varför två minus på tändspolen atv

Varför är min tändspolen mycket varmt?

Varför är min tändspolen mycket varmt?


Tändspolar är en integrerad del av en bils tändsystem. Utan spolarna, kunde motorn inte att skapa de nödvändiga gnistor av värme för att explodera kombinationen av bränsle och luft pumpas in i motorns cylindrar. För att göra det här jobbet ordentligt, måste tändsystemet fungerar mycket snabbt med otrolig precision. Detta sätter en tändspole under ständig stress.

Definition

Tändspolen är faktiskt två spolar, eller ibland ett system av flera spolar, en för varje cylinder. De skapar magnetfält och sedan omedelbart kollapsa dem för att tvinga en bult av mycket hög spänning i tändstift. Tändstiften använda denna spänning för att göra den gnista som tänder bränslet, men spänningen måste färdas genom spolarna först. Spolarna är tillverkade av lindad koppartråd, med den primära spolen som består av 100 till 150 spolar av tråd och det sekundära, mindre spole tillverkade av upp till 30.000 varv av fin koppartråd.

Normal drift

På grund av den höga spänningen som ständigt tvingas genom tändspolarna för att skapa de magnetiska fälten och driva tändstift, är det mycket vanligt för tändspolar för att köra varmt, särskilt efter att de har använts under lång tid. Spolarna bör snabbt kyla, men eftersom de är utformade för att avleda värme snabbt och undvika skador på tändsystemet.

olje~~POS=TRUNC

Olja pumpas in i tändsystemet för att hjälpa till att kyla den. Det är viktigt att denna olja är närvarande och förblir ren för spolarna att fungera korrekt. Om av någon anledning oljan blir tjock med smuts eller andra partiklar, kan det inte göra ett bra jobb för att kyla spolarna, och som kan skapa för mycket värme i spolen utrymmet.

spole Wear

Tändsystem är byggda för att hålla länge, men de varar inte för evigt. Så småningom, isoleringen används på trådarna slits ner och börjar spricka. Detta kan orsaka tändspolen till korta ut helt. Innan dess har dock den också kan orsaka spolarna för att köra heta, som elektricitet släpps ut genom de slitna delarna av spolen som värme.

Ledar

Om kablarna på tändspolarna beröring, kommer de att orsaka en återkoppling och omedelbart överhettas en tändspole. Detta kommer vanligtvis att förstöra spolen helt, men det kan också skapa en stor mängd värme som det brinner ut. Om tändspolen är varmt och fungerar inte längre, detta är en möjlighet. Om tändspolen är varmt men fortfarande fungerar, är emellertid värmen sannolikt orsakad av något annat.

Hur man testar ATV Tänd Pickup Spolar

Hur man testar ATV Tänd Pickup Spolar


Felsöka en möjlig ATV startproblem genom att testa dess tändnings pickup spolar. Inne i tändspolar cylindriska höljet finns två spolar av tråd eller pickups, som kallas den primära spolen och den sekundära spolen. Primärspolen får spänning från ATV batteri. Den sekundära spolen sänder spänning till tändstiften som startar motorn. Varje spole har en specifik rörelsemotstånd som anges av tillverkaren. Detta motstånd hindrar alltför mycket elektrisk ström från att passera genom tråden, så att rätt spänning kan nås med tänd pickup spolarna.

Instruktioner

1 Fäst den svarta (negativa) ledningen multimetern till den yttre, minuspol tändspolen.

2 Anslut den röda (positiva) ledningen multimetern till den yttre, positiva polen på tändspolen. Vrid läsning ratten på multimetern till ohm för att mäta motståndet i den primära pickup polen. (Den grekiska bokstaven omega betecknar ohm.) Om behandlingen av multimetern skärmen skiljer sig från den som ges i instruktionsboken, är felaktig tändspolen.

3 Koppla den svarta multikabel, sedan bifoga det till mitten, minuspol tändspolen. Avläsningen på multimetern skärmen överensstämmer med motståndet hos den sekundära pickup spole. En ohm läsning skiljer sig från den som ges i ATV manual indikerar ett behov av utbyte.

