Hur Penguins överleva i Frys klimat?

Hur Penguins överleva i Frys klimat?


Penguins fascinera, glädje och roa med sin befallande uppförande och vaggande promenader. Även om inte alla pingviner lever i extrem kyla, till de som inte har haft anpassa sig. De kan till exempel inte låta sina kroppar för att svalna. De förlorar rörlighet om detta händer. Och i det iskalla Antarktis, som ligger ute i solen för att värma upp är helt enkelt inte ett alternativ. The Penguin kroppar och beteenden närvarande olika sätt att hålla värmen.

Storlek

En fördel pingvinen har är dess relativt stora, för en fågel. Kejsarpingviner, till exempel, når vuxna vikter av upp till 29.9kg. Den minsta av Antarktis pingviner, den rockhopper, kan själv nå en vuxen vikt på över 2.27kg. Större djur förlorar mindre yta värme och kan behålla sin inre temperatur lättare.

Insulatioin

Pingviner bära sina egna invändig isolering i sina kroppar. Enligt de fjädrar och huden är ett lager av fett som håller pingvinen varm. Fettlagret isolering är särskilt värdefullt när pingvinen simmar i kallt vatten, där pingvinen tillbringar mycket av sin tid. The Penguin fjädrar tjänar också ett syfte. När kall, de ludd sina korta fjädrar ut för att fånga luften bättre isolering. När de överhettade, de ludd sina fjädrar för att shoo ut instängd varm luft. Värme och kyla utbyten mellan pingvin simfötter och fötter och resten av kroppen också stöd i att reglera temperaturen.

kontaktpunkter

Pingviner också hålla värmen genom att se till att så lite som möjligt av sin stora kropp vidrör is eller snö. Det gör detta genom att stanna upprätt och gunga tillbaka på hälarna, hålla tårna över isen. Dess stjärtfjädrar vilar på isen och ger balans, men inte ett sätt för värme att fly. I detta läge, den enda varmblodigt del av pingvinen vidröra isen är dess två små klackar.

Huddles

Hur Penguins överleva i Frys klimat?


När temperaturen är riktigt extrema och det finns en bitande vind, pingviner få i en klunga. Detta krypa ibland består av tusentals pingviner dela sin kroppsvärme. Även om de flesta av dem i krypa är avskärmade från vinden, som på ytterkanterna är mest utsatta. Pingviner har löst detta problem genom att rotera från tid till annan. De på omkretsen kommer inåt och andra rotera ut att ta den värsta stöten av den kalla och vindar. Detta samarbete håller pingvinerna värma använder betydligt mindre energi än vad som skulle krävas av en pingvin ensam.