utländska frimärken värde

Hur hittar värdet av utländska frimärken

Hur hittar värdet av utländska frimärken


De flesta utländska frimärken aldrig uppnå ett marknadsvärde som överstiger deras porto. Värdet av en stämpel bestäms främst av dess vattenstämpel, kvaliteten på stämpeln totalt och sällsynthet stämpeln. Således, att hitta värdet på en utländsk stämpel kräver en bedömning där stämpeln ligger längs var och en av dessa tre mätvärden.

Instruktioner

1 Identifiera vattenstämpeln av stämpeln. Vattenmärket är den ursprungliga tillverkaren symbol och kan oftast ses genom att placera stämpeln framför en ljus. Vattenstämpeln är i stort sett genomskinlig, men tillämpas direkt ljus kommer att göra sin närvaro observeras med blotta ögat.

2 Fyll i en "snabb och smutsig" bedömning av värdet av frimärken. Enligt filatelistisk expert Harry McColluch, multiplicera antalet stämplar (förutsatt en stämpel är mycket fint skick [dvs inte fuktiga, böjda eller används]) med 20 cent. Det kommer att ge dig en bas katalog värde stämpeln.

3 Kontrollera Scott katalogen för de utländska frimärken grundläggande värde. Scott katalog är huvudkatalog för frimärkssamlare och finns på de flesta bibliotek. Kontrollera specifika stämplar för sällsynthet, vattenstämpel och motsvarande marknadsvärdet, information som finns tillgänglig i katalogen. Multiplicera detta värde med antalet stämplar du har av samma slag till ett totalt värde av denna typ av stämpel.

4 dra av det totala värdet av frimärken baserade på fukt, allmänt slitage, minskar kvaliteten på bilden och hålla tillstånd (det vill säga om de är i en rätt mapp eller ej). Det kommer att bli svårt för ett otränat öga att bedöma hur mycket värde bör dras; dock ger Scott katalogen också en grov uppsättning kriterier och motsvarande avdrag procent för att hjälpa dig tillämpa betyg på stämplarna (t.ex. en fin kvalitet X stämpel, i motsats till mycket bra, ger en Y procentuellt avdrag i värde från sin mycket fina potentiella värde).

Etikett på hälsning utländska dignitärer

Etikett på hälsning utländska dignitärer


Utländska dignitärer bör inte hälsas av deras förnamn, utan snarare en formell titel. Enligt eDipomat, "man bör förlita sig på artighet titlar tills uppmanas att göra något annat." Dignitärer kan innehålla regeringstjänstemän, religiösa ledare och medlemmar av kungliga familjer. Det finns en del allmänt överenskomna regler för att ta itu med dignitärer. Som ett tecken på respekt, använda rätt hälsningar för varje enskild siffra. Till exempel bör en kejsare adresseras "din värdigt Majesty."

Identifiering

Man dignitärer införs av andra viktiga galjonsfigurer vid formella evenemang. När infördes individuellt till en dignitär som du inte känner en viss hälsning, den formellt svar "hur gör man?" eller mindre formella "behaga att träffa dig" är allmänt vedertagna. Stå när du först introducerades som ett tecken på respekt. Presentera dig själv och ge din titel eller en kort förklaring av vem du är.

fördelar

Använder rätt etikett är enkel och belöningen är stor. Hälsa på en utländsk dignitär enligt tullen i hennes kultur tolkas som ett tecken på respekt. Det skapar förtroende och skapar förutsättningar för en positiv relation. Kungar och drottningar hälsade med "Ers Majestät" i stället för genom deras namn är mer mottagliga för ytterligare samtal. Använd rätt etikett för att undvika skärmar av respektlöshet.

överväganden

Det finns skillnader mellan gratulations seder olika kulturer. Du kan hälsa på någon med ett handslag, kram, kyss eller annan gest, beroende på kulturella seder i dignitär. I många länder i västvärlden, är en hand skaka en lämplig hälsning. I delar av Indien, inte människor skakar hand, utan de lägger sina händer tillsammans, pilbåge och säga "namaste." I den indiska kulturen, inte män inte röra andra kvinnor när hälsning dem. Läs om de kulturella normer i andra länder för att undvika eventuella missförstånd.

