virka enkel poncho

Enkla sätt att göra en virkad Poncho

Enkla sätt att göra en virkad Poncho


Du kan vara ny på virka, men det finns ingen anledning till varför du inte bör ta itu med att göra en poncho. I själva verket är det inte mycket svårare än att göra en vinter halsduk. Det är bara större och är en bra andra virka projekt, så att du kan lära dig några nya färdigheter. Det finns flera metoder för att virka en poncho, var och en ger ett annat utseende till det färdiga plagget.

I rundan

En virkad poncho kan stickas. Detta innebär att du kommer att göra ett visst antal kedjor och sedan ansluta den första kedjan med den sista kvar på virknål. Från den punkten, fortsätter att virka runt utan att behöva slå ditt arbete. För en vanlig storlek vuxen kvinnas poncho, gör 70 kedjor (storlek K krok), med två trådar och sedan glida sy till första kedjan. Markerar början av raden med en maskmarkör eller en bit av alternativa färg garn, gled mellan maskorna. Arbetet två omgångar enda virka för kragen. Skär ett av garnsträngar ett par inches från kroken och arbeta in den sista raden. Fortsätta arbeta med en tråd. Öka fem stygn jämnt runt varje rad. En ökning sker genom att arbeta två enkel virknålar i en söm. När ponchon är längden du önskar, klippa garn. Ta kroken och dra garnet svansen genom den sista slingan. Arbetet svansen genom den sista raden i virka.

Boat Neck

Gör en båt hals poncho genom att virka två rektanglar och sy axlarna tillsammans. Mät dina armar, sprida ut från sidorna, från mitten av din vänstra hand till mitten av din högra hand. Detta är längden på var och en av dina två virkade rektanglar. Kedja 60 kedjor med en storlek K virknål. Arbeta en enda typ av stygn eller en kombination av stygn tills arb är längden på mätningen. Klipp garnet och köra garnet svansen genom kroken slinga och dra. Arbetet garnet svansen i den sista virka raden. Upprepa denna process för en andra virka rektangel. Sy de två delarna tillsammans i toppen (tillsammans två långa rektangel sidor), lämnar tillräckligt med utrymme i mitten av poncho att enkelt få huvudet igenom.

Modul

För en modulär poncho, använda två virkade rektanglar. Sy kortsidan av rektangeln till långsidan av andra rektangeln, vilket gör att de uppfyller i hörnet, som bildar ett "V" i fronten. Sy det på samma sätt i ryggen men på motsatt sätt. Detta kommer att bilda ett "V" i ryggen, liksom .. Detta är den mer traditionella typen av poncho. Denna stil är så enkelt att du kan göra det för någon, från spädbarn till extra stor, med vilken storlek virknål du vill. Mäta den person för bredden på varje rektangel, från toppen av axeln till mitten av handen. Virka längden på varje rektangel för att matcha mätningen av person runt hela hennes kropp, inklusive armarna på hennes sidor. Tillsätt 10 inches till denna mätning för att underlätta rörligheten.

Lätt flickor poncho virkade instruktioner

Lätt flickor poncho virkade instruktioner


En enkel poncho stil kräver liten eller ingen formning för att skapa, vilket gör det till en idealisk projekt för nybörjare crocheter. Med bara två virkade rektanglar, är denna poncho mönster som grundläggande som kan vara. Det är elegant och oändligt anpassningsbar, och den kan slutföras i en eftermiddag, ingår kaffepauser. Flickan du gör det för att uppskatta det. Med ett mönster denna enkla, kan hon bli inspirerad att försöka göra en för sig själv.

Instruktioner

1 Bestäm mätning av personen axeln till handleden för vem du gör poncho. Om du gör ponchon som en överraskning, det är okej att uppskatta; som regel, ponchos är lösa och avslappnade. De behöver inte vara en exakt passning.

