virkad kalott mössa

Hur man virka en mössa kalott

Hur man virka en mössa kalott


En mössa, också kallas ibland ett kalott eller en toque, är en liten hatt som passar tätt över huvudet och toppar av bärarens öron. Om du förstår grundläggande virkning teknik och kan virka i runda, kan du virka en mössa kalott i ett par timmar. Använd nära sömmar för maximal värme och textur; Du kan även använda samma mönster för att göra flera mössor i olika stilar bara genom att ändra garnfärger eller vikter som du använder i projektet.

Instruktioner

1 Gör tre luftmaskor och ansluta dem med en smygmaska ​​för att bilda en cirkel. Kedja en och göra tio enkla virka stygn inne i cirkeln. Placera en söm markör i det sista stygnet du gör.

2 Gör två enkla virkade stygn i varje stygn runt, inklusive sömmen med markören. Flytta markören upp till det sista stygnet i den här omgången.

3 Öka bredden på din hatt. För att göra detta för runda tre, göra en enda virka i den första maskan följt av två enkel virknålar i nästa maska; upprepa detta hela vägen runt och flytta markören efter sista maskan. För runda fyra, göra ett enda virka i vart och ett av de två första stygnen följt av två enkel virknålar i nästa stygn. Upprepa detta mönster runt, flytta stygn markören upp till den sista maskan fungerat. För varje efterföljande runda, göra en mer individuell enda virka i mönstret innan två stygn i ett. Fortsätt att flytta stygn markören upp efter varje runda. Sluta öka när omkrets hatten är 1,5 till 2 inches mindre än omkretsen av huvudet.

4 Enkel virka jämnt i varje sy runt för de kommande omgångarna. För att göra detta, gör ett enda virka i varje maska ​​tills du kommer till markören; ta bort markeringen, enda virka i den markerade stygn och sedan sätta markören i den söm du just har gjort. Fortsätt till enstaka virka detta sätt tills hatten är så högt som du vill att det ska vara.

5 Gör en smygmaska ​​i den slutliga stygn för att avsluta hatten och skär den sedan garnet, vilket ger en fyra-tums svans. Använda en stor öga trubbig nål för att väva ändarna på garnet in och ut ur maskorna på undersidan av hatten.

Hur man virkade rutor i form av oktagoner

Hur man virkade rutor i form av oktagoner


Du har hört talas om, och förmodligen sett, mormorsrutor i afghaner. Du har förmodligen virkade i runt, vilket gör en cirkel för en mössa, cellgifter mössa eller grytlapp. Du är inte begränsad till dessa två former när du virka i rundan. Genom att virka tillräckligt siffror i den första omgången, sedan gruppera de ökande maskor på varje sida, kan du göra en oktagon, som gör det möjligt att skapa ett nytt utseende för artikeln du gör. För att slutföra projektet, bör du kunna virka i runda och virka öka stygn.

Instruktioner

1 Gör en ögla med garn. För att göra detta, gör en cirkel med garnet, vilket ger en 6-tums svans. Dra svansen genom cirkeln, vilket skapar en slinga. Skjut virknål i öglan och dra slingan stängd men inte för hårt.

2 Virka fem kedjesömmarna för grundkedjan. Gör en smygmaska ​​(SL ST) i början kedjestygn att göra en ring.

3 Virka tre luftmaskor för första dubbel virka (DC) stygn runda 1. Virka 15 DC i ringen, sedan gå med en sm i toppen av början kedjestygn. Du bör ha 16 DC stygn. Placera stygn markör i början stygn i början kedjestygn för den här omgången.

4 Virka tre kedjesömmarna för rond 2. Gör två DC i samma stygn, sedan DC till nästa stygn. Upprepa detta mönster till slutet av rundan: virka tre DC i nästa DC och en DC i nästa DC. Gå med med en sm i toppen av början kedjesöm och flytta stygn markören till denna söm. Du bör ha 32 DC för runda två.

5 Virka tre luftmaskor för första DC runda 3. Upprepa från denna punkt till slutet av rundan: virka tre DC i nästa DC och en fm i nästa tre DC. Avsluta slutrapporten för den här omgången med tre DC i nästa DC och en DC i vardera av de kommande två DC-stygn. Gå med med en sm i toppen av början kedjesöm och flytta stygn markören till denna söm. Du bör ha 48 DC för omgång 3.

