Hur man använder BlackBerry för Geocaching

Hur man använder BlackBerry för Geocaching


Geocaching är en alltmer populär utomhusaktivitet för personer med Global Positioning System, eller GPS, enhet eller en GPS-aktiverad mobiltelefon, såsom en BlackBerry. Med hjälp av en GPS-enhet och en uppsättning längsgående koordinater, kan du ge dig ut på jakt för skattkistorna kallade cacher. Eftersom Blackberrys komma med inbyggd GPS-mottagare, ett antal geocachare använda sina Blackberrys att hitta koordinaterna i stället för att spendera pengar på en ny enhet. Om din BlackBerry är utrustad med en GPS, kan du hämta och installera geocaching programvara speciellt utformad för att fungera med din telefon.

Instruktioner

1 Testa din BlackBerry GPS. Eftersom enheten är inte en dedikerad GPS maskin, det finns risk för störningar från telefonen eller affärssystem. Också, vissa mobil GPS-mottagare inte är av samma kvalitet som de som finns i särskilda anordningar. Geocaching kräver en GPS-enhet som med en noggrannhet på flera fötter, eftersom en del av de dolda behållare är extremt små och placeras med hög grad av stealth. Med hjälp av en dedikerad GPS-enhet, avgöra din aktuella position och jämföra listade longitud och latitud koordinater med de som visas på din BlackBerry. Upprepa denna jämförelse flera gånger i avlägsna platser och anteckna eventuella skillnader mellan de två enheterna. Om din BlackBerry rapporterar din position som mer än fem eller 10 meters avstånd från vad som anges på den särskilda enheten, ompröva använda den för geocaching.

2 Ladda ner och installera geocaching programvara. Jämföra och värdera tillgängliga geocaching program som kommer att arbeta på en BlackBerry och bestämmer vilka som ska användas. När du har kontrollerat programvaran är utformad för att fungera med din BlackBerry, ladda ner uppsättnings filer och installera programmet på din telefon.

3 Välj en geocache. Från geocaching hemsida, söka efter närliggande cachar och ange sina koordinater i din BlackBerry GPS-programvara. Var noga med att läsa de fullständiga uppgifter om geocache innan du försöker hitta den.

4 Börja din sökning. Med hjälp av din BlackBerry GPS-mottagare och den nya geocaching programvara, följ riktningspilen på skärmen och börja söka efter den dolda behållare. Om och när du hittar det, avaktivera din BlackBerry GPS, logga ditt besök på arket innesluten i behållaren, byt ut behållaren som du fann den och beskriva din upplevelse på geocaching webbplats.