ympa vindruvor

Hur man ympa vindruvor

Hur man ympa vindruvor


Ympning inkorporerar en ny druvsort, som kallas Scion, på rotsystem av en befintlig variant, som kallas grundstammen. De druvor som produceras är de av ättling s sort. Ympning druvor tjänar flera syften. Vissa sorter är mer produktiva eller bättre anpassa sig till lokala förhållanden när den odlas på en viss rotstock. Förlängning kan du också ändra ett befintligt druva i din vingård till en ny sort. Även om flera ympning tekniker för druvor finns rekommenderar University of Florida IFAS förlängning klyftan transplantat, en relativt lätt ympning teknik för vinrankor redan planterade i området.

Instruktioner

1 Samla ättling trä. För kluven ympning måste du samla två ympkvistar för varje rotstock du tänker att ympa. Ympris bör komma endast från friska vinrankor, som mäter 5 till 8 inches med en 1/4 till 1/2-tums diameter, och innehåller åtminstone två knoppar. Se till att du ihåg vilken ände av Scion inträffade vid botten av vinstockar och som inträffat närmare toppen.

2 Ta bort toppen av vinrankor du tänker använda som en rot, sågning av den cirka två inches ovanför marken, en halvtimme innan du tänker slutföra transplantatet.

3 Gör ett diagonalt snitt ungefär 2 inches lång på den ena sidan av botten av Scion. Göra en andra snitt på den andra sidan, något kortare än den första cut. Scion bör nå en punkt med ett skurna sidan något längre än den andra.

4 Split stammen av grundstammen i mitten med en kniven eller mejsel.

5 Sätt ättling till den ena sidan av den delade stammen. För att transplantatet att ta, måste kontakt uppstå mellan kambiumskiktet av Scion och kambiumskiktet av rotstocken. De ojämna nedskärningar hjälper dig att vinkla Scion för maximal kontakt cambial. Du hittar cambium vävnaden strax under barken på vinranka. Upprepa detta steg med den andra ättlingen på den motsatta sidan av den delade grundstam.

6 Linda transplantatet med ympning tejp för att hålla den på plats. Täta hela transplantatet med ympning vax eller träd tätningsmedel för att förhindra infektioner och insektsangrepp. Badda ympning vax eller träd tätningsmedel på de skurna toppar ympris samt.

Hur man ympa mullbärsträd

Hur man ympa mullbärsträd


Mullbärsträd är lövträd som växer upp till 80 fot lång. De gro tunna, blanka gröna blad och kommer att förvandlas till buskar om den inte trimmas. Mullbärsträd frodas i full sol miljöer och bör planteras i varmt, väldränerad jord. De är effektiva som vindskydd på grund av deras motstånd. Mullbärsträd kan ympas med hjälp av kvist spirande metoden.

Instruktioner

I barken på grundstammen träd med en ympning kniv 1 Skär ett "T".

2 Skär en ättling, eller spirande pinne, från basen av grenen. Välj en ättling som är ny tillväxt, men robust och inte längre grön. Gör en skarp, vinklad snitt i Scion.

3 Placera den vinklade avskurna änden av ättling till cut "T" i rotstocken.

4 Linda ympning tejp runt implantatet för att försegla det från elementen och säkra facket. Lämna sin linda avslöjats.

5 Vänta tre veckor och inspektera den nya tillväxten. Packa transplantatet om facket var framgångsrik.

När att ympa japanska Maples?

När att ympa japanska Maples?


Den huvudsakliga metoden för förökning japanska lönnar är ympning, en process i vilken sticklingar från en föredragen sort, känd som en ättling, är fästa på den avskurna basen av en etablerad lönn. Denna bas kallas grundstammar, eller understock. Ympning är en ganska enkel process, men korrekt timing är avgörande för att framgångsrikt ympning en japansk lönn.

utsäde Collection

När att ympa japanska Maples?


