vika en hatt

Hur man gör ett papper Peter Pan hat

Hur man gör ett papper Peter Pan hat


Peter Pan är en ikonisk animerade karaktär med en distinkt befjädrad grön hatt. Peter Pan ingjuter en anda av ungdom och äventyr medan flaxar omkring i hatten och trasiga byxor. Peter är fortfarande en av de mest kända av barns tecken, även decennier efter sin inledning. Den förenklade grön hatt bärs av Peter kan replikeras med några strategiskt placerade veck, och en träffande placerad fjäder. Att göra en Peter Pan hatt kan åstadkommas på mindre än 10 minuters tid, och helt enkelt kräver grönt byggande papper, en fjäder och lim.

Instruktioner

1 Placera ett ark av kraftigare papper på längden på bordet. Vik detta blad i hälften, från vänster till höger, gör en 46 cm (18 inch) lång, med 30,5 cm (12 tum) bred rektangel. Vrid denna rektangel på bordet 45 grader så att långsidan är vänd mot personen vikning, och kortsidan är vertikalt. De öppna ändarna av kraftigare papper ska vara vänd personen vikning.

2 Vik övre vänstra hörnet ner för att bilda en triangel, kommer kanten av denna triangel träffa mitten av rektangeln. Skrynklar papperet för att hålla luckan. Upprepa detta faldigt med den högra sidan av papperet. Ta det övre högra hörnet och dra ner för att skapa en triangel, så uppfyller i mitten med vänster vikta triangeln. Skrynklar papperet igen för att hålla luckan. Lämna de 2,5 till 5 cm (1 till 2 tum) utrymme längs botten av papper, kommer detta att senare skapa en kant för hatten.

3 Vik en hatt kant genom att skjuta flera fingrar mellan de två pappersark på botten av hatten. Lyfta det översta arket och vik den över botten av trianglarna. Vänd hatten över helt, så att trianglarna är nu nedåt på bordet. Vika det andra arket av papper på botten av hatten upp till samma bredd, som gjordes på den första sidan av hatten.

4 Använd limstift att tillämpa en generös lager av lim på insidan av fälgen. Limma sidan av fälgen som vilar mot hatten, och trycka på för att säkerställa ett starkt fäste. Sätt en fjäder mellan kanten och resten av hatten. Fjädern bör vila vid en 45 graders vinkel. Fjädern ska vara nedsänkt i limmet. Fortsätt att trycka hatten kanten i flera minuter, ställ åt sidan för att torka i två timmar.

5 Öppna Peter Pan pappershatt längst ned under kanten. Bär pappershatt med de flata sidorna nära vardera örat, och fjäder vinklad mot baksidan av huvudet.

Hur man viker en sjöman hatt

Hur man viker en sjöman hatt


Seglare hattar är roliga kostym bitar som kan göras med en stor rektangel ark av köttomslagspapper eller med tidningspapper. Lägg nautisk insignier snitt från färgat papper för att ge hatten detalj. Få barnen i leken - they'll hjälp utformning, klippa och vika hemlagad seglare hattar för sin imaginära resan. Trevlig resa.

Instruktioner

1 Vik pappret på mitten genom att kortare räta. Vik den med den blanka sidan i. Lägg det på bordet med den vikta kanten bort från dig.

2 Vik de två övre hörnen ner i en vinkel tills två sidor av den övre kanten möts i mitten. Skrynkla dessa veck.

3 Vik upp den nedre kanten för att täcka botten av de två triangulära flikar som var viks ner. Skrynkla här fållan. Vänd på papperet och upprepa detta veck på den andra sidan. Du har nu en stor triangel.

4 Ta tag i triangeln av ytterhörn och föra dem tillsammans bildar en fyrkantig form. Platta detta torg. Detta är en typ av seglare hatt.

5 Lägg kvadraten på bordet med den öppna punkten ner. Vik det översta lagret av den nedre punkt upp till toppen punkten. Skrynkla här fållan. Vänd på papperet och upprepa den här fållan.

6 Ta tag i två vikta upp poäng och dra ut dem försiktigt. Sidokanter hatten ska lägga upp bildar en sjöman hatt med en uppvikt brätte.

