växter för små dammar

Växter för små dammar

Växter för små dammar

Växter för små dammar

Vatten trädgårdar är en stor källa till skönhet och intresse för ägare av små dammar. Det finns fyra typer av vattenträdgårdsväxter: djup växter, nedsänkta växter, marginella växter och flytande växter. Ofiltrerade dammar har sannolikt renare vatten genom att ha en blandning av synfältet, nedsänkta och djuphavsfiske vattenväxter. Alla vattenväxter, med undantag för grumlingar bör krukväxter upp. Eftersom de är under vatten, svart plast plantskola krukor fungerar bra. Använd en god kvalitet krukväxtjord utan gödsel, torv eller perlit, som kan uppmuntra alger och vara skadligt för fisk och andra damm varelser. Det finns vatten gödselmedel tillgängliga, som gynnar vattenväxter efter de är etablerade. Efter ingjutning upp anläggningen, spred ett lager av grus eller små stenar över toppen för att hålla jorden från rinner ut i vattnet.

Djupvatten Växter

Näckrosor och lotuses är djuphavsväxter som sitter i krukor på botten av dammen. När de är små, att använda tegel eller andra stöd höja sina höjder så att deras blad och blommor flyter på ytan. Som plantan växer, ta bort en del av tegelstenarna för att sänka potten i vattnet, så att endast deras blad och blommor flyta ovanför vattenytan. Det finns både Hardy och tropiska näckrosor och lotuses. När du köper damm växter, använda riktlinjerna skrivna på anläggningens taggen för att bestämma dess Hardy zon och behov.

nedsänkta växter

Submersa växter växer i krukor placerade vid botten av dammen, med deras bladverk återstående vattnet. De är några av de mest användbara vattenväxter. De kan lägga till små mängder av syre till vattnet och hjälpa till att hålla nere algtillväxt genom att absorbera koldioxid och mineraler. De ger god täckning för fisk att leka, och vissa sorter ger också mat för fisk. De kräver inte vatten gödsel eftersom de får sin näring från mineraler som har upplösta i dammen. Ofta kallas oxygenatorer, exempel på undervattensväxter inkluderar fanwort, kanadensisk nate och vilda selleri. Blanda sorter av undervattensväxter för bästa resultat.

flytande växter

Floaters är den enklaste av alla vattenverket typer att växa. De svävar över vattnet med sina rötter dinglande under dem, så att de inte kräver krukor. Vissa floaters fungera som vattenfilter, och vissa ger mat för fisk och andra vattendjur. De arbetar också med djup växter för att ge skugga för dammen. För hälsan hos dammen, bör ungefär en halv av dess yta vara täckt med växtmaterialet för att skugga ytan. Men tänk på att om två tredjedelar eller mer av ytan är täckt, kan koldioxid och andra gaser fångas i vattnet, som kan vara skadliga för växter, fisk och andra vatten invånare. Om detta händer, helt enkelt dra ut en del av synfältet. Var försiktig i valet flytande växter; vissa är invasiva och är förbjudna i vissa (men inte alla) stater. Dessa inkluderar vatten sallad, vattenhyacint och andmat. Det finns ett antal andra varierar med flytande växter att välja mellan.

marginal~~POS=TRUNC växter

När en damm grävs, är hyllor bildas ofta i sina sidor. Dessa hyllor är för det primära syftet att stödja grunt vatten marginella växter; många kallas också mosse växter. Dessa anläggningar är värdefulla för sina dekorativa accenter runt kanten av dammen. De odlas i behållare som sitter under vattenytan på hyllorna och kan lätt lyftas ut att exploatera eller klyftan. Med undantag för de djup liljor och lotuses dessa marginella växter är oftast den mest färgstarka. Några exempel är iris, kabbleka, pilspets och kaveldun.

