volym ibalk

Experiment för barn i tonhöjd och volym

Experiment för barn i tonhöjd och volym


Pitch och volym experiment tillåta elever att lära sig hur ljud görs med flyg, gaser och sina egna trumhinnor. Genom att testa tonhöjd och volym, kommer barnen komma till en bättre förståelse för hur deras kroppar fungerar och hur något osynligt för ögonen, såsom ljudvågor, interagera med den verkliga världen.

hemlagad trombon

En kvarvarande cylindrisk skarp kan och vissa kartong göra en gör-det-själv-trombon som hjälper eleverna lära sig om planen. Linda chip kan tätt med kartong för att bilda en hylsa runt burken som passar tätt, men kan glida upp och ner. Visa dina elever ljudet burken gör när du trycker på den med hylsan hela vägen. Skjut sedan hylsan ned så långt som möjligt och knacka på kan igen. Eleverna kommer att få höra en mycket djupare ton som ljudet påverkas genom att köra ner pappersröret. Detta är samma skäl djupare ljud kommer från ett fullt utsträckt trombon.

Spela burkar

Om eleverna har någonsin hört havet genom att hålla en snäcka till sina öron, har de upplevt resonans. Skalet reflekterar ljudet av sitt eget blod rusar tillbaka till sin trumma. Inrätta ett experiment, så eleverna kan testa hur tonhöjden resonans påverkas av fartygets storlek hålls till deras öron. Samla glasburkar i olika storlekar. Låt eleverna håller vardera till sina öron så att de kan höra skillnader i planen.

ljud Lens

En liten bit av torris bundna inuti en gummiballong kommer att fylla ballongen med koldioxid och ger dig ett verktyg för en lektion på volym. Ljud färdas långsammare genom koldioxid än den gör genom luft. Detta, i kombination med formen av ballongen, fokuserar ljud. Har eleverna stå med en koldioxidfylld ballong mellan dem och viska till varandra. Deras röster kommer att förstärkas.

head Harp

Ljudet färdas mer effektivt genom fasta föremål än luft. Dina elever kanske inte tror dig när du berätta det, men du kan bevisa det med ett experiment. Knyt en lång bit snöre till toppen kurvan av en tråd hängare. Linda den andra änden av strängen flera gånger runt en students pekfinger och få dem svänga hangaren så den träffar en metallyta, såsom sidan av ett skrivbord eller ett arkivskåp eller stolsben. Detta kommer att ge en tråkig ljud. Nu har dem täcker öronen med händerna och luta sig över så att de kan svänga hangaren in i ytan igen. Den här gången ljudet blir mer harmonisk, eftersom det rör sig upp snöret genom sin hand och direkt till öronen snarare än genom luft i örat.

Hur man kan jämföra volym i kubikcentimeter och Milliliter

Hur man kan jämföra volym i kubikcentimeter och Milliliter


Eftersom milliliter är i allmänhet används för att mäta vätskevolymen och kubikcentimeter används typiskt för att mäta volymen av fasta föremål, kan det vara svårt att "eyeball" prover mätta i vart och för att avgöra vilken som är större än den andra. Vätska och fasta prover kan jämföras genom att omvandla proverna till matchande volymenheter för att analysera vilken provet upptar den största volymen. Kubikcentimeter och milliliter kan omvandlas till ett ett-till-ett-förhållande för jämförelse.

Instruktioner

1 Undersök antalet volymenheter endast när man jämför prover av kubikcentimeter och milliliter. En kubikcentimeter är densamma som en milliliter, så typ av volymenhet spelar ingen roll när man jämför två. Ett prov av 15 kubikcentimeter har samma volym som en mätning av 15 milliliter.

2 Jämför de två numren i den största platsen värdet. Om ett prov är 845 milliliter och den andra är 841 kubikcentimeter, är den största platsen värdet hundratals plats. Båda dessa prover har en "8" i hundratals rum.

3 Jämför siffrorna i nästa största plats värde om siffrorna tidigare jämförs är desamma. Fortsätt att flytta till lägre plats värden tills siffrorna i detta värde är olika. I exemplet ovan, siffervärdena i de rum är "5" och "1"

4 Placera en "<" om numret i det avgörande stället värdet är större i det andra provet än den första, en ">" om den beslutande antalet är större i det första provet, eller ett "=" om alla siffror är samma i båda. Till exempel problem, 845 milliliter> 841 kubikcentimeter.

