Information om Gula labrador retriever

Information om Gula labrador retriever


Jakthund, följeslagare och vän till familjen - det är inte konstigt Labrador retriever är mest populära hund i Amerika år efter år, enligt American Kennel Club statistik. Även om de var uppvuxna att hämta fågel och andra spel, Labradors är lojala, vänlig och intelligent. De finns i tre färger: gul, svart och choklad. Bortsett från pälsfärg, är det ingen skillnad mellan hundarna. En kull av Labrador valpar kan skryta alla tre pälsfärger. Om du funderar på att lägga en gul Labrador till din familj, gör en del efterforskningar för att se till att hunden är verkligen rätt för dig.

fysiska egenskaper

Labradors är en stor ras, som vägde i genomsnitt 24,9 till 36.3kg. De har kort päls som lätt kastar vatten. De var uppvuxna att hämta höns från vatten och är kraftfulla simmare. De har en tjock svans och simhud tassar som hjälper dem att gå genom vatten. I allmänhet Labs älskar att bada, även om vissa personer kan vara mindre förtjust i vatten. Labs flop öron, vilket innebär att deras öron hänger ner snarare än att stå upp rakt.

Temperament

Bli inte förvånad om din gula Lab vill vara där du är. De är sociala hundar som längtar mänsklig uppmärksamhet och tillgivenhet. De trivs i familjer och är tålmodiga och mild med barn. Labradors är social och vill vara en del av åtgärden. De är tillgiven med främlingar samt deras familjemedlemmar, och de tenderar att klara sig bra med andra hundar och husdjur. Labs är angelägna om att behaga, intelligent och lekfull.

Utbildning

Labradors vilja att lära och behaga sina människor gör dem lätta att träna. De är lydiga om deras utbildning är konsekvent. Labs är känsliga hundar, dock som längtar tillgivenhet, och de svarar bäst på positiv förstärkning träningsmetoder. Belöna din gult labb med godsaker, beröm och spela när det visar en önskat beteende eller lyder ett kommando korrekt. Avbryta ofog med buller och belöna din Lab för att stoppa beteendet. Inte straffa din labrador eller så kan orsaka förbittring, rädsla eller aggressivitet. Du bör också hjälpa din labrador får massor av motion varje dag för att förhindra tristess leder till dåliga vanor och beteendeproblem. Labradors är extremt energiska och behöver minst två 30-minuters promenader per dag, tillsammans med speltid och ben eller leksaker att tugga på. Bored Labradors kan få problem och blir mindre lättlärd.

Hälsa

I allmänhet, labrador retriever är friska hundar om de är väl omhändertagna. De är känsliga för vissa genetiska sjukdomar dock inklusive höft och armbåge dysplasi, ögonproblem (t.ex. grå starr eller retinal dysplasi) och gastric torsion. Dessa problem kan identifieras tidigt om du har din gula lab undersökas av en veterinär på en regelbunden basis. Ta din Lab i årliga kontroller och hålla den uppdaterad om vaccinationer för att hjälpa den hålla sig frisk.