vätska för att bevara

Hur man använder Glycerin att bevara palmblad

Hur man använder Glycerin att bevara palmblad


Konserverade växtmaterial kan du skapa långvariga blomsterarrangemang för användning i hemmet. Till skillnad från torkade material, glycerin bevarade palmblad förblir mjuk och behålla mycket av sin levande skönhet. Färgämnen lägga naturlig eller onaturlig färg på ormbunksblad, så att du kan ytterligare integrera dem i ditt hem design. Välj bara felfria, attraktiva ormbunksblad för att bevara, som någon missfärgning eller skada blir mer synliga efter glycerin processen.

Instruktioner

1 Lös en kopp glycerin i 2 ½ koppar hett kranvatten. Rör långsamt så luftbubblor inte bildas.

2 Kombinera 1 tsk blommig färgämne med ½ kopp varmt vatten. Rör om tills kombineras. Om du föredrar att inte färga ormbunksblad, lägga till en extra ½ dl vatten till glycerin lösning.

3 Blanda glycerin lösning, färglösningen och ½ tsk citronsyra. Rör långsamt tills lösningarna grundligt kombineras.

4 Väg palmblad på ett livsmedel eller post skala. Tillsätt 1 flytande uns. av konserveringslösning till ett högt glas vas för varje uns av palmblad du bevara.

5 Placera palmblad i vasen så att den avskurna ändan av stammen är nedsänkt i konserveringslösning. Ställ vas i ett svagt upplyst område tills ormbunksblad absorberar lösningen, som vanligtvis tar mellan fem och sju dagar helt.

6 Ta bort ormbunksblad från lösningen och sprida ut dem på en pappershandduk. Placera dem i en torr, varm och upplysta plats för fem dagar om du har lagt färgämnet till konserveringslösningen.

7 Häng fronds upp och ner i en mörk plats efter soltorkning eller om du inte använder färg. Låt dem torka upp och ner i två veckor, sedan visas som önskas.

Det bästa sättet att bevara en tryckimpregnerat däck

Det bästa sättet att bevara en tryckimpregnerat däck


Tryckimpregnerat trä kommer att pågå längre än trä som inte behandlas på något sätt. Men detta betyder inte att den tryckimpregnerat trä runt däck är inte ogenomtränglig för skada. Dessa skador kan resultera från fukt eller solskador, vilket kan leda till större problem som mögel, mögel och missfärgning. För att bevara din tryckimpregnerat trä däck, måste du ta dig tid att rengöra och Refinish det en gång varannan säsonger.

Instruktioner

1 Rengör skräp från ytan av tryckimpregnerat däck. Slang ner med en full blast munstycke som är ansluten till ditt hem. Sedan skrapa bort eventuellt skräp mellan skivor med hjälp av en spackel.

2 Ta bort den befintliga yta på din tryckimpregnerat däck. Kommersiella däck scrubs är tillgängliga för att hjälpa dig att ta bort målet och rengöra däck. Skölj däck igen.

3 Ge dina däck ett par dagar att torka. Du kan inte tillämpa finish tills det är helt uttorkad.

4 Plocka ut en trä finish som skyddar din däck från både fuktskador och missfärgning från solen. Denna typ av finish kommer att vara vattenavvisande och ger UV-skydd för dina däck.

5 Rulla på målet med hjälp av en roller. Applicera avslutning på detaljerade områden med en pensel. När målet är torrt, kommer det att kunna hjälpa till att bevara din tryckimpregnerat däck för en annan säsong eller två.

Sätt att bevara en fjäril

Sätt att bevara en fjäril


Observation olika arter av fjärilar är en stor hobby. Monark, swallowtail, crescentspot och Viceroy är bara några av de sorter som människor älskar att samla och studera. Om du bor i ett område som bebos av många arter av fjärilar, kanske du vill lära sig rätt sätt att bevara dessa vackra exemplar för dekoration och för vetenskapliga studier.

fånga Metod

På grund av det känsliga fjärilens vingkonstruktionen, måste du använda rätt utrustning och teknik för att fånga insekter utan att skada den. Fjärilshåvar finns på hobby butikerna för att hjälpa dig att fånga din fjäril exemplar. En fjäril trädgård är ett område som innehåller växter som är kända för att locka fjärilar. Detta är ett bra ställe att börja din "jakt" för rätt fjäril för din samling. Andra bra platser för fjäril fånga är skogsområden, parker och din egen bakgård. Håll den öppna netto och i sidoläge, ösa upp fjärilen och försiktigt stänger eller täcker den öppna delen av nätet för att hålla den inne.

