vattenavvisande tyg utomhus

Olika tyger regnkläder och jackor

Olika tyger regnkläder och jackor


Regnrockar och regnjackor är oftast gjorda av vattentäta eller vattenavvisande tyger. Även om den grundläggande materialet är inte vattentät, som bomull, kommer det att vara ofta behandlas med en vattenbeständig beläggning. Ett sådant exempel är den berömda Mackintosh regnrock, som först infördes i början av 1800-talet, tillverkad av gummerad bomull. Glänsande nylon är en populär vattenavvisande tyg, som inspirerade smeknamnet "slicker". Traditionella coat tyger, såsom bomull och ull ofta ses i high-fashion regnkläder, medan tyger som siden och läder verkar mindre ofta i dessa plagg. Vinyl och plast används vanligen för barns regnrockar.

Bomull

Den berömda Mackintosh regnrock är tillverkad av gummerad bomull, det vill säga, bomullstyg som har bundits med mjuk (kemiskt behandlat) gummi. Tung, arbetsrelaterad regnkläder tenderar att byggas ut bomull anka eller vaxduk. Skräddarsydd Burberry och London dimma varumärke regnrockar finns i gummerad bomull, bundna bomull och raglan. Många andra hög-mode regnrockar är gjorda av en mjuk twill väv kallas GABARDIN.

Ull

Ull är inte i sig vattentät, men det är en slitstarkt material som finns i vissa regn --- särskilt militär, vintage och hög modeplagg. Ull regnrockar är ganska vanligt i Europa och i kallare områden i USA. Vissa regn gjorda av andra material har en yllefoder för extra värme. Burberry, Crombie och Brooks Brothers är tillverkare av tunga ull regnrockar.

Gore-Tex

Gore-Tex tyger infördes på 1970-talet och har sedan dess blivit mycket populär för ytterplagg och regnkläder. Materialet skapas genom att laminera en speciellt formulerad membran (liknande teflon) till högpresterande textilier, som gör dem vattentäta. Förutom att vara vattenavvisande, vindtät och slitstark, är Gore-Tex tyg också extremt lätt och andas. Gore-Tex tyg vanligtvis används för att göra ett aktivt regnkläder och väder kläder för camping, vandring och utomhussporter.

Nylon

Nylon är ett billigt och långvarig syntetiskt material som är väl lämpad för regnkläder. Det är både lätt och väder. Nylon och liknande tyger ofta används vid framställning av regn ponchos och paraplyer, liksom regnrockar och jackor. Eftersom nylon regnkläder är lätt att vika och packbar, är den idealisk för resor. Lands End, Patagonia, och LLBean är vissa tillverkare av snygg och praktisk nylon regn kläder.

Vinyl

Vinyl och andra plaster användes typiskt i barns regnkläder och tillbehör, till exempel, regnrockar, jackor, hattar, stövlar och paraplyer. Dessa material är billiga, lätta att rengöra och fullständigt vattenavvisande. Vinyl kan färgas och produceras i ljusa färger som är särskilt tilltalande för barn. Det är också ett bra material för utskrift djärv design, teman, seriefigurer och andra roliga detaljer som barn tycker om. Vinyl, plast och PVC regnrockar är också populärt med vuxna.

Hur att dekorera en carport som en veranda

Hur att dekorera en carport som en veranda


Förvandla din carport i en täckt veranda och öka det tillgängliga bostadsyta i ditt hem. En veranda ger skydd mot väder och vind samt en utomhus upplevelse. Det finns ingen anledning att ändra din carport konstruktion; du kan dekorera utrymme som en veranda med golv, utemöbler, fönster behandlingar, målat glas, växter och andra dekorativa tillbehör.

Instruktioner

1 Lägg förregling gummigolv eller kakel över cement på golvet i din carport. Du kan hitta material för golv på din lokala hem förbättring butik. Följ tillverkarens instruktioner för installation beroende golv du väljer. Du kan också välja att installera inomhus / utomhus mattor som ett alternativ dekoration för din veranda golvet.