Underwater blommande växter

Underwater blommande växter


Underwater blommande växter tillbringar hela livscykel under ytan av hav, sjöar, dammar och andra vattenförekomster. Dessa växter ger skydd, mat och andra förmåner för en mängd av marint liv såsom små fiskar, sjöhästar och kräftdjur. Dessa anläggningar är ofta avgörande för de marina ekosystemen och bidra till att upprätthålla den känsliga balansen i livet under vattnet.

Anubia

Native till floder, dammar och andra sötvattensamlingar i västra Afrika, är anubia en undervattens blommande växt som vanligen används i akvarier. Anubia är extremt tålig och ofta till som "plast växt som växer," enligt Växt Finder. Anubia växer genom att fästa dess krypande rhizom till stockar och stenar som dess robusta gröna blad växer i flera år. Anubia producerar taggiga vita blommor under rätt förhållanden. Höga fosfatnivåer i vattnet uppmuntra blomning.

Aponogeton

Fördelade över tropiska regioner i västra Afrika, Australien och Asien, är aponogetons sålda som prydnadsväxter för konstgjorda dammar och akvarier runt om i världen. Det finns dussintals olika Aponogeton arter som producerar liten blomma aktier eller kluster i en rad olika färger inklusive gul, vit, rosa och ljusblå, enligt TheKrib.com. De flesta fiskar äter inte denna anläggning och det är ogenomträngligt för äppelsniglar. Denna lampa växt kräver lite annat än enstaka gödningsmedel och tillräcklig belysning särskild omsorg.

POSIDONIA OCEANICA

Native till Medelhavet, är posidonia oceanica, även känd som Neptune gräs, en blommande växt som lever under vattnet. Denna gemensamma anläggningen bildar stora undervattens ängar som ger skydd för en rad havsliv inklusive havssköldpaddor och små tropiska fiskar. Posidonia oceanica producerar små gröna blommor och frukter allmänt känd som "olivolja i havet", enligt University of British Columbia botaniska trädgårdar. Rörelse i vattnet gör denna anläggning för att sprida sina frön över havsbotten. Denna anläggning är hotad på grund av föroreningar och förstörelse av livsmiljöer.

Zosteraceae

Zosteraceae hänvisar till en annan familj av blommande sjögräs som lever under vattnet i många tempererade och subtropiska områden. Detta flerårig ört ger enkönade blommor inbäddade i en spadix, en utskjutande spik omgiven av en lummig hölje i mitten av blomman. Liksom många undervattensväxter, bifoga Zosteraceae krypande jordstammar för alla typer av undervattensobjekt som stenar och drivved.

Information om Aquatic Mint Pond Växter

Information om Aquatic Mint Pond Växter


Aquatic mynta damm växter är också kända av det latinska namnet, vattenmynta. Det sägs att anläggningen fick sitt namn efter den grekiska nymfen Menthe som förvandlades till en växt av Hades hustru, Persefone, när hon fick reda på att Hade hade förälskat sig i Menthe.

Utseende

Denna anläggning kan nå upp till 6 inches i höjd. Det avger en mintdoft, vilket är det som drar en hel del trädgårdsmästare till dem. Dessa växter växer snabbt, och de är lätta att hantera. De blommar lavendel från juli till oktober. Lavendel blommor är attraktiva för insekter som bin och fjärilar. Bladen på denna anläggning har ojämna kanter.

användningar

Vattenväxter mynta damm växter kan användas för en mängd olika syften, inklusive medicinskt bruk och att stöta bort flugor. Medicinskt, kan anläggningen användas för att behandla feber, huvudvärk och andra mindre symptom. Det har också använts som ett munvatten för att hjälpa till med dålig andedräkt samt. Bladen av växten kan ätas kokta eller råa. De kan användas för att ge smak till livsmedel, även om de ofta är alltför skarp för att använda för detta ändamål. Örtteer kan också göras av en vattenlevande mynta damm växtens blad.