2. Bestäm mätningen runt mottagarens höfter, och tillsätt 37,5 cm (15 tum).

3 Virka en kedja till axeln till handleden mätning. Gör ytterligare två kedjor och förvandla ditt arbete.

4 Gör en dubbel virka i den tredje kedjan från din krok. Fortsätta till slutet av raden i dubbel virka. När du når slutet av raden, kedja två och förvandla ditt arbete. Fortsätt på samma sätt tills du har en rektangel längd mätningen som nämns i steg två.

5 Avsluta arbete och göra en andra rektangel, exakt samma som den första, efter den första rektangeln är klar.

6 Ta den korta sidan av en rektangel och KASTSTYGN den till hörnet av den långa änden av den andra rektangeln. Det ser ut som en stor "V." Upprepa, bakåt, med de två översta ben av V. Det är din poncho.

7 Gör en ruggig trim genom att fästa din ull till fållen på poncho. Med hjälp av en 4 mm (UK storlek 8) virknål, kedja 1 och göra en rad av enstaka virka runt nertill. Koppling till kedja 1. Kedja 1, och göra en enda virka i samma stygn som ansluta sig. Gör två enda virka i varje söm runt. Du ser en rufsa börjar dyka upp. Du kan stoppa efter rad 2, eller för en mer dramatisk rufsa, fortsätter på detta sätt, alltid placera två enda virka i varje söm.

8 Gör en traditionell poncho frans genom att först räkna stygn runt fållen på poncho. För varje stygn, skär fyra 25 cm (10 tum) längder av ull. Tre delar av ull = ett stygn av fransar. Sätt din virknål bakifrån och framåt till ett stygn i fållen på poncho. Ta tre trådar av ull och vik dem på mitten, så att du har en slinga. Ta som slinga med virknål och dra den genom stygn. När slingan är halvvägs genom söm, dra ändarna på luggen genom öglan tätt. Gör samma sak i varje stygn i fållen för att slutföra frans.

Hur Virka Cancer Caps

Hur Virka Cancer Caps


Virkade cancer eller cellgifter lock är skyddande och värmande huvudbonader för cancerpatienter. Det är viktigt att följa vissa riktlinjer när du gör ett lock för en patient som har genomgått kemoterapi eller återhämtar sig från en hjärnoperation. Alla cancer lock bör göras i runda, till en kontinuerlig uppsättning sömmar skapa en solid hatt utan sömmar. Sömmar gnugga anbud hud och kan orsaka skrubbsår eller utslag. Caps bör också göras utan öppna mönster eller mask stygn som exponerar bara hudområden.

Instruktioner

1 Välj garn som är lämplig för en baby plagg. Använd mjukaste fiber möjligt. Caps bärs över snitt, inte hårsäckar, helande stygn och mycket öm hud som är lätt irriterad.

2 Kedja tre stygn och gå med en smygmaska ​​för en ring.

3 Virka sex enkel virka stygn i den lilla ringen. Gå med med en smygmaska.

4 Enkel virka i den första singeln virka. Placera stiftet eller stygn markör i sömmen för att markera början av rundan. Enda virka en mer virka i den första maskan. Virka två enkel virknålar i var och en av de återstående enskilda virknålar. Du kommer att ha 12 stygn. Det är viktigt att räkna dina stygn.

5 Enkel virka i den första singeln virka. Placera markören i den första sömmen. Gör två enkla virknålar i nästa singel virka, sedan följer mönstret: ett enda virka sedan två enkel virknålar runt. Du bör ha 18 stygn. Ta markören och se till att placera den vid varje första maskan från och med nu.

6 Gör nästa rad: en enda virka under de närmaste två enkel virknålar, två enda virka i ett enda virka runt för totalt 24 stygn.

7 Fortsätt virka: enkel virka två i nästa fm, enda virka en under de närmaste tre enkel virknålar runt 30 stygn.

8 Gör en enda virka under de kommande fyra enkel virka stygn, två enkel virknålar i en enda virka runt 36 stygn.

9 Gör två enkla virknålar i nästa fm, en enda virka under de kommande fem enkel virknålar för 42 stygn.

10 Single virka under de kommande sex enskilda virknålar, två enda virka i nästa fm runt 48 stygn.

11 virkas en enda crochet i var och en av de 48 enskilda virknålar runt locket för sex till 10 fler rader. Placera stygn markör i den första maskan i varje rad för att hålla koll. Använd ditt omdöme för att avgöra när locket är tillräckligt stor.