2 Lägg fönster behandlingar till din carport för att skapa känslan av en veranda. Carportar har åtminstone två öppna sidor som du kan täcka bara med ren utomhus tyg eller persienner gjorda av bambu. Fäst klipp ringar till gardiner och trä dem på lina eller en dragstång. Placera stången eller hänga linjen längst upp i öppningen med skruv ögon. För bambu persienner, fästa metall hängslen enligt tillverkarens instruktioner, och sedan hänga persienner.

3 Välj utemöbler --- såsom teak eller rotting --- att hjälpa förvandla din carport till en täckt veranda. Lägg tjocka kuddar gjorda med tyg utomhus för både färg och komfort. En rotting soffa eller två tvåsitssoffor tillsammans med en flätad gungstol kommer dekorera utrymme samt två teak Adirondack stolar och en böjd-kvist rocker. Placera ett litet matbord i ett hörn av verandan för utomhus måltider eller att spela spel med din familj. Mixa och matcha dina möbler för att passa dina behov. Du kan knyta ihop bitarna med matchande kuddar och kuddar.

4 Häng en eller flera fönster med målat glas i mitten av öppningarna för att skapa en vägg av färgat glas. Du kan också hänga växter längs de öppna sidorna av carport i dekorativa keramik. Placera anläggningen står att hålla växter som drapera i hörnen motsatt öppningarna eller plantera ett träd i en stor dekorativa potten för att balansera utrymme och sätta liv i hörnen.

Idéer för att göra en Windsock

Idéer för att göra en Windsock


En vindstrut lägger ett stänk av färg till din veranda, gården eller ens ett inre rum. Du kan sätta ihop en vindstrut hemma, med hjälp av en mängd olika bruksföremål. Anpassa varje strut du skapar med speciella detaljer, och du har en perfekt present. Med minimal tillsyn, kan barnen göra detta hantverk, och eftersom materialet är relativt billiga, kan göra en vindstrut vara en aktivitet för en större grupp, såsom en klass eller dagvårdsgrupp.

papper Windsock

Du kan göra papperswindsocks med några enkla material, inklusive en cirkulär havregryn kapsel eller liknande pappcylinder, färgglada papper och lim. Observera dock att dessa material inte kommer att stå upp till exponering mot väder och vind, så du bör hålla papperswindsocks inuti. Täck kapselns utsida med färgrik konstruktion eller mjukpapper för att skapa toppen av vindstrut, och bifoga papper eller band streamers till botten av cylindern. Anpassa din skapelse med kritor, färg, klistermärken, glitter och olika färger av papper. Överväg att göra en semester-tema windsock att dekorera ett klassrum eller för ett parti. Ställ in pappersstrut framför en vanlig låda fläkt eller hänga den i närheten av din takfläkt för att se din skapelse i aktion.

tyg Windsock

Sy en vindstrut av tyg är mer tidskrävande än sin papper motsvarighet, men slutprodukten är mycket kraftigare och mer hållbara. Välj en vattenavvisande tyg eller välja någon tyg som har en färg och design som tilltalar dig. Sy långsidorna av tyg (lämnar det öppet på båda sidor). Fäst flödande tygbitar eller band till botten av vindstrut att blåsa i vinden och skapa ett konstverk för din veranda eller trädgård. Älskar att sy rekommenderar sy en fåll i toppen och sätta in en piprensare för att hjälpa strut behålla sin cylindriska form.

formade Windsock

Du ser ofta windsocks formade som fiskar, fåglar eller blommor. För att uppnå detta utseende, färg, rita eller stencil två kopior av bilden på insidan av en stor tålig, väder kuvert. Efter de två bilderna är på kuvertet, trim runt formen; och limma ihop kanterna, lämnar båda ändarna öppen. Disney Family Fun hemsida rekommenderar limning fälgen på en plastkopp in i vindstrut för att skapa den breda öppningen vid den övre delen av vindstrut.