Naturlig livsmiljö

Vattenväxter mynta damm växter finns ofta i dammar och trädgårdar vatten. De växer i skogsmark trädgårdar och mosse trädgårdar samt. De bör placeras där det finns solljus. Anläggningen kan dock leva igenom perioder av ljus frost. Denna anläggning har sitt ursprung i våtmarksområden platser som Europa och Sydostasien. Det kan nu även hittas växer vilt på öst och västkusten i USA.

kastruller

När dessa plantorna hålles i krukor, krukorna måste placeras upp till 3 inches under ytan av vattnet.

Fortplantning

Sprida en vatten mint damm anläggningen är lätt för ägarna att göra själva. Det enklaste sättet att göra det är att dela upp anläggningen med hjälp av sax för att klippa det och dela rötterna. När avsnitten har fastställts och anläggningen har skurits, bör separata avdelningar planteras i separata krukor så att de kan växa. Detta bör göras tidigt på våren.

Vilka växter Ta Syre i en damm?

Vilka växter Ta Syre i en damm?


Vissa dränkbara damm växter ger syre till dammar. Syre, löpt ut av växterna som en biprodukt av fotosyntes, reagerar med bakterierna i dammen, bryta ner organiskt material såsom fiskavfall och skapa renare damm vatten. Dessutom, syresättande damm växter konkurrera om resurser med alger i vattnet. Att minska mängden tillgängliga resurser hämmar algtillväxt, vilket leder till renare damm vatten och en hälsosammare miljö för fisk och andra damm varelser.

Anacharis

Den anacharis (vattenpest) växt, en av de mest populära dammen syreanläggningar, växer omkring sex inches tall och har mörkgröna, smala blad och långa stjälkar med enstaka vita blommor. Den kan flyta fritt i dammen eller rot vid botten och växer i vatten så grunt som 6 inches och så djupt som 5 fot. Den växer bäst i full sol, men tål halvskugga. Dess förgrening stjälkar ger en idealisk plats för lekande fisk, liksom ett gömställe för yngel (baby fisk). Säljs i knippen av sex till åtta stjälkar, använd en gäng för varje 20 liter dammvatten. Anacharis är härdig till US Department of Agriculture (USDA) hardiness zon 4.

kabombor

Den kabombor växt (kabomba), även känd som fanwort växer ca 6 inches tall och gör bäst i kallt vatten mellan 15 till 30 inches djupt. Kabombor har ljusgröna, fjäderlätt, solfjäderformade blad med tunna stjälkar och vita blommor med gula centra blommar under sommaren. Den växer bäst i filtrerat ljus, även om det kan tolerera full sol eller halvskugga. Säljs i knippen av sex till åtta stammar, tillsätt en gäng för varje 20 liter dammvatten. Kabombor är härdig till USDA hardiness zon 8.

nålfruktsmossor

Nålfruktsmossor (Ceratophylum demersum), även känd som coontail har mörkgrön, lager, bristly blad på tunna stjälkar som ger ett gömställe plats för yngel. Det kräver inte plantera eftersom det lägger sig i dammen utan böka. Den växer ungefär två fot hög, och vattendjupet inte är en viktig faktor för dess tillväxt. Nålfruktsmossor ger en idealisk gömställe för lek samt för yngel och tål både full och partiell solen. Säljs i knippen av sex till åtta stjälkar, använd en gäng för varje 20 liter dammvatten. Nålfruktsmossor är härdig till USDA hardiness zon 4.

röd Ludwigia

Röd Ludwigia (sumpludwigia) växer ungefär sex inches tall, med små röda och gröna blad som skjuter ut från grunda dammar. Den ger en idealisk plats för lek och yngel, och är en stark, snabb odlare. Säljs i knippen av sex till åtta stammar, växt ett gäng för varje 20 liter dammvatten. Red Ludwigia är härdig till USDA hardiness zon 8.