Betydelse

Statsöverhuvuden, religiösa ledare och royalty är alla hålls högt. Som ett resultat, är de inte behandlas --- och möts --- samma på samma sätt som andra. Använd en formell hälsning för utländska dignitärer som ett erkännande av deras status. Att ta itu med Kanadas premiärminister "statsminister" erkänner sin roll som ledare för ett land. Hälsning en ambassadör "ambassadör" erkänner sin roll som en viktig diplomatisk representant.

missuppfattningar

Vad som verkar vara oförskämd beteende i en kultur kan vara helt acceptabelt i en annan och vice versa. Till exempel i Japan, är en slapp hand skaka med ingen ögonkontakt inte en visning av respektlöshet, är det en acceptabel hälsning. Till skillnad från i vissa kulturer där tystnaden betecknar tafatthet, i den japanska kulturen tystnad anses vara icke-verbal kommunikation. Och medan vissa kulturer anser ögonkontakt ett tecken på respekt, den japanska tolkar långvarig ögonkontakt som elakhet.

Identifiera utländska mynt

Identifiera utländska mynt


När du reser, kommer några mynt oundvikligen sluta göra sin väg tillbaka hem. Loose Change gör en fin souvenir att ge familjemedlemmar och vänner, eller det kan bli en del av din egen myntsamling. När placeras i en samling, bör registreras all relevant information om mynt, eller några år på vägen du kan hitta dig själv att göra med utmaningen att identifiera dem på nytt. Om det är för sent och du redan befinner dig med en skokartong full av mystik pengar, inte frukta. Följ stegen nedan och du har dina mynt sorteras på nolltid.

Instruktioner

Identifiera utländska mynt

1 Undersök myntet. Anteckna följande information, om du kan: datum, värde, typ av metall, färg, design, språk och land. Om du inte kan bestämma landet, försöka avgöra vilket språk. Om det är inskrivet i engelska, är utfärdande landet troligen USA, Australien, Indien, Nya Zeeland eller Kanada. Latin används på mynt från de flesta länder i Europa och även i Mexiko och Peru. Franska används på mynt som ges ut i Belgien, medan spanska används i de flesta sydamerikanska länder utom Brasilien som använder portugisiska.

2 Om du inte är säker på språket i det utfärdande landet, måste du jämföra din mynt till bilder av utländsk valuta. Online kataloger är mycket användbara i detta avseende (se Resurser för länkar). Skriftsystemet i länder som inte använder en västerländsk bokstäver systemet kan tyckas oläslig, men när du börjar jämföra tecken, kommer du att kunna begränsa fältet ganska snabbt.

3 Om mynt har någons huvud på det, oddsen är goda att personen är den nuvarande härskare i landet. Om inte ledaren, då bilden är i allmänhet minnes och personen är välkänd. Hursomhelst, det ger en ledtråd till landets ursprung. I vissa länder, såsom USA, mynt bär bara porträttet av icke-levande ledare som en antimonarchy känsla.

4 Följ den övergripande utformningen av myntet. Många länder har nationella symboler de rutinmässigt använder på sin valuta, såsom projekteringen av den nationella flaggan eller den lokala floran och faunan. Till exempel, många av de mynt från Island har fisk och andra varelser från havet.

5 När du har all information du kan samla in, sitta ned med ett mynt katalog. Om du inte har en egen, kolla en från det lokala biblioteket. Be om upplagan 2000 av "Världen Mynt" av Chester Krause. Om det är tillgängligt, använda en online-version (se Resurser för länk). När du tror att du har det, ta mynt till den lokala mynthandlare och be dem, mycket artigt, om de håller med er bedömning. De kommer att låta dig veta om du är rätt eller fel och kan ofta ge dig en uppskattning av myntets värde

Utländska mynt Värden och information

Utländska mynt Värden och information


Samla utländska mynt kan vara så trevlig och lönsamt som att samla inhemska. Det kan också vara mycket mer utmanande. En stor del av svårigheten beror på skillnader i språk och dejting system som används på mynten själva.

