Vandasläktet

Den Mahoniasläktet växt

Den Mahoniasläktet växt


Mahonia, den statliga blomman av Oregon, är en Pacific Northwest infödd växt. Växer i naturen, pryder det sluttningar och skogarna i Cascade och Coastal bergskedjor. Som ett landskap växt är mahonia används som en evergreen prydnadsväxter i trädgårdar inom Förenta staternas Department of Agriculture Hardiness zoner 5 till 9. Oavsett om du kallar det Oregon grapeholly, Oregon hollygrape, eller helt enkelt Oregon druva som statens invånare göra, ger Mahoniasläktet året runt intresse för trädgården.

Utseende

En fullt utvecklad Mahoniasläktet anläggningen kan nå så högt som 7-10 fot med en spridning på upp till 5 fot bred. Naturligtvis långbent, stora anläggningar kan vara spretig och har lite definierade formulär. Mindre anläggningar kan beskäras för att uppnå en yvig utseende när de växer. Fem till 13 blad omväxlande på stjälkar som växer ut från grenarna, var och en med flera små klistermärken runt kanterna. Tidigt på våren, har ny tillväxt en rödaktig färg som ändras till djup grön som sommaren närmar sig. Bladen 'undersida tar på en lila gjuten på vintern. Lösa kluster av svavelgula blommor dyka upp i mitten av våren, följt av små gröna frukter storleken på blåbär. Genom midsommar frukten har vänt blå och kan finnas kvar på anläggningen tills senvintern.

planterings villkor

Oregon druva trivs i fuktiga, delvis skuggade områden liknar dess naturliga livsmiljö. Dess rötter behöver bra dränering, så undvika plantering Mahoniasläktet i tung lerjord eller sanka områden. Före plantering, arbetar stora mängder komposteras strimlade blad i marken för att få en aning sura markförhållanden. Ett lager av bark kompost, fyllas varje år, underhåller jord balans, behåller fukt och håller ogräset under kontroll. Placera mahonia anläggningar där de är skyddade från kraftiga vindar och längre perioder av direkt sol, vilket kan skada bladverket.

landskaps användningar

Förankra en skog trädgård med buske storlek Oregon druva buskar. Ställ under spridningen av höga granar eller tallar, Mahoniasläktet blomstrar i marken täckt av trädens tappade nålar och partiell skugga. I stadsmiljö, en rad av Oregon druva växter med sina taggiga blad gör en effektiv gräns häck. Använd Mahoniasläktet som en djärv accent i en farstun trädgård, placeras tillräckligt långt tillbaka från gångvägen för att undvika repor förbipasserande. Mahonia gör en attraktiv grund plantering, men bör endast användas på sidor av en struktur skyddad från vindskjuvning. En smygande form av Mahoniasläktet (Mahonia repens) gör en stabil marktäcke för soligare områden i landskapet. Bara två fot hög, detta sprider vintergröna har ljusa gula våren blomma kluster, blå frukt på sommaren och lila-tonad lövverk i kallare vintermånaderna.

djurliv sevärdhet

Inkluderar Oregon druva i din fjäril trädgård för att locka inhemska arter under anläggningens blommande säsongen. De ljusa gula blommor drar också kolibrier som ofta regionen. Senare under året, vilda fåglar festa på anläggningens knubbig, blå frukt. Både i upprätt mahonia och den låga, krypande Mahonia repens ge nektar och mat. Växterna anses generellt vara hjort-resistenta på grund av att bladen 'skarpa klistermärken. Deer kan knapra på Oregon druva växter ändå bör andra matkällor i omgivningen blir knappa på senhösten eller tidig vinter.

Hur man skär Prickbladssläktet växter

Hur man skär Prickbladssläktet växter


Prickbladssläktet krukväxter kräver minimal skötsel för att producera sitt överflöd av stora, brokiga blad. Växterna trivs när de får ljus och tillfällig vattning, men de kan så småningom växa igen. En övervuxen dieffenbachia producerar höga stjälkar med topp tungt lövverk tillväxt på toppen i stället för jämn fördelning blad över längden av stammen. Kapning av Dieffenbachia anläggningen tillbaka ordentligt uppmuntrar en ny spolning av nya, fylligare tillväxt som hindrar skaftet från att bli alltför lång och svag.

