Hur man odlar en Cherry Tree från en gren

Hur man odlar en Cherry Tree från en gren


Ett hem trädgårdsmästare kan fortplanta en ny körsbärsträd med hjälp av grenen från ett gammalt träd. Denna process kallas luft skiktning och innebär att såra en gren, då groning rötter från såret medan det fortfarande är bunden till moderträdet. Den gren kan sedan avskiljas och kommer att växa oberoende av varandra. Det kommer att bli en exakt genetisk kopia av olika körsbärsträdet grenen kom ifrån och kommer att producera samma typ av frukt. Detta är ett billigt och enkelt sätt att öka antalet träd som producerar din favorit typ av körsbär.

Instruktioner

1 Välj den gren du vill använda för att växa en ny körsbärsträd. Det bör vara ungefär en halv tum i diameter 12 till 18 inches ner från den växande spets.

2 Skär en ring av bark från grenen cirka 12 till 18 inches från spetsen i ett utrymme mellan noder. Ringen bör vara ungefär dubbelt så bred som den gren är i diameter. Börja med två parallella poäng runt grenen på önskad bredd, sedan skala bort barken från insidan av ringen. Se till att skära hela vägen runt grenen så ingen bark kvar förbinder huvuddelen av filialen till spetsen. Använd en vass ren kniv för detta. Nya rakblad fungerar bra och är disponibel.

3 Skrapa bort det tunna sappy skiktet inom ringen med kanten av bladet. Detta är det lager som transporterar näringsämnen och vatten runt körsbärsträdet. Det ligger strax under barken på toppen av lövträ.

4 Dust böka förening på såret med en liten pensel. Böka föreningar innehåller rot tillväxthormoner och oftast någon form av anti-svampmedel. De finns i de flesta plantskolor i pulverform. Flytande form kommer också att arbeta, men det är svårare att tillämpa.

5 Linda en handfull eller två av fuktig vitmossa runt såret. Se till att den är i full kontakt med grenen. Såret måste vara helt täckt med ungefär en tum tjockt skikt av mossa på alla sidor. Tjockare grenar kan behöva lite mer mossa.

6 Linda fuktig boll av mossa med klar plast. Alla typer av genomskinlig plast kommer att fungera. Cling wrap för förvaring av livsmedel, bubbelplast eller till och med en kasse halv kommer att bli bra så länge du kan se igenom det.

7 Knyt av toppen och botten av plast-inslaget mossa bollen med twist band strax ovanför och strax under såret. Detta håller mossan ordentligt mot grenen och håller fukten inuti.

8 Linda plast i aluminiumfolie för att blockera solen. Direkt solljus kan överhettas mossan bollen.

9 Kontrollera mossan bollen efter en vecka eller två för att se om rötter bildar i plastpåsen. Var noga med att ersätta folien om den behöver mer tid. Förgreningen är redo att skära från den överordnade när rötterna har nått den plast och börjar att krypa runt i mossan.

10 Skär gren precis nedanför såret med sekatör.

11 Ta bort plasten och mossa från avhuggna grenen. Såret bör ha en vikt av rötter som växer från den. Nu är den nya körsbärsträd kan planteras i en liten behållare av kommersiell ingjutning mix. Det måste placeras på en skuggig, skyddat område för en säsong eller två att växa ut innan det kan planteras in i landskapet. Håll jorden lätt fuktig men inte blöt.