Typer av Lister

Typer av Lister


Golvlister är dekorativa golvlister placerade i det område där golv och vägg ansluter. De skyddar också väggarna från vardagen skador orsakade av stolar, bord och golv rengöringsprodukter och kan skapa en röd tråd genom hela huset. De visas som ett slags klädsel eller gjutning mot väggen. Material och konstruktioner varierar.

Golvlist Material

Golvlister är i allmänhet tillverkade av trä, gips eller medeldensitetsfiberboard (MDF). Populära träslag är ek, tall, ask, bok, valnöt och lönn. Men vissa husägare föredrar MDF trä eftersom det är billigare och mer flexibelt, så att de kan forma golvlisten på väggen formen med större lätthet. Gips är ovanligare än de andra två materialen.

Gjutna Lister

Formade golvlister är i allmänhet finns i äldre hus och är svåra att matcha med nyare produkter. För att undvika att behöva byta golvlister i hela huset, försök att montera en gjuten arkitrav till toppen av en kantat ombord.

Traditionella Lister

Golvlister som används för att endast göras av trä och fästes på väggen med tunna remsor av trä och stöds med jämna mellanrum med "soldater", som är små, upprätt bitar. För år, golvlisterna var en enkel remsa av trä, men de har nyligen blivit mer genomarbetade.

Pre-Färdiga Lister

Pre-färdiga golvlister finns i butikerna. De är mer praktiskt eftersom de inte kräver slipning eller målning. Köpare behöver bara mäta, klippa och klistra dem på plats, vilket gör det enkelt att installera dem. I enlighet med mer moderna estetik, design har en strömlinjeformad, modern look men traditionell versioner är populära också.

Löstagbara Lister

Löstagbara golvlister är en ny innovation, medger tillgång till den inre håligheten av väggen och låta husägare att leta efter dolda termiter eller skadedjursangrepp. Den enkel borttagning möjliggör också för snabb och enkel rengöring.