whirlpool torktumlare elfel

Screeching Ljud i Whirlpool Torktumlare

Screeching Ljud i Whirlpool Torktumlare


Om Whirlpool torktumlare producerar skrikande ljud, inte bara kan vara irriterande, men det kan också innebära att det finns ett problem med din torktumlare. Låt inte bullret kvarstår utan att felsöka dess orsak. Även om en felaktig komponent är vanligtvis vad som skapar buller, inte ta itu med det direkt kan göra problemet värre.

Defekt Bakre trummans lager

Vissa Whirlpool torktumlare har en bakre trummans lager. Det rekvisita upp trumman från baksidan med en mittspindeln insats. Beroende på modell, är den komponent antingen en boll-och-socket stöd, eller det är en axel i en hylsa. Som det bär, kan den bakre trummans lager screech när trumman vänder. Eftersom det inte kan repareras, är det enda alternativet för att ersätta den. När bytte ut, stoppar skrikande ljud.

slitna Rollers

Om Whirlpool torktumlare inte har en bakre trummans lager, har det förmodligen rullar. Rullarna är små hjul som utför väsentligen samma funktion som den bakre trummans lager; de stöder trumman och hjälpa den vända i en cirkelrörelse. Om någon av en trummans rullar skadas, kan det leda till att trumman skrika och skrik när den roterar. Byta ut alla de valsar vid en tid för att stoppa bullret. De är oftast säljs som en uppsättning, och ersätta dem snarare än bara den som har misslyckats säkerställer jämn förslitning.

felaktiga Gliders

Glidare skydda trummans kanter så att de inte skrapar i skåpets sidor. De är nylon eller plasttätningar som bildar en barriär mellan trumman och höljet. Glidflygplan bära mer du använder torktumlaren tills de så småningom börjar tunn och försämras. När detta har inträffat kan trummans spinning få dem att skrika som de slitna-down glidare gnugga skåpet. Ändra ut segelflygplan som inte längre fungerar ordentligt för att tysta torktumlaren.

Congested Blower Wheel

En Whirlpool torktumlare har en fläkthjulet som cirkulerar luften i torktumlaren. Det blåser luft över värmeelementet, in i trumman och ut avgaserna. Om plasthjul blir igensatt med ludd, kan det skriker och skriker. Granska torktumlaren användarmanual för hjälp att hitta fläkthjulet. När detta, rengör den med en torr, mjuk trasa för att få bort ludd. Om efter rengöring bruset slutar inte kan komponenten är trasig. Kontakta en torktumlare reparation tekniker för att utvärdera hjulet tillstånd och byt ut den om det behövs.

Lös Drum Belt

Trumman bältet går runt trummans centrum och stabiliserar det som det visar. Bältet är av gummi som kan sträcka och expandera med tiden. När detta händer, kan det glida ur sitt läge. En lös rem kan skrika som den försöker att stabilisera en roterande trumma. Konsultera en torktumlare reparation tekniker för att inspektera bältet. Om det är utsträckt, behöver det bytas ut.

Hur man installerar en Whirlpool torktumlare Tomgångsskiva

Hur man installerar en Whirlpool torktumlare Tomgångsskiva


En torktumlare som gör ett gnisslande ljud har förmodligen en styrrulle som behöver bytas ut. Löphjulet gäller spänning till torkbandet för att hålla det tätt. Demontering och montering av en Whirlpool torktumlare spännhjulet kan åstadkommas med hjälp av instruktionsboken, som kommer att krävas för just din modell. När torkskåpet har tagits bort husägare kommer att ha tillgång till tork löphjulet mekanism.

Instruktioner

1 Koppla bort strömförsörjningen till torken antingen strömbrytarboxen eller vägguttaget. Ta bort den övre panelen och frontpanel av torkskåpet enligt bruksanvisningen.

2 Ta bort bältet från trumman genom att trycka på styrrullen mot den bakre delen av torktumlaren med handen. Tomgångsskivan är belägen på framsidan av drivmotorn. Var uppmärksam på dirigeringen av bandet för ominstallation.

3 Ta bort trumman från torktumlaren genom att lyfta den med ena handen och dra ut genom framsidan. Detta kommer att ge dig en fri tillgång till löphjulet.