Du kan välja att sprida din rotstock på egen hand med Japansk lönn frön. De flesta kända arter av japanska lönnar är sorter, vilket innebär att de är kloner som framställts från sticklingar och ympkvistar av en viss växt. En japansk lönn säd kommer inte att producera en klon av sig själv. Dessa frön kan användas för att skapa grundstammen där du kommer att placera dina ympkvistar att skapa den japanska lönn du föredrar. Frön ska samlas under hösten liksom trädets blad börjar brun sedan placeras i en zip-lock påse med en något fuktig pappershandduk. De bör gro i 60 till 90 dagar, vid vilken tidpunkt de ska flyttas i krukor.

rotstock

Om du föredrar att inte växa din grundstammar från frö, kan det i allmänhet köpas online från en mängd olika distributörer. En grundstammar anses allmänt redo att användas för ympning när dess trunk är ungefär tjockleken på en penna. Om grundstam har producerats från frö samlas under hösten, bör det vara en lämplig storlek för att ympa ett och ett halvt år senare.

När Cut Scions

Ympris, sticklingar från sorten du vill att din nya transplantat att bli, måste skäras under specifika villkor. Filialen bör ha minst tre knoppar växer ut av det och måste härdas och slutade med ny tillväxt eller vilande. Lönnar är vilande två gånger om året, en gång i mitten till slutet av sommaren och igen i slutet av vintern. När klippa, kan ympkvistar lagras i upp till två månader i kylda zip-lock påsar men ger bäst resultat omedelbart efter avbrottet.

När att ympa Scions till grundstam

När ympkvist och rotstock är mogna nog att ympa tillsammans, du faktiskt har ett stort fönster av tid att slutföra ympning. Du kan ympa ditt träd som helst mellan juli och mars, men beroende på klimat, kan du behöva utföra ympning under speciella förhållanden, såsom i ett växthus.

Hur man ympa en citron filial till ett apelsinträd

Hur man ympa en citron filial till ett apelsinträd


Ympning är en populär metod bland fruktträd odlare. En frukt träd skall ympas att börja blottar frukt, och det kan också låta en odlare ge mer än en frukt från samma träd. I vissa fall kan trädet också börja växa en ny frukt som är en kombination av de två olika frukter. Ett förfarande för ympning kallas spirande, där endast en knopp av en träd förenas med en andra träd, i motsats till en hel shoot.

Instruktioner

1 Skär en knopp pinne från citronträd. Välj en knopp pinne med en massa tillväxt som är mogen, vilket indikeras av en liten brunaktig färg på knopparna.

2 Skär bladen från sin linda stick så snart det skärs från trädet, vilket innebär att ungefär 1/2 tum av bladet lager. Knoppar kan lagras i upp till fyra dagar innan de tas in i apelsinträd, om insvept i en fuktig pappershandduk eller mossa för att hindra dem från uttorkning.

3 Skär ett "T" i en av grenarna av apelsinträd. Den vertikala slitsen bör vara omkring en tum lång, eller något längre, och den övre slitsen bör vara ungefär 1/2 tum över. Använd en kniv eller bark separator att noggrant lyfta hörnen på barken.

4 Skär en knoppen från citron budstick genom att starta ett snitt om en tum under sin linda, skärning under sin linda, och slutar snittet ca 1/2 tum ovanför sin linda. Endast en liten mängd ved bör förbli på botten av sin linda.

5 Sätt knoppen från citronträd i "T" slits görs på apelsinträd. Om det finns överskott trä stickning av klaffen från citron knopp, skär bort det för att se till att flikarna kan stänga hela vägen med bara knoppen sticker ut.

6 Täta slitsar stängs med tejp eller gummilister, se till att inte täcka sin linda.

7 Ta bort banden eller band i cirka tre veckor, så att inte förbjuda tillväxt.

Vilken är den bästa jorden för att odla vindruvor?

Vilken är den bästa jorden för att odla vindruvor?


