Vad Är Stack bredd för en öppen Ridån?

Vad Är Stack bredd för en öppen Ridån?


Vanligtvis är en Ridån inte syns från publiken när den har öppnats. Det utrymme som krävs för gardinen utanför scenen kallas "stapling" eller "stack tillbaka" utrymme.

Stack bredd för en Bi-Part Curtain

Grand drapering, eller huvud ridå på en scen, är typiskt mycket bredare än själva scenen, på grund av den extra tyg behövs för att göra de strömmande vecken som normalt sett i en sådan gardin, och eftersom de två halvorna av gardinen överlappning. Allt som tyget behöver väsentligt utrymme i kulisserna för att hålla lakanet från att vara synlig för publiken. För gardinen att döljas bakom PROSCENIUM båge, är två inches av backstage utrymme som behövs för varje fot av ridåbredd (ej scenens bredd).

Stack bredd för en enda Curtain

Medan de flesta scen gardiner består av två draperier som del i mitten, några mindre teatrar eller hemmabioanläggningar använda enkla gardiner som drar öppen från ena sidan. Dessa gardiner behöver vanligtvis en stapel-ryggen motsvarande cirka 30 procent av ridåbredd.

Planering för stapling Space

Vid utformningen av en teater utrymme eller byta Ridån, måste du planera för stapling utrymme i vingarna. Dessutom ridån spår beställt måste vara tillräckligt lång för att täcka inte bara på scenen men alla stack tillbaka utrymme också.