Best tyg för utomhus Lusthus

Best tyg för utomhus Lusthus


Spendera tid med din familj i ett lusthus är ett sätt att njuta av solen utan att få en solbränna. Det material som används för att täcka din lusthus har mycket att göra med hur mycket sol och vind kan påverka din tid utomhus. Det finns många lusthus klädslarna att välja mellan, så det är viktigt att hitta ett hållbart material som kommer att kunna pågå under tunga väderförhållanden.

Duk

Canvas är en takmaterial som kommer att ge många fördelar för husägare med ett lusthus på deras egendom. De som väljer ett lusthus med en duk topp kommer att gynnas av sin förmåga att blockera ut värme och ljus som kommer från solen. Canvas kapell är utformade för att ge och sträcka, så att de inte kommer att riva i de flesta förhållanden. Detta material är mycket tjock och vattenavvisande, vilket bidrar till dess livslängd och hållbarhet.

Vinyl

Vid köp av ett lusthus med vinyl tak kommer att ge extra komfort till dem som tillbringar tid slappa under solen. Detta material är vattenavvisande och är också utformad för att blockera UV-strålar från solen. Med hjälp av en vinyl topp för din lusthus kommer också att gynna dem som letar efter en långsiktig lock som inte behöver mycket underhåll.

Coolaroo Tyg

Coolaroo är en populär lusthus tyg som har utvecklats i Australien mer än 50 år sedan. Detta material kan användas för en mängd olika utomhustillämpningar och fungerar som ett sätt att effektivt blockera ut upp till 70 procent av solens skadliga UV-strålar. Coolaroo material är lätt att rengöra genom att skölja bort det med tvålvatten. Coolaroo kommer också med en tio års garanti.

akryl Tyg

Akryl är ett material som används för att täcka lusthus eftersom det kommer med många färger för att matcha inredningen av andra utomhusmöbler. Denna mångsidiga materialet är vattenavvisande och lätt att rengöra med hjälp av en borste och vatten att tvätta den. Akryl är robust nog att vissa tillverkare erbjuder en 10-års garanti med lusthus täckta med detta material.

Hur hänga tyg på en utomhus spaljé

Hur hänga tyg på en utomhus spaljé


Materialet är i allmänhet hängde på en utomhus spaljé för att skapa någon typ av gardin. Gardinen kan användas för att ge avskildhet eller som en slags tillfällig vägg. I många fall kommer husägare vill flytta gardinen längs hylsor eller ringar som liknar en inomhus gardin. För att uppnå denna funktion, kan en kabel vara uppträdda från en post till nästa och hålls under spänning låta tyget att fungera som en gardin panel.

Instruktioner

1 Mät höjden av de lägsta strålen på overhead delen av spaljé, från botten av balken till marken eller golvytan. Subtrahera 2 inches. Markera sidan av varje trellis inlägg som vänder mot en annan trellis stolpen eller utomhus väggen av en byggnad vid denna mätning.

Pilothål 2 Borra i stolparna och väggar. Sätt tunga skruv ögon och skruva ögonen in i träet tills inga trådar syns. Upprepa på toppen av varje inlägg som står inför ett inlägg eller vägg. Bifoga en vantskruv till en skruv öga varannan inför skruv ögon. Skruva loss vantskruv med fingrarna tills den är som mest öppen inställning.

3 Sätt i en 1/8 tums kabeln till en skruv öga. Placera krimpning material över änden och använda ett krimpverktyg för att vika över änden av kabeln, som håller kabeln i en slinga. Sträck kabeln till slutet av en vantskruv.

4 Skjut på 10 gardinringar med alligator kläm fästen för varje tygstycke som skall användas mellan de två skruv ögon. Trä änden av kabeln genom öglan slutet av vantskruv och dra åt. Klipp kabeln. Lägg crimp och crimp kabeländen för att bilda en slinga. Upprepa för varje uppsättning av skruv ögon.

