Hur får man matlagning fett ur kläder

Hur får man matlagning fett ur kläder


När man lagar mat med olja vid en hög temperatur, tenderar fettet att stänka på spisar, bänkskivor och kläder. Fett absorberar i tyget, klamrar sig fast på gängorna och gör det svårt att ta bort. Efter att oljan har svalnat, omvandlar den till en tjock konsistens som visas som bubblor på kläder. Varmvatten liquefies fettet, så att den lossnar från tyget. Arbetet med fettfläckar så snart som möjligt för att förhindra permanenta fläckar.

Instruktioner

1 Blot flytande fett från kläder med en vit pappershandduk. Skrapa torkade matlagning fettfläckar från kläder med en sked, ta bort överflödig olja.

2 Placera en droppe av fett skär diskmedel på fingertoppen och gnugga in i fett fläcken. Göra det möjligt för tvål för att stanna kvar på fläcken i fem minuter.

3 Kör varmvatten i ett handfat och skölj tvål från kläderna. Placera kläderna i tvättmaskinen och tvätta med vanlig flytande tvättmedel och de hetaste vatten kläder vård etikett tillåter.

4 Ta bort kläder från brickan efter tvättning och undersöka fläcken. Om fettfläckar kvar, spraya dem med en fläckborttagningsmedel och tvätta igen.