6 Virka tre luftmaskor för första DC runda 4. Gör en DC i nästa DC. Upprepa från denna punkt till slutet av rundan 4: Virka tre DC i nästa DC och en DC i varje nästa tre DC. Avsluta den slutliga rapporten med tre DC i nästa DC och en DC i nästa DC. Gå med med en sm i toppen av början kedjestygn. Du bör ha 72 DC för runda 4. Fäst bort och skär garnet med sax, vilket ger en 4-tums svans. Väva garnändarna prydligt i stygnen.

Hur man mäter en examen mössa storlek

Hur man mäter en examen mössa storlek


När du får in de sista dagarna av din examen, spendera en hel del tid att räkna ut information om din examen klänning, som fastställer din mössa storlek, är det sista du vill göra. Men dimensionering för din examen cap storlek är en enkel process som inte bör ta mer än ett par minuter av din tid. När du bestämmer din studentmössa storlek, kommer du att vara ett steg närmare din examen.

Instruktioner

1 Placera måttbandet ungefär en tum ovanför ögonbrynet och mäta omkretsen av huvudet.

2 Spela ditt mätning på ett pappersark, avrundning numret till närmaste kvarts tum.

3 Använd en storlekstabell för att avgöra din studentmössa storlek.

Hur att sticka en mans kalott

Hur att sticka en mans kalott


En skullcap är en åtsittande hatt som kramar huvudet och täcker öronen. Stilen är lämplig för män i alla åldrar. Konstruktionen kan låta enkelt, men även med en enkel konstruktion som denna, det finns viktiga beslut stil att göra. När du har bemästrat de grundläggande instruktioner för att sticka en mans kalott, kan du arbeta i din egen design specifikationer.

Instruktioner

Komma igång

1 Mät huvudet på den person som kommer att bära hatt. De flesta män har en huvudomfång på 23 till 24 inches. Mät runt den bredaste delen.

2 Välj garn. Vackra garn kommer i en mängd olika vikter, material och texturer. En mans kalott kan antingen jämnt sticka ut ur en fin till medel garn mätare eller funky och chunky, sticka på stora nålar med tjockt garn. Män tenderar att föredra mörka, dämpade färger.

3 Sticka en mätare ruta minst 2 inches torget genom att använda storleks nålar som rekommenderas av tillverkaren av garn. Rekommendationen kommer att skrivas ut på garnet etiketten. Om du gillar hur färgrutan ser ut, fantastiskt. Om inte, sticka ett annat prov med olika storlek nålar tills du har tyget du vill. Sticka färgrutan i trikå (sticka en rad pärla nästa, upprepa). Räkna antalet stygn i färgrutan som gör upp en tum.

4 Multiplicera antalet stygn i en tum av omkrets av huvudet. Detta är antalet maskor du kommer att kasta om för att börja stickning. Denna hatt är stickad platt nerifrån och upp och sys ihop. Uppläggnings stygn blir närmast ansiktet.

Börja din Skullcap

1 Bestäm vilken typ av struktur du vill ha runt nederkanten. Göts på antalet stygn i en tum multiplicerat med omkretsen av huvudet.

2 att sticka en räfflad kant, kasta ett jämnt antal stygn på en sticka två storlekar mindre än de som du kommer att använda för kroppen på hatten. Ribban mönstret stickas på st eftersom det ger en något mer tänjbar tyg än trikå. Börja sticka en ribbmönster (sticka två, pärla två) och fortsätt mönstret, sticka de stickade maskor och Pearling de pärla stygn för två till fyra inches. Sticka ytterligare 4 inches om du vill att vika kanten upp. Växla till st och sticka trikå tills tyget är 5 inches lång. Om att göra en handbojor kant, bör hatten tyget vara 9 inches lång.

3 Om du vill sticka en rullad kant, i stället för Ribbing börjar sticka i trikå (sticka en rad pärla nästa, upprepa). Kanten kommer naturligtvis krypa in i en snygg liten rulle. Fortsätt till 5 inches mer.