4 Koppla bort löphjulet från basen av torken genom att ta bort de två monteringsbultarna i botten med en hylsnyckel. Ställ in det nya löphjulet på plats och montera den till torken med monteringsbultarna.

5 Ställ trumman tillbaka på plats och se till att den passar in i bakre bagageutrymmet korrekt. Sätt tillbaka drivremmen genom att placera den över trumman och vika det mellan löphjulet och runt motorremskivan. Dra löphjulet mot dig för att dirigera bältet och släpp det sedan sakta så att det gäller spänning.

6 Montera torkskåpet enligt instruktionerna i din manual. Anslut strömförsörjningen till torktumlaren.

Felsökning Problem med en Whirlpool torktumlare

Felsökning Problem med en Whirlpool torktumlare


Whirlpool torktumlare inkluderar ett antal inställningar som kan göra torka kläder mer effektiv. Vissa av dessa funktioner inkluderar "More Time" och "mindre tid" knappar, liksom "rynkor Shield" -funktion, som hjälper till att hålla kläder från att bli skrynkliga. Å andra sidan, om Whirlpool torktumlare inte fungerar så effektivt som det borde, inte Whirlpool ger torktumlare ägare några förslag om saker som de kan göra för att felsöka vanliga problem.

Instruktioner

1 Öppna luckan till torktumlaren och ta bort ludd skärmen om kläderna inte är torr efter en torkning är klar. Ta bort ludd från luddfiltret och byt ut skärmen. Torken borde torka mer effektivt efter luddskärmen rengörs.

2 Öppna ditt hem breaker rutan om torktumlaren inte att slå på eller inga indikatorlampor är synliga på frontpanelen. Om omkopplarna för torktumlare i rutan breaker är vänt till "Off" flip växlarna över till "På".

3 Ta bort en del av kläderna i torktumlaren eller torka mindre laster om du märker att kläderna är skrynkligt när du är klar torkar en last. Större laster orsakar kläder för att lindas runt varandra vid torkning, vilket ökar sannolikheten för rynkor.

4 Dra torkenheten bort från väggen och kontrollera på positionen och arrangemanget av ventilationsöppningen. En utblåsnings som kläms mellan väggen och apparaten eller en utloppsventilen som är böjd kan inte tillåta luft att strömma genom det ordentligt, vilket gör det svårt för apparaten att torka ordentligt.

5 Se till att luckan är stängd om dryerdoes inte köra. Kontrollera också att se till att du håller i "Start" -knappen i minst en sekund. Genom att trycka på knappen för mindre än en sekund kan inte ge torken tillräckligt med tid att känna igen knappen har tryckts in och att det ska börja.

Hur man hittar värmeelementet på en Whirlpool torktumlare

Hur man hittar värmeelementet på en Whirlpool torktumlare


I elektriska torktumlare, omvandlar värmeelementet elektrisk ström till värme. Om Whirlpool torktumlare har plötsligt slutat producera värme, kan en trasig värmeelement vara problemet. Lokalisera värmeelementet i en Whirlpool torktumlare är inte svårt och kan göras med bara några verktyg och liten eller ingen erfarenhet. Beroende på vilken Whirlpool torktumlare modell du äger, kan värmeelementet nås via den nedre främre eller bakre tork panel.

Instruktioner

1 Koppla Whirlpool torktumlare ur vägguttaget.

2 Skjut en skruvmejsel eller spackelspade längs toppen av torken botten frontluckan för att komma åt de klipp som håller panelen på plats. Lokalisera klämmorna 4 till 5 inches i från endera sidan av panelen.

3 Applicera tryck på klippen med spackel eller skruvmejsel för att frigöra panelen. Ställ torkpanelen åt sidan tills du är redo att sätta på den igen.

4 Leta efter en rektangel låda som är 12 inches lång och ca 6 inches bred. Detta är huset för värmeelementet.

5 Koppla de två kablar som är anslutna till värmeelementet.

6 Skruva av enkelskruv i botten av värmeelementet huset. Ta bort metallhöljet för att avslöja värmeelementet. Ställ metallhöljet och skruva åt sidan tills du är redo att ersätta dem.

1 Koppla Whirlpool torktumlare från strömkällan.

2 Flytta torken bort från väggen för att ge dig själv gott om utrymme för att komma åt baksidan av apparaten.

3 Skruva loss baksidan av torktumlaren. Ställ panelen och skruvar åt sidan.

4 Leta reda på vertikala metallåda på baksidan av torken, till höger. Denna låda är huset för torktumlaren s värmeelement.

