urin på trä

Hur tar man bort urin från ett minne skum madrass

Hur tar man bort urin från ett minne skum madrass


Den mjuka, stödjande yta av minne skum gör det till ett populärt material för madrasser. Memory foam är tjock, tät skum som bildar kroppen, lindra tryckpunkter och obehag under sömnen. Inkontinens under sömnen är ett problem för många människor, och olyckor ibland hända. Rengöring urin från ett minne skum madrass är viktig i händelse av en sena olycka.

Instruktioner

1 Blot urinen från madrassen så snart som möjligt. Vik en ren handduk på mitten och tryck fast över fläcken, applicera så mycket tryck som behövs för att dra vätska från skummet. Minne skum är extremt tjock, så du kanske måste trycka hårt för att dra ut urinen.

2 Häll en kopp kallt vatten över fläcken att skölja bort kvarvarande urin. Blot vattnet ut med rena handdukar tills ingen mer vätska kan dras från madrassen.

3 Lägg till 1/4 kopp bakpulver till en liten skål och häll i en kopp väteperoxid. Rör om med en liten sked för att bilda en tunn pasta. Väteperoxid hjälper till att bryta upp proteinerna i urinen, medan bakpulver hjälper att bleka fläcken och ta bort lukt från madrassen.

4 Doppa slutet av en svamp i peroxid pasta och skrubba urin fläck, trycka ner försiktigt för att arbeta blandningen in i fibrerna i skummet. Låt pastan sitta på minne skum för fem minuter och skölj sedan med rent vatten.

5 Applicera väteperoxid pastan tills inga spår av urin kvar. Blot upp fukt mellan program och låta madrassen lufttorka över natten före användning.

Delar av en Urinal

Delar av en Urinal


En urinoar är en vanlig post i badrum för män. Urinoarer innehålla endast ett fåtal delar, men kan vara svåra att installera utan att förstå VVS. Vattenlösa urinoarer har blivit populärt på senare år eftersom de spara vatten och spara på energikostnaderna. Förutom till basenheten, urinoarer kräver ventiler och rör. Vissa urinoarer använder fortfarande vatten, och vissa operatörer lägga deodorant kvarter till urinoaren bas också.

Urinoar basenhet

Basen av urinalen är allt en enhet. Denna enhet är den porslin pjäs som innefattar avloppet, backsplash och ramen. När en man går in i ett vilorum, är basen i allmänhet den enda delen av urinoaren han ser. De flesta urinoarer är billigare än toaletter, kostar endast £ 455-800 som juli 2010.

ventiler

Ventilerna ansluter urinoaren basen till vattenledningssystem. Ventilerna är ibland synlig från resten rummet, men är oftast gömd bakom urin bas eller bakom väggen. De måste vara tillgängliga för underhåll besättningar eftersom ventilerna styra flödet av vatten till urinoar. Urinoarer har vanligtvis bara en huvudventil, så det är inte en dyr del av urinalen systemet. I juli 2010, typiska ventiler kosta under 65 £.

rör

Även om ventilerna styr vattenflödet, rören levererar faktiskt det rena vattnet till urinoaren och samla in och skicka den använda avloppsvatten till ett reningsverk. Rörledningarna kan vara omfattande eller kan vara mycket kort, beroende på byggnaden. Vattenlösa urinoarer kräver olika typer av rör, så att folk som har för avsikt att byta från traditionella urinoarer till vatten urinoarer måste komma ihåg betydande rör montering sannolikt krävs.

deodorant Blocks

Urinoarer ibland har deodorant block eller mattor nära avloppet avsedd att hålla ut --- eller åtminstone mask --- obehagliga lukter. Men, föreslår en färsk studie från Informera Inc. deodorant block kan vara farligt eftersom många av dem innehåller en potentiellt farlig kemikalie som kallas paradichlorobenzene. Paradichlorobenzene kan utlösa astmaanfall hos personer som lider av astma. Informera, Inc. rekommenderar urinoar operatörer opt för para fria deodorant block, även om de kostar ca £ 6 mer per dussin.