4 Om du vill sticka ett strumpeband-stygn kant, sticka flera rader uteslutande i sticka stygn innan du byter till trikå. Sticka trikå tills tyget är 5 inches lång.

minskande

1 Börja minskningarna på en sticka rad. Minskar forma tyget så det kommer att överensstämma med den rundhet av ett huvud. Minska rad ett: sticka åtta, och sedan minska genom att sticka två maskor tillsammans. Rad två: avigt rad. Rad tre: * sticka sju, sticka två tillsammans upprepa * till slutet av raden. Rad fyra: avigt rad. Rad fem: sticka sex, sticka två tillsammans upprepa * till slutet av raden. Rad sex: Sticka rad. Varv sju: sticka fem, sticka två tillsammans upprepa * till slutet av raden. Varv åtta: avigt rad. Fortsätta att minska på detta sätt minska antalet stygn mellan minskningar tills du har fyra till sex stygn kvar.

2 Klipp garnet, vilket ger en 24 tums svans. Trä garnet på en väv nål och driva igenom de återstående maskorna. Dra spänd och använda tråd för att sy upp hatten.

3 Fukta hatten med en spritz av vatten och forma den på ett huvud-form för att torka.

Hur man rengör Lansky vässa stenar

Hur man rengör Lansky vässa stenar


Slipstenar, även kallade Whet stenar, är artificiella och naturliga stenar som används för att vässa och slipa metall redskap. Lansky slipstenar har styrstänger skuren i stenen för att vägleda användaren till en riktig slipning vinkel. Som objekt skärps, kan bitar av stenen bryts av och börjar täppa till porerna i stenen. Detta kommer att hindra stenen från att fungera så effektivt. För att förhindra att porerna täpps igen, bör stenen rengöras efter varje användning.

Instruktioner

1 Känn ytan av stenen. En slät sten indikerar att grus har täckts av fördrivna sten och metallfragment. Också känna för eventuella sprickor eller flisor i ytan av stenen.

2 Blöt stenen i varmt vatten för femton minuter. Detta kommer att underlätta rengöring genom att öppna porerna i stenen.

3 Scrub stenen med en tandborste. Borsten hos tandborsten kommer att tränga undan damm och annat skräp från de små porerna i stenen.

4 Torka av ytan av sten med en trasa.

5 Torka stenen innan nästa användning.

Hur man gör en mössa från en Cashmere tröja

Hur man gör en mössa från en Cashmere tröja


Det är synd att slösa bort en kashmirtröja som är för litet eller har hål i den. För att göra en varm mjuk mössa, först kände du tröja i tvättmaskinen. Du kanske redan har gjort detta av en slump. Efter tröjan har filtad och torkas, använda mönster för att skära ut bitar av hatten och sy ihop dem, eller göra ditt eget mönster genom att mäta omkretsen av huvudet och skissa ut storleken och formen på hatten.

Instruktioner

1 Filt din kashmirtröja, om det inte redan har krympt. Tvätta det i varmt vatten med ett par jeans eller ett par tvättbara Sportskor i fem minuter. Snurra tvättvattnet ut, tillåter sköljvattnet för att fylla maskinen, men tillåter inte sköljcykeln för att agitera. Snurra torr igen. Sprid tröjan ut på en tjock handduk och låta det lufttorka.

2 Mät omkretsen av huvudet strax ovanför öronen och tillsätt 1 tum. Mät från toppen av öronen till toppen av huvudet och tillsätt 3 inches.

3 Lägg din tröja på ett bord. Spänner över tröjan från botten av en arm hål i botten av den andra, så att du har ett rör med mudd nedtill. Skär öppna en sidsöm. Mäta omkretsen av huvudet längs den nedre kanten av tröjan, centre mätningen på sidsömmen som återstår. Skär av överskottsmaterial vid varje ände så att du har en rektangel som passar runt omkretsen av huvudet. Sy den nya sidosömmen för att matcha den andra sidan. Kapa nog av tröjan röret vid toppen för att göra det samma höjd som mätningen från toppen av öronen till toppen av huvudet, plus 3 inches.

4 Gör ett hölje genom att vika över en tum av tröjan runt toppen, aviga mot aviga. Sy kring toppen lämnar en 1-tums lucka i slutet. Fästa en säkerhetsnål till slutet av ett band eller snöre och använda tappen för att dra bandet eller skosnöre genom öppningen, hela vägen runt toppen och tillbaka ut genom öppningen igen. Dra bandet eller skosnöre tight, sväng hatten rätsidan ut, dra bandet på utsidan och slips i en båge. Sätt hatten på och fäll upp botten Ribbing att fälgen.