Så här testar tändspole på en ATV 109

Så här testar tändspole på en ATV 109


Testa tändspolen på en ATV-109 fordon ger en inblick i huruvida enheten behöver bytas ut. Om din ATV-109 tvekar att starta snabbt, kan en ny tändspole behövas. Inuti höljet, innehåller en tändspole två uppsättningar av lindade trådar som ökar spänningen från ATV batteri för att möjliggöra bränning av tändstift och förbränning av bränslet i motorn. Dessa spolar av tråd har en tillverkare specificerat motstånd mot flödet av elektricitet. Om motståndet, mätt i ohm, av spolarna skiljer sig från den tillverkade värde hela tändspole behöver ersättas.

Instruktioner

1 Slå på digital multimeter och ändra inställningen ratten till ohm för att mäta motstånd. Ohm betecknas av kapital grekiska bokstaven omega.

2 Placera den positiva (röda) ledningen multimeter på den positiva yttre anslutning av tändspolen. Anslut den negativa (svarta) ledningen multimetern till den negativa yttre anslutning av tändspolen. Avläsningen på multimetern är resistansen hos den primära spolen i ohm.

3 Flytta den svarta sond multimetern på den centrala terminalen av tändspolen. Multimetern mäter nu motståndet hos sekundärspolen i anordningen.

Vad används olja för på en Polaris ATV?

Vad används olja för på en Polaris ATV?


Olja, samtidigt som flera användningsområden på alla typer av motorfordon, spelar en mycket viktig roll i driften av Polaris ATV. Olja håller motorn och transmissionen igång och ger behövs smörjning och kylning.

Smörjning

Oljan strömmar genom de inre komponenterna i en Polaris ATV motor och transmission för att minska mängden friktion mellan metalldelar. Detta i huvudsak håller de inre delarna av ATV från riva sig ifrån varandra.

Kyl

Olja ger en inre kylmedel för Polaris ATV "motor och transmission. Det konstanta flödet av olja skapar en flod effekt som bär värme "nedströms", vilket i sin tur förhindrar att komponenterna överhettas.

viktfördelning

Förekomsten av olja inom en Polaris ATV motor och transmission ger rätt viktfördelning som behövs för att balansera interna komponenter och låta dem att cykla så effektivt som möjligt. När några pounds av flytande olja blir förseglad i en motor och transmission, och efter de inre delarna värma upp, blir de tryck, ungefär som effekten i en sluten pop burk. Denna beräkning trycket kommer att tas upp på högpresterande motorer såsom ATV och motorcykel motorer som är avsedda för att köra hårdare och snabbare än vanliga motorer.

Rengöring

Medan de inre komponenterna tätas så effektivt som möjligt, vissa förbrännings biprodukter är fortfarande möjlighet att fly. Olja samlar in och håller dessa partiklar tills de kan samlas in och rengöras av oljefiltret.

Suzuki 50cc ATV Specifikationer

Suzuki 50cc ATV Specifikationer


Suzuki LTA50 Quadmaster / QuadSport är en fyrhjulig terräng fordon som tillverkas mellan 2000 och 2005 och marknadsförs som en post-nivå ATV för unga ryttare. Den LTA50 använder en 49 kubik centimeter motor och ett antal funktioner för att maximera säkerheten för oerfarna ryttare. Utformningen av fordonet försöker ge en kompromiss mellan prestanda och användarvänlighet.

Motor och transmission

Den LTA50 har en 49cc, tvåtaktsmotor med en encylindrig och luftkylning. Den har ett hål av 41mm och en slaglängd på 37.8mm. Dess kompressionsförhållande är 5,6-till-1. Bränsletillförseln sker via en Mikuni VM12SC förgasare och motorn startas med en elektrisk tändsystemet. Singeln-växlad transmission har en automatisk koppling.

