Hur Lay betongblock & Sand för Lawn Kant

Hur Lay betongblock & Sand för Lawn Kant


Betong kant är ett utmärkt val för din trädgård eller gräsmatta. Prefabricerade betongblock finns är en mängd olika färger och texturer. Vissa ser även ut som natursten. Många har både raka och böjda bitar av prefabricerade block och vissa är utformade för att ha två eller tre block kopplade samman. Prefabricerade betongelement kantmaterial är lång hållbarhet, och de är billiga jämfört med några av dina andra alternativ. Kanske den enda nackdelen med betongkantblock är att de är tunga --- men sedan igen, så är något annat attraktivt alternativ för efterbehandling av din gräsmatta på ett professionellt sätt.

Instruktioner

1 Bestäm omkretsen av din gräsmatta genom bultande i träpålar vid hörn med en gummiklubba och stränggarn mellan insatserna. I områden där man vill ha en krök, använda flera trädgårdsslangar kopplas samman för att bilda en tilltalande kurva.

2 Spray en linje för att markera omkretsen du har lagt ut. Konvertera mätningen i inches. Använd landscaper s sprayfärg. Ta bort insatser, garn och slangar.

3 Räkna ut hur många betongblock du behöver genom att dividera längden av vart och ett av blocken som du har valt i den totala mätningen av omkrets. Om du har skapat en kurva, subtrahera längden av kurvan från din totala mätningen. Hitta antalet raka betongblock genom att dividera längden av blocket till mätningen av din omkrets minus längden av kurvan. Beräkna antalet böjda betongblock du behöver genom att dividera antalet inches i kurvan av längden på en krökt block.

4 Mät höjden på betongblock. Bestämma hur mycket av den övre delen av blocket som du vill att sträcka sig ovanför grad av gräsmattan. Subtrahera det mätningen från blockets höjd. Tillsätt 2 inches till det återstående antalet. Detta är djupet av diket måste du gräva. Bredden av diket är bredden på din betongblock plus en tum.

5 gräva ett dike längs linjen som anges i ytterkanten av din gräsmatta. Använd en spade med en spetsig ände för att göra de första nedskärningar. Då även ut diket för att göra det rätt djup och göra den sida av diket närmast gräsmattan helt vertikala. Tamp botten och vertikala sidan av diket med en 2 x 4 virkesstycke för att göra diket gående djupt och brett och för att göra en stabil bädd för betongblocken.

6 Fyll diket till 2 inches djupt med grov sand. Stöt ner sanden och sedan lätt vattna sanden så att den kommer att packa ner. Tamp igen.

7 Lägg betongblocken början till slut i diket. Använd 2 x 4 för att skjuta blocken hårt mot innerkanten av diket och för att kontrollera att blocken är en jämn höjd över graden av gräsmattan. Fortsätta tills allt av blocket är lagda. Fyll i framsidan av gränsen till grov sand, toppat med en tum av krossat grus.