Vallisneria

Vallisneria (Vallisneria americana) har ljusgrön, bandliknande, genomskinliga blad och små blommor. Den har en krypande rotsystem och måste planteras. Den växer bäst i full skugga, men tål partiell till full sol i djupare vatten. Det kan bli upp till 5 fot hög. Medan den ger skydd för fisk, på grund av dess bandliknande bladverk är det inte lika användbar som en fry gömma plats som andra syresättningsväxtsorter. Vallisneria är härdig i USDA hardiness zoner 4 till 10.

Vilka växter växer från Fragmentering?

Vilka växter växer från Fragmentering?


Växter reproducera genom vegetativ fragmentering i naturen och i kontrollerade miljöer. Till exempel när en potatis skärs i sektioner, dessa avsnitt med "ögon" kommer att växa ytterligare potatisplanta och producera knölar. Ett annat exempel på fragmentering är en jade växt blad som faller från anläggningen och producerar en annan anläggning. Trädgårdsmästare tvinga fragmentering att generera fler anläggningar för trädgården. I naturen, ogräs och vattenväxter överleva djurstörningar och trädgårds metoder genom fragmentering.

liggande Växter

Landskaps växter växer från fragmentering under kontrollerade förhållanden. Till exempel, ett skaft skär från en Forsythia eller annan buske växer en annan växt när de behandlas med ett syntetiskt rotbildning hormon och planteras i en steril odlingsmiljö. Processen är något mer komplicerad, men resultatet är en klon av den ursprungliga fabriken. Andra växter som växer från fragmentering inkluderar "Thuja" tuja, buxbom buskar, blåbärsris och vildvin. Det är möjligt för delar av buskar och träd att växa en annan anläggning.

Blommande växter

Pelargoner växer från fragmentering. Kommersiella odlare dra fördel av processen för att snabbt producera ett stort antal säljbara växter. Azaleor och rhododendron rot och växa från fragmentering. Andra blommande växter som växer från ett fragment inkluderar blåregn, fjärilsbuske och jasmin. Naturlig fragmentering inträffar i blommande vinstockar som vinca och kaprifol. Om du kastar beskäras sticklingar på en komposthög, kan nya växter växer från sticklingar.

vattenväxter

Vattenväxter som lever i dammar och vattendrag utsätts för fragmentering på grund av fisk och andra djur som livnär sig på växtligheten. Som den del av anläggningen dras från moderplantan, kan fisken äter bara en liten bit; resten flyter bort. Näringsämnen i vattnet hjälpa fragmentet i växande nya rötter. Eurasion watermilfoil och hydrilla är vanliga vatten ogräs som reproducerar genom fragmentering. Andra växter inkluderar parrotfeather millfoil och brasiliansk elodia.

ogräs

Invasiva ogräs använder fragmentering att regenerera fler växter. Saltcedar är olagligt att växa i Colorado, eftersom ogräs invaderar och utarmar jorden vatten. Enligt staden Boulder webbplats, växer saltcedar från ett litet fragment och kan ta över ett område snabbt. Maskros och tistel växa från ett fragment av kranen root; ta bort hela rotsystemet att befria området av ogräsen.

Hur man bygger stora genomskinlig plast kupoler

Hur man bygger stora genomskinlig plast kupoler


Du kan göra stora plastkupoler utanför för att täcka dina växter på vintern, skydda dammar från frysning eller för att skapa ett växthus. Oavsett anledning, plast kupoler är lätta att göra och endast kräver lite tålamod och en resa till din lokala hem förbättring butik. Stora plast kupoler är besvärligt att bygga så värva några medhjälpare för att göra jobbet enklare.

Instruktioner

1 Bestäm storleken på din kupol genom att mäta det område du försöker att täcka. Om du gör kupolen för ett växthus sedan välja ett område som tar emot full sol.

2 Räkna ut hur många valv du behöver. Var 3 fötter område behöver en båge.

3 Skapa dubbla antalet andelar som bågar behövs. Skär 5-fots stakes av 3/4-tums galvaniserad ledningen. Använd en röravskärare att skära ledningen.

