Är HID Kit lagligt?

Är HID Kit lagligt?


Högintensiva urladdnings strålkastare avger en ljusare vitt eller blåaktigt ljus än halogenlampor. HIDs är lagliga endast på bilar med Original Equipment Manufacturer system. Eftermarknaden kit som används för att installera HID system på andra fordon är olagligt i alla 50 stater.

Design

Halogenstrålkastare har en metalltråd. När elektriskt laddade, värmer tråden upp tills den glöder. HID lampor har ingen glödtråd. De är fyllda med xenongas och utrustade med en barlast, som omvandlar en bils normala likspänning till högre växelström. Detta skapar en båge som antänder gasen och gör det glöda.

Säkerhetsfrågor

HIDs installerade i strålkastare System för halogenlampor producerar huvudsakligen olika spridningsmönster. De är svåra att sikta och avger ljus som överskrider intensiteten tillåtet enligt US Department of Transportation Federal Motor Vehicle Safety Standards.

förordningar

Enligt federal lagstiftning FMVSS 108, måste ersättningslampor överensstämma med specifikationerna för Original Equipment Manufacturer system de kommer att installeras i. National Highway Transportation Safety Administration har fastställt att HID konverteringssatser aldrig kan utformas för att uppfylla denna standard. NHTSA förklarade HID kit illegala 2004.