Vare sig du är ute efter att starta en kommersiell vingård eller bara vill göra några liter vin för personligt bruk, är en av de första överväganden att välja rätt plats för dina vinstockar. Jorden är kritisk.

markstrukturen

Grape rötter växer bäst i djup jord med lös konsistens. Undvik komprimerade jord eller tung lera. Den översta 24 till 40 inches av matjord ska vara lätt att gräva, inte svårt och komprimerade. Perfekt druva växande jord är sandig eller grusig lerjord.

Dränering

Dåligt dränerade jordar kan vara syrefattig, så välja webbplatser med väldränerad jord. Ständigt våta jordar begränsa rottillväxt och förkorta livslängden för vinstockar. Förbättrad dränering är en av anledningarna till druvorna ofta planterade på bergssluttningar.

Aciditet

Markens pH påverkar vinrankorna förmåga att utvinna näringsämnen från marken, så rätt pH är avgörande. Kolla ofta och följa din lokala anknytning tjänstens råd om justering av pH, om så erfordras. Perfekt pH för vindruvor är sur på 6,0-6,5.

Organiskt material

Druvor växer bäst i jord med måttliga mängder organiskt material. Detta är lätt justeras med trädgårdsmästaren, såsom organiskt material kan tillsättas för att luta jordar.

Hur man ympa en petriskål

Hur man ympa en petriskål


Mikrobiologer använder ofta tekniken med ympning att odla kulturer av mikroorganismer. För organismer som odlas i petriskålar, ger en fast agarmedium de näringsämnen som behövs för mikroberna att överleva. Ympning kräver endast ett fåtal grundläggande laboratorietekniker, men det är viktigt att du noggrant följer sterila tekniker för att förhindra kontaminering av petriskålen eller den mikrobiella kulturen.

Instruktioner

1 Flytta alla material för ympning i ett laminärt flöde huva om du har tillgång till en.

2 Haka bunsenbrännare slangen upp till en gas munstycke. Slå på gas och tända brännaren.

3 Flame ympa loop genom att hålla slingan i lågan av bunsenbrännare under flera sekunder.

4 Skaffa ett prov av den mikrobiella kulturen. Om det är en buljong kultur, ta bort locket från odlingsröret - för att förhindra förorening, inte ställa locket nedåt. Passera öppningen hos röret genom lågan av Bunsenbrännare för en sekund eller mindre. Sätt i ympning slinga i buljong och dra ut. Flamma öppningen av röret igen och tillbaka locket. Om kulturen är på en agarplatta eller snedagar, ta bort locket bara tillräckligt långt för att infoga inokulering slingan och skrapa slingan försiktigt över ytan av en mikrobiell koloni för att erhålla en del av materialet. Tillbaka locket.

5 Lyft locket på petriskål som du kommer att ympa till cirka 45 graders vinkel. Strimma den inokulering slingan innehållande den mikrobiella kulturen över ytan av ca en fjärdedel av agar. Tillbaka locket.

6 Använd kvadranten strimma metod för att isolera kolonier av mikroben. Flame ympa loop, lyfter locket på petriskål, strimma från ena kanten av föregående strimma över en annan fjärdedel av tallriken, och tillbaka locket. Upprepa denna procedur två gånger.

7 Vänd petriskål och inkubera det i 24 till 48 timmar.

Hur gör jag ympa äpplen?

Hur gör jag ympa äpplen?


Trädgårdsmästare ympa vanligen äppelträd att växa två eller flera olika typer av äpplen på samma träd. Bortsett från att tillhandahålla en bättre mängd frukt, dessa ympade träd tar också hand om äpplet blomma behov av korsbefruktning mellan olika sorter. Enligt University of Missouri Extension webbplats kan ympning göras på unga eller gamla träd. Cleft ympning är en metod som är lämplig för användning i hemmet trädgårdar som kan utföras om trädet är liten eller stor.

Instruktioner

1 Välj en gren på trädet där transplantatet kommer att införas. Denna gren kallas lager. Enligt University of Missouri webbplats, upprätt filialer i soliga områden fungerar bäst för kluven transplantat. Leta upp en slät, rak finkornig och kvistfri området två till tre fot från stammen eller någon annan huvudgrenen. Såga av grenen i en rät vinkel mot fiberriktningen. Använd kniven för att städa upp eventuella ojämna kanter.