Hur att sticka en blomma för en hatt

Hur att sticka en blomma för en hatt


Att blommor av ull är i allmänhet en uppgift som reserverats för att virka. Men det finns många sätt att sticka en blomma för en hatt, en brosch eller någon annan utsmyckning ändamål. Om du kan sticka en i-sladden kan du sticka en blomma. Använd dessa Loopy blommor att pryda dina hattar, väskor och jackor. Bifoga dem till toppen av gåvor eller sträng dem tillsammans för att göra en krans; när du gör ett frestelsen att göra mer kommer att vara stark.

Instruktioner

1 Använd din strumpstickor (DPNs) att kasta på fyra stygn. Sticka en rad av maskor som vanligt.

2 Skjut stygnen till andra änden av DPN de vilar på istället för att vända ditt arbete som du skulle i traditionell platt stickning.

3 Dra garnet (som kommer att placeras på den motsatta sidan av stygnen) tätt bakom stygnen och sticka en andra rad. Upprepa steg två och tre tills du har en i-sladd som är 50 cm (20 tum) lång.

4 Klipp din arbets ull, vilket ger en 60 cm (2 fot) svans. Trä denna svans till en stor öga trubbig nål och tråd igenom dina fyra aktiva maskor; dra ut sticka och dra åt för att säkra.

5 Vik din i-sladden i fem lika stora kronblad. Eftersom du har en 50 cm (20 tum) i-sladd detta innebär att du kan använda 10 cm (4 tum) i-sladd för varje kronblad. Fäst kronbladen till varandra i mitten med några stygn med hjälp av din stora öga trubbig nål och ditt garn svans. När alla fem kronblad är i position, lägga till några fler stygn för att säkra hela bit och sedan knyta en knut på baksidan av arbetet, vilket innebär att ungefär 7,5 cm (3 tum) av garn svans hängande.

6 Använd en nål och tråd för att sy en knapp i mitten av blomman. Använd din garn svans att sy blomman på din hatt, återigen med stort öga trubbig nål.

Hur man gör en rund sjöman hatt

Hur man gör en rund sjöman hatt


En rund sjöman hatt är bekväm att bära och lätt att göra. Eftersom hatten är inte justerbar för att passa olika storlekar, är det viktigt att mäta huvudet noggrant och sy exakta kvartal tum sömmar. Du kan göra en traditionell vit sjöman hatt eller välj nyckfull tygmönster att uttrycka din egen personliga stil. Du kan också dekorera hatten brädden med band eller trim.

Instruktioner

1 Mät runt huvudet där du vill att hatten vila. Tillsätt 2 inches.

2 Rita en cirkel på baksidan av tyget enligt mätningen du fick i Steg 1. Använd kompassen till att se till att din krets är helt rund.

3 Rita samma storlek cirkel på baksidan av fodertyg.

4 Dela båda cirklarna i fyra delar. Använd linjalen för att markera raka linjer på baksidan av hatt tyg och fodertyg. Dessa kommer att vara din skärlinjerna.

5 Markera dina sömnadslinjer fjärdedel tum på vardera sidan om skärlinjerna. Antingen använda en annan färg av tyg markör för att markera sömnad linjer eller rita streckade linjer för att skilja mellan skärlinjerna och sömnad linjer. Använd linjalen för noggrannhet.

6 Rita en rektangel på baksidan av hatten tyg som är en halv tum längre än din grundläggande huvud mätning och 4 inches till 5 inches bred beroende på hur djupt du vill brädden vara.

7 Klipp ut triangeln och de två cirklarna.

8 Skär de två cirklarna i fyra delar längs snittlinjer. Observera att du kan avrunda spetsarna på inkvarterade bitar om du vill eller hålla dem rakt. Antingen kommer att resultera i en rundad hatt högst upp.

