Hur man använder gamla återvunnet trä med en hyvel

Hur man använder gamla återvunnet trä med en hyvel


Gammalt trä har stor karaktär och charm som många träarbetare vill lägga till sina projekt. Gamla lador och andra byggnader som rivs är en källa till återvunnen virke. Du kan också köpa den på nätet från många källor. Oavsett var du får den återvunna virke, måste du förbereda om för användning i dina projekt. Den gör-det-själv hantlangare kan använda återvunnet trä genom ytbeläggning med en hyvel och en rikt.

Instruktioner

1 Demontera ved i enskilda brädor. Många gånger får du återvunnet virke som spikas ihop för några gamla ändamål. Använd en spett och en hammare för att demontera några brädor som spikas ihop.

2 Wire-borsta ytan av virke på båda sidor. Detta kommer att ta bort all smuts och skräp från ytan av styrelsen som kommer tråkig bladen på din hyvel. Det gör det också lättare att se eventuella spikar eller skruvar som kan brytas av under ytan av virket.

3 Kör en metalldetektor över timmer, efter spikar och skruvar. Ofta kommer den återvunna timmer har spik eller skruv som har brutit ut inne i styrelserna. Dessa är extremt svårt att se på det yttre av gammalt trä på grund av ålder. En metalldetektor fungerar bra för att hitta någon metall som kommer att skada din utrustning om den inte avlägsnas. Markera platsen för allt som finns med en markör.

4 Ta bort eventuella främmande föremål från virket. För avbrutna spik och skruv, fungerar en trimbryt bar stor. Trimbrytjärnet har ett litet huvud som du kan använda för att ta bort spik eller skruv. Du också ofta stora rådsklammer att den platta kanten av spett kan glida i bort. Dubbelkolla brädan med hjälp av metalldetektor för att se till att du inte missar något i virket.

5 Ställ in hyveln djup till tjockleken på timmer. Köra träet genom hyveln för att avlägsna inte mer än 1/8 tum av material per passage. Inspektera pension som det kommer ut ur hyveln för något som kan vara inne i träet mellan passerar. Upprepa detta steg tills hyveln har producerat en jämn sida utan låga områden.

6 Vänd styrelsen och upprepa föregående steg tills du har hyvlat styrelsen ner till önskad tjocklek.