Instruktioner

1 Skär tillbaka en övervuxen stam till inom 6 inches av markytan med en ren kniv. Gör snitt över ett blad eller blad knopp. Längden av stammen efter skärning beror på personlig preferens men bör inte vara kortare än 6 inches tall.

2 Trimma nästa stammen när ny tillväxt börjar den första. Skär den andra spindeln tillbaka till ungefär samma höjd som den första. Fortsätt att skära de återstående överväxt stammar som den sista snittet ger ny tillväxt.

3 Minimera bevattning som bladverket växer ut igen på plantan. Dieffenbachia kräver mindre vatten när producera färre blad. Vatten endast när de översta 2 inches jord börjar torka tills bladen växer igen, sedan återgå till normal bevattningsmetoder.

Hur man odlar Musa och ensetebanansläktet

Hur man odlar Musa och ensetebanansläktet


Musaceae är familjen till vilka bananer tillhör. Musa och ensetebanansläktet är två släkten av banan som kan odlas i Förenta staternas Department of Agriculture zon 7 och tål temperaturer på -15 grader Celsius. Bananer är tropiska växter med exotiska blommor och stora slående bladverk. Ensetebanansläktet anses vara den "vilda banan" från Afrika medan Musa är från Asien. Bananer är örtartade perenner även om de växa så högt som träd. Banan stjälkar dör efter anläggningen har blommat och frukter. Skaftet är ersatt med en offset ung planta.

Instruktioner

1 Dig 6 till 8 inches i marken i ett soligt läge. Införliva 3 inches av kompost till en 3-fot fyrkantiga område. Kontrollera dräneringen genom att gräva en 6-tums dike och fylla den med vatten. Låt det rinna av och fylla igen. Om det fortfarande finns vatten efter en halvtimme, införliva en till två inches av sand för att förbättra dräneringen.

2 Blanda i jorden en långsam frisättning granulat gödsel enligt instruktionerna. Ta bort alla stenar eller rötter. Gräva ett hål tre till fyra inches bredare och samma djup som banan anläggningens rotklumpen. Ta anläggningen ur barnkammare potten och försiktigt locka fram rötterna. Skär bort eventuella sjuka eller ruttnande rötter. Sprid ut dem i hålet och återfyllning med smuts, trycka ner för att avlägsna eventuella luftfickor.

3 Vatten bananträd tills jorden komprimerar och vattenpölar bildas på ytan. Tillhandahålla en till två inches vatten per vecka. Efter anläggningen har etablerat sig i en månad eller så, blanda tre till fyra koppar träaska i topp 3 till 6 inches av jord för att lägga till kalium. Bananer behöver stora mängder kalium för att producera den bästa frukt.

4 Ta bort döda löv när de uppstår för att ge plats för nya blad. Gulnar och dör bladen drar energi från anläggningen som skulle utnyttjas bättre i fruktproduktion. Skära bladen av vid basen av anläggningen.

5 Skydda banan på vintern genom att skära av toppen och lämnar tre till fyra fot. Konstruera en tråd bur runt stammen och fylla den med halm. Använd buntband för att fästa hönsnät. Ta buren och halm på våren när banan börjar gro nya blad.

Hur man odlar änglatrumpetsläktet

Hur man odlar änglatrumpetsläktet


Brugmansia, eller ängel trumpeterna som det också kallas, är en växt med stora, anmärkningsvärda blommor. Det är en subtropisk växt men kan odlas i en behållare så även om du bor i ett kallare klimat, kan du njuta av dem. När du ser en brugmansia, kommer du definitivt vill växa en, och en gång se hur lätt det är att växa, du kommer antagligen mer. Brugmansia finns i flera olika färger och du kan styra storleken, om du växer dem i containrar.