Vatten

Intressant nog är vatten inte längre en nödvändig komponent av en urinoar. Även om många urinoarer fortfarande ger en vattenspolning för att rengöra basen efter användning, många företag säljer nu vattenlösa urinoarer som ett sätt att spara resurser. Vattenlösa urinoarer skicka också mindre avfall till avfallshanteringsanläggningar. TECOM Investments är ett företag som tillverkar vattenlösa urinoarer. Företaget uppskattar denna nya teknik kan minska urinoar vattenförbrukningen med 30 procent.

Vad är urin reflux?

Vad är urin reflux?


Urin reflux uppstår när en onormal urinflödet omdirigeras från urinröret mot njurarna. Villkoret oftast bara drabbar barn och tenderar att lösa som ett barn mognar. Enligt Renal resurs webbplats, påverkar urin återflöde omkring en fjärdedel av alla barn med befintliga infektioner i urinvägarna och urinblåsan. Omkring 10 procent av barn med vidgade urinledare också lider av tillståndet.

Urinvägarna

Den mänskliga kroppens urinvägarna är beroende av urinblåsan, njurarna och kroppens inre rörsystem. Njurarna filtrerar bort avfallsprodukter och överskott av vattennivåer, som sedan matades från kroppen vid urinering. Urin förflyttas från njurarna till urinblåsan via kroppens rör, även betecknade såsom urinledarna. Urin lagras sedan i blåsan tills det slutligen passera ut ur kroppen via urinröret röret.

komplikationer

I skärningspunkten mellan urinblåsan och urinledaren ligger en ventil som stoppar urin flyttar upp i urinledaren mot njurarna i urinen passerar ut ur kroppen. Urin reflux uppstår när denna ventil upphör att fungera, vilket resulterar i urin reser mot njurarna när blåsan töms.

konsekvenser

Urinary reflux gör barn mer benägna att utveckla infektioner i urinvägarna, urinblåsan och njurarna. Detta beror på att infekterad urin pressas tillbaka uppför urinledaren vid urinering. Njurskador läker vanligtvis naturligt med tiden utan behandling. I vissa fall är dock denna skada är oåterkallelig. Även om skador på njurarna är mindre, kan det bidra till problem såsom högt blodtryck senare i livet.

symptom

Urin reflux inte brukar åtföljas av några symptom. Villkoret inte skada njurarna i sig själv. Det är bara när urin blir infekterade och kommer in i njurområdet som symptom. Dessa symtom är vanligtvis smärta, feber och en brännande känsla när man kissar. I mycket små barn, kan feber vara det enda uppenbara symptom.

healing

I många fall är ventilen ansluter sig till urinblåsan och urinledaren mognar och läker som barnet blir äldre utan behov av kirurgiskt ingrepp. Denna process kan ta flera år att lösa. Som barn mogna, risken för att utveckla urinvägsinfektioner minskar, så har urin reflux betyder mindre. Du bör dock alltid kontrollera med din läkare om du har några frågor angående tillståndet.

tester

Urin återflöde identifieras vanligtvis via ett röntgentest som kallas micturating cystourethrogram (MCU). Under förfarandet, är ett rör fyllt med färgämne matas även urinröret in i urinblåsan. Färgämnet passerar sedan in i urinblåsan så att läkaren kan bedöma om det finns någon återflöde rörelse som resulterar i färg flyter mot njurarna. En njurtest som kallas en radionuklid dimercaptosuccinic syra (DMSA) scan, utförs också för att bedöma skador på njurområdet.

Behandling

Läkare kan ordinera antibiotika för att avvärja urinvägsinfektioner och förhindra ytterligare njurskada. En kurs av antibiotika kan pågå under flera år i de tidiga stadierna av ett barns liv när de är mest benägna att infektion. I vissa fall, genombrottsinfektioner uppstå när ett barn redan tar antibiotika. I dessa fall är ett annat antibiotikum som föreskrivs eller operation görs för att reparera läckande ventil i urinblåsan området.

Hur man kan eliminera katt urin i mattan

Hur man kan eliminera katt urin i mattan


Om din katt kissar på din matta, kan fläcken och lukten vara riktigt svårt att få bort. Katt urin är mycket starkt luktande och ganska märkbara för alla som kommer till ditt hem. Om lukten kvar i mattan, kan katten tycker att det är OK att urinera på denna plats om och om igen. Djuraffärer säljer husdjur lukt eliminera produkter, men eliminera katt urin från mattan kan göras med några vardagliga hushållsartiklar.