2 Sätt i ett ympning verktyg eller robust kniv i aktie grenen och knacka på det med en hammare tills uppdelningen är 2 inches djup.

3 Trimma ättling så att den har två eller tre knoppar. Scion är den lilla gren som kommer att införas i mälden. Kom ihåg vilken ände är vilken, som en ättling införas upp och ned inte kommer att växa.

4 Gör två motsatta nedskärningar vid slutet av Scion som kommer att införas i mälden, forma den till en kil. Lämna en sida tjockare än den andra, och inte bildar en vass spets, istället hålla ättling trubbig. Snitten bör vara av samma längd, omkring 1 till 1,5 inches.

5 Öppna snittet i lager med en ympning mejsel eller kil i lager, tillräckligt att du enkelt kan sätta in Scion.

6 Sätt ättling i lager. Den tjockare änden ska vara vänd utsida lager, och det är viktigt att cambium av beståndet och ättling kommer i kontakt. Cambium är vävnadsskiktet omedelbart under barken. Om du behöver vinkeln Scion något så det är i kontakt med kambium av beståndet, då det är acceptabelt att göra så.

7 Förbered en andra ättling som anges ovan och sätt in den i den motsatta sidan av beståndet. University of Minnesota Extension hemsida rekommenderar att man använder två ympkvistar under kluven transplantat för att öka sannolikheten för en framgångsrik tillväxt och för att skydda såret i lager. När ympris börjar utvecklas kommer du gradvis beskära tillbaka mindre kraftig ättling.

8 täcka alla snittytor med ympning vax. University of Missouri Extension rekommenderar hand vax eftersom det kommer att smälta i värmen av din hand och är lätt att applicera. Kontrollera vaxet med några dagars mellanrum, därefter var några veckor för sprickor.

9 Rensa tillbaka någon tillväxt från lager som skuggar ympkvistar under den första säsongen. Under andra och tredje fjädrar, beskära tillbaka mindre kraftig ättling så att endast några knoppar kvar. Under fjärde våren, om huvud ättling har tagit bort den extra ättling helt.

Ska jag ta min hund till veterinären efter att ha ätit vindruvor?

Ska jag ta min hund till veterinären efter att ha ätit vindruvor?


Druvor i någon form (inklusive russin) är extremt giftiga för alla hundar. Ingen är säker på vad som orsakar druvor vara giftig, men ASPCA konstaterar att hundar som äter vindruvor tenderar att dö av njursvikt. Äta även en liten mängd druvor eller russin kan orsaka kräkningar, diarré, njursvikt och slutligen död.

Snabb behandling kan rädda din hunds liv

Veterinär Michael Richards konstaterar "På grund av allvaret i de tecken och potentialen för döden, de veterinärer vid Giftinformationscentralen förespråkare aggressiv behandling för några hundar som misstänks intag stora mängder av druvor eller russin, inklusive framkalla kräkning ... och administration av aktivt kol, följt av intravenös vätskebehandling under åtminstone 48 timmar eller som anges baserat på resultaten av blodprover för njurskada. "

Slutsats

Som druvor är extremt giftigt för hundar, bör du omedelbart söka läkarvård för att öka din hunds chans att överleva. Även veterinär vård kanske inte rädda din hunds liv, kommer din hund nästan säkert utveckla njursvikt utan hjälp.

Hur man ympa Guava träd

Hur man ympa Guava träd


Guavaträdet vetenskapliga namn är guava L. träd frodas i tropiska områden, såsom Indien, Sydamerika och Filippinerna. Den växer till en genomsnittlig höjd av cirka 33 fot och ger saftiga frukter som utstrålar en söt, musky lukt. En ympning teknik som kallas patch spirande är en vanlig metod för att sprida dessa fruktträden.

Instruktioner

1 Välj en stark, upprättstående prov för din rotstock. Denna del av din ympade plantor kommer att ge strukturell styrka för fruktdelen. Ympa din guava under den aktiva växtsäsongen, när dina träd innehåller många bladknoppar.