Identifiering

Moderna mynt har oftast sina länders namn på dem, men namnet kan inte vara på engelska eller ens Western skript. Med hjälp av ett land index som omfattar prov inskriptioner i en värld mynt bok eller referera en liknande källa på Internet är ofta den bästa lösningen på detta problem.

datering

Datum på utländska mynt kan också variera beroende på kultur och tradition. De flesta länder använder den västerländska dating system och siffror, men vissa länder använder andra system såsom den muslimska kalendern eller, i fråga om vissa asiatiska länder, ett datum baserat på när en specifik dynastin började.

Värde

Liksom amerikanska mynt, värdet av utländska mynt beror mycket på knapphet, kondition och metallinnehåll. Mynt fortfarande är i omlopp är oftast värderas till aktuell valutakurs. Vissa äldre mynt kan bara vara värt några cent, medan andra, såsom en 1921 50 lepta mynt från Grekland, kan vara värd flera tusen dollar.

Hur man gör vykort med frimärken

Hur man gör vykort med frimärken


Skicka ett vykort till en älskad är en tankeväckande sätt att visa att du bryr dig, och kan göras ännu mer eftertänksamma när du skickar ett vykort du har förskönat själv. Du kan köpa tomma vykort på de flesta båtar butiker och dekorera dem själv med en rad av trä eller stämplar. Använda stämplar för att pryda dina vykort kan du skräddarsy varje kort, om din skickar det för en viss semester, födelsedag eller annan fest hälsning.

Instruktioner

1 Köp en uppsättning av tomma vykort från en konst leverans eller hantverksbutik. Du kan köpa korten i vitt eller någon annan färg som passar dig.

2 Välj en serie frimärken att använda för att dekorera ytan på vykort. Till jul, kan du använda en julgran stämpel, eller för en födelsedag som du kan använda en kaka stämpel, etc.

3 Välj en färg i en färg och nyans som går med stämpeln du använder, som grönt för ett träd. Tryck på stämpeln i en stämpeldyna att belägga ytan av stämpeln med bläck.

4 Tryck på ytan av stämpeln på den tomma framför vykort. Du kan upprepa stämpling så många gånger du vill, skapa antingen en minimal utseende med bara en inked bild på kortet, eller en serie av olika inked stansningar.

5 Skriv en hälsning på framsidan av vykort, som "Happy Holidays" eller "Bon Voyage", med hjälp av en kalligrafi penna.

Hur man köper utländska statsobligationer från Brasilien

Hur man köper utländska statsobligationer från Brasilien


Utländska statsobligationer är utländsk medborgare statsskulder som säljs till investerare på en konstant räntesats. Många investerare väljer statsobligationer eftersom de representerar en låg risk investering. Idag, tillväxtekonomier erbjuda högre räntor på grund av deras snabbväxande ekonomier. Brasilien har idag en av de snabbast växande ekonomierna i världen, men landet har större stabilitet än många andra utvecklingsländer. Brasilianska statsobligationer är attraktiva för investerare, men att köpa dem är mer komplicerat än att köpa andra obligationer.

Instruktioner

1 Kom upp med medel för din initiala investering. I de flesta fall krävs en investering på minst £ 65.000 för att köpa utländska statsobligationer. Minsta investering är vanligen beroende av mäklarfirman, men det är ofta i sexsiffrigt sortiment. Överväga att arbeta med en partner att dela upp kostnaden för det ursprungliga köpet.

2 Shop för en mäklare som kan sälja dig en brasiliansk statsobligation. I allmänhet gör dessa obligationer inte visas för inköp på mäklare webbplatser. Om du redan har ett mäkleri konto, ringa en representant för att ta reda på vad det innebär att köpa brasilianska statsobligationer. Om du inte har ett checkkonto, ring stort lager mäklarhus för att avgöra om de erbjuder obligationerna.