5 Koppla kablarna anslutna till värmeelementet. Det finns tre ledningar: en för elementet, en för termostaten och ett för den termiska säkringen, som är anslutna till värmeelementet i den bakre åtkomst Whirlpool torktumlare.

6 Ta bort skruvarna som håller värmeelementet huset på plats. Med skruvarna avlägsnas, lyfter bostadsenheten upp och från bottenstödhakar.

7 Ta ut skruven på elementet huset och öppna för att avslöja värmeelementet.

Hur man reparerar en Whirlpool torktumlare som inte kommer att snurra

Hur man reparerar en Whirlpool torktumlare som inte kommer att snurra


Om Whirlpool torktumlare inte kommer att snurra, det är nästan alltid ett problem med en bruten bälte. Du kan höra ett högt Klonk medan torktumlaren är igång, och det är ljudet av bandet knäppa. Det är också möjligt att allt tycktes fungera bra tills du försökte starta torktumlaren, och det kommer inte att snurra. Byte av remmen är sättet att reparera en torktumlare som inte kommer att snurra.

Instruktioner

1 Koppla torktumlaren från eluttaget. Ta bort ludd fällan genom att lyfta locket och skjuta ut. Använd en skruvmejsel för att lossa de två skruvarna som håller i huset av fiberfällan.

2 Lyft upp den övre panelen av torktumlaren och ta bort hållaren för dörrbrytare tråden. Leta efter skruvarna som håller på frontpanelen av torken, som ligger på toppen av frontpanelen och skruva dem. Ta panel av torktumlaren genom att lyfta bort det.

3 Titta inuti torken, hitta den trasiga torkbandet, och innan den, notera hur den leds runt remskivor, sedan ta bort det. Installera en ny Whirlpool torktumlare bälte genom att halka runt torktumlaren med spåren som vetter mot ytan av tumlaren. Be en assistent för att hålla upp tumlaren när du flyttar bandet till rätt plats, i linje med den svarta linjen runt bredd tumlaren.

4 Linda nya torkbältet runt remskivorna som i steg 3. Om du inte kommer ihåg hur, eller gamla remmen låstes fast och inte rätt placerad, titta på torkbandet schemat i din bruksanvisning.

5 Passa in frontpanelen på torktumlaren med tumlaren. Sätt tillbaka de två skruvarna som håller panelen på plats. Öppna dörren till torktumlaren och med handen, vrid spinner en gång moturs. Anslut hållaren för dörrbrytare tråd, var försiktig att det inte kommer i kontakt med några rörliga delar.

6 Använd skruvmejsel för att försiktigt placera gummitätningen längs baksidan av tumlaren. Se till att tätningen är på utsidan av tumlaren och att inget av det fastnar på insidan av tillhållaren.

7 Skjut luddfiltret och bostäder på plats och skruva i de två skruvarna som håller den på. Anslut sladden av torktumlaren tillbaka in i eluttaget och kontrollera att den snurrar på rätt sätt.

Hur du ansluter kablarna till en Whirlpool torktumlare Motor

Hur du ansluter kablarna till en Whirlpool torktumlare Motor


Anslutning av kablarna till en Whirlpool torktumlare motor är enkelt om du tar anteckningar före start av projektet. Kopplingsschemat är vanligtvis klistras på metall baksidan av torktumlaren, men om diagrammet inte längre finns, är det viktigt att komma ihåg vilken tråd fäster vilken terminal på motorn.

Instruktioner

1 Koppla apparaten från elnätet och ta bort bakstycket med en skruvmejsel.

2 Skruva eller klippa kablarna från den gamla motorn och göra en del av färgen och motsvarande antal för varje tråd. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i frustration och sann samtal till en reparatör.

3 Ta bort den gamla motorn genom att skruva loss apparaten från fästena. Montera den nya motorn på monteringskonsolerna och rikta i samma position som den gamla motorn.