4 Pound insatserna 2 fot i marken med hjälp av en gummiklubba. Ställ en insats var 3 fot runt området. Se till att varje insats är i linje med en insats motsatt det. Luta insatserna något inåt.

5 Bestäm hur lång dina bågar måste vara. Göra valven minst 60 procent högre än bredden av området. Skär mitten båge av en 1/4-tums PVC elektriska kanalen. Gör mitt bågen den längsta bågen. Skär valven på sidorna av mitt bågen så att de är progressivt kortare än de före dem. Detta sätt bågarna minskar från toppen och skapa en kupolform.

6 Ställ mitten bågen på plats genom att skjuta den ena änden av ledningen över en stav. Dra den andra änden av ledningen ned över insatsen som är motsatt den. Skapa resten av bågarna på samma sätt.

7 Skapa ryggraden av kupolen. Pund en 4-fot bit armeringsjärn i båda ändarna av det område där bågarna blir kortast. Skjut 3/4 tum PVC elektrisk ledning över toppen av en bit av armeringsjärn. Dra den andra änden av ryggraden under valven och ut på andra sidan. Skjut ledningen över armering så ryggraden valv upp röra höjdpunkterna i varje båge. Säkra ryggraden till bågar med silvertejp och buntband.

8 Lay 6 millimeter plastfolie över kupolen struktur. Centrera plastfolien så det finns lika överskott av plast på den mark som omger kupolen. Lägga några sandsäckar på toppen av den överskjutande plast på en sida av kupolen. Dra plasten från motsatta sidan så att plasten är tätt mot kupolen struktur. Lägga sandsäckar på toppen av den överskjutande plast alla runt basen av kupolen för att tynga ner den.

Syntetiska Vatten funktioner

Syntetiska Vatten funktioner


Vatten funktioner lägga till lager till trädgården. Enligt Fine trädgårdsarbete, att lägga till en damm "enriche (s) trädgårdens utformning." Vatten funktioner producera meditativa ljudet av rinnande vatten, och reflektera kring växter och himlen. Dammar kan användas för att hysa fisk, växa en trädgård av vattenväxter, eller ens för simning. Stora vatten funktioner som vattenfall och dammar kan läggas till stora trädgårdar, medan vertikalt orienterade fontäner är en bra passform i mindre trädgårdar.

vattenfall

Många typer av konstgjorda vattenfall kan användas i ett hem trädgård. Du kan köpa mekaniska vattenfall som är utformade för att återvinna vattenflödet, så att ingen extern källa av vatten som krävs för att mata fallen. Konstgjorda trädgårds vattenfall kan också byggas från stenar och andra naturmaterial. Dessa vattenfall kan matas antingen med en naturligt förekommande vattenkälla eller med konstgjorda element såsom en damm eller vattenåtervinningssystem liknande det som beskrivits ovan.

dammar

Trädgårdsdammar 101 listor fem typer av konstgjorda dammar: förformade, fodrad, kit, bad och fisk. Förformade dammar är mögel som kan köpas, placeras i marken och fylls med vatten. Fisk och simning dammar är precis vad de låter som, och kit dammar är de byggda av byggsatser. Fodrade dammar görs genom att köpa foder, gräva ett hål i marken, om fodret i hålet och fylla hålet med vatten. Konstgjorda dammar, särskilt fisk och simning dammar, måste filtreras och utrustad med en pump för att upprätthålla en ny leverans av vatten.

fontäner

Fontäner kan vara fristående trädgård funktioner, uppfördes intill ett vattenfall, eller bundna till en damm. Fontäner kräver en pumpen att slå vatten. Fontäner kan fästas till samma pump som den som användes för en damm eller vattenfall. Vattenfall pumpar är ofta under jord. En reservoar fäst till samma pump som den för ett vattenfall skulle stå bredvid vattenfall. På samma sätt skulle en fontän fäst vid en damm pump stå bredvid eller vid kanten av, en damm. Fristående fontäner kräva en oberoende pump eller liknande vatten-cyklingsanordningen. Estetiskt, hem trädgård fontäner kör allt från florid, renässans-inspirerade bitar till meditativa och underskattade japanska sådana.