Chassi och hjulupphängning

Fordonets främre hjulupphängningen använder oberoende swing axlar och oljedämpad spiralfjädrar. Bakfjädringen är via en svingarmen och spiralfjädrar. Både främre och bakre hjulupphängningarna tillåter 2 inches av resor. Stopping power tillhandahålls av trumbromsar på både fram och bak. Fordonets hjul är monterade med all-terrain slanglösa AT16x8-7 däck.

Mått

Fordonets hjulbas är 32,5 inches, dess totala längd är 49,6 inches, dess totala bredd är 29,9 inches, och dess totala höjd är 29,3 inches. Den har en sitthöjd på 21,1 inches och markfrigång på 4,7 inches. Totala vikten av fordonet är 70.8kg.

Säkerhetsanordningar

Den LTA50 har ett gasreglage begränsningssystem som ger föräldrar möjlighet att justera bilens toppfart, vilket ökar ATV prestanda som föraren blir mer kompetenta. Dessutom kan en cut-off tjuder linje en vuxen att omedelbart stoppa motorn på distans i händelse av en nödsituation genom att dra på linjen.

Hur man tar bort Trojan Agent ATV

Hur man tar bort Trojan Agent ATV


Den trojanska Agent ATV är en falsk anti-spyware som visar vilseledande systemvarningar. Om Internetanslutningen börjar släpa och dina program är inte öppna så snabbt, då systemet kan vara infekterade med trojanska Agent ATV. Även om Trojan Agent ATV är inte ett allvarligt hot mot ditt system, bör du ta bort infektionen så snart symptomen börjar att visa.

Instruktioner

1 Lägg datorn i felsäkert läge att avsluta Trojan Agent ATV processer. Tryck på "F8" på startskärmen.

2 Klicka på "Start" -knappen. Klicka på "Sök" om du använder en version av Windows innan Vista. Skriv in filnamn "MD5: fe6b886e6abb7fa8aad1e86699b8bb93" och "svchasts.exe" i "Hela eller del av filnamnet" dialogrutan. Tryck enter"

3 Klicka på "Start". Skriv filnamnen i steg 2 i "Påbörja sökning" -fältet om du använder Vista eller Windows 7.

4 Högerklicka på filerna och klicka på "Ta bort".

5 Öppna papperskorgen och klicka på "Töm papperskorgen."

Varför sinkholes hända?

Varför sinkholes hända?


En sinkhole definieras som en sänkning av mark ytmaterial falla in under ytan vägar. Sinkholes förekommer både gradvis och plötsligt, beroende på den bakomliggande orsaken (er) av problemet. En gradvisa bildandet av en skål eller nedsänkt område i marken kan tyda på en utveckling sinkhole. Kanterna av sinkholes är instabila och kan kollapsa när sinkholen växer för att matcha den underliggande kavitet. Sinkholes kan vara ytlig eller mycket djup, beroende på orsaken ursprung.

typer

Identifiering av vilken typ av sinkhole bidrar till att avgöra varför sinkhole inträffade. Cover-sättningar och lock kollaps är de tre vanligaste typerna av sinkholes. Leta efter genomsläppliga höljes innehåller sand när sättningar uppstår. Leta efter områden med stora lera insättningar och yterosion att hitta kollapsade områden som orsakar den gemensamma "skål" fenomen. Strömmande vatten in i leder, frakturer eller vid den första kontakten med rock orsaker upplösnings sinkholes.

Känsliga Stenformationer

Vissa klippformationer är mottagliga för sinkholes. US Geological Survey säger att områden med hög kalksten, karbonat sten, gips, naturligtvis lösa rock och salt sängar är benägna att utveckla jordiska hålrum. Dessa håligheter växa tills marken ovanför dem inte längre kan stödjas, vilket orsakar en sinkhole. Upplösnings sinkholes varierar i storlek och form och är vanligt förekommande i Alabama, Florida, Kentucky, Missouri, Pennsylvania och Tennessee.

vatten~~POS=TRUNC

Felaktiga mark eller vatten använder metoder kan leda till sinkholes. Grundvatten pumpning under byggtiden eller när naturliga vatten avledning omdirigeras leda till potentiella sinkhole situationer. Ändra landytor, såsom tillsats av vatten-lagringsdammar, tillägger betydande vikt till ytan, vilket orsakar en underjordisk kollaps i stödytor. När lokala akviferer blir obalanserad, tunnelbana minskar vattentrycket; bristen på trycket en gång används för att hålla bottenytan på plats orsakar att ytan att kollapsa.