Vattentät behandling för tyg

Vattentät behandling för tyg


Gör tyget vattentätt är viktig i många fall. Oavsett om det är dina skor eller båten täcka, bomull, duk eller läder finns ett antal olika behandlingar för att se till att vattnet inte påverkar tyg. Det är lika viktigt att du notera skillnaden mellan vattentät (ogenomtränglig för vatten) och vattenavvisande eller vattenavstötande - vilket innebär att vattnet fortfarande kan påverka tyget, men det kommer att ta mycket längre tid.

vattentäta Behandlingar

För att göra tyget vattentätt du behöver för att tillämpa en behandling som helt stänger ute vatten. Det finns naturliga behandlingar, såsom växer och oljor såsom bivax och sojabönolja, som har använts under många år. Men det finns också kemiska behandlingar för tätskikt material, såsom aerosol silikonspray.

användningar

Det finns ett antal olika material som folk kanske vill göra vattentät, men i allmänhet tygerna kommer att ligga utanför under långa tidsperioder, eller de kommer att bäras av en person som är ute i regnet. Läder promenadskor eller jackor är ett exempel, och duk båtkapell eller markiser är en annan. Före uppfinningen av gummerad väv, var regnkläder tillverkade av material som hade behandlats med olja eller till och med tjära för att stöta bort regn från bärarens kropp.

överväganden

Som är mest lämplig tätskikt behandling beror främst på vilket tyg du försöker vattentät. Läder reagerar bäst på oljor och växer, eftersom lädret redan innehåller ett antal naturliga oljor. Bomull kan binda med silikon, men akryl kan inte. Det är viktigt att du alltid kontrollera vilka behandlingar är avsedda att användas som material.

Tidsram

Vissa behandlingar kommer att ta längre tid än andra. Till exempel kan vattentäta ett par läderstövlar tar en halvtimme att tillämpa, och flera timmar att absorbera och torka. Å andra sidan, spraya en silikonbehandling över en utomhus kudde kan bara ta några minuter att tillämpa och mindre än en halvtimme för att ställa in.

Hållbarhet

Många vattentäta behandlingar är inte permanent, speciellt om objektet som har varit vattentät kommer att lämnas ut i elementen under långa perioder. Båt duk täcker bör ha sin tätskikt behandling upprepas med några års mellanrum, till exempel.

Hur att reparera hål i sunbrella tyg

Hur att reparera hål i sunbrella tyg


Sunbrella är en duk tyg som används i många hushåll och kommersiella produkter. Inomhus och utomhus poster vanligen tillverkade med Sunbrella tyg omfattar möbeltyger, markiser, båtkapell, utomhus gardiner, utemöbler och Sunbrella uteplats kuddar. Även om detta material är exceptionellt hållbart, kan tårar och revor ibland hända. Om tårar eller revor uppstår, finns det ingen anledning att köpa en ny Sunbrella post; Du kan reparera Sunbrella tyg själv.

Instruktioner

1 Skär en lapp från Sunbrella tyg som mäter upp till 2 inches runt kanterna på rip.

2 Sätt dubbelhäftande tejp runt de fyra kanterna på plåstret. Använda den dubbelsidiga tejpen för att baste 1/2-tums fåll runt plåstret. Gör detta genom att placera dubbelhäftande tejp runt de fyra kanterna av plåstret; avlägsna skyddspapperet från tejpen och vika ner exakt halv tum.

3 Placera dubbelhäftande tejp på två motsatta sidor innan du börjar sy för att säkerställa att plåstret stannar där.

4 Lägg tyget platt, vilket garanterar det inte finns några rynkor. Lokalisera hål i tyget och fäst plåstret genom att lägga den sida med de två remsor av dubbelhäftande tejp med framsidan nedåt på tyget. För att reparera mer attraktiv, kan det vara en god idé att rada upp kanterna på plåstret utmed en kant eller söm. Dubbelhäftande tejp är lätt att avlägsna, så om plåstret inte är korrekt placerad, helt enkelt ta bort den bit och ersätta den på rätt sätt.