2 Rengör arbetsområdet med en mild desinficerande lösning som innehåller en del blekmedel till nio delar vatten. Torka din bänkskiva och verktyg med denna lösning för att förhindra införsel av bakterier och sjukdomsorganismer i din transplantat.

3 Ta en knopp prov från din Scion. Scion är den del av transplantatet som bildar blad och frukter på dina förökade träd. Välj ett område av bark som innehåller en hälsosam, ny gren knopp och har ungefär samma tjocklek som barken på vald grundstam. Använd en vass kniv för att skära ut den nya grenen linda. Skära igenom barken runt den markerade knopp, vilket skapar en rektangulär form som inkluderar mellan ½ tums och 2 inches av bark runt sidorna av den unga linda. Skära genom skiktet av bark kommer att släppa den del som innehåller sin linda. Lägg en fuktig pappershandduk över fristående bark och knopp att hålla den fuktig.

4 Skär en del av bark från dina grundstams exemplar, ungefär 1 till 3 fot över marken. Skär ett litet område av bark som överensstämmer med storleken och formen på din Scion. Skala av barken av för att exponera det inre skaftet.

5 Montera segmentet av bark som innehåller bladknopp i såret du skapade i barken på grundstammen. Tryck på bark plåstret ordentligt på plats. Linda de övre och undre delarna av barken plåstret med ympning band, som lämnar blad knopp utsätts för luft.

6 Vattna din guavaträdet regelbundet för att hålla jorden lätt fuktig hela området av rötterna. Se upp för ny tillväxt visas i ympade Scion. Denna nya tillväxt är ett tecken på en framgångsrik transplantat. Skär av den övre delen av grundstams provet efter ympade knopp producerar tre till fyra inches av ny tillväxt.

Hur man ympa Maples

Hur man ympa Maples


När man ympa ett träd, såsom en lönn, fortplantar dig att det genom att fästa en bit av dess trä till ett annat träd som är planterade i marken. Du hoppas att ett par veckor efter denna operation, kommer de två skogen binda och börja växa som ett träd. Medan ympning är tidskrävande och ofta ger nedslående resultat, i inledningen till sin video som visar hur man ympa Japansk lönn träd, verkar mästare trädgårdsmästare Dr. William B. Shell lova att hans avslappnad metod för ympning lönnar leder alltid till framgång.

Instruktioner

1 Skär en gren från en frisk lönn medan det är vilande. Välja en 4- till 6-tums kvist som har tre knoppar. I ympning är denna gren av "scion."

2 Fukta en pappershandduk med svampmedel som ett valfritt steg. Om du väljer att använda svampmedel, linda ättling i detta pappershandduk. Annars hoppa över detta steg.

3 Sätt ättling i en ren plastpåse kan täta. Kyla det till våren. Om du ympning olika träd, märka din väska.

4 Välj en frisk lönn planta för att ge rötterna för din Scion. Detta träd är känd som den "grundstam" eller "understock."

5 Ta ympkvist ur kylskåpet under våren.

6 Skärpa en ände av Scion med en trädgård kniv. När du är klar, bör den spetsen på skär likna spetsen på en trästicka.

7 Gör en 1-tums snitt på bakluckan på grundstam som penetrerar en tredjedel av stammen diameter. Använd en nedåtgående rörelse som du skär stammen. Håll båda sidor är anslutna vid den punkt där du stoppade skärning.

8 Sätt den spetsiga änden av din ympkvist i snittet i rotstocken. Håll facket på plats med ett gummiband eller ympning tejp. Det är viktigt de två skogen hålla ständig kontakt för ympning att lyckas.

9 Skölj en ren plastpåse med vatten och placera den över transplantatet att hålla skogen torkar ut. I detta steg, har du också möjlighet att fukta påsen med svampmedel för att förhindra en svampinfektion. I tre till fem veckor, bör du se ny tillväxt på Scion.