Interaktiva volym spel

Interaktiva volym spel


Du kan använda spel för att lära eleverna hur man mäter volymen och praktisk användning av mätning. Spelen är avsedda att användas i samband med volym lektioner, och alla kan spelas online. De flesta spel är inriktade mot specifika åldersgrupper eller årskurser, men alla är gratis.

Aln

Målet med detta spel är att använda siffror och multiplikation principer för att räkna ut vad volymen av lådan behöver vara. Studenter manipulera storleken på lådan tills det motsvarar det antal som gavs av programmet. Att manipulera kuben, användare behöver dra sidorna av lådan med hjälp av en mus, men de har bara två minuter att räkna ut så många problem som möjligt. De kommer då att få en summa baserad på hur många rätta svar som de hade, och de kan kontrollera sin statistik. En hjälpskärm finns tillgänglig för studenter som behöver mer detaljerade instruktioner.

Huset som Math Built

Målet är att bygga ett hus med hjälp av matematiska principer, bland annat volym, omkrets, area och längd. Problem dyker upp på skärmen, och användarna måste räkna ut lösningen. När den korrekta lösningen har beräknats, kommer den del av huset tillsättas. Programmet är avsett att lära eleverna om verkliga tillämpningar av matematiska problem.

volym pussel

Detta spel har sex nivåer, och målet är att ta reda på problem med volym. Till exempel, ett av de problem som involverar att mäta fyra liter genom att använda två kannor, som kan rymma olika mängder vatten. För att spela detta spel, måste användaren ha en mus, eftersom de kommer att dra en kanna runt för att fylla det, tömma den eller häll innehållet i den andra kanna.

Kan du fylla det?

Detta spel erbjuds av PBS Kids, och målet är att fylla en behållare med vatten med hjälp av tre olika storlekar krukor. Barnen vill fylla containern utan att det spiller över och använda så få häller möjligt. Användare kommer att titta på de tre krukor, som är på den högra sidan av skärmen. De kommer att hålla klicka på krukor tills behållaren är helt fylld. Antalet häller kommer att visas överst. När potten är fylld, är det minsta antalet möjliga häller listan så att eleverna kan jämföra sina svar med den korrekta.

Hur konvertera PPM volym till en procent

Hur konvertera PPM volym till en procent


Forskare använder en mängd olika enheter för att beskriva koncentrationer av kemikalier i luften. En gemensam enhet för lågaktivt koncentrationer är delar per miljon, eller ppm. Miljondelar volym hänvisar till volymenheter, såsom milliliter av en gasformig kemikalie som finns i en miljon motsvarande enheter av luft. Koncentrationen av en gas i volymprocent är ett liknande koncept, med undantag för att i detta fall, ger koncentrationen enheterna gas per hundra motsvarande enheter luft. Du kan konvertera mellan dessa två koncentrationsenheter baserade på förhållandet mellan 1000000-100.

Instruktioner

1 Skriv in värdet på koncentrationen i ppm volym i räknaren. Till exempel, om koncentrationen är 500 ppm, skulle du ange numret 500.

2. Dela det nummer du bara in av 10.000. Eftersom miljoner är tio tusen gånger större än hundra, omvandlar denna värdet i delar per hundra, vilket är samma som procent. I fallet med exemplet skulle du dela 500 med 10.000 för att få 0,05.

3 Resultatet rapporteras från föregående beräkning eftersom volymprocent av blandningen, med hjälp av notation% volym / volym. Exemplet Resultatet skulle därför att redovisas som 0,05% volym / volym.

Hur du ändrar Volym Krukor på en Les Paul gitarr

Hur du ändrar Volym Krukor på en Les Paul gitarr


Les Paul är en av de mest världsberömda gitarrmodeller. Den gjordes ursprungligen av Gibson gitarrer; Men, efter att ha tagit över Epiphone varumärke i 1957, finns det nu också en billigare version av denna ikoniska gitarr. Även om dessa gitarrer är kända för sin höga kvalitet delar och hantverk, kan spelare en dag behöver uppdatera eller ersätta en del av de komponenter, såsom volym eller ton krukor som är kopplade till gitarr. Till skillnad från andra gitarr modeller, kan dessa komponenter bytas ut ganska lätt, utan att behöva avlägsna den gitarr strängar eller pickuper.