5 Mata längden på tyget försiktigt under symaskinen arm tills du hittar rip.

6 Sänk ned nålen och handhjulet för hand och börja sy flera 6mm raksöm med början på ett hörn. Omvänd och efterstygn för att fästa plåstret på plats och fortsätt sy längs sidan av plåstret. När du kommer till hörnet, lyfter foten och vrid med nålen nere i tyget. Därefter sänka nålen och fortsätter att sy en 6mm raksöm på detta sätt, runt (ner längden på alla) alla fyra sidor av lappen.

Hur man gör andas vattentätt tyg

Hur man gör andas vattentätt tyg


Behandla tyget med bivax för att skapa andas, vattentäta kläder, tillbehör, inomhus och utomhus möbelöverdrag, sällskapsdjur sängar och madrasskydd. Tillverkas av honungsbin att göra vaxkakor är aromatisk bivax lätt tillgänglig i block och pellets från hantverk leverans butiker, är dock humana val att köpa den från etiska biodlare som skördar det utan att skada bina. Miljövänlig, giftfri och en av världens mest rikliga förnybara resurser, är bivax det perfekta valet för vattentäta tyger. Det finns två alternativ för att tillämpa bivax till tyget; smältning bivax och måla det på tyget, eller gnugga ett massivt block av bivax på tyget.

Instruktioner

1 Fyll en stor kastrull med vatten. Värm den ovanpå spisen. Placera bivax pellets eller blockera i en mindre panna. Placera liten kastrull i det varma vattenbadet. Värma bivax tills den smälter. Ta bort den från spisen omedelbart.

2 Lägg tyget på en plan yta, inifrån och ut. Doppa penseln i smält bivax, grundligt belägga borsten. Måla tyget genom att dra borsten över ytan horisontellt, sedan vertikalt. Se till att bivax beläggningen täcker tyget yta helt för den mest effektiva tätskikt. Låt tyget svalna och torka helt innan du använder.

3 Om du använder bivax i sin blockform, lägg tyget på en plan yta, inifrån och ut. Gnugga blocket över ytan av tyget. Det blir en jämn gråaktig färg. Se till att tyget noggrant infunderas med bivax för fullständig vattentäthet.

Hur du väljer lämplig Tyg för specifika möbeltyper

Hur du väljer lämplig Tyg för specifika möbeltyper


Lite färg och vissa nya möbler kan gå långt i att uppdatera ett rum, samt ge den ett helt nytt utseende och känsla. Du kan skapa en high-end utseende, en avslappnad mysig utseende eller någonstans mittemellan helt enkelt genom tyget val du gör för dina möbler. Om du är på marknaden för att köpa nya möbler eller har din befintliga möbler reupholstered, då du kanske har märkt det överflöd av valmöjligheter i olika tyger. Begränsa dina alternativ genom att först utvärdera behoven i din familj och sedan besluta om det utseende du går för i rummet. Möbler stilar roll även när du gör tyg val.

Instruktioner

1 Bedöm din utsmyckning stil. Innan man börjar på en ny möbler eller tyg inköp, utvärdera du rummets nuvarande inredning eller besluta om en ny stil som du vill gå med. Inte alla tyger går bra med varje stil av möbler. Om du har en mycket modern stil, välja fasta ämnen eller en utskrift med mycket raka linjer. Om du gillar traditionella möbler, gå med tonala mönster eller läder tyger. Om du vill ha den viktorianska eran, köpa tyger eller möbler i blommor och pastellfärger. Texturen eller tjockleken av tygerna du väljer bör bero på hur mycket pjäsen kommer att användas. Till exempel, inte välja sidentyger för din mans vilstol; det kommer att slitas ut på nolltid.