3 Leta efter de bästa villkoren för att köpa brasilianska statsobligationer. Många investerare föredrar att arbeta med etablerade mäklarhus för ovanliga investeringar såsom utländska obligationer. Också överväga att kontakta mindre mäklarhus eller webbplatser som är specialiserade på utländska statsobligationer. Ta reda på hur mycket initial investering du behöver, vilka uppdrag är laddade, och om det finns några andra avgifter som är involverade i att investera där. Din mäklare bör kunna hantera hela transaktionen för dig.

4 överväga andra sätt att göra investeringar med låg risk i Brasilien om du inte kan köpa Brasiliens statsobligationer. Det finns flera börshandlade fonder som inrättats för att följa den brasilianska ekonomin. Dessa medel handlas på New York Stock Exchange och är mycket lättare att köpa än statsobligationer. anser också obligationer utgivna av brasilianska företag, som är lättare att köpa än statsobligationer.

Återställa Frimärken

Återställa Frimärken


Återställa frimärken kan åstadkommas mest fint med sofistikerade verktyg i händerna på en professionell konservator. Även oskyldiga tillämpning av genomskinlig tejp av en amatör har orsakat gul genomblödning när den placeras på baksidan av frimärken. Det finns några enkla lösningar för stämpel restaurering, men integriteten i papper och bläck måste vara först och främst i åtanke när du hanterar en frimärkssamling. Värdet av en frimärkssamling kan äventyras av felaktig hantering och amatör försök restaurering.

Instruktioner

1 Testa färgen på ett litet hörn för att göra säker på att det är olösligt och kommer inte att köras. Gamla bläck är vanligen stabila.

2 Kläm stämpeln till en icke-metallisk skärm med en icke-metallisk klämma.

3 Blanda fyra droppar klar flytande tvål i en liter vatten. Se till att det inte finns någon färg i tvålen. Doppa fastklämda stämpeln långsamt i denna lösning.

4 Tryck vattnet från den rena prägel på vitt läskpapper.

5 Placera stämpeln mellan två ark av vitt läskpapper när all fukt avlägsnas.

6 Ställ en medeltung bok ovanpå stämpeln och låt den stå över natten.

7 Ta bort blyertsmarkeringarna genom försiktig gnidning med pulveriserad pimpsten på en bomullspinne. Papperet kan vara för svag för att hantera denna åtgärd utan kompromisser.

8 Lägg alun till varmt vatten för att ta bort fläckar. Sänk stämpeln i denna lösning och fint gnugga fläcken med en bomullstuss. Skölj i klart vatten, blot och tryck.

1 Placera stämpel på vitt läskpapper.

2 Använd en vit suddgummi för att försiktigt gnugga stämpeln. Använd inte kraftfulla rörelser i denna radering; i själva verket vara försiktig så att papperet inte blir äventyras. Faber-Castell Magi-Rub # M-196 är en bra suddgummi för att använda i detta förfarande. Var noga med att hålla en ren kant på suddgummi.

3 Pensla med en mjuk rakborste för att avlägsna löst damm.

4 Strö Tecknarens rengöringspulver över särskilt svårt smuts.

5 Använd en cirkelrörelse och mjuk borste för att flytta pulvret från mitten av smutsiga plats till kanterna.

6 Använd bomullstussar i stället för fingrarna för att hantera stämpeln och borsta bort pulvret med mjuk borste.

Hur man säljer frimärken på nätet

Hur man säljer frimärken på nätet


Att sälja frimärken på nätet är ett utmärkt alternativ till de traditionella metoderna för att delta stämpel visar, börser eller offentliga auktioner. En stor fördel är möjligheten att nå ut till miljontals intresserade kunder över hela världen. Du har också hundratals stämpel återförsäljare "och auktion webbplatser bokstavligen till hands. Det finns många pedagogiska resurser på nätet för att hjälpa dig klass och bestämma värdet på dina frimärken.

Instruktioner

1 Leta upp värdet på dina frimärken på nätet eller i ditt lokala bibliotek för att avgöra om de är värda tillräckligt för att motivera att sälja dem. Pris guider ger Indikerat pris vanligen 60% av vad de faktiskt kommer att sälja för. Kontrollera återförsäljarnas prislistor eller populära auktion webbplatser för aktuella stämpelvärden.

