Hur man rengör krom klädda hjul

Hur man rengör krom klädda hjul


Krom bildelar är elektriskt pläterade (eller "pläterad") med ett tunt skikt av krom, som ger dem deras ljusa glans. Under krom finns det alltid ett annat material, eftersom rent krom är alltför mjuk för att konstruera hjul. Chrome har länge varit ett populärt material för bil med utförliga uppgifter, på grund av dess ljusa glans och dess motståndskraft mot värme. Krom hjul, dock snabbt förlora sin glans som vägsmuts byggs upp på dem. Rost är också alltid ett bekymmer med kromytor. Det finns flera sätt att rengöra krom klädda hjul, beroende på hur smutsiga de är.

Instruktioner

1 Tvätta hjulen med tvålvatten. Grundläggande diskmedel blandas i en hink med varmt vatten tar bort lätt smuts från krom hjul. Bara doppa en ren, mjuk trasa i vatten och torka hjulen med cirkelrörelser. Var noga med att skölja hjulen med tvålfria vatten när du är klar, sedan torka dem snabbt för att undvika fläckar.

2 Ta bort matt från krom med ättika. Standard vit vinäger, som finns på någon livsmedelsbutik, är en syra som kommer att arbeta för att lösa avlagringar av matt och caked-on smuts från förkromade hjul. Häll lite vinäger i en hink, sedan doppa en mjuk trasa i det och skrubba hjulet tills ren. Trasan kommer att absorbera smuts, så vänd på den regelbundet för att säkerställa att du skrubba med en ren avdelning. Lägga till några bakpulver till ättika kommer att göra det mer kraftfull. Tvätta alltid hjulet med vatten och torka noggrant omedelbart efter rengöring med ättika.

3 Ta bort rost från krom med hjälp av aluminiumfolie. Du kommer att behöva skura hjulet först med en syra; antingen vit vinäger eller cola (den brusande dryck) fungerar ganska bra, även om cola lämnar hjulet klibbiga. Crumple en bit aluminiumfolie, blanka sidan utåt, och använda bollen av aluminium för att skrubba bort rost från krom. Detta är mindre benägna att skrapa och grop krom än skura det med hårdare stålull.

4 Applicera kommersiella kromrengöringsprodukter. Alla bildelar butik kommer att ha flera olika typer av krom polska tillgängliga. Dessa återställa glans till krom hjul ganska snabbt. Du behöver en ren, mjuk trasa för att sprida polska på hjulet och en annan mjuk trasa för att polera krom efter den polska tillämpas. Du kan också använda vax efter rengöring och polering; Detta kommer att skydda krom och tillåter dig att rengöra mindre ofta. Applicera vax till hjulet på samma sätt som polermedel: på en trasa, sedan poleras med en andra trasa.