Hur man byter drivremmen på en Kia Sorento

Hur man byter drivremmen på en Kia Sorento


Kia Sorento är en medelstor SUV med en åttacylindrig motor. Drivremmen är placerad på framsidan av motorn och ansluter till alla remskivorna motor. Remskivorna motor är de runda hjul som drivremmen vänder sig till kraftkomponenter på motorn såsom generatorn och servopumpen. Detta är ett ganska enkelt jobb, och med rätt verktyg och lite tid, kan du byta ut drivremmen på Kia Sorento själv.

Instruktioner

1 Ta bort de fyra skruvarna som håller fast plastkåpan till toppen av motorn med spärr set. Bulten storlek kommer att variera, beroende på årsmodell. Dra av locket av motorn och ställ in skruven på insidan av locket. Ställ locket åt sidan.

2 Anslut låstången till spännrullen intill generatorn mot botten av motorn. Dra åt tången till metallarmen och dra spännrullen i riktning mot förarsidan av motorn. Dra drivremmen bort av remskivor motorn och frigöra spännrullen.

3 Placera den nya drivremmen på motorns remskiva längst ned i motorn. Styra drivremmen upp och runt de andra trissorna motor tills du når spännrullen. Följ den gula routing diagrammet på kylaren för att placera den nya remmen.

4 Dra spännrullen mot förarsidan av motorn. Ansluta bandet till rullen på undersidan av spännrullen. Ta bort tången från spännrullen.

5 Sätt tillbaka plastkåpan ovanpå motorn. Dra åt skruvarna med hjälp av spärr set tills bultarna ordentligt.