12 Avsluta locket genom slam sömmar i varje stygn runt. För en alternativ finish, kant locket med: enkel virkning, kedja en, enda virka i en enda virka; hoppa två enkel virknålar och upprepa runt. Smygmaska ​​att ansluta sig.

Hur man virka en enkel filt

Hur man virka en enkel filt


Virka är en konstform som använder en liten krok för att dra upp och väver samman slingor av garn för att skapa dekorativa tyger. En enkel afghan, eller virkad filt, kan göras från virkade "mormorsrutor." Mormorsrutor uppfanns för att förebygga uppkomsten av avfall; garn skrot användes för att göra rutorna för att skapa en regnbågsfärgad filt. En mormor fyrkant använder två grundläggande virkade maskor för att skapa ett litet torg. Squares sys ihop för att göra en slutlig filt så stor eller liten som du vill. Detta mönster kommer att ge en lap robe eller spjälsäng stora filt, men lägga rutor kommer att utöka filtar dimensioner.

Instruktioner

1 Knyt en ögla på kroken och dra den nedåt hals virknål ca 1/2 tum. Detta kommer att ge dig en start ögla på kroken.

2 Chain fyra. Sätt två dubbel virknålar i fjärde kedjan från kroken. De tre överhoppade kedjorna räknas som en tredje dubbel virka. Tillsammans bildar de ett kluster av tre dubbel virka.

3 Chain en. Sätta tre dubbel virka i samma kedja som den första dubbel crochet kluster. Upprepa detta två gånger så att du har fyra kluster, separerade av en kedja ett utrymme.

4 Gå med i ringen genom slip-stygn till den första dubbel virka. Detta avslutar Round 1. Du bör ha 12 dubbla virknålar fördelade i fyra grupper, åtskilda av kedjan-en utrymmen.

5 Chain tre. Detta räknas som den första dubbel virka i runda 2. Dubbel virka under de kommande två stygn för att skapa ett kluster av tre dubbla virknålar.

6 Dubbel virka, kedja tre och dubbel virka i kedjan-en plats. Detta kommer att utgöra hörnet av blocket.

7 Dubbel virka i kommande tre dubbla virknålar, sedan bilda en andra hörnet. Upprepa detta mönster fyra gånger för att bilda fyra sidor och fyra hörn.

8 Gå med en slip-stygn i den första dubbel virka och avsluta. Till sist, kedja en och dra det klippta svansen genom öglan, dra svansen ner tätt för att skapa en knut.

9 Upprepa dessa steg för att skapa totalt 280 mormorsrutor.

10 Whip-sy rutorna tillsammans med ett garn nål och garn i samma färg som ett av blocken du sy ihop för att bilda rader. Sy 20 rutor tillsammans för Varv 1.

11 Fortsätt whipstitching block tillsammans tills den fulla afghan konstrueras. Väva alla utsatta garnändarna i afghan så att de inte längre är synliga.

Hur man Virka en baby Poncho

Hur man Virka en baby Poncho


Virka för spädbarn kan vara roligt, och det är ett sätt att lägga till egna bitar för att en babys garderob. Dimensionering för spädbarn kan vara en utmaning, men eftersom varje barnets kropp är annorlunda. På grund av detta, kan tröjor och sparkbyxor vara en hel del arbete och kanske inte passar barnet ordentligt, eller de kanske bara passar för en kort tid. Ponchos är ett sätt att kringgå passningen frågan; de erbjuder en one-size-fits-mest möjlighet för crocheters att göra en anpassad barn plagg.

Instruktioner

1 Gör 78 kedjestygn. Skapa en kedjestygn genom att knyta en slip knut och placera den på kroken. Vira garnet runt kroken spets och dra kroken spets genom slip knut och bildar en ny slinga av garn. Detta är ett kedjestygn. Upprepa denna process tills 78 kedjesömmarna gjort, inte räknar slip knut som en söm.

