Testen för Parkinsons sjukdom

Testen för Parkinsons sjukdom


Parkinsons sjukdom är en neurologisk rörelserubbning. Att försöka diagnos Parkinsons kan vara problematiskt, eftersom andra sjukdomstillstånd såsom pares eller parkinsonism plus syndrom kan efterlikna sjukdomen. Parkinsonisms är rörelsestörningar som är besläktad med Parkinsons typ symptom. Ändå parkinsonism har också symptom som skiljer sig från Parkinson. Även test för Parkinsons är inte precis perfekt, särskilt i de tidiga stadierna av sjukdomen, kan många tester utföras för att utesluta andra möjliga orsaker till ditt tillstånd.

neurologisk undersökning

En neurologisk undersökning kräver att du utföra flera uppgifter, som att sitta, stå, gå och nå ut armarna. Din balans och koordination när de utför dessa uppgifter kommer också att beaktas. Om det visar sig att du har symptom i samband med Parkinsons, kan din läkare gör en diagnos. Enligt Mayo Clinic, två av tre Parkinsons symptom (tremor, långsamma rörelser och muskelstelhet) observeras kan göra en bekräftelse av sjukdomen. Om en tremor är mer uttalad, medan händerna vilar i knät, kan Parkinsons också vara mer sannolikt.

I-dopa Test

Levopoda är ett läkemedel som ofta förskrivs vid behandling av Parkinson. Enligt Mayo Clinic, kan användningen av levopoda bidra till att förbättra din muskelkontroll. Om din läkare misstänker att du lider av Parkinsons, kan du ordineras levopoda för rättegång testning. Om symtomen förbättras, kan Parkinsons vara den sannolika gärningsmannen. Om dina symtom inte förbättras, kommer andra neurologiska tester utföras för att urskilja orsaken till ditt tillstånd.

SPECT

SPECT, eller enkelproton emission datortomografi, är en typ av neuroradiologiska maskin som kan användas vid detektion av sjukdomar i hjärnan och andra medicinska tillstånd. En SPECT kan ge en 3-D bild av dina inre organ, såsom hjärnan. När du genomgår en SPECT, avvikelser eller inaktivitet inom de områden av hjärnan kan lätt upptäckas.

Autonom System Testing

Ett autonoma systemtest mäter svaren som gjorts av din kardiovaskulära, respiratoriska och tarmsystem. Testet kommer också att mäta dina reflexer, hur du svettas, hur du dregla, hur dina elever vidgas, och hur mycket urin du utsöndrar. Sådana funktioner är allvarligt försvagas om du lider av Parkinson.

genetisk testning

Ärftlighet är en faktor i utvecklingen av Parkinson. National Human Genome Research Institute tyder på att om tre eller fler personer i din familj har drabbats av Parkinsons, kan en gen vara ansvarig för orsaken till sjukdomen. Vid ärftlig Parkinson, en gen som kallas Nature1 har identifierats som orsak. Denna gen kan identifieras med genetisk testning, särskilt hos yngre vuxna.