Hur man skickar indiska rupees till London

Hur man skickar indiska rupees till London


Skicka valuta till ett annat land kan vara svårt, särskilt om inte valutan accepteras i det land du skickar det till. Om du bara har en liten mängd av indiska rupier som du vill skicka till London för en souvenir eller en myntsamlare, kan du prova lyckan med en leveransservice. Om du behöver skicka en stor summa pengar, måste du använda PayPal och sedan har valutan bytas ut.

Instruktioner

1 Räkna hur många rupier du måste skicka. Om du bara skicka några för en souvenir eller en samling, kan du skicka dem med posten. Även om de går vilse eller blir stulen, kan det kosta dig mindre än det skulle att ansluta dem.

2 Skicka rupier med PayPal om du vill skicka en stor summa. För att göra detta, kommer både du och mottagaren behöver PayPal-konton. PayPal är en snabb, säker och enkelt sätt att överföra pengar, men mottagaren kommer att ta ut tre procent av summan som en avgift och valuta kommer också att omvandlas till brittiska pounds.

3 Logga in på ditt PayPal-konto och klicka på Skicka pengar för att skicka indiska rupier över PayPal. Skriv mottagarens e-postadress i rätt fält. Se till att det är samma e-postadress som hans PayPal-konto användningsområden.

4 Gå till fältet där du väljer hur mycket pengar du skickar. Pengarna kommer automatiskt att konverteras till brittiska pounds, men PayPal kommer att berätta hur mycket det är i din valuta. Om du skickar pengar från ett konto i Indien, kommer du att se hur många rupier du skickar. Glöm inte att lägga till tre procent mer än mottagaren behöver för att täcka PayPal avgift.

5 Klicka på submit och bekräfta att du vill skicka beloppet till mottagaren.

6 Tipsa mottagaren att ta pengar från hans bankkonto till en pengar växlare (om han absolut måste ha en stor summa indiska rupier i London). I London kan du hitta en pengar växlare på flygplatsen och på vissa banker. Du kanske kan hitta ett bättre pris på en bank, men du kommer sannolikt att behöva beställa indiska rupier i förväg, eftersom de flesta banker inte kommer att ha dem till hands.