Instruktioner

1 Ta bort volymratten locket från framsidan av Les Paul. Denna ratt måste tas bort för att dra volymen potten genom baksidan av gitarren. Vredet är inte fixerad till någonting och kan tas bort genom att helt enkelt dra den rakt upp off av cylindern att den vilar över.

2 Vänd på gitarr och ta bort diamantformade lock som döljer gitarren interna ledningar genom att lossa skruvarna som håller den på plats. Gitarren kommer att ha två bakpaneler: en är diamantformade, och den andra är en liten runda locket längst ner till höger på gitarr. Däremot behöver du bara bry dig med diamantformade panel för volym potten ersättare.

3 Leta upp volymen potten när du har tagit bort locket. Det kommer att finnas fyra olika cirkel krukor inuti kabelhöljet på gitarr. De två översta är volym krukor, och de två nedersta är tonen krukor. Det är viktigt att veta vilken volym potten du kommer att förändras, eftersom du inte behöver byta ut båda. Det övre högra krukan är volymen för halsen (överst) uppsamling, och den övre vänstra krukan är volymen för bron (botten) pickup. När du vet vilken volym potten du byter ut, måste du skruva den, som krukorna är fastskruvade till gitarr kropp.

4 Ta bort de ledningar som är anslutna till volymen potten du byter ut. För att göra detta trycker punkterna trådarna med din lödkolv anslutning; detta kommer att göra det möjligt för wirers att lyftas fritt från sitt gamla anslutningspunkt. Se till att du har gjort en del av där varje tråd är ansluten till volym potten så att du kan ansluta dem rätt till den nya krukan.

5 Löd trådarna till den nya volymen potten som du antecknade i steg 4. För att göra detta, fästa kabeln till anslutningspunkten och löda ihop. Efter detta, sätta tillbaka volymen potten till gitarr kropp och ser att se till att du inte av misstag tog bort någon av de andra trådarna i huset innan du sätter den diamantformade locket.

6 Skruva tillbaka locket över ledningar huset på baksidan av gitarren. Skjut volymreglaget du bort från framsidan av gitarren i steg 1 tillbaka på den exponerade metallcylinder som skjuter ut från gitarren.

Hur man beräknar volym Gallons

Hur man beräknar volym Gallons


Beräkning volym kan vara användbart när man försöker att bestämma förmågan av ett akvarium, gastank eller behållare avsedd för transport av vätskor. Rektangulära behållare, såsom en fisk akvarium, och cylindriska behållare, såsom oljefat, båda rutinmässigt används för att innehålla vätska. Volymerna av dessa behållare beräknas i två mycket olika sätt, och kräver oberoende formler.

Instruktioner

rektangulär behållare

1 Mät behållaren med hjälp inches som måttenhet. Du måste känna till exakt längd, bredd och djup.

2 Multiplicera längd, bredd och höjd för att hitta den volym av behållaren i cubic inches. Formeln är djup x längd x bredd = cubic inches.

3 Dela svaret från steg 2, eller måttet på cubic inches, med 12 för att konvertera till kubikfot. Formeln är kubiktum / 12 = kubikfot

4 Flera antalet kubikfot med 7,47 för att beräkna den totala volymen i liter. Detta nummer används för att det är det antal gallon finns i en av aln foten. Formeln är kubikfot x 7,47 = gallon.

cylindrisk behållare

1 Mät behållaren med hjälp inches som måttenhet. Du måste känna till exakt mått på både djupet och radien. Radien är halva avståndet från en sida av den cirkulära öppningen till den andra.

2 Multiplicera pi med radien i kvadrat, gånger djupet, för att hitta den volym i cubic inches. Med hjälp av en miniräknare, kan detta åstadkommas med hjälp av pi-knappen. För manuell beräkning, använd 3,1417 för pi. Formeln är pi XR kvadrat x djup = cubic inches.