Vad är en livsmiljö av näckrosor?

Vad är en livsmiljö av näckrosor?

Vad är en livsmiljö av näckrosor?

Näckrosor tillhör växtfamiljen Nymphaea - de många olika arter i denna familj finns i en mängd olika livsmiljöer fördelade runt om i världen. Näckrosor är lågt underhåll växter som trivs i en mängd olika förhållanden och producerar vackra, doftande blommor. De kan också ge livsmiljöer och mat för vilda djur. Dessa egenskaper gör näckrosor populära anläggningar för användning i vattenodling. Men samma egenskaper som gör näckrosor sådana härdiga växter kan också göra dem invasiv i naturliga livsmiljöer utanför sitt naturliga utbredningsområde.

Naturliga dammar och sjöar

Näckrosor bebor vanligtvis stilla, lugna vattendrag från två till sex fot djupt med leriga bottnar och svagt surt vatten. Näckrosor frodas och föröka sig i dammar - de grunda vattnen tillåter ofta dem att växa över hela dammen. Till skillnad från flytande vattenväxter, är näckrosor rotade i dammen botten och de flesta arter kan inte växa i vatten mycket mer än sex fot djup. Som ett resultat, är näckrosor endast finns runt de grunda kanterna av sjöar och växer inte i djupare områden.

Bäckar och floder

Även om de flesta näckros arter föredrar fortfarande vatten i dammar och sjöar, kan en del hittas växer långsamt strömmande floder och bäckar. Men endast de grunda områden längs kanterna av dessa trög vattendrag är lämplig livsmiljö för näckrosor.

Träsk, kanaler och diken

Den ännu, näringsrika vatten träsk (och kärr), kan kanaler och diken vara bra livsmiljö för näckrosor. Däremot har näckrosor inte överleva långa perioder av torka; träsk och våtmarker som är säsongs torr är inte bra livsmiljö för dessa vattenväxter.

Syntetiska Dammar

Även små, trädgård dammar kan ge god livsmiljö för näckrosor - så länge de har områden ungefär två fot djup. Krukväxter näckrosor som säljs på plantskolor kan placeras direkt på botten av dammen. Om nödvändigt, kan potten stödjas av tegelstenar tills vattnet lily växer sig hög nog för bladen för att flyta på ytan av vattnet. Dock bör kontrolleras vattenkvaliteten i dammen med jämna mellanrum, och hölls vid svagt sura pH-nivåer.

införda livsmiljöer

I USA har den amerikanska näckros (Nymphaeaodorata) införts i Alaska, Washington, Oregon och Kalifornien, utanför dess naturliga utbredningsområde. I dessa områden, infests det en mängd olika livsmiljöer med lämpliga förhållanden - fortfarande, grunda, svagt sura vattendrag med leriga bottnar. Invasiva amerikanska näckrosor kan helt täcka vattenytan, vilket förhindrar andra växter från att växa och negativt påverka naturlivet.

Vad Bugs & Insects lever runt Pond Water?

Vad Bugs & Insects lever runt Pond Water?


En damm kan vara en unik estetisk komplement till alla utomhusmiljö, inbjudande ett sortiment av floran och djur som annars aldrig naturligtvis skulle ske där. Att lära sig att känna igen damm insekter är till nytta inte bara för att övervaka hälsan hos din damm men att se till att barn eller husdjur som ofta dammen är säkra. Det finns otaliga och varierande insekter som förekommer naturligt i eller runt dammar, så det är lärorikt att titta på de vanligaste först.