Instruktioner

1 Plantera brugmansia i en stor container, cirka 12 till 14 inches bred. Placera anläggningen i behållaren och fyll i runt den med en väl dränerande planteringsjord. Behållaren måste ha dräneringshål som brugmansia inte vilja ha fuktig rötter. Om du bor i ett område som inte får frost, kan du plantera din brugmansia höger i marken. Du måste ha väldränerad jord men, eller så kan du ändra den med lite torv och vermikulit. I båda fallen, plantera den på samma nivå det var i behållare som du har köpt den. Denna anläggning gillar massor av rot rum, så att ju större behållare desto bättre. Om du lägger det i en mycket stor behållare, hålla sig till plast så det är inte så tung att flytta, eller välj en kruka med hjul.

2 Placera behållaren eller anläggning i ett delvis skuggade området. Att få morgonsolen och eftermiddag skugga är det mest fördelaktiga för växten.

3 Vatten så fort du ser jorden torka ut eller se bladen börjar titta vissnat. Änglatrumpetsläktet inte gillar fuktig jord, men de kräver en hel del vatten under växtsäsongen. På varma, soliga dagar, kommer anläggningen att kräva mer vatten än vanligt. Titta på anläggningen och låt det berätta om när den behöver vatten.

4 Gödsla med ett vattenlösligt gödningsmedel gjorda för blommor. På sommaren, medan anläggningen växer och blommar, befrukta det ett par gånger i veckan. Skär ner på gödseln på hösten och inte gödsla alls under vintern när anläggningen är vilande.

5 Använd en pyretrum spray om du ser några tecken på insekter. Buggar verkar älska änglatrumpetsläktet, så håll sprayen till hands. Om du ser sniglar får på din anläggning, placera en del grus runt stammen och de inte kommer att få på anläggningen.

6 Ta anläggningen inne när temperaturen börjar sjunka ner till 4,44 grader C. Anläggningen kommer inte att överleva frysning temperaturer, så om det är planterad i marken, kan du täcka det genom att placera stolpar runt och täcka den med en presenning eller tung plast.

Hur att propagera Mahoniasläktet

Hur att propagera Mahoniasläktet


Den Mahoniasläktet är en buske som producerar vertikala spikar omfattas av gröna blad. Under våren och sommaren, är anläggningen täckt av små, gula blommor som ger en behaglig doft. Under hösten de gula blommorna avhopp och ersätts med mörkblå och lila bär, som liknar vindruvor men är inte ätbara. Mahonia buskar kan förökas i en mängd olika sätt, bland annat plantera en skärning tills det utvecklar rötter.

Instruktioner

1 Leta reda på en befintlig mahonia anläggning under sommaren och identifiera en lem som är minst 30 cm (12 tum) lång. Välja en lem med det största möjliga diameter, eftersom de vanligtvis kommer att producera rötter snabbare.

2 Skär en 10 till 25 cm (4-10 tum) avsnittet utanför lem med hjälp av sekatör. Gör snittet rakt över stammen.

3 Dra bort alla utom de översta två till tre blad från mahonia skärning med hjälp av fingrarna. Du bör också dra bort några gula blommor som växer på skär.

4 Fyll krukan en anläggning tre fjärdedelar fulla av sand och fukta sanden med vatten tills den är mättad. Se till att potten du väljer har hål i botten för att möjliggöra vattenavrinning.

5 Doppa avskurna änden av skär i vatten för att fukta den. Doppa fuktiga änden i Rota hormon tills den avskurna änden täcks upp till 2,5 cm (1 tum).

6 gräva en 5 cm (2 tum) djupa hål i mitten av potten med fingret. Sätt den avskurna ändan av mahonia styckning i hålet och tryck sanden runt hålet för att fylla i den.

7 Placera styckning i ett område där det kommer att få indirekt solljus och har en jämn temperatur mellan 16 till 21 grader C (60F till 70F). Vänd en klar plast förvaringsbehållare upp och ned och placera den på toppen av potten för att hålla i fukt.