Avkopplande Vingar

Först måste du döda insekten genom att greppa dess bröstkorg, eller mittsektionen, mellan tummen och pekfingret och klämma den. Detta kommer att bedöva fjärilen orsakar det att slappna av, enligt Texas A & M University Extension Service. Placera fjäril med sina vingar vikta på rygg i en papperskuvert och bevara den med malmedel tills den slappnar sina vingar. Placering insamlade prover i en plastpåse i frysen kommer också bevara dem i förberedelse för montering.

Den Vilande Jar

Efter insekten är död och torkas, placera fjärilen i ett "vilande burk." Detta är en burk tillräckligt stor för att innehålla den insekt med en hopvikt, fuktig pappershandduk vid botten för att åstadkomma fuktighet för att tillåta vingarna att slappna av och öppna. Täck insekten och låta två dagar för avkoppling för små prover, och cirka fem till sju dagar för stora exemplar.

Montering

Pierce insekten med en tapp genom sin bröstkorg och dess försiktigt vingar med ett par små pincett. Använder bitar av frigolit som monteringsbordet, enligt University of Minnesota entomolog Jeffrey Hahn. För in stiftet i monteringsbordet med den sida av kroppen där vingarna är ledade strax ovanför ytan på kortet. Som du sprida vingarna i en naturlig ställning, hålla dem på plats med insekter stift. Endast infoga stift bakom de större ving venerna för att undvika rivning. Placera sedan papperet de justerade vingarna och låt dem torka i flera dagar till en vecka, beroende på miljöförhållanden. Efter provet har noggrant torkat, ta bort papperet och ving stift. Håll prover från direkt solljus och låg luftfuktighet.

Hur salt fisk för att bevara den

Hur salt fisk för att bevara den


Före kylning, människor använt olika metoder för att konservera livsmedel. Saltning mat var ett populärt val, både på grund salt är ett rikligt material och på grund av enkelheten i att bevara mat med den. Människor längs kustområdena i särskild saltning - även känd som härdning - att bevara fisk. Salt härdning bort vattnet från fisk, att skjuta upp starten av röta. Saltad fisk kan lämnas okylda under flera veckor, men kommer att pågå längre om den förvaras svalt efter härdning.

Instruktioner

1 Gut och rena fisken. Först, skära av dess huvud och skiva genom botten av fisken från huvud till svans för att tillåta den att blöda. Skär sedan fisken öppna, ta bort sina inälvor och debone det. Skär köttet i de önskade delarna, lämnar huden på.

2 Strö ett lager av salt över botten av ett icke-reaktivt behållare.

3 Lay fisk bitar i ett enda skikt, skinnsidan nedåt. Inte överlappar fisken.

4 Täck fisken med ett saltlager. Upprepa salt och fisk lager tills behållaren är full, se till att det översta lagret är salt.

5 Väg ner fisken genom att placera rätter eller en liten styrelse over the top saltskiktet och placera vikter ovanpå plattformen. För små saltning jobb, använder rätter och ren, full soppburkar. För större saltning operationer, använder plankor och färgburkar eller fria vikter.

6 Vänta tills saltet har sugit fukten från fisken. Detta tar allt från 10 till 20-plus dagar. Processen tar längre tid i kallt väder och med tjockare bitar av fisk, medan varmt väder och småfisk kommer att påskynda salt härdning.

7 Tvätta fiskbitar ordentligt. Ordna dem i ett enda lager och sätta en styrelse eller platta över toppen. Tynga ytan med vikter eller soppburkar. Låt fisken i flera timmar. Detta steg torkar fisk från följande tvätten.

8 Lägg fisken utomhus över ett galler eller på en träram för ventilation i ett soligt läge. Låt fisken torka i flera dagar i en fuktfri miljö för att helt torr.

Hur man identifierar Attityden värden och ideologier som tenderar att bevara ojämställdhet

Hur man identifierar Attityden värden och ideologier som tenderar att bevara ojämställdhet


Ojämlikhet mellan könen är attityder, handlingar, kommentarer eller idéer som innehas av en person eller större institution, såsom religion eller sjukvård, som antar att män och kvinnor utför sig vissa uppgifter bättre på grund av deras kön. Dessa tankar kan inte vara avsiktligt eller uppenbart för den person som tänker dem, men resultaten av deras handlingar kan vidmakthålla samhället omfattande idéer om hur varje kön ska agera. Bristande jämställdhet fortsätter eftersom människor, företag och andra inflytelserika personer fatta beslut och agera på stereotyper och antaganden kring män och kvinnor.