Instruktioner

1 Blot urinen fläcken med trasa trasor eller pappershanddukar om det inte har torkat ännu. Lägga trasa eller handduk över fläcken och försiktigt steg på den för att absorbera så mycket som möjligt. När handduken är våt, få en torr och upprepa processen tills handduken kommer upp torr.

2 Blötlägg fläcken med en 50-50 lösning av destillerad vit vinäger och vatten. Sätt nog av ättika lösning på fläcken för att suga djupt in i mattan fibrer. Låt det torka i ett par timmar, sedan blot upp med mer handdukar eller suga upp det med en våt-torr vakuum. Ättika hjälper neutralisera ammoniak lukten av urin.

3 Strö en tung lager av bikarbonat över fläcken till ytterligare neutralisera lukten. Blanda en fjärdedel kopp 3 procent väteperoxid med 1 tsk diskmedel. Dribbla peroxidlösningen över bakpulver och skrubba det i mattan fibrer med en skurborste. Kombinationen av dessa poster bör ta bort fläcken.

4 Låt bakpulver torka helt; sedan vakuum upp.

5 Upprepa stegen om fläcken inte försvinner eller lukten dröjer.

Hur man använder ättika för att bryta ned hund urin

Hur man använder ättika för att bryta ned hund urin


Rengöring hund urin olyckor kräver mer än tvål och vatten för att avlägsna fläcken och lukt helt. Använda tvål kan maskera odören för en dag eller så, men normalt det kryper tillbaka över en tidsperiod. Den sura komponenten i vit vinäger gör det möjligt att bryta ner proteinet i hund urin. När vinäger löser urinen, kan du lyfta fläcken och lukt från ytor.

Instruktioner

1 Placera två till tre pappershanddukar eller tidningar över våt hund urin och låt den suga upp vätskan. Kasta de våta papper och placera mer ner om det behövs för att ta bort all urin.

2 Mätta en trasa med vatten. Blot området med trasan.

3 Blanda 1/4 kopp vinäger i 3/4 kopp vatten i en skål. Blöt en trasa med blandningen. Tryck på duken i det drabbade området. Fukta en trasa med vatten och tryck eller torka över området, ta bort ättika lösning.

4 Häll bakpulver frikostigt över området. Blanda 1 tsk flytande diskmedel i 3/4 kopp väteperoxid.

5 Applicera en liten mängd av blandningen till en fuktig svamp och gnid in i bakpulver. Gör att området kan lufttorka över natten. Dammsug bakpulver från golvet med en sopmaskin eller handdammsugare.

Hur man håller hankatter från att urinera på möbler

Hur man håller hankatter från att urinera på möbler


Katter normalt inte kräver lika mycket utbildning som andra husdjur, på grund av sin självständiga karaktär och deras benägenhet mot kattlådor. Hankatter kan utgöra ett problem, men när deras territoriella natur leder dem att urinera på olämpliga ställen, till exempel på dina möbler. För att få ett slut på beteendet, måste du ta itu med de territoriella instinkter och även avgöra om en annan, icke problem kan vara ansvarig.

Instruktioner

1 sterilisera dina hankatter. En osteriliserade hankatt kommer urinera på möbler och andra föremål som en strikt territoriella gest. Helst bör du kastrera din katt mellan sex och nio månaders ålder, men du kan ha det förfarande gjort på nästan alla åldrar.

2 Ta din katt till en veterinärundersökning. Urinera på möbler kan indikera en njursten, urinvägsinfektion eller annan form av inflammation. En veterinär kan ta reda på säker genom att ta blod- och urinprov, och i vissa fall genom att utföra röntgen. Om problemet involverar flera katter, gå vidare till nästa steg.

3 Tala med din veterinär om förskrivning en medicin som buspiron, amitriptylin, diazepam eller megestrolacetat. Dessa läkemedel har visat resultat för att stoppa urin märkning hankatter, men vissa har biverkningar. Tala med din veterinär om biverkningar av varje läkemedel för att avgöra det bästa tillvägagångssättet.