4 Sätt tillbaka ledningarna enligt följande: Fäst den röda tråden från den gamla motorn terminal 1 till terminal 1 på den nya motorn. Ta den röda tråd som var på den gamla motorn terminal 2 och anslut till terminal 2 på den nya motorn. Fäst lila ledningen från den gamla terminalen 3 till terminal 3 på din nya motor (notera: vissa ersättnings ledningar är vita för terminal 3). Anslut den blå kabeln på plint 4 till torkens överhettningsskydd, som är en brytare. Anslut den vita kabeln från terminal 5 till terminal 5 på den nya motorn. Fäst den svarta kabeln som var på plint 6 till den nya motorns terminal 6.

5 Sätt drivremmen över remskivan på motorn och kontrollera att rätt spänning.

6 Sätt torkkåpan och anslut apparaten till elnätet.

Whirlpool Torktumlare Produktinformation

Whirlpool Torktumlare Produktinformation


Whirlpool, en amerikansk tillverkare av hushållsapparater, producerar olika torktumlare för att hjälpa konsumenterna uppfylla sina tvättbehov. Automatiserade torkar anslöt sig till Whirlpool sortiment av produkter i 1950, även om företaget säljs först torkar 1949.

stilar

Torktumlare från Whirlpool har tre grundmodeller: el, gas och en tvättmaskin / torktumlare enhet. För att spara energi, skydda kläder och lägre elräkningar, kan kunder också köpa torkar med sensor torkning och en högeffektiv konstruktion. Till exempel ger den 6: e Sense funktionen Whirlpool torkar för att detektera nivån av fukt i kläder och justera torktiden i enlighet därmed.

Standardfunktioner

Kostar från ca £ 325 till £ 1430 som i juli 2011, Whirlpool torktumlare finns i fyra storlekar, från en kompakt 4 kubikfot eller mindre till 7,1 kubikfot eller större. Whirlpool erbjuder färger som vitt, grått, tranbär, cosmetallic och månens silver.

särskilda alternativ

Unika funktioner i Whirlpool torktumlare inkluderar Eco-skärm, som anger hur mycket energi torken använder under varje cykel, och tyst torr, vilket minskar tork nivå av buller och vibrationer. Vissa torktumlare har också Steam Fresh och rynkor förebyggande teknik som gäller ånga tumlande kläder för att eliminera lukt och rynkor.

Felsökning en Whirlpool torktumlare Cykling Termostat

Felsökning en Whirlpool torktumlare Cykling Termostat


Cykel termostat i en Whirlpool torktumlare reglerar den interna temperaturen i torken. Med tiden kan denna termostat bryta ner. När termostat raster, kommer torktumlaren helt misslyckas med att värme, vilket gör att torken att ta evighet att torka kläderna. Om torktumlaren inte värms upp som det ska, är ett av de första stegen testar cykel termostaten. En enkel digital multimeter kan berätta om termostaten är i drift. På de flesta Whirlpool torktumlare, kan cykel termostaten nås genom att ta bort tork baksida. Termostaten monteras på torkavgasventil.

Instruktioner

1 Koppla bort torktumlaren från eluttaget. Skjut torken ut från väggen och koppla torken utlopp från baksidan av torktumlaren. Ge dig själv tillräckligt med utrymme att arbeta bakom torken.

2 Ta bort skruvarna som håller tork baksida på plats. Skjut panelen åt sidan. Beroende på torktumlaren, kommer skruvarna antingen Phillips eller muttern skruvar.

3 Koppla bort kablarna från cykel termostaten. Använd tejp för att märka varje tråd så att du enkelt kan ansluta dem senare. Typiskt cykel termostaten ligger nära botten av torkavgasventil. Trådarna använda slip-on-kontakter, så skjut upp dem och stänga av kontaktstiften på termostaten.

4 Ställ in multimeter för att mäta för ohm. Tryck din multimeterns sonder till kontakt inlägg på termostaten. Om termostaten är kallt ska multimetern noll. Om termostaten är fullt uppvärmd, bör multimetern läsa oändlighet. Om du får en läsning skiljer sig från dessa två, är termostaten dåligt och bör bytas ut.

5 Ta bort skruvarna som håller fast termostaten på plats och dra ut den ur utblåsventilen huset. Skjut en ny termostat på plats och sätt tillbaka skruvarna. Anslut kablarna och byt torkens baksida. Anslut torkgallret och anslut torken tillbaka till eluttaget.