Instruktioner

Person-till-person interaktioner, Lara Method

1 Lyssna på de idéer och detaljer som kommunicerats i konversationen. Även om du inte håller, låta personen slutföra sin tanke. Anger att du lyssnar genom att nicka huvudet och erkänna hans uttalanden. Lyssna efter antaganden såsom: män är bättre lämpade att vara läkare och kvinnor att vara sjuksköterskor; kvinnor är bättre på städning och göra middag; män är mer lämpade för verksamheten industrin; kvinnor är bättre i biroller än ledande roller.

2 intygar att du förstår honom rätt. Klargöra sin poäng, så att du hör och förstå dem på rätt sätt. Vare sig i vardagligt samtal eller en diskussion om kön, miste personens punkten kan leda till att anklaga personen att tro något som han kanske inte tror.

3 bemöta uttalanden personen har gjort. I processen av att lyssna, att klargöra och bekräfta, kommer du att upptäcka om han har sagt något som skapar skillnad mellan män och kvinnor. Håll utkik efter breda påståenden om kön. Till exempel "kvinnor är naturligtvis inhemska" eller "män är bara mer aggressiva än kvinnor." Det finns så många undantag från dessa uttalanden som det finns människor som uppfyller dem.

4 Lägg till information. Använd populära nyhetsartiklar, personliga erfarenheter eller böcker som erbjuder en annan synvinkel. Om personen inte ta en kvinnostudier klass på universitetet, till exempel, eller plockade upp en bok om homosexuella rörelsen, kanske han inte har tillräckligt med information om fluiditet kön.

stora institutioner

1 Läs institutionens politik. Dessa kommer att vara i en anställd manual, skickas till bolagets hemsida eller på begäran. Kontrollera om icke-diskriminering uttalande. Det bör omfatta kön, men det inkluderar sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck? Alla dessa identiteter är kopplade och kan ligga till grund för diskriminering på ett företag.

2 Observera hur reglerna tillämpas och antas i institutionen. Fråga frågor. Till exempel är den sexuella trakasserier protokollet följs? Det kommer också att finnas inofficiella politik, såsom "Spela golf att vara på god fot med cheferna." Detta kan inte göras officiellt, men folk kanske märker att kampanjer är mer sannolikt när personen gör tid att spela golf på lördagar. Om så är fallet, vad som händer i de män omklädningsrum, en plats att kvinnor inte har tillgång till, kan vidmakthålla ojämställdheten i ledningen av organisationen.

3 Samla kvantitativa data. Kvantitativa data är siffror, demografi, befolkning och närvaro. Räkna hur många kvinnor i administrativa befattningar, ledarskap, fast partner, styrelseledamöter, frihetsberövande personal och chefer på mellannivå. Finns det en trend? Finns det färre kvinnor än män i ledande positioner? Detta kan bero på de värden som de nuvarande ledarna har om möjligheten för kvinnor att göra en adekvat jobb. De kanske tror att familjen kommer att minska hennes engagemang, eller att hon kommer att vara alltför känslomässigt eller inte tillräckligt hård i beslutsfattandet. Detta kan dock endast fastställas genom att känna till person, inte enbart baserat på hennes kön.

4 Ja inflytelserika personer om trender du märker. Inflytelserika personer är ledarna för våra samhällen. Detta är din VD, dina valda regeringstjänstemän, nyhetsreportrar, universitetsadministratörer, företag eller verkställande direktörer samhällsorganisationer.

Finns det en säker vätska för att sätta i en igensatt toalett?

Finns det en säker vätska för att sätta i en igensatt toalett?


Igensatt toaletter är frustrerande att rensa. Villaägare som har endast ett badrum är speciellt en nackdel eftersom de är utan en anläggning samtidigt som man försöker befria toaletten av täppa. Kan hällas köpta kemikalier i toaletten för att upplösa täppa, men huskurer är ofta mindre skadliga för miljön och kan vanligtvis hittas i hemmet skafferiet.

