Fakta om Mount Rushmore i South Dakota

Fakta om Mount Rushmore i South Dakota


Mount Rushmore Memorial Monument ligger i västra South Dakota Pennington County, bara 3 miles från staden Keystone. Monumentet visar ansikten fyra av USA: s mest älskade och respekterade presidenter. De som visas på monumentet är George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson och Theodore Roosevelt.

Historia

Mount Rushmore var ursprungligen avsedd att vara en turistattraktion för att återspegla siffror i den amerikanska västern, ett begrepp som bildas av statliga Historiker Doane Robinson. Robinson tog sin idé till statlig senator Peter Norbeck som bidrog till bildandet av det som nu kallas Custer State Park. Mästare skulptör Gutzon Borglum fördes in och det var han som uppfattas en mer ambitiös och ikoniska plan för monumentet. Arbetet inleddes officiellt på monumentet den 4 oktober, 1927 och skulle ta 14 år att slutföra.

Mått

Mount Rushmore själv står på en höjd av 5,725 fötter med ansiktena på 5.500 fot över havet. Varje ansikte avbildas åtgärder kring 60 fot från toppen av huvudet till hakan med näsan av varje är ca 20 fot lång. Munnen på ristningarna mäter ca 18 fot över och ögonen är ca 11 fot över. Omfattningen av ytorna är sådan att om de var en del av en hel kropp staty skulle de stå vid cirka 465 fot i höjd.

Konstruktion

Konstruktionen av ristningarna krävs exceptionellt duktiga explosiva experter som kunde spränga områden av den hårda granitbergväggen bort med häpnadsväckande precision. Använda ansiktsmodeller i de fyra presidenter och en skala 1:12 av en tum till en fot, Borglum kartlagt de områden som han som måste sprängas. När en ungefärlig ansiktsform skapades, var resten av processen fyllas i med tryckluftsborrar. Hela projektet kostar runt 0.600.000 £ och i slutet av projektet under 400.000 ton berg avlägsnades från berget.

Dedications

Monumentet genomgick flera engagemang ceremonier under konstruktion. Den första var sitt engagemang som ett monument den 1 oktober 1925. Den första ytan avslutade på monumentet var Washingtons, engagemang som hölls den 4 juli 1930. Det tog ytterligare sex år att slutföra Jefferson ansikte med engagemang tar placera den 30 augusti, var 1936. Lincolns skulptur färdig drygt ett år senare och invigdes den 17 september 1937. den slutliga engagemang för Roosevelts skulptur kom den 2 juli 1939 med hela projektet slutligen når slutförande den 31 oktober 1941 . Gutzon Borglum slutändan inte leva för att se monumentet avslutats, han dog mars 1941, lämnar sin son, Lincoln, för att avsluta projektet i hans namn.