2 Gör en dubbel virka stygn i fjärde kedjan stygn från kroken och i varje kedja stygn över. Vänd arbetet så att det sista stygnet görs nu står inför som nästa stygn som skall bearbetas. Gör en dubbel virka stygn genom att linda tråden runt kroken spets, sätter kroken genom det angivna stygn, linda garnet runt kroken spets igen och dra en ny slinga genom stygn. Vira garnet runt kroken spets igen och dra kroken genom två av maskorna på kroken. Vira garnet runt kroken en gång, dra kroken genom de återstående två slingor på kroken.

3 Gör tre kedjestygn. Gör en dubbel virka stygn i varje stygn över raden. Vänd arbetet så att det sista stygnet arbetade står nu inför som nästa stygn som skall bearbetas.

4 Gör tre kedjestygn. Göra en dubbel virka stygn i var och en av de nästa fyra dubbla crochet stitches; göra två dubbla virka stygn i femte dubbel virka stygn. Upprepa detta mönster över raden. Du kommer att ha ökat 15 stygn i slutet av raden. Vänd arb.

5 Upprepa steg 4 tills arb mäter 11 inches från början. Av garnet genom att skära av garnet, vilket ger en 6-tums svans. Linda svansen runt kroken spets och dra kroken genom det sista stygnet, dra hårt för att säkra.

6 Vik ponchon så att kanterna är uppradade, den smalare delen av arbetet i toppen och den bredare änden av arbetet i botten. Den bredare änden är den ände där du ökat stygnen. Skapa en söm 6 inches lång, som arbetar från botten av arbetet längs vikningen av poncho. För att göra sömmen, smygmaska ​​stygnen tillsammans. Glida stygn, sätta kroken genom båda sömmarna (ett stygn på varje sida av vecket), vira garnet runt kroken och dra kroken genom båda stygn.

7 Avsluta poncho genom att sy en knapp på ena sidan av den poncho, 2 inches ovanför slutet av sömmen skapade i steg 6. Weave de lösa ändarna av poncho i arbetet med hjälp av garn nål, sy några stygn längs verkets kant och sedan klippning eventuellt överskott lösa ändar med saxen.

Hur man gör Virka handväskor

Hur man gör Virka handväskor


Virka plånböcker är ett givande projekt för crocheters på alla nivåer. Mångsidig och elegant, kan virkade väskor göras i många olika storlekar och former. Grund handväska är något nybörjare Crocheter kan hantera, medan expert crocheter kan göra oändliga variationer som använder olika typer av designer garn, sömmar och krokar. Handväska projekt arbetar oftast upp snabbt, vilket skapar en färdig produkt inom loppet av en timme eller två.

Instruktioner

Komma igång

1 Utvärdera typ av väska du vill skapa baserat på hur du ska använda den. Du kan göra olika typer av plånböcker, beroende på om du vill att det ska vara för speciella tillfällen, dagligt bruk eller för att matcha vissa kläder. Tänk på din erfarenhet nivå virka innan man beslutar om du vill göra en enkel handväska, en luffare väska, en bomulls strand handväska, en tråd kväll handväska, en tovad väska eller en helt fodrad väska för dagligt bruk.

2 Räkna ut hur mycket garn du behöver och sedan köpa den. Hur mycket garn du behöver beror på om du använder bomullsgarn, sport vikt garn, tråd eller en skrymmande vikt garn. Du kan göra de flesta plånböcker med en härva av garn, men större over-the-axeln påsar kan behöva två till tre nystan. Det är också klokt att alltid köpa en mer garnhärva än du tror du behöver så att du har rätt mängd garn från samma färgbad bör du gör ett misstag eller vill göra ett tillbehör såsom en mobiltelefon påse.