Vit vinäger

Vinäger är en biprodukt av jäsningsprocessen av spannmål alkohol. Vinäger är en livsmedelstillsats, en naturlig antiseptisk och ett allrengöringsmedel. Blandning ättika med bakpulver kan bryta upp toalett träskor. Börja med att störta din toalett för att se om du kan lossa täppa. Om du har en rörmokare orm, sätter in det i toaletten kan ibland driva igensatt materialet genom. Häll 1/2 till en kopp bakpulver i toalettskålen och sedan lägga till halv kopp vit vinäger. Låt vinäger och bakpulver att arbeta på träsko för cirka 10 till 15 minuter. Koka två liter vatten medan du väntar. Häll kokt vatten i toaletten och spola toaletten. Om täppa kvarstår replunge och upprepa processen. Det kan vara nödvändigt att avlägsna en del toilette i en hink för bortskaffande.

Bleka

Tvätt blekmedel är ett effektivt rengöringsmedel. Blekmedel, i samverkan med tvål pulver och en kolv kan bryta upp en toalett täppa. Skålen bör vara ungefär hälften fylld med vatten. Lägg kranvatten vid behov. Häll 3 koppar blekmedel i skålen. Lägga en kopp tvålpulver till toaletten vatten. Tvålpulver kallas också tvättmedel, natriumkarbonat, soda eller tvätt soda och är tillgänglig via livsmedelsbutiker, rabatt och många nätbutiker. Det är inte samma sak som i pulverform tvättmedel. Låt blekmedlet och tvål pulver för upplösning täppa. I boken "Recept för Hemreparation", som presenterades på Exakt byggnadsinspektörer webbplats, författarna rekommenderar smetar vaselin runt den nedre kanten av en kolv medan blekmedel arbetar i toaletten. Placera kolven i toaletten som vanligt och kraftfullt försätta toaletten. Den gelé bildar en tät förslutning under Skär. Spola toaletten. Upprepa processen tills toaletten fungerar korrekt.

Saltvatten

Försätta toaletten innan för att se om täppa kommer att flytta. Om du har en rörmokare orm kan mata in det i toaletten lossa eller skingra täppa. Om du inte har en rörmokare orm, ersätta ett uträtat klädhängare. För envisa träskor, blanda en kopp salt med en liter kokande vatten och häll i toalettskålen. För frekventa träskor som orsakas av trädrot invasion i äldre VVS rör, häll en kopp bergsalt i toaletten, följt av en vattenkokare (ca 2 liter) i kokande vatten. Upprepa salt och vatten ansökan varannan vecka. Salt kommer att döda de små invasiva trädrötter, men kommer inte att skada trädet själv.

Kokande vatten

Häll 2 liter kokande vatten i toalettskålen och låta vattnet tränga täppa i ungefär fem minuter. Häll en kopp pulverform eller flytande diskmedel i toaletten och gör det möjligt att genomsyra träsko i ytterligare fem minuter. Försätta toaletten som vanligt. Flytande diskmedel innehållande en fett slåss agent är också effektiv på träskor. Spola toaletten. Upprepa processen om det behövs, noga med att inte plaska dig med varmt vatten, tills täppa rör sig genom röret och toaletten spolar normalt.

Lista över skadliga kemikalier i cigarettrök

Lista över skadliga kemikalier i cigarettrök

Lista över skadliga kemikalier i cigarettrök

Mer än 700 kemiska tillsatser finns i cigaretter. När cigarettrök utandas i atmosfären, släpper det mer än 4000 kemiska föreningar med skadliga effekter på människor, djur och miljö. Forskning visar att 23,1 procent av män och 18,3 procent av kvinnorna i USA röker cigaretter, vilket innebär att skadliga gifter släpps in allmänheten i stor skala varje dag.

Cancerframkallande ämnen

Cancerframkallande ämnen är kemikalier som är kända för att orsaka cancer. Aminonaftalen är ett cancerframkallande kemikalier i cigarettrök; denna kemikalie har förbjudits i industriellt bruk på grund av sin koppling till cancer i urinblåsan. En annan känd cancerframkallande i cigarettrök är bensopyren, en kol-derivat som orsakar både lung- och hudcancer.

gifter

Många kemikalier som är speciellt känd för att vara giftiga för människor finns i cigarettrök. Formaldehyd är en av dessa ingredienser, som vanligen används som balsameringsvätska för att bevara lik. Detta giftiga kemikalie skadar vår andning, hud, och gastrointestinala funktioner. En annan gift som finns i cigarettrök är aceton, som används av konsumenter i form av nagellack remover. Detta gift kan orsaka lever och njurskador.