2 Forskning dina frimärken noggrant. Du kommer att behöva för att beskriva och kategorisera dem så exakt som möjligt när de säljer dem på nätet, eftersom dina kunder inte kommer att kunna direkt visa dem. Bestäm ursprungsland, ålder och skick dina frimärken.

3 Sälj dina frimärken individuellt eller tillsammans som en grossist mycket. Säljer en hel samling på en gång kräver mindre arbete och tid, men är mindre lönsam. Bryta din samling i små partier av relaterade stämplar eller enskilda frimärken ger möjlighet att sälja till ett bredare utbud av kunder. Att sälja till olika återförsäljare eller samlare som är specialiserade på din typ av frimärken kommer att ge dig mer pengar.

4 Fotografera eller scanna dina frimärken för att få en tydlig, sann färgbild av dina frimärken. Använd den bästa scannern finns, eller ställa in kameran på en närbild miljö med god belysning och skarpt fokus för bästa resultat. Inkludera en bild av baksidan av stämpeln, som tuggummi tillstånd är viktigt. JPEG-bilder på 640 x 480 bildpunkter är idealiska för e-post eller publicering på Internet.

5 Lista dina stämplar på en eller flera av de populära online-auktion webbplatser, eller skicka skriftlig beskrivning och bilder till återförsäljare för deras erbjudanden.

6 Sälj dina frimärken via en online-auktioner assistent eller filatelistiska samhället om du inte har tillräckligt med information om din samling att göra det själv. Erfarna experter kan kvalitet stämplar och vet de olika prisstrukturer. Räkna med att betala en 20% provision för denna tjänst.

7 Packa dina frimärken försiktigt, när du har sålt dem. Att sälja frimärken på nätet liknar att köra en postorderföretag. Skicka dina frimärken när du får betalning via en säker online-betalningssystem eller med en postanvisning. Vänta en personlig check att rensa före leverans. Skicka stämplar i arkivpolyesterplast (mylar) ärmar och albumsidor, eller linda in dem i syrafritt papper. Vid användning av papper, smörgås frimärkena i tunn kartong för att förhindra böjning. Skicka ut dem i en stel eller vadderat kuvert.

Lista över utländska universitet som inte kräver GRE

Lista över utländska universitet som inte kräver GRE


Till skillnad från majoriteten av forskar utbildningsprogram i USA, gör en avsevärd mängd utländska universitet inte kräver Graduate Record Examination (GRE). Istället skolor fokuserar på kvaliteten på din grundexamen, medeltalet, redogörelse för syftet och referenser. Innan du tar steget och gäller för forskarutbildningen utomlands, gör dina läxor (vissa avdelningar inom ett universitet kan kräva GRE poäng, till exempel).

University of Amsterdam, Nederländerna

University of Amsterdam erbjuder program examen i engelska för internationella studenter. Din grundexamen måste vara i ett närliggande område till föreslagna forskarutbildningen. Enskilda avdelningarna kan begära andra stödmaterial krav, såsom en portfölj. Universitetet erbjuder herre, avancerade master (för yrkesverksamma som redan har en magisterexamen) och forskarutbildning. University of Amsterdam Service och informationscentrum Binnengasthuisstraat 9 1012 ZA Amsterdam Nederländerna 011-31-20-525-8080 uva.nl

Kings College London, Storbritannien

Kings College London, en av Storbritanniens främsta universitet, har höga placeringar runt om i världen. Även om du kanske inte behöver skicka dina GRE poäng, kräver universitetet att de sökande har en utmärkt akademiska meriter. Vidare måste din grundexamen vara i ett liknande område som av den avsedda examen. Om inte, måste du lämna bevis på att du har tagit klasser för att förbereda sig för examen arbete i ämnet. Kings College London Strand London WC2R 2LS Storbritannien 011-44-20-7836-5454 kcl.ac.uk