9 Pin två hatt trianglar tillsammans, räta mot räta, och se till att sy linjerna perfekt linje. Maskin stygn.

10 Upprepa ovanstående steg med alla fyra delar av hatt tyg. Tryck på sömmarna öppen.

11 Upprepa steg 9 och steg 10 med foder bitar också.

12 Klipp bort överflödigt tyg från topparna av både hatt och fodret där de fyra inkvarterade bitar möts.

13 Sy de två ändarna av brättet tillsammans. Gör en kvarts tum sömmen. Tryck på sömmen öppen.

14 Pin brädden till hatten, räta mot räta. Maskin stygn. Tryck på sömmen mot hatten.

15 Vik den råa kanten av hat brädden med en fjärdedel tum och tryck.

16 Placera fodret inne i hatten, avigsidorna mot varandra. Matcha alla sömmar och nåla fast.

17 Vik hatt brädden på mitten, avigsidorna mot varandra. Rikta den pressade kanten med hatten / brädden söm, sandwich hatten foder i mellan. Nåla fast.

18 Maskin stygn. Ta bort stiften.

19 Gör flera rader av sömmar runt brädden ungefär en kvarts tum isär.

20 Klipp alla lösa trådar.

21 Vänd hatten brädden upp längs sömmen och tryck.

Hur man gör en tri punkt hatt

Hur man gör en tri punkt hatt


Generaler och amiraler hade tri-punkts hattar trimmas med guld fläta. Tri-punkts hattar kallas också tricornered hattar. Medlemmar av den kontinentala kongressen som John Adams och Thomas Jefferson hade vanligt tricornered hattar. Pirater i ordning sina tricornered hattar med vad de hade råd. Det tar bara några minuter att vända en vanlig skum kostym hatt eller en mjuk filthatt med en bred brätte i en tricornered hatt.

Instruktioner

1 Sy eller varmt lim guld trim runt kanten på undersidan av kanten på en bredbrättad hatt. Om du gör en vanlig hatt, utelämna trim.

2 Vik baksidan av brädden av hatten rakt upp mot kronan. Hand sy brädden till kronan genom att göra fyra små stygn där kanten på brädden vidrör hatten. Detta kommer att hålla vecket på plats.

3 Fäll upp brättet på samma sätt, vid två punkter med lika avstånd från den första punkten, så att hatten ser ut som en triangel när den ses från ovan.

4 Sy brädden till kronan på dessa två platser på samma sätt.

Hur man viker en pappers sjuksköterskor cap

Hur man viker en pappers sjuksköterskor cap


Även professionella sjuksköterskor normalt inte bär caps dessa dagar, gör locket ett idealiskt komplement till en traditionell sjuksköterska kostym. Gör din egen lock eller hjälpa ett barn att göra ett lock med hjälp av en 8.5- med 11-tums bit vitt papper och lite rött papper eller en markör för trim. Denna enkla hatt tar väldigt lite tid att skapa och avslutar varje sjuksköterska kostym.

Instruktioner

1 Vik vitt papper i halv horisontellt. De långa sidorna av papperet kommer att beröra varandra.

2 Vik ökade kanten mot den ovikta kanten ungefär en tredjedel av vägen upp. Du kommer att ha en vikt sektion av lite mer än en tum lång, och en ovikt sektion av omkring 2,5 inches tall. Den vikta delen kommer att göra basen av din hatt.

3 Håll papperet horisontellt med den vikta bandet vänd bort från dig. Vik varje sida i ca 2,5 inches. Släpp veck och låta de andra två veck gör 90-graders vinkel med större sida. Du har nu en tresidig form. Ju längre kanten blir i form av din hatt och de kortare kanterna blir sidorna.

4 Platta ut de nya veck du gjorde i steg 3 och lägga hatten platt med den vikta bandet mot bordet. Vik de övre vänstra och högra hörn (ovikt hörn kvar från steg 1 och 2) nedåt och för att möta veck du gjort i steg 3. Hörnen kommer nu att ha en triangulär form från de övre hörnen av den främre delen av hatten till den vikta bandet på sidorna av hatten. Ungefär en halv tum av bandet kommer att visa på varje sida utan övre hatt bakom det. Om så önskas, tejp, lim eller häftklammer denna nya veck på plats. Vik veck i steg 3 för att forma hatten.