föroreningar

Kolmonoxid är den mest kända föroreningar i cigarettrök. Denna kemikalie är livshotande i inomhusmiljöer, eftersom stora mängder av föroreningen kan minska hjärt- och muskelfunktioner till den grad att den totala avstängning. Tjära är en annan skadlig kemisk förening i passiv rökning som förorenar lungorna med partiklar.

irriterande

Propionaldehyd är en kemikalie som i allmänhet används som ett desinfektionsmedel. Men när det släpps via cigarettrök, orsakar det hud, ögon och irritation i luftvägarna. Pyridin är ett annat exempel på de irriterande i passiv rökning. Denna kemikalie kan orsaka övre luftvägsirritation vid inandning.

En Science Projekt: jordprover för mikroorganismer

En Science Projekt: jordprover för mikroorganismer


Jord är faktiskt levande med små organismer (mikroflora), såsom svampar, bakterier, aktinomyceter och alger, liksom leddjur, som inkluderar stjärtar, tusenfotingar, spindlar, kvalster och skalbaggar. En femtedel av en tesked av jord kan innehålla mer än 100 miljoner bakterier, 1 miljon aktinomyceter och 100.000 svampar och en enda yard jord innehåller 500 till 200.000 leddjur. Dessa organismer är ansvariga för naturliga händelser som nedbrytning, mineralisering, och bryta ner föroreningar och gifter. Även om vissa mikroorganismer är parasiter, andra spela en roll i att bekämpa skadedjur, sjukdomar och ogräs.

Vad du ser

En Science Projekt: jordprover för mikroorganismer


Jordlevande organismer kan delas in i två grupper: djur (fauna) och växter (flora). Makroorganismer är större än 2,0 mm i diameter, meso-organismer är 0,2 till 2,0 mm i diameter och mikroorganismer är mindre än 0,2 mm. Mikroorganismer "kräver betraktaren att använda ett förstoringsglas eller mikroskop. Scoop några trädgårdsjord med en murslev, och sprida ut det på ett pappersark. Inspektera smutsen för förekomst av insekter som maskar, skalbaggar, myror, spindlar, kvalster, tusenfotingar och tusenfotingar.

Under lupp

En Science Projekt: jordprover för mikroorganismer


Jord kan undersökas vid olika förstoringsgrader. Ta en petriskål och lager den med agar. Ta ett prov av jord, sprida det tunt över ett glas mikroskop platta, sedan sprida provet över agar. Vid 10x förstoring; makrofauna, såsom daggmaskar, skalbaggar och myror är synliga tillsammans med strukturen i halten i jorden mineral.

Under mikroskopet

Vid 50x förstoring, mesofauna (Collembola, kvalster) blir synliga, liksom partiklar av slam eller sandstora korn. Ruttnande växtmaterial kommer att bli synliga. Vid 100x - 200x förstoring, mikrofauna - såsom encelliga protozoer, kvalster, nematoder - silvrigt maskartade varelser, insekt larv, hjuldjur - kan ses. Vid 1000x förstoring, bakterier, aktinomyceter, svampar och även virus är synliga, som är mykorrhiza svamp, som hjälper växterna absorbera näringsämnen genom sina rötter.

svällning Leddjur

Gör en fallgrop fälla för att fånga stora leddjur, genom att sänka en behållare, såsom en yoghurt kopp i marken. Hålla nivån krans med markytan. Täck behållaren, för att hålla regnet ute och häll i halv tum av icke-farligt frostskyddsvätska för att bevara de varelser. Efter en vecka, bör du ha mark varelser att visa i fällan. För mindre artropoder, placera en 1/4-tums styv trådnät i botten av en tratt, gjord från botten av en plastsodaflaska. Hälften fylla tratten med jord, och avbryta den över en kopp med lite frostskyddsmedel eller etylalkohol i botten som konserveringsmedel. Placera en ljuskälla några inches över marken för att Corral organismerna från marken, in i koppen. Lämna ljuset på i 3 dagar för att torka ut jorden. häll sedan alkoholen in i en grund skål. Använd ett förstoringsglas för att undersöka organismerna.

