Hur att reparera tidpunkten på en symaskin

Hur att reparera tidpunkten på en symaskin


Tidpunkten på en symaskin avser justering av när nålsögat och spolen kroken passerar varandra för att skapa en söm. När denna tidsplan blir av symaskinen kan inte sy alls eller det kan sy av och på vilket leder till sömnad frustration. Korrigera timing är inte svårt men det kan ta lite tålamod eftersom tids problem orsakas ofta av slitna delar och justering mot slitage är lite knepigt.

Instruktioner

1 Ställ in stygn räkna till mer än 32 per tum. Detta bör ställa in maskinen utan framåtrörelse. Nålstången bör röra sig rakt upp och ner och tyget kommer inte gå framåt.

2 Ta bort nålplattan under trycket foten. Du kommer att märka att varje Spolkapseln har en flik som glider i en slits på undersidan av stygnplåten. När du skjuter fliken ur facket spolen roterar fritt - detta är normalt. Du måste komma ihåg hur din spole fall fack i nålplattan för montering senare.

3 Kontrollera dina nålar för rakhet. En böjd nål kan göra justeringen timing fel. Om det finns några frågor om rakhet av en nål, byt ut nålen mot en ny. Vrid handhjulet så att nålen bar ner till sitt lägsta läge. Med Singer symaskiner, och några andra, kommer du att se en rad beskrivs över nålstången 1/4-tums nedan där nålstången kommer in i bilden.

4 Vrid handhjulet ner och fram till rits på nålstången går bara ramen. Om din maskin inte har en rits bara leta efter den allmänna beskrivningen för att matcha vad som beskrivs här. Titta på spolen krokar. Poängen med din krok bör passera över mittpunkten av nålen ca 1/16 ovanför nålsögat. Om det inte är, måste du återställa tiden så att den är.

5 Luta maskinen tillbaka. Leta efter koniska kugghjul som roterar på en vertikal axel för varje spole krok. Det bör finnas två ställskruvar som drar åt kugghjulet till axeln. Skruva åt skruvarna för att lossa enheten. Utför dina justeringar och sedan dra åt skruvarna. Obs: Se till att huvudet på din skruvmejsel passar bra. Om du behöver, lämna tips för att förbättra passformen. Ta inte bort dina ställskruvar.

6 Tips maskinen framåt. Sätt dina spolkapseln flikarna i undersidan av stygnplåten. Dra nålen plattan och trä maskinen. Provsy på någon skrot tyg. Du kan behöva justera trådrulle krokar flera gånger för att fastställa tidpunkten. I äldre maskiner utvecklar slitage och gör spolen krokar slarvigt. För att korrigera för detta försök att vrida dina krokar moturs innan du ställer in tidpunkten.