Så här visar konst på en utomhus mässa

Så här visar konst på en utomhus mässa


Visar din konst på en utomhus mässa är ett idealiskt sätt att dela ditt arbete med en ny publik och samtidigt ge potentiella kunder en chans att titta på ditt arbete hela dagen. Sprucing din konst visas på utomhus mässan är möjligt med en bit av at-home dekorationer och kreativitet. Olika metoder och tekniker finns tillgängliga vid visning av din konst, beroende på dina egna preferenser, liksom vilken typ av konst som du arbetar med.

Instruktioner

1 Välj konsten från din egen samling (eller tillgängliga bitar) som du planerar att visa på utomhus mässan. Detta kommer att visa dig storleken på skärmar som du behöver för varje enskild målning. Skriv ner storleken på målningarna för framtida referenser när samla leveranser.

2 Granska utomhus konstmässan egen tema eller orsaken till händelsen. Om du deltar i en semester-tema utomhus konstmässan som du kanske dekorera dina displayer med färger därefter (som att använda orange och brunt för Thanksgiving). Granska alla riktlinjer eller restriktioner för konst visas genom att kontakta förvaltningen av konstmässa.

3 Köp en hopfällbar eller fast bord att lägga din konst på som en bas. Använda plastkärl och lådor för att stapla på varandra för att använda som displayer för din konst. Du kan också placera fack ovanpå en hopfällbar eller fast display bord för ytterligare visningshöjd.

4 Använd olika höjd konst stafflier för att visa specifika konstverk eller att presentera en selektiv stycke som en mittpunkten.

5 Måla visar att matcha varandra eller att skapa ett färgschema att visa ditt arbete. Välj ett till tre färger att måla skärmen set-up för att locka tittare och även ge din konst överklagande.

6 Lägg till visitkort (eller nätverkskort) till visningsbord som matchar din monter och bildskärmens färgschema och atmosfär. Detta kommer att bidra till att öka din fanskara eller potentiellt hitta nya kunder.

7 Visa målningarna i en viss ordning (om det är en uppsättning) eller genom att blanda färger för att ge skärmen en utjämnad färg utseende snarare än att ha alla gröna eller röda på ena sidan av montern.

Instruktioner för hur man virkad spets

Instruktioner för hur man virkad spets


Virkade spetsar är en vacker rad av virkning att som en bård, ger en antik look till en gästhandduk eller krage. Större bitar kan användas som doilies, dukar och överkast. En enkel virkade spetskant med hjälp av känsliga, små stygn med fin bomullstråd och arbetade med en liten krok lägga till en släktklenod utseende. Stygnen och virktekniker är desamma som för chunkier garn projekt.

Instruktioner

1 Fäst tråden till virknål med en slipknot och sedan göra 19 kedjestygn.

2 Enkel virka i den åttonde kedjan från kroken. Gör denna serie två gånger: kedja fem, hoppa tre kedjor, enda virka i nästa kedja. Då kedja två, hoppa två kedjor och enstaka virka i förra kedja. Det är den första raden.

3 Chain fem och tur. Fm i första kedjan-två utrymme. Gör denna serie två gånger: kedja fem, enda virka i nästa kedja fem utrymme. Arbeta sju dubbla crochet stygn i den sista utrymmet.

4 Chain fem och tur. Hoppa över första dubbel virknålar, då enda virka i nästa dubbla virknålar och kedja tre. Gör denna serie två gånger: hoppa nästa dubbla virknålar, enda virka i nästa dubbel virka och kedja tre. Enda virka i nästa kedja fem utrymme, kedja fem, singel virka i nästa kedja fem utrymme, kedja två dubbel virka i förra kedjan fem utrymme.

5 Chain fem och tur. Fm i första kedjan-två utrymme. Gör denna serie två gånger: kedja fem, enda virka i nästa utrymme. Arbetet sju dubbel virka i nästa kedja tre utrymme, och lämna kvar två utrymmen obearbetade.

6 Upprepa steg 4 och 5 så många gånger som behövs för önskad längd kant och avsluta med en Steg 4. Avsluta av och väva tråd änden i pjäsen.

7 Fäst den raka sidokant utan sju dubbel virka kluster till handduken, klädesplagg eller annat objekt med en vanlig rakstygn.