3 Välj virknål som kommer att gå bäst med den typ av garn du använder. Om du gör en tråd handväska, kommer du vill använda en stålkrok. Med amerikanska stora krokar, desto större siffra, desto tunnare tråden och mindre virka huvudet. För sport-vikt garn, kommer du vill använda en vanlig virknål storlek B till F. Använd storlek G genom J regelbunden vikt garn och en K genom Q för skrymmande vikt garn. Ju större kroken, desto mer av en öppen väv du har för din plånbok. Du kan också använda en större storlek krok om du kommer att hålla två garner tillsammans medan virka.

Hand väskor

1 Virka 15 till 20 slip stygn för att skapa en baslinje för en handväska som du kommer att arbeta i omgången.

2 Gör en dubbel virka i varje smygmaska. Garn över krok sätter kroken i smygmaska, omslag, dra igenom två slingor, garn igen och drag den genom de resterande två slingor på kroken. Gör tre dubbel virka stygn i sista smygmaska ​​av v, vänd tyget runt och sedan göra en dubbel-virka stygn i den andra sidan av varje slip stygn runt. Avsluta med två dubbel virka stygn i början smygmaska ​​och fäst med en smygmaska ​​till den första dubbel virka.

3 Kedja tre för att starta nästa rad och dubbel crochet i varje dubbel crochet från föregående rad runt. Avslutas med en slip stygn i den första maskan av cirkeln. Fortsätt detta mönster tills din handväska är en tum kortare än höjden som du vill att det ska vara.

4 Gör en rad för en slips som skall införas. Gör en dubbel-virka stygn i två stygn, kedja två, hoppa över en söm och upprepa hela vägen runt. Sedan göra en annan rad med dubbel-crochet stygn hela vägen runt toppen. Skapa en trim längst upp, om du önskar. Du kan göra en trim genom att göra en fläkt stygn eller Picot stygn. För att göra en fläkt sy, göra tre till fem dubbel virkade maskor i ett stygn, hoppa två stygn och upprepa hela vägen runt. För att göra en picot stygn, gör två till tre dubbel virka stygn, kedja tre, smygmaska ​​i toppen av den just avslutade dubbel virka stygn och upprepa hela vägen runt.

5 Klipp garnet och kedjan 45 för att göra en tie som du sätter i slips rad att knyta säcken ihop. Om du har använt ull, kan du nu kände påsen genom att sätta den i en torktumlare på mycket hög värme. Du kan också linje påsen genom att sy ihop bitar av ett matchande tyg, sätta in den i påsen och sedan sy på den.

Större Square handväskor

1 Gör sex mormorsrutor med någon 6-tums farmor rutmönster du vill.

2 Sy två av rutorna ihop med ett garn nål och matchande garn. Detta kommer att vara på framsidan av din plånbok. sy sedan fyra rutor tillsammans för att göra en större kvadrat. Detta kommer att vara på baksidan av väskan och den utfällbara över flik.

3 Sy framsidan och baksidan av väskan tillsammans på sidorna och botten.

4 Linje väskan med hjälp av tygbitar sys ihop för att täcka insidan av väskan. Lämna luckan ofodrad om du vill. Du kan också sy fickor i slemhinnan i väskan.

5 Dekorera väskan genom att sy en knapp eller stift på framsidan för klaffen att stänga över. Du kan också sy i en dragkedja eller en magnetlås.

Hur man Virka Round Lace Duk

Hur man Virka Round Lace Duk


Virkade spetsar är en teknik som kräver en hel del tålamod. De små stygn med en liten krok och Lacy garn eller tråd gör virkade spetsar ett tidskrävande projekt. För att virka en rund spets bordsduk, behöver du gott om tid, men den resulterande projektet kommer att vara en fantastisk familjheirloom att passera genom generationerna.

Instruktioner

En kedja två och göra sex enkel virka stygn i den andra kedjan från kroken. Gå med med en smygmaska ​​för att bilda en cirkel.

2 Chain tre, som räknas som en dubbel-virka stygn. Gör en dubbel virka i samma söm som denna kedja och sedan göra två dubbel virkade maskor i varje stygn runt det. Gå med med en smygmaska ​​till toppen av kedjan-tre du gjort för att starta rundan.

