2 Cykel Motor Bränslesystem Rengöring

2 Cykel Motor Bränslesystem Rengöring


Det faktum att du lägger olja till bränslet i två-taktsmotorer ändrar många av bränslets egenskaper, inklusive de sätt på vilka den ruttnar och rengöringsförfaranden som krävs för att ta bort den. De flesta tekniker som används för att uppdatera en två-cykel bränslesystem är nästan identiska med de som används för konventionella 4-takts applikationer måste man vara noga med att befria systemet med bortskämda olja samt bränsle.

grundläggande problemen

Old 2-cykel olja har två grundläggande problem. Den första är att oljan i sig blir instabil i närvaro av lösningsmedel, såsom bensin, gallring det och omvandla dess inneboende viskositet i en klibbig film som täpper filter och förgasare. Denna lack är liknande den som finns i någon bensinmotorer, men de demonterade oljemolekylerna göra det tjockare och segare. Det andra problemet är att de flesta moderna bensin innehåller etanol, som kan äta bränsleledningar och påskynda nedbrytningen av olja. Tillsammans med den vanliga bränsle lack, fungerar upplöst gummi sig om systemets filter och in i förgasare små passager.

bränsle Behandling

Om motorn har redan körts med dålig bränsle men fortfarande fungerar, kanske du kan komma undan med en 2-cykel-specifika marina bränslen balsam som de som säljs av Evinrude. I genomsnitt ca £ 3 en flaska, från och med 2010, sådana bränsle balsam gör ett bra jobb att lösa bebyggda lack och gummi i bränslesystemet. Du kan använda en vanlig bil tillsats, men många av dessa gör ett bra jobb att lösa olja som de bryter ner molekylerna som krävs för att hålla motorn smart och glad. Marina tillsatser används som alla andra; helt enkelt lägga till dem i tanken (227gr. tillsats för varje 32 liter eller mindre bränsle) och kör motorn på en del gaspådrag tills tanken sinar. Om motorn går fortfarande dåligt, då måste du gå lite mer på djupet med din städning.

systemet Maintainence

Om gummimolekylerna flyter runt i bränslesystemet har oåterkalleligen tilltäppta bränslefilter, är nödvändig ersättning. När du har bytt in-tank bränslefiltret, inline filter och förgasare filtret, bör du allvarligt överväga att ersätta ditt lager gummi linjer med dem som utformats särskilt för användning med etanol. Annars, du tittar på kanske två år mellan linje ersättare.

Carb / Injektor Rengöring

Verkligen gummerade upp bränslesystem kommer att kräva demontering och rengöring av motorns förgasare eller bränslespridare. Med förgasaren isär, kommer du vill fokusera din städning ansträngningar på nålventiler och munstycken, eftersom de är bränslesystemets naturliga flaskhalsar. Du kan suga ventiler och munstycken i flytande förgasare renare natten, men ersättning kan vara enklare och mer tillförlitlig. Bränsleinsprutare är dyra, så rengöra dem bör definitivt vara en prioritet. Tillvägagångssättet är lite komplicerat och kräver en 12-volts strömkälla som kan upprepade gånger cyklat till och från, men sådana inställningar kan byggas hemma. Om du saknar material eller förtroende för att bygga en enkel injektor cykler, då kan du få 90 procent av sättet att helt rena injektorer genom att helt enkelt suspendera sina metallkroppar i flytande förgasare renare i 24 till 48 timmar.