8 Kontrollera jorden i krukan dagligen och tillsätt ytterligare vatten om det börjar torka ut.

Hur att plantera och ta hand om eldtornssläktet

Hur att plantera och ta hand om eldtornssläktet


Eldtornssläktet är stora buskar som erbjuder sött doftande, platta, vita blomklasar på våren och försommaren. Även känd som "firethorns" eldtornssläktet är lastade med små, eldröd, orange eller guld bär från sensommaren till vintern. Dessa täta buskar behålla sina djupa gröna blad på vintern, vilket gör dem en visuell fröjd hela året. För färg och skönhet hela säsongen, överväga att plantera pyracnathas.

Instruktioner

växtplanering

1 Välj ett område för plantering. Eldtornssläktet är bäst planteras där skönheten i sina bär kan uppskattas, och där de inte kommer att fastna passerande trafik med sina rikliga taggar. Välj en plats där du kan njuta av åsynen av fåglar fest på bären.

2 Tänk på ovanliga platser. Eldtornssläktet är glada att växa vid extrema vinklar. Täck en oanvänd nerförslut med lågväxande "Ruby Mound," med attraktiv, stjälkar övergripande. Utbildad mot en vägg, eldtornssläktet är mycket prålig och kan även tränas att formella former, såsom fläktar.

3 Växt eldtornssläktet i rad för att skapa en informell häck. Växt tillåter åtminstone 1,5 meter (5 fot) mellan centra för varje buske.

4 Ta eldtornssläktet inuti. Rensa bort några alltför långa stjälkar i höst. Placera dem i en vas att njuta av bär inomhus i flera veckor.

5 Partner Pyracantha med färgstarka vänner. Pyracantha livliga bär gör underbara följeslagare för sommaren i liknande varma nyanser, eller för anläggningar i kallare, dämpade nyanser. Guld, rött och orange annu matcha eldiga nyanser av denna buske bär. Plantera en skara neonorange Tagetes runt guld berried "Golden Charmer".

Eldtornssläktet plantering och skötsel

1 gräva ett hål dubbelt så stor som den buske container. Blanda jord från hålet med kompost. Placera en tredjedel av ändrade jord tillbaka i hålet.

2 Ta försiktigt bort pyracantha ur behållaren. Gott rap på potten botten för att ta bort och frigöra rotklumpen.

3 Placera anläggningen i hålet så att huvudstammen bas är något över marknivån. Fyll med resterande jordblandning och fast runt anläggningen med händerna.

4 Vatten nya anläggningar, men aldrig över vatten. Applicera barr som marktäckning. Förbättra dränering genom att tillsätta mer kompost om vätskan inte rinna i 30 minuter.

5 Prune död ved på våren och en gång på sommaren.

Vad platser gör Prickbladssläktet växter lever?

Vad platser gör Prickbladssläktet växter lever?


Dieffenbachias är växter ursprungligen från tropiska områden i Amerika och de Karibiska öarna. Även om de är giftiga vid förtäring, sina stora, prålig blad och ljust brokiga mönster gör dem till ett populärt krukväxt. Eftersom deras naturliga livsmiljö är tropisk regnskog, de är toleranta mot de varma temperaturer och låga nivåer av naturligt ljus som finns i de flesta hem.

växande Dieffenbachias

Prickbladssläktet växter kan växa till höjder av sex fot under lämpliga förhållanden, och nå bredder tre fot. Även om de är toleranta mot låga ljusnivåer, Prickbladssläktet växter växer bäst när försedd med ljusa, filtrerat ljus från vår till höst. De växer bra i de flesta ingjutning blandningar, så länge de är försedda med ordentlig dränering. Dieffenbachias kräver måttlig till tung vattning och jorden bör tillåtas att torka till ett djup av cirka en tum mellan vattningarna. Dieffenbachia kan också odlas framgångsrikt utomhus, i områden som efterliknar dess naturliga miljö. Utomhus områden bäst lämpade för att dieffenbachia tillväxt har skugga, filtreras solljus och varma temperaturer.

