Vilka är de tio saker tonåringar oroa?

Vilka är de tio saker tonåringar oroa?


Om du är som de flesta vårdande föräldrar, vill du veta vad som finns på din tonåring sinne. Ungdomar kan vara lika orolig som vuxna ibland, och de behöver vägledning för att minimera sin ångest. Genom att bekanta dig med några av de vanligaste tonåring bekymmer, kommer du att vara på väg till en bättre förståelse för dina barn, samt hur man kan hjälpa dem att hantera.

Skola

Tonåringar oroa skolan --- oavsett om de gör klass, hur man studerar för nästa test, och hur de kan undvika att bli överväldigad med kurser. Om deras föräldrar straffa eller muta dem för dåliga eller bra betyg, respektive, det kan också vara en faktor i deras bekymmer.

Kamrater

Tonåringar har många frågor om hur de mäter upp till sina kamrater när det gäller utseende, akademiker och popularitet. Grupptryck att "hänga med i konkurrensen" kan vara hård.

Vänner

En tonåring grupp vänner gör ofta upp hela hennes värld, och när en medlem i gruppen är att ha ett problem, kan det påverka stämningen av andra medlemmar. Tonåringen dotter kan vara oroliga ett uppbrott som hennes bästa vän hade, till exempel.

Kärlek

Kärlek är ett särskilt stort bekymmer för denna åldersgrupp. Det kan vara att försöka få datum, har problem i en relation eller helt enkelt ensamhet. Även tonårsflickor ofta framställs som lovestruck, romantiska frågor kan Trouble Boys också.

Sex

Om föräldrar vill det eller inte, tonåring har tankar om sex, inklusive bekymmer. De kan vara oroliga påtryckningar för sex, har för mycket eller för lite, eller vad deras kollegor gör. De kan också ha oro sexuellt överförbara sjukdomar och graviditet.

Arbete

Om din tonåring har en deltidsjobb, kan han vara orolig arbetsprestation, förlorar jobbet, problem i arbetet eller hur passar det in med klasser och läxor.

Ämnen

Tonåringar oroa drog- och alkoholproblem, oavsett om användaren är själva eller någon de älskar.

Familj

Familjeproblem, såsom separation, skilsmässa, missbruk och beroende är ofta i framkant av en tonåring sinne.

universitet

Många tonåringar tror att en hel del om huruvida de kommer att komma in i universitet eller komma in i universitetet i sitt val. Vissa är i konflikt, eftersom de inte vill gå på universitet, men gör det på uppdrag av sina föräldrar.

Framtida

För tonåring som är osäker på vad hon vill göra i livet, kan tankar om framtiden vara oroande också.