5 dekorera hatten enligt önskemål. I traditionella dräkter, är kanten av den vikta bandet klippas med rött, och den höga delen av den främre delen av hatt presenterar ett rött kryss.

6 Håll i hatten på plats på bärarens huvud med hår klipp eller, om så önskas, genom att stansa hål i det vikta bandet på sidorna och knyta en slinga av elastiskt band till varje hål. Bandet bör vara tillräckligt lång för att nå runt baksidan av huvudet eller under bärarens hår.

Instruktioner för att göra en pirat hatt

Instruktioner för att göra en pirat hatt


Både vuxna och barn kan bära pirat hattar som kostym tillbehör. Sanningen är att det finns många olika sätt att göra en av olika material, precis som de flesta andra konst och hantverk projekt: Det finns inte ett enda sätt att konstruera eller bygga det, vilket är det som gör det roligt. Det finns inget fel sätt att göra detta. Två olika sätt att göra pirathattar ingår.

Instruktioner

Göra en pirat hatt

1 Metod 1: Ta en bit papper --- ju större desto bättre, om du vill ha en hög hatt. Vik papperet i hälften längs dess längd, så det ser ut som en tipi om du står upp på två ben. Vik höger och vänster hörn som doggy öron mot mitten, vilket gör något som liknar en båt med ett segel. Du har nu en kavajslag längst ner i båten.

2 Fäll upp sidan av kavajslag att de två doggy öron står inför, så att du täcker en del av båten med det. Den motsatta sidan av papperet bör ändå förankra båten till bordet eller golvet.

3 Vrid den motsatta sidan av hatten mot dig, så att du inte står inför hundöron. Vänd upp den andra sidan, så att hatten sitter nu på de två vikta slagen. Släta över alla veck och kanter och prova nya pirathatt.

4 Metod 2: Skär en lång, tunn bit färgning papper eller kartong. Vira den runt huvudet för att se till att det är tillräckligt lång. Häfta eller limma de två ändarna på remsan för att göra en cirkel som passar bekvämt runt huvudet.

5 Håll pirathatt stencilen mot en bit svart färg papper och spåra det. Skär pirathatt form av det, så att du har en överdriven kurvan med upplyfta sidor på den svarta färg papper.

6 Draw crossbones och antingen en skalle eller ett annat ansikte på vit filt, ett vitt pappersark eller vit kartong. Skär båda ut. Limma dem till en sida av svart pirathatt, med ansiktet något över de bones. Använd glitter, paljetter, klistermärken eller fjädrar för att pryda svart pjäs. Limma fast den på den ursprungliga cirkeln remsan, uppåt.

Hur man gör en papperspåve hatt

Hur man gör en papperspåve hatt


Gör en vit pekade biskopens eller påvens hatt för att slutföra en påve maskeraddräkter kostym. Använd en stor bit papper eller en tjockare typ av papper om du vill att papperspåve hatt för att vara större eller kraftigare. Om du följer en specifik vikning teknik, kommer den resulterande påven hatt ser ut ungefär som den verkliga, med en vertikal veck som går upp längs mitten av den främre.

Instruktioner

1 Vik ett stort vitt papper i halv bredden och veck vecket. Vrid vikta papper framför dig på bordet så att den vikta långsidan, inte öppna långsidan är vänd bort från dig.

2 Vik de två öppna sidohörn ner så att de uppfyller i mitten, på det sätt du skulle göra om du gjorde ett papper flygplan. Du har nu en triangel med en lång flik längs botten.

3 Vrid hälften av en bottenflik upp på den öppna långa änden som är närmast dig. Vik upp igen resten av vägen så att det fälls upp över botten av triangeln.

4 Vänd på papperet och vik vänster och höger slutar mot centrum ca 7,5 cm (3 tum), sedan vika i hörnen på botten, med början från den vertikala vika direkt ovanför hörnen. Du har nu en triangel på toppen, en vertikal rand direkt under det och en bottendel.

5 Vik bottendelen upp halvvägs, vik den över resten av vägen och tuck slutet av bottendelen in i fickan de två veck skapas. Skrynklar alla veck så att de hålla ihop. Du har nu en öppning i botten av hatten.