vanliga problem

Dieffenbachias är relativt härdiga krukväxter, sällan föremål för sjukdom när den odlas inomhus, även insekter kan vara ett problem. Klibbiga rester på blad indikerar minerarflugan eller bladlöss angrepp och kan enkelt kontrolleras med tillämpningar av insektsbekämpning tvål. Rotröta och vissnande blad kan vara ett resultat av under- eller över vattning eller gödsel bränna. Applicera flytande gödselmedel på halva rekommenderade styrka för att undvika att bränna anläggningen. De lägre uppsättningar Prickbladssläktet blad kommer naturligtvis att vissna och falla av som huvudstammen växer, som vissa trädgårdsmästare hitta ful. Cutting stjälkarna att stimulera ny tillväxt eller omplanteringen kan råda bot på detta.

luft Skiktning

De flesta dieffenbachias odlas inomhus så småningom kommer att förlora de flesta av sina nedre uppsättningar av blad och ta på en stalky, högställd form liknar miniatyr palmer. Air skiktning kan hjälpa till att hantera denna process och hålla växter på en liten och attraktiv storlek. Till luftskikt en dieffenbachia, först ta bort löv från ett område av ett år gamla tillväxt, sedan göra en lutande, en tum lång snitt, genomträngande halvvägs genom stammen. Placera en liten bit av tandpetare i snittet så att den inte kommer att läka, och säkra en liten, fuktad tuss av torv till skuren stjälk, med hjälp av sträng, tejp eller ett gummiband. Täck den med klar plastfolie, och leta efter rötter i ungefär en månad. Anläggningen kan tas bort när väl påsen har helt fylld med rötter.

Olika sorter

De flesta sorter av dieffenbachia liknar i allmänna utseende, även om de uppvisar olika färger och mönster av färgskiftning. Tropism Snow sorter, till exempel, har mörkgröna blad med ljusa fläckar längs venerna, och Hilo Dieffenbachias har spetsiga blad med prålig vita ådror. Camille sorter har gula blad med djupa gröna gränser och Paradise sorter har gröna spräckliga gula löv. Det finns skillnader i höjd och växtsätt samt; Tiki Dieffenbachias är en av de största sorterna, medan Compacta sorter är bättre lämpade för små nischer i hem eller kontor.

Hur man behandlar molkesläktet gupp

Hur man behandlar molkesläktet gupp


Molkesläktet växter växer vilt över hela USA. Eftersom deras säd är många, snabb att gro och luftburet, kan tistel växter spridas vitt och brett. När hantera dessa ogräs i sin trädgård, kan du ha den olyckliga tur att ta reda på att du är allergisk mot det. Liksom poison ivy, orsakar molkesläktet vissa människor att bryta ut i knölar eller pustler. Även så lite som att borsta av anläggningen kan orsaka en allergisk reaktion. Även obekvämt, kliande och ibland smärtsam, är kontaktdermatit relativt lätt att behandla.

Instruktioner

1 Ta en dusch så snart som möjligt efter kontakt med molkesläktet. Ju tidigare du tvättar, desto större chans har du att ta bort irriterande från huden.

2 Tvätta kläder du bär när du kom i kontakt med molkesläktet. Några av de växtfibrer eller SAP kan fortfarande vara inbäddade i fibrerna och kan utsätta dig igen.

3 Blöt en handduk med kallt vatten. Placera den över gupp och åter som krävs för att ge smärtlindring.

4 Applicera over-the-counter kortikosteroid grädde på gupp enligt tillverkarens anvisningar. Återanvända vid behov.

5 Kontakta din läkare om gupp inte har försvunnit inom två veckor.

Problem med bouvardiasläktet

Problem med bouvardiasläktet


Med en historia som går tillbaka till kung Ludvig XIII, har bouvardiasläktet gjort sin väg in i modern blom- kultur. Anläggningen utbud av färgalternativ, lång blommande liv, och delikat doft gör den populär i dagens trädgårdar och buketter. Populär för sina många attribut, gör bouvardiasläktet har några frågor som måste lösas.

bouvardiasläktet

Odlas utomhus som en buske når höjder av 4 fot, kan bouvardiasläktet också upprätthållas som en mindre krukväxt. Den bouvardiasläktet har attraktiva bladverk, men det är buketten liknande kluster av blommor som kan höja dess popularitet. Färg val är mjuka nyanser av lax, vit, rosa eller gul. Blommor som når 3 inches i längd är parfymerad med en varaktig doft.

