Shell identifierings tips

Shell identifierings tips


Skal är bland naturens mest spännande skatter. Samla dem är en tillfredsställande, spännande hobby eftersom det finns så många olika typer att upptäcka. Den enorma mängd olika typer kan göra skal identifiering lite förvirrande, men det finns många tryckta och online resurser som gör det enkelt. Här är några tips som hjälper dig att komma igång.

Instruktioner

1 Köp en omfattande skal identifiering guide om du har många tankar som du är intresserad av att lära om. Shell insamling är en populär hobby, så det finns många böcker i ämnet. Vissa är även ägnas enbart till vissa typer av skal, såsom de som kommer från en viss del av världen (se Resurser nedan).

2 Lägg skalen på ett bord med tillräckligt utrymme för att flytta runt dem i kluster.

3 Separera dem i grupper beroende på vilken av de två huvudtyper av skal de faller in: gastropod eller musslor. Gastropod skal har en öppning eller ventil, såsom den typ av skalet en eremitkräfta eller snigel skulle leva i. Musslor skal har separata delar förenade med ett gångjärn, som mussla eller musselskal.

4 Organisera skal enligt färg, storlek, typ eller - om du har skal från olika platser - det område där de hittades. Med grupper av skal med liknande egenskaper gör identifieringen lättare.

5 Kontakta din identifikation guidebok eller en webbplats (se Resurser nedan) för att hjälpa dig att räkna ut vilken typ av skal du har.