Syntetiska frågor

Syntetiska frågor orsakar också sinkholes. Begravd skräp eller stubbar förfall, vilket underjordiska hålrum. Dessa hålrum kollapsar tiden när viktbärande material är inte längre på plats. Jordiska gruvdrift förs för nära byggnader kan orsaka sinkholes eftersom viktbelastning har flyttats från under jord till ovan jord, vilket gör att marken faller inåt.

tidigare Förekomster

Pennsylvania Department of Environmental Protection visar flera aktiviteter som kan orsaka sinkholes, inklusive sjunkande vattennivåer, markstörning, koncentrerat vattenflöde, vatten uppdämning, vibrationer och tunga laster på ytan av en underjordisk hålighet. Orsaker till denna verksamhet omfatta torka och grundvatten pumpning, borrning, läckande vattenledningar där vatten sprutas in i marken, bassänger och dammar, tung trafik och sprängning. Flera orsaker kan förena, bidrar till Slukhål bildning eller tillväxt. Flera sinkholes i ett läge är ett exempel av flera orsaker eller pågående frågor där en sinkhole förblir obesatta.

Hur ändrar du ATV bromsar?

Hur ändrar du ATV bromsar?


De flesta terrängfordon (ATV) använder en kombination av trumbromsar på framsidan av fordonet och hydrauliska bromsar på baksidan. Denna kombination kan snabbt försvåra uppgiften att ersätta utslitna bromsbelägg eller skor, vilket många ATV ägare att vända sig till sin lokala återförsäljare för att få arbete för dem. I själva verket ersätter bromsbackar eller kuddar är en ganska enkel uppgift, förutsatt att du har en robust ATV stå och tålamod att se jobbet igenom.

Instruktioner

1 Park ATV på en plan yta och lossa muttrarna från hjulen, med hjälp av en lämplig storlek socket och breaker bar för ökad hävstångseffekt. Upprepa på motsatt hjulet.

2 Lyft hjulen från marken med hjälp av en ATV hissen eller jack. Aktivera parkeringsbromsen om du byter ut de främre bromsarna. Placera ett hjul chock under framhjulen om du byter ut de bakre bromsarna.

3 Ta bort de lossade muttrarna och dra hjulet av dess nav. Med hjälp av en tång, ta bort Cottar stift från navets kronmuttern. Skruva av kronmuttern med en hylsnyckel och dra navet av av axeln.

1 Leta reda på låsmuttern på bromsarmen, spaken som är fäst vid bromsvajern, och lossa den med en skiftnyckel.

2 Dra broms skons fästplatta bort från bromstrumman och ta bort bromsbackarna. Spraya insidan av bromstrumman med bromsrengöringsmedel för att avlägsna bromsdamm byggs upp. Torka den torr med en ren butik handduk.

3 Sätt i ett nytt par bromsbackar till bromstrumman. Skjut fästplattan över bromsbackarna. Dra åt bromsarms låsmutter med en skiftnyckel. Sätt tillbaka hjulet i omvänd ordning och upprepa på det motsatta hjulet.

1 Leta reda på bultar på sidan av bromsoket och ta bort dem med en insexnyckel. Skjut bromsoket bort av bromsrotorn.

2 Ta bort bromsbelägg stift med en skruvmejsel och skjut bromsbelägg ur bromsok. Separera bromsbelägg från sin fjäderklämman och kasta bromsbelägg. Spraya insidan av bromsok med bromsrengöringsmedel för att avlägsna eventuella bromsdamm byggs upp. Torka den torr med en ren butik handduk.

