Skillnader mellan Kreg K3 & K4

Skillnader mellan Kreg K3 & K4


Den Kreg K4 och K3 är jiggar som används för att skapa pocket hål leder. Pocket hål är användbara för stum ansluta vinkelräta bitar av trä, såsom de som finns i lådor och stationära datorer. Även om båda satser utföra uppgiften att säkert ansluta trä med pocket hål, K3 ledar- Kit erbjuder flera funktioner och tillbehör som inte finns i K4 satsen. Den senaste versionen av mastersystemet nu kallas K4MS stället för K3MS, men de är i huvudsak samma paket.

Dammuppsamlings Attachment

K3 kit inkluderar en damm fäst samling som passar på en 1-1 / 4 tum vakuumslang. Detta ger en enkel lösning att flyga damm i verkstaden. Eftersom fästkrokar till en butik vakuum, det inte finns någon påse att tömma eller byta ut. Medan vissa användare inte hittar vakuumfäste nödvändigt, gör det rensningen lättare och det är särskilt användbart för personer som borra ett antal hål i en enda session.

ansikte Clamp

Både K3 / K4 MS och K4 har djupa kläm urtag för att klämma jiggen basen till ett bord eller skrivbord, och båda kommer med en bakmonterad växla klämma design för kläm material. Men K3 / K4 Master System innehåller också en Kreg premium ansikte klämma. Denna extra funktion är värt en stor del av prisskillnaden mellan de två satser. Det hjälper till att hålla materialet på plats för mer noggrann borrning, i synnerhet när material butted varandra ände mot ände.

material Stop

K3-systemet har en flip-up, justerbar materiellt stöd stopp. Den här funktionen är särskilt användbar för tillämpningar där upprepade, exakta hål placeringar behövs (till exempel en serie av lådor). Flip-up funktionen är användbar för längre material.

bitar

Den Kreg Master System erbjuder fler bitar än K4 systemet. Medan K4 har en stegad borr och en sex-tums fyrkant föraren, K3 / K4 MS kommer med ett steg borr, en sex-tums drivrutin bit och en tre-tums drivrutin bit. Den innehåller också en 1/8 tum insexnyckel.

skruvar

Pocket lederna är bara så bra som de skruvar som håller dem, och Kreg gör bra ficka gemensamma skruvar. Master System kit levereras med många fler skruvar än K4 systemet, inklusive SPS-C1, SML F125, C125, C150, C2 och C250 W skruvar.