3 Chain-tre och göra två dubbel virka stygn i nästa maska, följt av en i följande stygn. Upprepa detta mönster runt cirkeln och gå med en smygmaska.

4 Öka de nästa flera rader på följande sätt: kedja-tre, som fortfarande räknas som en dubbel virkning, sedan göra en dubbel virka i nästa söm och två i stygn efter det. Fortsätt detta mönster: att göra en dubbel-virka stygn i två på varandra följande maskor och två virknålar i tredje. För nästa omgång, kommer du att göra tre individuella dubbel virknålar innan två i en söm. Fortsätter att öka en individuell dubbel virka i mönstret runt varje rad runda.

5 Stopp när duken har nått sin önskade omkrets. Klipp din garnet och avsluta med hjälp av en brodernål att väva in alla lösa ändar. järn försiktigt din färdiga duken för att jämna ut mönstret av stygnen och sedan visa den med stolthet.

Instruktioner för hur man Virka Bangle

Instruktioner för hur man Virka Bangle


Virka är ett bedrägligt enkel teknik som tillåter dig att göra alla typer av tillbehör, inklusive armband armband. Virkade armband kan göras med konventionella garner för chunky eller fuzzy fiber Armband. Du kan också virka med metalltrådar för att skapa glittrande armband. Du kan lägga till pärlor och paljetter till ditt arbete för en ännu mer bländande utseende. Mindre mätare av tråd kan också virkade i smycken. Virka med färgad wire för bedövning metalliska effekter.

Instruktioner

1 Gör en slipknot i chunky akryl garn. Placera kroken genom detta. Loop garnet runt kroken och dra denna slinga genom Slipknot. Flytta ner kroken lite. Wrap annan slinga av garn runt kroken. Dra denna genom den sista slingan. Du gör nu en rad av kedjestygn.

2 Fortsätt med din enkelsömsprogrammet kedja tills du har tillräckligt för att gå runt handen. Skjut kroken genom den första slingan i kedjan. Dra en slinga av garn genom den och den tidigare slingan.

3 Sätt kroken genom toppen av nästa båge på kedjan. Loop garnet runt kroken och dra detta genom båda. Nu drar en slinga av garn genom öglan som är på kroken. Upprepa.

4 När du kommer till slutet av den här raden, tryck virknålen genom den sista slingan på raden och loop garnet runt din krok och dra den tillbaka genom båda öglorna.

5 Gör en annan rad på samma sätt. Gör detta två gånger så att du har fem rader. Fästa din tråd prydligt. Din chunky armband är klar.

1 tråd pärlor på din valda garn. Du behöver tråd nog att när kulorna är sida vid sida du har cirka 10 inches av pärlor. Skär inte garn.

2 Gör en längd av kedjestygn som tidigare, men pop en pärla genom varje slinga som du drar den spända.

3 Arbete tre rader av stygn som tidigare. Skjut de återstående kulorna framåt som du arbetar. För din femte och sista raden, pop en pärla genom varje slinga som du gör det. Knyt tråden av prydligt. Din pärlstav armband är nu klar.

4 Gör en tråd armband genom att arbeta i samma mönster som för chunky armband. Suppleant smalspårig wire för garnet. Om du vill inkludera pärlor, trä dem på kabeln innan du börjar.

Stilar av virka

Stilar av virka


Crochet Interlocks slingor av garn med en krok. Kombinera en enkel uppsättning grundläggande maskor, för att skapa ett sortiment av artiklar, allt från kläder till tillbehör och heminredning. Olika virka stilar använder en unik krok; kräver en lacy och delikat stil; kombinera olika färger, texturer och sömmar för artisteri och kreativitet; använda en stil som liknar broderi; eller är användbara vid framställning av bonader, kläder och hattar.

tunisian Virka

Detta virka formulär kräver att plocka upp en hel rad av maskor på kroken innan du arbetar utanför slingorna på ett andra pass. Gör plats för alla dessa sömmar med hjälp av en krok med en ändkåpa eller en propp för att hålla stygnen. Tunisiska krokar är längre än standardkrokar och finns i en mängd olika längder och storlekar. De mest populära tunisiska krokar är 10 till 14 inches lång och varierar i storlek från G till K. Använd de längsta krokar för att göra stora afghaner. Mönster kräver tunisisk virkning brukar hänvisa till den tunisiska enkla stygn, förkortat TSS.