3 Placera nya bromsbelägg i fjäderklämman och för in hela enheten i bromsoket. Skruva bromsbelägg stiften på plats med en skruvmejsel. Dra bromsbelägg något för att säkerställa att de är säkrade på plats av bromsbelägg stiften. Skjut bromsok över bromsen rotorn. Montera bromsoket på dess fäste med hjälp av en hylsnyckel för att infoga och skärpa dess monteringsbultar.

4 Sätt tillbaka hjulet i omvänd ordning och upprepa på det motsatta hjulet.

Hur man plöja en trädgård med en atv

Hur man plöja en trädgård med en atv


En av de svåraste delarna av trädgårdsarbete, särskilt växer i stora delar av trädgården mark, plöjning och markberedning. Detta tar den maximala mängden energi och tid. Båda dessa kan skäras kort genom att använda en ATV med en plöjning genomföra. Det finns många typer av plöjning redskap som finns på marknaden, inklusive skivharv, den bakre drag plogen och groundhog. Välj den design som kommer att hjälpa dig avsluta arbetet i kortast möjliga tid utan att vara en börda för att lagra.

Instruktioner

1 Rengör trädgården grovt. Ta bort eventuella plast- eller glasföremål som kan strödda över den. Ta också bort trädgrenar och stenar.

2 Kontrollera ATV för väl fungerande. Kontrollera olja, däcktryck, bränsle och bromsar. Fäst plöjning genomföra (som i allmänhet är löstagbar för enkel rengöring och lagring) i enlighet med de anvisningar som ges i bruksanvisningen. De mindre modeller som groundhog kan fixeras med en enda skruv och mutter medan de större kan behöva bättre fixering.

3 Plough trädgården längs den längsta fåran. Detta gör att du kan skära ner på varv behövs för att täcka hela trädgården. Plog så djupt som möjligt. Om det behövs, kan du be någon att stå över plogen att utöva så mycket tryck som möjligt. Kontrollera att se om hela trädgården har plöjts.

4 Demontera plöjning utrustning från ATV. Tvätta väl med vatten för att avlägsna alla spår av jord. Torka rent och förvara den borta.

Hur får jag reda på om en Lien är på en ATV med VIN?

Hur får jag reda på om en Lien är på en ATV med VIN?


VIN-kod (vins) är ID-nummer som spårar livet av ett motorfordon eller ATV. Forskning med hjälp av en VIN kan avslöja olyckor, biljetter, reparationsarbeten och lån (kallas retentionsrätt). Lien innehavare placera panträtt på fordon och ATV vanligtvis att säkra ett lån för själva fordonet. Men ibland pant placeras på fordon när en ägare inte har betalat skatt på fordonet. Om du behöver ta reda på om en ATV har några panträtt i det, behöver du bara en VIN.

Instruktioner

1 Samla all information du har om ATV. Om ATV är din, måste du samla alla lagfarter, inklusive köp och försäljning avtal och avtal lån (i förekommande fall). Naturligtvis, se till att du har korrekt VIN. Denna identitetsnummer kommer att innehålla både siffror och bokstäver.

2 Kontakta ägaren ATV om du inte äger fordonet. Du kommer att behöva få ägarens eller låntagarens medgivande att kontrollera ATV titel på DMV. Dessa dokument är inte en fråga om offentliga register, som fastighets liens. Det är bäst att ha ägare komma med dig till DMV.

3 Besök din lokala DMV kontor. Se till att du har kopior av en skriftlig fullmakt att granska personlig egendom information om ägaren inte kan komma med dig. Om du äger fordonet, se till att du har kopior av alla dina ägarhandlingar.

4 Tala med en representant DMV. Ge henne de handlingar som rör ATV, ingår VIN. Hon bör kunna dra upp poster ganska snabbt. Du kan både be om utestående liens på ATV och få en kopia av titeln rapporten för ATV.

5 Kontakta lien innehavaren om kvarstad är inte giltigt. Du kommer att behöva en pant ansvarsfrihet för DMV att ta bort denna panträtt.