Kul Basketspel för PE

Kul Basketspel för PE


Gym klass, även känd som fysisk träning eller "PE" är en tid då eleverna kan sträcka ut sina armar och ben och bränna ut en del av den energi som har byggt från sitter vid ett skrivbord hela dagen. Gemensamma aktiviteter i PE inkluderar sporter som basket eller volleyboll. Dessa traditionella spel kan bli tråkigt. Att krydda upp en PE dag med basketbollar, överväga att spela några alternativa spel.

Runt världen

Around the World är ett skjutspel syftar till att förbättra en spelares skytte. Minst två spelare krävs för att spela detta spel; fler spelare kan tillsättas och lag kan utnyttjas. I början av spelet, markera sex platser runt basketplanen. Typiskt är den första läge vid baslinjen och de platser som rör sig utåt och runt nyckeln. Målet är att göra korgar på varje plats. Spelare vidare till nästa plats efter att de gör ett skott. Den första spelaren att göra det hela vägen runt nyckeln - och därmed hela vägen runt "världen" - vinner. Överväga att lägga varianter som en andra chans. Spel for all-skäl föreslår att låta en spelare som missar en chans att ta en andra spricka på det, men om spelaren missar sitt andra skott, måste han gå tillbaka till början.

Basket

Undervisning idéer föreslår att spela basket-variationen Basket. Detta spel använder huvudsakligen passerar förmåga och har en liten fokus på skytte. Dela upp klassen i två lag och rada upp dem parallellt med varandra i mitten av domstolen. Tilldela varje person ett nummer. Placera två basketbollar i mitten mellan de två linjerna. Ropa två siffror; de studenter måste tävla för att ta en av de basket. Efter att spelarna hämta bollen, måste de kasta bröstet övergår till lagkamrater ner sin linje mot korgen. Den sista spelaren i linje försöker ett skott. Det första laget att göra ett skott tjänar en poäng. Den person som sköt bollen går till den andra änden av linjen och spelet upprepas.

dribble Mania

Lektionsplanering Page rekommenderar för PE klass Dribble Mania, som fokuserar på dribbling och boll hantering färdigheter. Varje spelare måste ha en basket att använda. Torget utanför ett relativt litet område på basketplanen; området måste ha tillräckligt med utrymme för åtminstone fyra personer att dribbla. Markera området med koner. Spelare in i området och måste dribbla basket utan att förlora kontrollen. Samtidigt måste spelarna försöka slå andra spelares basket av torget. Spelet fortsätter tills en spelare är kvar på torget.