3 Dividera detta svar med 12 för att konvertera till kubikfot. Formeln: kubiktum / 12 = kubikfot.

4 Flera antalet kubikfot med 7,47 för att beräkna den totala volymen i liter. Formeln är 7,47 x kubikfot = gallon.

Hur man beräknar avrinning volym

Hur man beräknar avrinning volym


Kraftiga regn kan ha potentiellt katastrofala följder för en husägare, vilket resulterar i skador på hem och egendom. Bestämma hur mycket överskott regnvatten kan leda till kraftigt regn, över både kort- och långsiktiga tidsperioder, är viktigt för att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Beräkning av avrinning volymen från ett enda pip eller avlopp kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av dagvattenhantering system du ska använda så att du på ett effektivt sätt kan hantera kraftiga regn i framtiden. Med lite kunskap om ditt hem, beräkna avrinning volym är en relativt enkel uppgift.

Instruktioner

1 Bestäm arean för eventuella ogenomträngliga ytor som bidrar till avrinning. Till exempel, om regnet från den ena sidan av ett tak avlopp genom en enda avlopp, måste du bestämma området för den sidan av taket. De mest noggranna mätningar i området kommer från mätningar som gjorts under byggandet av hemmet.

2 Lägg upp inom alla ogenomträngliga ytor som bidrar till avrinning av en enda pip. Till exempel, om den ena sidan av taket på ditt hem har en yta på 60 meter i kvadrat (m ^ 2) och garagetaket har en yta på 20m ^ 2, och regnvatten från båda ytorna rinner ut en enda pip, lägg sedan till två ytor tillsammans, ger 80m ^ 2.

3 Bestäm mängden regn som faller över den tid du är intresserad av. Till exempel kanske du vill veta hur mycket regn faller under en 24-timmarsperiod för att avgöra om ditt dagvattensystem är tillräcklig. Du kan bestämma regn med hjälp av en regnmätare, eller genom att använda tidigare uppmätta värden från andra källor.

4 Multiplicera totala ogenomtränglig yta från steg 2 med den genomsnittliga nederbörden belopp som fastställts i steg 3. Till exempel, om vi vet att 20mm faller under en 24-timmarsperiod, skulle vi multiplicera detta belopp (omräknat till meter) med 80 ^ 2. Beräkningen är då 0,02 meter multiplicerat med 80 ^ 2, vilket ger 1,6 meter kubik (m ^ 3).

5 Om så önskas, omvandla avrinning volymen beräknas i föregående steg till mer gemensamma enheten liter. För att göra detta, multiplicera svaret (i meter kubik) med 1000. Därför, i vårt exempel, är avrinningen volymen 1600 liter.

Math Spel för volym och Kapacitet

Math Spel för volym och Kapacitet


Volym och kapacitet är relaterade termer i matematik. Volymen är mängden utrymme ett objekt upptar. Kapaciteten är den mängd fluid som ett objekt kan hålla. Spel kan bidra till att stärka dessa idéer lärs ut i klassen. Många gratis onlinespel är tillgängliga för studenter av alla årskurser.

Huset som Math Built

Huset som Math byggdes ger studenterna möjlighet att hjälpa till att bygga ett hus och bestämma matematik som går in i den. Till exempel är 6 fot djup och 34 fot bred gården, eleverna måste beräkna vad volymen av gården är att gå vidare till nästa avsnitt i hemmet. Webbplatsen erbjuder en kalkylator som eleverna kan använda, men studenterna måste veta formlerna för att bestämma området och volymen av många olika former.

dekantering Puzzle

I det här spelet, eleverna måste lära sig att hantera olika mängder vatten för att hitta svaret på frågan. Till exempel, innehar en kanna 5 enheter vatten och den andra kanna innehar 3 enheter av vatten. Studenten måste då använda dessa två kannor för att hitta exakt fyra enheter vatten. Eleverna måste använda problemlösningsförmåga för att bestämma det rätta svaret. Målet med spelet är att slutföra svaret i så få drag som möjligt.

Yta och Volym

Den Shodor hemsida ger studenterna möjlighet att manipulera ett tredimensionellt objekt, ändra storlek, och fastställa omfattningen av kuben. Eleverna kan välja en mängd olika former och lägga till eller dra ifrån kuber från formen. Som formen på de förändringar objekt, så ökar området och volymen av objektet. Eleverna kan sedan använda sina formler för att förutse vad som kommer att hända med volymen av ett objekt när fler kuber läggs till.

gallon Man

För yngre barn kan lära sig om volym och kapacitet innebär att lära sig vad som gör upp en mängd. Gallon man hjälper lära barn hur många pints, kvartar och koppar gå in i en gallon. Bryta eleverna i mindre grupper och få dem testa hur många koppar det tar att fylla upp en gallon kanna. Låt dem testa igen för pints och kannor. Grupperna ska sedan klippa ut bitar av "Gallon Man." Det bör finnas 16 koppar gör fingrar och tår, åtta pints, fyra quarts och en gallon. Den grupp som sätter "Gallon man" tillsammans först vinner.