Trollslända

Alla som har tillbringat någon tid nära en damm har mer än sannolikt sett sländor. Sländor lockas till dammar, kärr och långsamma strömmar eftersom alla dessa vattendrag innehåller trollslända matkällor såsom blötdjur, andra insekter, kräftdjur, maskar och småfisk. Sländor är också väl anpassade för damm jakt efter sina gröna och bruna kroppar kamouflera lätt bland vattenväxter och vegetation runt dammar.

myggor

Myggor är stor genomslagskraft i många utomhusmiljöer, men de tenderar att föda upp i dammar och i andra liknande vattenförekomster. Mygglarver är utrustade med sifon rör, inte olikt en snorkel användas för dykning, som tillåter dem att utvinna syre från vatten, och med vatten som är mycket låg i syrehalt. Mygglarver är liten och svår att observera men ibland kan ses som långa, smala varelser som rör sig i S-formade kurvor i närheten av ytan av dammen vatten.

jätte waterbug

Liksom mygglarver, har jätte waterbugs anpassade snorkel liknande andnings rör som tillåter dem att ta upp syre från damm vatten. Giant waterbugs tjänar sitt namn eftersom de kan växa upp till 8 cm i storlek. Deras starka käkar, hårda exoskelett och speciella krokar på sina framben gör dem framgångsrika rovdjur, ibland attackerar byte upp till 20 gånger sin storlek.

Andra typiska Pond Insekter

Det finns så många insekter som är naturligt dras till dammar som det är omöjligt att kort sammanfatta dem alla. För det mesta, insekter som sannolikt kommer att samlas i eller i närheten av dammar är inte en hälsorisk, men bara en olägenhet för människor, som myggor till exempel. Eftersom insekter som förökar sig i dammar har typiskt anpassat förmågan att extrahera syre från dammen vatten, kan en stor insekt befolkningen ibland vara en indikation på hälsosamt damm vatten som är tillräckligt syrerikt för att stödja olika arter av växter och djur.

Hur man gör en upphöjd damm

Hur man gör en upphöjd damm


Upphöjda dammar kan skapa en härlig brännpunkt i en trädgård, särskilt när omgiven med staplade stenar och spalt växter. Upphöjda dammar är också säkrare än sjunkna pooler eftersom besökare och små barn är mindre benägna att falla i vattnet. Göra en upphöjd damm är ett projekt som du kan hantera i en helg.

Instruktioner

1 Rensa platsen för gräs och skräp och placera dammen skalet på marken. Skrapa skal kontur i marken med en käpp. Ta bort skalet och använda sand eller mjöl för att tydligare definiera skal kontur.

2 gräver tillräckligt djupt i skalet kontur för att passa 10 cm (4 tum) i botten av skalet i marken. Detta kommer att bidra till att säkra skalet på plats. Ta bort alla rötter och stenar från dug-out-området, och använda en snickare nivå för att se till botten av hålet är platt. Häll en 5 cm (2 tum) skikt av sand i hålet och ställa skalet in i den.

3 Surround den exponerade skalet med torr staplade stenar, såsom platta plattor. Börja med att placera stenar en 10 cm (4 tum) bort från skalet, lägga jord mellan stenarna och skal för stöd. Stapla varje skikt av sten närmare och närmare skalet. Under denna process, långsamt fylla dammen med vatten från en slang. Vikten av vattnet kommer att ytterligare säkra dammen skalet på plats. Lägga det översta lagret av sten över läppen av skalet genom en 5 cm (2 tum). Murbruk denna översta lagret av sten på plats för extra stöd.

4 Lägg till spaltanläggningar i fickorna på jorden mellan stenarna. Detta kommer att ge en grönskande, charmiga utseende till din nya upphöjda damm. Du kan också lägga till vattenväxter, som näckrosor, lotusblommor och japanska iris, i dammen för ännu mer visuellt intresse.