1 Dag Earth Science Projects

1 Dag Earth Science Projects

1 Dag Earth Science Projects

Geologi, meteorologi, oceanografi och astronomi är de fyra grundläggande områden i geovetenskap. Jord forskare studera orsak och verkan av vädret på vår planet, effekterna av mänsklig verksamhet på miljön, och de arbetar för att utveckla nya former av energi och mineralresurser. Vissa forskare studerar andra planeter och rymden. Var och en av dessa studier hjälper till att skydda jorden och miljön. Naturvetenskapliga projekt som hänför sig till jorden hjälpa barn lära sig om deras planet.

dimbildning

Detta projekt kommer att visa hur vattendroppar i luften kondenserar för att bilda dimma. Fyll 1/4 av en tom och rengjord läsk flaska med kallt vatten. Fyll 1/4 av en annan tom och rensade läsk flaska med varmt vatten. Kil en isbit - så att den vilar tätt men faller inte - i halsen på varje läsk flaska och observera vad som händer med vattnet. Dimma bildas i flaskan med hett vatten, vilket bevisar att den varma, våta luft blandas med kallare luft orsakar kondens motsvarande växlande väder. Luften i flaskan med kallt vatten kommer inte att förändras.

vulkan

Detta projekt kommer att bidra till att lära hur komposit vulkaner bildas. För att göra en modell av en vulkan, placera fyra eller fem iskuber i en bred mun burk. Fyll burken med vatten. Fylla en barnmat burk med varmt vatten och rör om i fem droppar karamellfärg. Täck barnmat burk med en boll av lera. Punch två hål i leran och infoga en förskuren 4-tums sugrör så den når strax över leran. Placera barnmat burk i en ren, tom kvart stora glasburk. Avlägsna de isbitar från den första burken och fylla burken innehåller den barnmats burken med det kalla vattnet. Inom två eller tre minuter, kommer det varma vattnet i barnmat burk stiga över kallt vatten. Detta experiment visar att densiteten för varmt vatten är mindre än densiteten för kallare vatten, vilket ger det varma vattnet mer energi och gör det möjligt att röra sig snabbare. På samma sätt, temperaturen magma påverkar hur den rör sig upp en vulkan ventil.

Växthuseffekt

Eleverna kan arbeta i grupper för att genomföra ett experiment för att förstå effekterna av ett växthus och relatera det till vad som sker i jordens atmosfär. Varje grupp arbetar med två små termometrar, en glasburk och en klocka. Placera termometrar i direkt solljus under tre minuter och sedan mäta temperaturen på varje. Placera burkarna över termometrar. Låt eleverna mäta temperaturen på varje termometer var 10 minuter. Resultaten kommer att visa att luften instängd i burken inte kan kyla ner med resten av luften i rummet. I likhet med burken fånga den varma luften, solljuset som värmer jordens yta när den går in i atmosfären fastnar av gaser, en process som kallas växthuseffekten.

Tornado Demonstration

Samla två rena 2-liters läsk flaskor, tejp, silikontätnings och vatten för att visa hur virveln av en tornado fungerar. Borra hål genom centrum av varje soda cap flaska och sedan trycka på och försegla locken tillsammans med hjälp av silikon fogtätning; inte täcker hålen med diktning. Låt fogtätning torka helt. Fyll 1/2 av en läskflaska med vatten och skruva på ena sidan av locken. Skruva den andra flaskan på den andra kåpan och sedan försegla anslutningarna med silvertejp. Stå flaskorna på ett bord så att vattnet är på toppen. Flytta den övre flaskan i en cirkulär rörelse och titta på när vattnet snurrar och trattar ned. Spinnings rörelse hos vattnet i flask härmar rörelsen hos luft spinning i centrum av en tromb. Regn sveps in i spinning luften omger virveln av tromben, och lägger till styrkan och förstörelse potential.