Kan jag göra min Acer bärbara dator Volym Högre?

Kan jag göra min Acer bärbara dator Volym Högre?


Acer hävdar att dess nya modeller är ett "varierat utbud av bärbara datorer med prestanda, grafik och kommunikationsverktyg för att maximera din digitala underhållning." Oavsett hur nya bärbara datorn är, är det sannolikt att finnas någon funktion som inte fungerar som förväntat. Låg volym är ett vanligt klagomål i Acer bärbara datorer som har en svag ljudkort. Lyckligtvis finns det sätt, bland annat en funktion inbyggd i Windows 7, som kommer att öka volymen.

Volym Arrows

Den naturliga sak att göra när volymen är för låg är att trycka på "Volym upp" -knappen. Men på vissa bärbara datorer, bara att trycka på knappen fungerar inte. På många Acer, måste "Fn" -knappen hållas nere först. Kontrollera din bärbara dator dokumentation för att se vad knappen kan användas förutom "Fn".

ljud~~POS=TRUNC

Den ljudtekniker direkt styr volym, och ibland justera ljudet från knapparna har ingen effekt. Klicka på volymikonen i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet och dra reglaget hela vägen till toppen. Dessutom, genom att högerklicka på ikonen och välj "Volume Mixer" för att se fler reglage som påverkar volymen. Dra varje till toppen, och ändringarna träder i kraft omedelbart.

loudness Equalization

Loudness utjämning är en funktion som finns i Vista och Windows 7. Det ökar tysta ljud och begränsar högljudda dem så att de även ut, vilket gör din totala ljudet mycket starkare och reparera de flesta låg volym frågor. Högerklicka på ikonen ljud på aktivitetsfältet och klicka på "Playback Devices." Dubbelklicka på standardenheten och gå till fliken "Förbättringar". Placera en kontroll av "Loudness Utjämnings" och klicka sedan på "OK" för att bekräfta.

installera drivrutiner

Alla filer på din hårddisk kan bli korrupt, inklusive förare. Fil korruption orsakas oftast när datorn tvingas att stänga utan att ordentligt stänga. Från Start-menyn, högerklicka på "Dator" och klicka på "Egenskaper". På vänster sida av menyn, klicka på "Enhetshanteraren." Klicka för att expandera "ljud, video och spelenheter" och lokalisera ljudenheten. Högerklicka på den och klicka sedan på "Avinstallera". Vänta tills fönstret för att uppdatera, klicka sedan på "Action" och "Sök efter maskinvaruförändringar." Förarna kommer att installera utan behov av en omstart.

Hur man beräknar Vertical Liquid Volym

Hur man beräknar Vertical Liquid Volym


Den vertikala vätskevolym i en cylindrisk behållare kan lätt beräknas med ett måttband och denna guide. Den vätskevolym som upptar behållaren, såsom vatten i ett glas, är relaterat till höjden av vattnet i glaset. Också relevant är radien hos den cylindriska behållaren. Radien är lika med halva diametern av glaset. Den övre delen av glaset är en cirkel, så att diametern är den raka linjen avstånd som mäter bredden av cirkeln och passerar genom cirkelns centrum.

Instruktioner

1 Mät höjden av vätskan i behållaren i inches. Som ett exempel, säg denna höjd är 10 inches.

2 Mät diametern på behållaren. Antag en diameter på 3 inches för exemplet beräkning.

3 Beräkna radien av behållaren genom att dyka diametern med 2. Detta ger en radie på 1,5 inches (3 tum dividerat med 2).

4 Beräkna volymen av en cylinder i cubic inches med användning av formeln: V = pi xr ^ 2 xh, där V är volymen, r är radien, och h är höjden. Slutföra exemplet du har: V = (3,1415) x (1,5 tum) ^ 2 x (10 tum) = 70,7 i ^ 3. Den volym av vätskan är 70,7 cubic inches.