University of Auckland, Nya Zeeland

Legat i topp 100 av världens universitet, University of Auckland betonas elevernas akademiska meriter (åtminstone en B genomsnitt). Om ditt modersmål inte är engelska kräver universitetet att du tar Test av engelska som främmande språk (TOEFL) eller International English Language Testing System (IELTS). Universitetet erbjuder forskarutbildning diplom (endast kurser) tillsammans med master- och doktorsexamen. University of Auckland Private Bag 92019 Auckland 1142 Nya Zealand 011-64-9-373-7999 auckland.ac.nz

Universitetet i Oslo, Norge

Som den största universitetet i Norge, har universitetet i Oslo magisterprogram på engelska för internationella studenter. Dess viktigaste kraven håll att din grundexamen motsvara en norsk grad och att du ger bevis på hur du kommer att finansiera din utbildning. Vissa avdelningar såsom ekonomi, rekommenderar (men kräver inte) att internationella studenter ger GRE poäng för att förbättra deras tillämpning. Universitetet i Oslo Boks 1072 Blindern NO-0316 Oslo Norge 011-47-22-855-050 uio.no/english

Art Made Med kinesiska Frimärken

Art Made Med kinesiska Frimärken


Frimärken började i Kina under slutet av 1800-talet, när en uppsättning av "stor drake" stämplar utfärdades Qingdynastin. Eftersom dessa stämplar är sällsynta, är det osannolikt att dessa poster skulle förvärvas för konstnärliga ändamål. Inte förrän efter andra världskriget när Folkrepubliken Kina skapades skulle en konstnär kunna få tillräckligt med frimärken till ett rimligt pris, så att använda den faktiska stämpel i ett konstverk.

Collage med frimärken

Collage härstammar från franska verb, Coller, vilket innebär att limma. Collage inkluderar att lägga många hittade bilder på papper eller duk för att skapa ett gytter av idéer. Visuella element såsom färg, pastell, sträng eller skära papper kan tillsättas. Frimärken passar väl in denna typ av visuella skapelser, och om du hade en tillgång till ett litet förråd av samtida kinesiska frimärken, kan en blandning av dessa objekt gör för en viktig del av konstprojekt. Frimärken kan ofta avlägsnas från höljen och användes sedan som ett collage element.

Handritade Ramar

Eftersom sällsynt flesta kinesiska frimärken före 1949 hindra att de används direkt i ett konstverk, varför inte göra en av de sällsynta "stor drake" stämplar huvudämnet på ritningen eller realistiskt måleri. Med lite noggrann undersökning och bra ritning teknik, kan du göra stämpeln centralfiguren i din ritning eller realistisk målning. Med denna metod behöver du inte den ursprungliga, för många färgreproduktioner, blåst upp till en större storlek, kan hittas på Internet eller i tryckt form. Sitt ner med några färgpennor och se hur nära du kan komma till den ursprungliga. Mer skickliga föredragande kan välja akvarell eller ägg tempera på vitt papper.

bläckstråleutskrifter

Utnyttja modern tid genom att skanna bilder av flera kinesiska frimärken och sedan använda ett program med en fotoredigerare för att placera bilderna i en liten rektangulär utrymme. Bilderna kan överlappa och kan variera i densitet (du behöver avancerade program som Photoshop eller Fireworks att göra detta). När du får overlay klar ut kompositionen på en bläckstråleskrivare och beundra resultatet. En bläck gjort med arkiv bläck och papper kommer att pågå en lång tid.

Färg Xerox Transfer

Steg tillbaka några år till en ålder av Xerox färgskrivare och nu har du en metod där din enda eller kombinerade fotostämpel bilder kan överföras direkt till inte bara papper, men även trä, duk eller bomull T-shirts. Tänk vad en stor drake frimärke på en "hoodie" skulle se ut. Nyckeln till detta projekt är att lokalisera en Xerox färgkopiator som kommer att skriva ut färgbilder från digitala filer. När ligger, kan du skriva ut bilderna som gjorts i den sista delen för att skapa en färg Xerox kopia. Sedan fästa framsidan av trycket till ytan av val med några akryl medium. Denna metod kommer att ta lite vidare studier och praktik.