Hur att fylla motorns kylvätska

Hur att fylla motorns kylvätska


Kontrollera fordonets kylvätskenivån och koncentration bör vara en del av bilens förebyggande underhåll rutin. En låg kylvätska nivå kommer att orsaka överhettning av motorn, vilket kan skada din fordonets motor. Enligt Society of Automotive Engineers (SAE), kan med hjälp av en felaktig koncentration av motorns kylvätska eller "frostskyddsvätska" resultera i kavitation korrosion, vattenpump misslyckande, pannstensbildning, gelning, ineffektiv värmeöverföring, koka över, frysning och sprickbildning motorblock. Påfyllning eller "toppning-off" motorkylvätska i bilen är en uppgift som du enkelt kan göra själv.

Instruktioner

1 Placera handen på motorhuven på bilen för att se till att bilens motor är cool. Om huven på bilen är varm eller ånga kommer från under huven, vänta tills motorn är kall innan du går vidare.

2 Leta reda på huven frigör under instrumentbrädan på din bil, sedan dra. Öppna motorhuven. Lokalisera kylvätskebehållaren, som i allmänhet är gjord av en vit plast den. Titta på kylvätskebehållaren att se hur mycket vätska är inne i kylvätskebehållaren. Vätskenivån bör vara mellan "låg" och "FULL" märken på kylvätskebehållaren tanken.

3 Välj en färdigblandad kylvätska eller blanda din kylvätska med destillerat vatten enligt anvisningarna på etiketten på kylvätska. Allmänhet, kylmediet till destillerat vatten förhållandet är 50:50.

4 Testa kylvätskan koncentrationen med en hydrometer eller testremsor för kylvätska. Om du använder en färdigblandad, färdig att använda motorns kylvätska, hoppa över detta steg.

5 Öppna plastlocket på kylvätskebehållaren. Placera en tratt in i reservoaren. Häll blandas ordentligt kylvätska i kylvätskebehållaren tills vätskenivån når "FULL" -märket. Placera tanklocket igen och stänga huven på bilen.

Hur Bevara och återställa gamla papper

Hur Bevara och återställa gamla papper


Gamla dokument, såsom dödsattester, fastighets gärningar och även personliga brev, länkar till det förflutna som kan vara både sentimental och rättslig betydelse. Tidens tand kan allvarligt skada papper, påskynda dess förfall. Det är dock möjligt att reparera och lagra papper på ett sätt som kommer att säkerställa de finns kvar i många år framöver.

Instruktioner

1 Spara papper från vatten och vidta de åtgärder som behövs för att återställa dem. Lyft försiktigt papper från vatten eller annan vätska, var noga med att borsta bort eventuellt skräp och placera dem i en balja med rent vatten för att skölja. Papper som endast fuktig kan lufttorkas och dammas med talk för att absorbera fukt. När delvis torr, tynger dem med något platt och tung för att förhindra skrynkling. Böcker kan placeras stående upprätt, deras sidor spridas, och fick torka.

2 Ta bort mögel från gammalt papper som ett första steg i restaurering. Borsta bort alla lösa bitar av mögel försiktigt för hand, med en mjuk trasa. Torka papperet om det är fuktigt, så att den sitter i ett väl ventilerat rum. Om papperet kan tvättas, torka den med en tvål trasa och skölj rent med vatten, ta bort eventuella rester eller lödder. Ta bort fläckar med hjälp av en liter vatten blandat med en halv kopp till en kopp blekmedel, rengöring av papper med en våt svamp för att skölja bort det.

3 Förvara papperet i rätt miljö för att bevara det. Cool, mörka och torra platser är idealiska för papperslagring, som exponering för solljus kan blekna bläck och missfärga papper, medan värme och fuktighet kan främja tillväxten av mögel. Om papperet är inramade och hängde på väggen, placera den i ett område med lite solljus och stänga Gardiner för att skydda den ytterligare. Undvik att förvara papper i källare och vindar, som är benägna att skadliga temperaturer och hög luftfuktighet.

4 Placera papper i filer, mappar och lådor som inte kommer att skada dem. Även några gamla kuvert eller plastficka kan tyckas bra, kan sådana poster innehåller syror som kommer att urholka papperet över tiden, påskynda dess nedbrytning. Endast lagra papper i plastmappar av polypropylen, polyester eller polyeten, som andra typer så småningom kommer att släppa syror. Placera ark av syrafritt papper mellan varje pappersark som skall bevaras, om lagring av flera objekt i en mapp eller låda, och använda syrafria kuvert samt.