Hur att sticka en Mohawk mössa med öronlappar

Hur att sticka en Mohawk mössa med öronlappar


Lägg till en punk kant till din vintergarderob med en Mohawk hatt. Oavsett om man vill lura ut din snö redskap eller för något snabbt och lätt att bära på Halloween, kan denna enkla mössa med öronlappar stickas på bara några timmar. Varm och snygg på egen hand, en Mohawk stil utkanten av kontrasterande garn längs kronan tar denna hatt från mysiga till hård kärna på några minuter.

Instruktioner

1 Använda huvud färg garn och raka stickor, lägg upp 60 maskor.

2 Använd sömmen motverka att hålla reda på antalet rader du sticka. Sticka 3 v moss enligt följande: Varv 1 och Varv 3: Sticka en, aviga 1 hela vägen över. Varv 2: Sticka 1, sticka en över.

3 Sticka de närmaste 30 rader i trikå stygn. Sticka hela raden 4. Från och med rad 5, sticka en rad, sticka en rad alternerande tills du har stickat 33 rader.

4 Forma kronan på hatten enligt följande: Varv 34: Sticka 2 tillsammans, sticka 2. Upprepa detta mönster hela vägen över raden. Varv 35: Sticka 2 tillsammans, sticka 1. Upprepa hela vägen över. Det bör vara 30 maskor på nålen. Varv 36: Aviga över. Varv 37: Sticka över. Rad 38: Aviga två tillsammans. Upprepa hela vägen tills du har 15 maskor på nålen. Varv 39: Sticka 2 tillsammans 7 gånger, sedan stickas det sista stygnet. Det bör finnas 8 maskor på nålen. Bryta garnet lämnar en 24-tums svans. Använd tapeten nålen tråd svansen genom de återstående maskorna och skjuter dem i strumpsticka.

5 Tillsätt öronlappar. På höger sida, räkna i 6 maskor från slutet. Början där, plocka upp 18 maskor längs den nedre kanten på mössan. Sticka 1 v, sedan stickas 2 v moss som i steg 2. Shape luckan enligt följande: Varv 4: Sticka 1, sticka 2 tillsammans och fortsätta moss mönster för att hålla 3 stygn. Sticka 1 och sticka 2 tillsammans. Varv 5: Sticka moss mönster. Upprepa varv 4 och Rad 5 tills det är 4 maskor på nålen. Nästa v: Sticka 1, sticka 2 tillsammans, sticka 1. Skjut återstående 3 maskor på en dubbel-spetsig nål och sticka en I-sladd i önskad längd. Bryta garn och upprepa ovanstående mönstret på den motsatta sidan för det andra öronfliken.

6 Använd tapeten nålen för att sy kanterna på hatten tillsammans i en osynlig söm med hjälp av madrass stygn, och väva in ändar.

7 Med användning av garn i kontrasterande färg, skär minst 24 remsor av garn, 4 inches i längd. Börjar i mitten kronan, använd virknålen att dra trådremsor genom stygn längs toppen av mössan.

8 Bind remsorna på plats genom att placera ändarna genom öglan och dra hårt. Placera remsor längs 3 rader, kör fram och tillbaka längs kronan.

9 När du är klar, trimma din Mohawk, eller lämna den Shaggy För en utförligare utseende.

Hur Filt med virkad

Hur Filt med virkad


Den tovning processen binder våt, tvål och omrörda ullfibrer tillsammans. En virkade eller stickade arbete kommer att krympa och kompakt till en tät, vattenresistent tyg, perfekt för varma vantar, halsdukar och tofflor. Den filtad ull kan också användas för robust plånböcker och väskor. När ullen filtade, kan det skäras med sax och sys med traditionell eller dekorativa sömmar. Behövs grundläggande kunskaper i hur man virka att göra dessa poster, som kan tjäna som tankeväckande hemlagad gåvor till släkt och vänner.

Instruktioner

1 Gör kedjestygn med garn och krok till önskad bredd, beräkna en krympning hastighet av 1/3.

2 Chain en och enda crochet varje rad till den önskade längden, beräkning av en krympningshastighet av 1/3. Knut och skär garn.

3 Placera virkning i underkläder påsen. Placera underkläder påsen i tvättmaskinen med 1/4 kopp tvätt tvål.

4 Ställ in maskinen för en tvättcykel med en 20-minuters agitation med varmt vatten. Avlägsna virkning och torr lägenhet för 24 timmar