Vit Blommande Vine och en söt doft: Vad är det?

Vit Blommande Vine och en söt doft: Vad är det?


Om du har en kal spaljé eller vill piffa upp ett staket i trädgården, plantera en vinstock kan vara just den sak. Vinstockar kan täcka ett stort område med sina många blad och flashiga blommor. Vissa arter av blommande vinstockar producerar doftande vita blommor som ger en charmig tillägg till din landskap.

Vit Western Clematis

Den vita västra klematis (Clematis ligusticifolia Nutt.), En medlem av smörblomma familjen, är en lövfällande perenna vinstockar hemma i västra USA. Vanliga namn för denna anläggning inkluderar Virgins berså och peppar vinstockar. Denna vinstockar anläggning är Woody till semi-woody och kan nå en höjd på upp till 20 fot med rätt stöd, såsom en spaljé. De gröna bladen växer i kluster av fem till sju broschyrer. Den söta doften är från den vita blommor som visas från april till augusti. Dess frön är iögonfallande klumpar av vit hårliknande fluffiga klot. Anläggningen frodas i full sol, men tål halvskugga. Den växer bra i USDA hardiness zoner 5a till 7a.

Månblomma

Blomningarna av Moonflowers (Ipomoea Albas) fick sitt namn för hur deras knoppar öppna nattetid. Doftande vita blommor hålla öppet hela natten fram till nästa morgon och stänga igen vid middagstid. Denna perenn vinstockar växer upp till 30 fot i värmen och full sol subtropiska och tropiska klimat och frodas som en sommar årlig på andra områden, växer upp till 15 fot. Stora ovala mörkgröna blad omger blommorna. Den Moonflower växer bra i USDA hardiness zoner 10 till 12 som en perenn, och kan överleva som en sommar årlig i zoner fem till åtta.

Blåregn

Den kinesiska blåregn (W. sinensis 'Alba, ") är en av två arter av blåregn lätt att växa i ditt hem trädgård. Detta vin producerar doftande vit blomma kluster när den är etablerad och bladverket börjar växa. En härdig vinstockar växer blåregn lång och snabb och nådde en höjd av 25 fot eller högre om du inte beskära den tillbaka. Wisteria vinstockar kräver full solljus under flera timmar per dag, något sur och fuktig jord, och något för att stödja deras tillväxt, såsom en spaljé, staket eller berså. Den kinesiska blåregn växer framgångsrikt i USDA hardiness zoner 3 till 9.

gemensam Jasmin

Den gemensamma jasmin (Jasminum officinale), också känd whimsically som Poet jasmin, är en semi-evergreen att lövfällande blommande vinstockar. Detta snabbt växande vinstockar klättrar till en höjd på upp till 8 fot med stöd, till exempel en spaljé eller staket. Sött doftande små vita blommor med fem kronblad visas i början av sommaren. Solljus med halvskugga och fuktig, väldränerad jord bidra denna vinstockar att förverkligas. Den växer bra i USDA hardiness zoner 7b och 8.