Felsökning en brytare Pop från en Whirlpool torktumlare

Felsökning en brytare Pop från en Whirlpool torktumlare


Inrikes brytare avbröt strömtillförseln till din elektronik och utlopp vid ett elektriskt fel eller kortslutning för att skydda dem från skador och minska risken för elektrisk brand. Whirlpool elektriska torktumlare använder ofta två brytare: en för motorn och kontroller, den andra för värmeelementet. Att upptäcka varför apparaten löser sina brytare upprepat innebär att eliminera de vanligaste orsakerna till elfel.

Instruktioner

1 Kontrollera att torktumlaren är ansluten till rätt typ av eluttag. Vissa torktumlare behöver en speciell fyra stift, 240-volts uttag i stället för standardnordamerikanska 120 volt anslutning. Ring en elektriker om du tror att din torktumlare är ansluten till fel typ av uttag.

2 Koppla bort eventuella adaptrar eller förlängningssladdar som är anslutna mellan strömkabeln och utloppet. En överbelastad krets kommer att utlösa brytaren och skära av strömmen. Anslut torktumlaren direkt till sin egen eluttag och strömbrytare för att minska risken att en brytare kommer att snubbla.

3 Koppla ur torktumlaren och kontrollera nätsladden för tecken på skador. Split isolering eller slitna kablar kan leda till en elektrisk kortslutning och en utlöst brytare. Kontakta en elektriker för att byta ut elkabeln om du märker några tecken på korrosion.

4 Kontakta en elektriker om torktumlaren fortsätter att resa sin brytare, eftersom det kan finnas en mer allvarlig underliggande problem. En elektriker kommer att ge råd om hur man ska lösa problemet och kommer att kunna utföra reparationsarbete behövs.

Felsökning Whirlpool Duet Torktumlare

Felsökning Whirlpool Duet Torktumlare

När kontrollpanelen inte fungerar

Whirlpool Duet torktumlare, i syfte att spara kostnader inte är kopplade mycket väl. Det största problemet ägare ansikte är att kontrollpanelen helt enkelt kommer att sluta fungera. Vi antar att du redan har kontrollerat att den elektriska sladden är inkopplad och brytaren inte har löst ut. Ta bort plastpaneler över framsidan av kontrollpanelen; den bör glida ut från sidan. Det kommer att finnas flera skruvar placerade i hörnen av kontrollpanelen. Ta bort dem och vända kontrollpanelen över. Vid basen av varje vred eller knappen ska vara en liten metallenhet med två trådar som löper från den till kretskortet inställd längre in i torken. Se till att varje tråd är säker, som oftast, de helt enkelt arbeta sig lös och behöver en dos av bly lod för att åtgärda problemet. Om ingenting är löst, inspektera ledningar och terminaler för svarta fläckar eller char märken. Dessa är indikatorer att tråden är skadad och måste bytas ut. Om några char märkena befinns på kretskortet självt har styrelsen varit stekt, och det hela kommer att behöva ersättas.

När torktumlaren inte värms kläder

Om torkkörningar men misslyckas med att värma kläder, kontrollera brytaren. De flesta torktumlare använda så mycket el som deras funktioner är uppdelade mellan två brytare. Om en har utlösts, kan det vara anledningen till att värmeelementen inte fungerar. Om torktumlaren fortfarande inte värms upp, koppla ur den och dra bort den från väggen. Det finns en servicelucka på baksidan som ska bändas gratis. Inuti hittar du en liten svart remsa av plast med två blå trådar fästa. Detta är den värme säkring. En reservdel kan fås för runt £ 9, och tar lite mindre än en minut att byta ut. Det är osannolikt att själva värmeelementet, som består av ett par metallrullar, är bruten. Om torktumlaren fortfarande inte kommer att värma, du är bättre att få en ersättare torrare än att reparera den gamla.

När torktumlaren inte startar

Om torktumlaren inte kommer att starta, finns det två möjliga orsaker. Dörrkontakten kan brytas, eller strömkällan kan ha misslyckats. Luckan öppnas och tryck på strömbrytaren på kanten av enheten. Om du inte hör ett klick, är omkopplaren bruten och måste fastställas av en reparatör. Om du hör ett klickljud, är strömkabeln och kopplingsplint som tar emot el från ditt hus fel eller brända. Ersättnings förfaranden skall beskrivas i bruksanvisningen för torktumlaren.