6 Dra öppnings isär försiktigt för att avslöja den spetsiga framsidan av papperspåve hatt och pannband i ryggen som kommer att hålla den på huvudet. Din påve hatt är redo att bära.

Hur man gör en kock hatt mönster

Hur man gör en kock hatt mönster


En enkel kock hatt mönster behöver bara två mönsterdelar, plus instruktioner. Det finns ett antal material som du kan göra symönster, såsom brunt kraftpapper, bakplåtspapper eller muslin tyg. Tidningen är ett annat material som kan användas för ett mönster, även om svart bläck kan ibland smitta av sig på tyget. Tillverkade mönster är i allmänhet gjorda av ett tunt silkespapper, men det håller inte upp väl över många användningsområden.

Instruktioner

1 Rita en 30-tums-bred krets på kraftpapper, med hjälp av kompassen. Klipp cirkeln ut. Om papperet inte är tillräckligt bred, skär två cirklar och tejpa ihop dem. Detta är högst upp i kockhatt.

2 Rita och klipp ut en remsa, 8 inches bred och 26 inches lång, på kraftpapper. Detta är bandet av kocken hatt som passar runt huvudet på pannan nivå.

3 Skriva och skriva ut instruktionerna för att göra kocken hatt (se Resurser).

4 Skriv en främre etikett för mönstret kuvertet. Det bör vara ungefär 5 inches bred och 7 inches lång. Skriv "Chef Hat" högst upp, samt annan information som du vill ha på det. Använd hantverk lim för att klistra in den på framsidan av kuvertet.

5 Vik mönsterdelarna och instruktioner ark och placera dem i kuvertet.

Hur man gör en bebis näsduk hatt

Hur man gör en bebis näsduk hatt


Ett barns näsduk hatt är en motorhuv barnet kan bära hem från sjukhuset och hennes dop. Det är sedan lägga undan och sparat för sin bröllopsdag, när den omvandlas från en mössa till en näsduk. Inte bara kommer det att bli en kär släktklenod, kommer det också uppfylla "något gammalt" bröllop tradition. Denna motorhuven är utformad med lite sömnad; en nybörjare kommer att kunna skapa detta. Det finns många vackra tyger att välja mellan, vilket gör detta till en härlig present att ge för en nyfödd.

Instruktioner

1 Använd en bit tyg 10-by-10 tums fyrkant. Välj ett tyg som fungerar för både en bebis motorhuv och en vuxen kvinna näsduk. Många tyger mönster passar båda syftena eller välj en enfärgad tyg.

2 Lägg det skurna materialet, höger nedåt, på strykbräda. Ta den högra sidan av tyget och vik den över i riktning mot den vänstra sidan av tyget, ca 3 inches. Välj rätt järn inställning för det material du använder. Järn en veck in i fållan på höger sida genom att trycka järnet mot den vikta kanten. Ta den vänstra kanten av det vikta materialstycke och slå på den igen mot den högra sidan, ungefär halvvägs. Tryck på ett veck i den nya vecket på vänster sida med järn.

3 Skapa en fåll på den motsatta sidan av materialet, genom att vika den mot den högra sidan av tyget ungefär 1/2-inch. Järn luckan för att skapa ett veck. Använd långa tråckelstygnen att sy fållen, som kommer att skäras senare att vända motorhuven till en näsduk. Välj trådfärg som smälter samman med materialet sedan tråckelstygn är långa och kan märkas på tyget.

4 Håll båda ändarna av tråden tätt och dra ihop så att materialet blir samlats. Knyt en knut i slutet av tråden. Lämna en lång bit tråd hängande (ca 2 inches) och skär av tråden. Dölja hängande bit tråd genom att hålla den under fållen. Detta kommer att användas för att lokalisera och ta bort tråckelstygnen när huven förvandlas till en näsduk.

5 Lägg dekorativa spetsar, babyrosenknoppar eller pärlor till kanten på tyget.

6 Skär band i två delar, 12 tum vardera. Sy en ände av en bit band mot varje hörn av den främre delen av motorhuven för att användas för att binda motorhuv under barnets nacke.