2 Skaffa en professionell åsikt. Kontrollera med en lokal eller online tygaffär om vilka typer av tyger att använda i ditt rum. Möbeltyger allt från silke, chenilles, bomull och läder till faux läder, faux silke, inomhus-utomhus, mikrofibrer och mer. Det finns också tyg färger och mönster att överväga. Om du inredning en formell vardagsrum med viktoriansk stil, kan du känner dig bekväm att välja mer ömtåliga material såsom silke och chenilles. Å andra sidan, om du väljer material för en soffsektion i vardagsrummet där det kommer att bli en mycket mer trafik och användning, då kanske du vill välja en microfibermaterial eller en läder material som lätt kan rengöras bör ett utsläpp inträffa. Matsal stolar används vanligtvis en hel del och bör omfattas av hållbara tyger som breda dukar, mikrofibrer eller inomhus-utomhus tyger.

3 Besök en lokal möbler showroom. Ställ en möbel säljare att visa dig tyg färgrutor som dina möbler val finns i många gånger färgrutor kopplade till taggen är inte de enda valmöjligheter. Men de flesta möbelaffärer bär endast ett fåtal tyg och färgval. Du kanske vill söka några olika möbelaffärer för att se vad som finns i ditt område innan ett slutligt beslut.

4 Anlita en professionell möbler tapetserare. Om du inte lyckas att hitta önskvärda tyger från möbler lagra val, värva en tapetserare att täcka dina befintliga möbler. De har många tygprovkarta böcker med nästan vilken färg som helst, typ, struktur och mönster av möbeltyger för att passa din rummets behov. En tapetserare kan göra dina möbler ser helt ny igen och kan spara lite pengar i processen. Även i många fall, efter att ha dina möbler reupholstered kan vara ganska dyra, beroende på tyget val du gör. Du måste i slutändan bestämma vilka är viktigare, att få tyget som du vill eller spara pengar.

Billiga utomhus Privacy Screen alternativ

Billiga utomhus Privacy Screen alternativ


Upprättande av avskildhet i din trädgård utrymme kräver lite pengar, tid och tidigare erfarenhet med hushållsunderhållsuppgifter. Innan något projekt, dock ge sig in i utrymmet och föreställa sig vad du vill att det ska se ut när den är klar. Om du vill ha en avkopplande miljö, kan dina färger och design för att återspegla detta. Om blockera ut buller är viktigt att använda täta, rejäla buskar och rör i musik. Stora paraplyer också hålla hög nivå kikar i schack.

Tyg

Flera typer av tyg, nyanser eller persienner finns för ett enkelt och billigt sätt att avskärma ryggen uteplats och skapa individuella levande zoner utomhus. Fäst ankare i väggen, överhäng, tak eller strukturella balk och anbringa gardinstänger. Hang dusch eller vanliga gardiner som behandlats med en alla väder elementet spray. Sy en söm runt flashier tyg och använda detta. Kontrollera med en leverantör av utemöbler för specifika tygmaterial och mönster idéer.

Lattice och Vines

Spika en stor del av gitter till tjänster i marken. väva försiktigt olika vinstockar genom diamant eller rektangulär form öppningar och vänta en månad för dem att fylla i. Eller använd artificiella vinstockar.

Krukväxter

Tät buskar runt gränsen till din uteplats med stora krukväxter i mellan skapar avskildhet du önskar. Gör detta till en rolig helg projekt genom att måla stora terrakotta plantageägarna i olika färger för att skapa ett tema. Lämpliga buskar och växter för detta projekt inkluderar alpin vinbär, berberis Sunjoy och thornless och olika buxbom och hibiskus. Om du föredrar att använda endast krukväxter, placera dem på en stabil bänk för att öka höjden på täckning och måla bänken för att matcha andra inredning.