestämma placeringen av hästens ögon och det bör vara ungefär hälften så lång som den diagonala linjen.

3 Skapa en diamant eller kite form genom att ansluta alla fyra punkter i de två linjerna. Denna översikt kommer att ge dig den grundläggande formen för din häst ansikte.

4 Rita en stor cirkel skär med kite form. Cirkeln bör hämtas från det vänstra hörnet av draken form och sträcker sig ungefär halvvägs förbi det högra hörnet av draken. Den övre delen av cirkeln bör nästan möta det övre hörnet av draken form och botten skulle falla nästan även med nedre hörnet.

5 Rita en liten cirkel under den stora cirkeln. Den lilla cirkeln ska omsluta nedre hörnet av draken form, och dess kontur bör vila mot konturerna av den större cirkeln vid en position på ca 45 grader från toppen av den mindre cirkeln. Den stora cirkeln kommer att ge dig ett utkast till hästens kinden, och mindre krets kommer att beskriva sin näsa.

6 Använd den horisontella linjen i draken form för att dra i din häst öga. På grund av vinkeln på ritningen, endast en av din hästs ögon är synlig. Rita en cirkel innanför högra hörnet av draken form och skiss på locken och hörnen i ögat.

7 Rita i din hästs öron ovan och till vänster och höger om det övre hörnet av draken form. Rita i din hästs panna och en del av dess hals för att styra placeringen av öronen. Startar vid den punkt i det vänstra hörnet av draken, rita en båge som flödar mellan hästens öron och kammar nästan i nivå med den vänstra kanten av den större cirkeln.

8 Skiss i hästens näsborrar. Baserat på vinkeln på din ritning, bör en hel näsborre placeras strax till vänster om mitten i den mindre cirkeln och en delvis synlig näsborre även med den första längs ytterkanten av den lilla cirkeln.

9 Skiss i hästens mun under näsborrarna, sedan definiera formen på din hästs ansikte genom mörkare några rader och radera andra.

10 Rita ett öga ås i det vänstra hörnet av draken formen drar sedan en sluttande linje från botten av åsen till den partiella näsborre. Vinkeln på denna lutning bör vara något mindre brant än vinkeln på draken form. Radera raderna inuti cirklarna och draken form, och skissa på hästens käke genom att dra en linje som förbinder de yttre bottenkanterna på de mindre och större cirklar.