Irish Virka

Detta virka stil liknar venetianska spets och är en tråd teknik som arrangerar blommor och blad mönster på ett bräde och sedan hakar dem tillsammans med ett nätverk av nät. Använd Irish virka att producera varor som normalt virkade med bomull, som kudde slagklippare, sängöverkast, gardiner och dukar.

Free-Form virka

Scrumbling, även känd som fri form crochet, är som färgning utanför linjerna. De flesta vanliga virka mönster kräver en regelbunden, symmetriskt mönster i rader av enhetliga stygn eller i prydliga koncentriska cirklar, men fri form virka är mer slumpmässigt och konstnärligt. Använd din fantasi och instinkt att producera en-of-a-kind skapelser. Scrumbling stöder oregelbundna stygn höjder, kurvor och sicksack; en blandning av starkt strukturerade områden med lätt texture dem; en kombination av rundor med rader; och slumpmässigt formade områden för att skapa ett lapptäcke utseende. Fri form virka tillåter unika mode och accessoarer, abstrakta och bild bonader och tredimensionella skulpturer.

yta virka

Yta virka är virkning, vanligtvis med garn, på en virkad tyg bakgrund. Yta virka en rak linje för att lägga band på en fast bit eller skapa bilder i bakgrunden. Lägg vertikala linjer för att vända en horisontellt randig bit i en pläd.

Tapestry Virka

Populär i Afrika och Sydamerika, är väv virka vanligen arbetade i enstaka virka i kartlagt, repetitiva mönster som liknar vävda gobelänger. Virka i rader för att producera platta bitar eller i omgångar för att producera tredimensionella objekt. Tapestry virka skiljer sig från standard enkel virka eftersom det fungerar i mer än en färg i taget och fungerar stygn mycket tätt. Sömmen teknik är idealisk för framställning av korgar, handväskor, tapeter, mattor plats och hattar.

Hur man gör en enkel Reostat

Hur man gör en enkel Reostat


En reostat är ett annat namn för ett variabelt motstånd. Denna enkla komponent tappar en viss spänning i en krets, som är proportionell mot den justerade positionen. Den används ofta i dimmer strömbrytare för ljuskronor, modell tåg kontroll förpackningar och volymjusterare på stereo, för att nämna några. En enkel version av en reostat används också ofta för skol vetenskap rättvis projekt och i klassrummet för att illustrera variabel resistans.

Instruktioner

1 Montera fjädern bit skrot virke. Hålla fjädervarven tillsammans, håll den till styrelsen med en hand och använda den andra handen, häftklammer varje ände av fjädern. En stapelvara för varje ände bör vara tillräcklig.

2 Skapa torkartråden. Skär om en 3-tums bit tråd med avbitartång. Med hjälp av kabelskalare, ta bort ungefär en tum av isoleringen jackan på vardera änden.

3 Anslut en testkrets. Klämma en ände av en krokodilklämma mätledningen mellan den positiva polen på 9-volts batteri och den andra änden till en ände av fjädern, som nu fungerar som reostaten spolen. Ett annat test bly ska ansluta mellan ena änden av torkar och en kontakt på hobby lampfattningen. En tredje testkabel ska ansluta mellan den andra hobby lampfattningen och minuspolen till batteriet.

4 Testa reostaten. Håller den isolerade delen av torkar du gjorde i steg 2, trycker den fria änden av den till spolen och varierar sin position. Lägg märke till hur ljusstyrkan på lampan varierar beroende på positionen för torkar avstånd från den direkta anslutningen mellan batteriet och spolen.