Kyla

Skador kan uppstå snabbt till din bouvardiasläktet om den inte hålls vid rätt temperatur. Too cool är värre än för varmt. Krukväxter behöver en temperatur på 4,44 grader Celsius eller högre. Blommande kräver en stadig 15,6 grader C. Även bouvardiasläktet är tolerant mot korta perioder med låg fuktighet, upprätthålla nivåer av 50 procent eller högre om möjligt.

Gulnat & Vissnad

Bouvardiasläktet, odlas inomhus eller ut, kan drabbas av blad som gula och vissnar. Om alla andra villkor --- full sol, rätt luftfuktighet, växtnäring och tillräcklig vattning --- har uppfyllts, kan anläggningen behöver extra gödningsmedel kan förekomma. Ökad gödsling från en gång i veckan till två gånger i veckan tills växt åter kan rätta till problemet.

eten Känslighet

Bouvardiasläktet påverkas av exponering för eten. Eten är ett naturligt förekommande växthormon som styr utveckling, tillväxt och mogning av alla plantor. Exponering för ökade mängder av eten kommer att orsaka anläggningen vissnande och / eller blomma splittring --- AMPUTATION eller kronblad släppa. Var medveten om att lagra eten producerande frukter såsom äpplen, bananer, persikor eller tomater i närheten av bouvardiasläktet.

bouvardiasläktet Blommor

bouvardiasläktet Blommor


Även om det inte känt, har bouvardiasläktet blommor länge varit en favorit för florister för brudbuketter och blomsterarrangemang. Bouvardiasläktet växter är en attraktiv perenn buskage i milda USDA hardiness zoner 9 till 11 landskap. År 1990 var mindre stora bouvardiasläktet växter introducerades till allmänheten som nu marknadsförs som blommande krukväxter.

Handla om

En medlem av Rubiacae familjen och hemma i tropiska regioner i Afrika, Central- och Sydamerika, bouvardiasläktet buskar producerar doftande kluster av långa rörformiga blommor som är öppna för en stjärnform. Det finns ungefär 30 arter av bouvardiasläktet som erbjuder olika storlekar, blomfärger och enkla eller dubbla blommor. Kaffe, gardenias och Pentas är relaterade till bouvardiasläktet.

Nysågat

Med en delikat utseende, söt arom och en vas livslängd på sju till tio dagar, bouvardiasläktet blommor är en favorit snittblomma. Kluster av bouvardiasläktet blommor är trumpetformade, finns i olika nyanser av rosa, röd, lax och vitt och finns på din lokala blomsterhandlare under hela året. Bouvardiasläktet stjälkar är ganska robust, tjock och lång, vilket gör dem idealiska för bröllop buketter. Den bouvardiasläktet blomma symboliserar entusiasm och därför ofta ingår som snittblomma i firandet blomsterarrangemang.

Krukväxt

I början av 1990-talet, Holland odlare utvecklat och släppt dvärg bouvardiasläktet arter som används som en blommande krukväxt. Med attraktiva, glänsande, mörkgröna blad och långskaftade blomma kluster som blommar i början av hösten, bouvardiasläktet krukväxter föredrar att växa i ljusa, soliga platser, temperaturområdet 15,5 till 18,3 grader C och fuktig jord. Dvärgen bouvardiasläktet har en längre livslängd blomma kluster och kommer åter blomma när du trimma anläggningen ned till precis ovanför den andra uppsättningen av blad från botten efter anläggningen är klar blommande.

landskap

I mildare USDA hardiness zoner 9 till 11, kan traditionella bouvardiasläktet buskar odlas som en attraktiv prydnadsväxt i landskap och behållare. Bouvardiasläktet buskar når en höjd av 4 fötter med frodig grönska och rikliga kluster av doftande blommor från maj till september. Bouvardiasläktet blommor kan skördas från busken för långvariga snittblomsterarrangemang när två av blomknopparna har öppnat, men vita bouvardiasläktet blommor ska klippas när knopparna har färg men är oöppnade. Som ett anbud perenn, bouvardiasläktet buskar måste skyddas mot frost om odlas i zonerna 7 eller 8.