4 Ta bort urin fläckar från möbler omedelbart. Om du tillåter ens en antydan till urinen lukt kvarstår, kommer en hankatt erkänna platsen som hans territorium och sannolikt återkomma senare. Blanda tre delar vatten med en del vit vinäger - 5 procent - och spraya över fläcken. Blot med hushållspapper och torka med hjälp av ett värmeelement eller fön. Om någon lukt fuktar ett husdjur deodorant innehållande bakpulver.

5 Ge dina hankatter en bekväm boendemiljö. Om du upprörd en katt rutin genom att flytta till ett nytt hem, införa ett nytt husdjur eller ens ändra din arbetsschema, kan detta bidra till olämplig urinering. Spendera tid att umgås med katterna varje dag, och låt dem veta att de inte behöver känna störd av några miljöförändringar. Om du har flyttat till ett nytt hem, ordna möbler i ett liknande sätt som tidigare arrangemang. Om du har ett nytt husdjur, ge extra uppmärksamhet och kärlek till den gamla cat (s).

Hur man tar bort hund urin från Trä Golv

Hur man tar bort hund urin från Trä Golv


En del av att ha en hund behandlar röran det gör. Om du har en hund och trägolv i ditt hem, är chansen att du kommer att behöva ta itu med urin på golvet vid något tillfälle. Hund urin på trägolv kan vara mycket skadligt för trä om de lämnas obehandlade. Syran i urinen kan varp och missfärga träet. Ren hund urin från lövträd vid första anblicken att förhindra permanenta skador på golv.

Instruktioner

1 Blot upp så mycket av urin som möjligt med hushållspapper. Blot från utsidan av urin plats mot mitten för att undvika spridning urinen. Blot fläcken med en fuktig pappershandduk när du har tagit bort allt överflödigt urin.

2 Strö en generös beläggning av bakpulver på området. Applicera bakpulver så fort du torka golvet med de fuktiga pappershanddukar. Det är viktigt att tillämpa bakpulver till det fuktiga golvet så det effektivt suger upp någon lukt.

3 Låt bakpulver sitta på golvet under natten. Dammsug upp bakpulver nästa dag. Använd en mjuk borste för att suga upp bakpulver så att du inte skadar träet.

4 Blötlägg området med en enzymbaserad fläckborttagningsmedel. Se till att produkten är säker för användning på trägolv.

5 Täck plats med en plast plastpåse. Låt det sitta på golvet under några timmar, eller den tid som rekommenderas av tillverkaren av enzymet fläckborttagningsmedel.

6 Ta soppåsen, och blot renare från golvet med hushållspapper. Torka av området med en fuktig trasa.

7 När alla hund urin har tagits bort, rengöra golv med trägolv renare.

Hur man kan bli av hund urin lukt

Hur man kan bli av hund urin lukt


Ibland kan det verka mer som husdjur är en del av familjen än bara djur, så när din älskade husdjur har en olycka kan föra verkligheten kraschar tillbaka ner. Pet urin fläckar inte bara ytor i ditt hem, men kan skapa en fruktansvärd lukt, som kräver omedelbar uppmärksamhet. Om du har en hund som ibland glömmer sina seder eller inte kan kontrollera sin blåsa, det finns enkla beprövade sätt att åtgärda problemet.

Instruktioner

Dog Urin Lukt i klädsel eller matta

1 Blot upp så mycket av urin som möjligt med hushållspapper.

2 Blanda en lösning av lika delar vinäger och vatten i en sprayflaska och tillsätt två matskedar diskmedel.

3 Spraya det drabbade området med lösningen och arbeta försiktigt in i fibrerna med en ren trasa.

4 Låt området i blöt i 10 till 15 minuter.

5 Täck området med bakpulver för att dra ut fukt och eliminera och restlukter.

6 Sug bakpulver när området är torr.

Hund urin lukt i trä

1 Häll tre procent väteperoxid på det drabbade området för att täcka det.

2 Blöt en ren trasa i väteperoxid och placera den direkt på det område i skogen.

3 Täck duken med plastfolie och placera något ovanpå den vikt ner, såsom en telefonbok.

4 Kontrollera framsteg i en timme. Duken ska börja missfärgas eftersom det drar urinen ut ur träet. Byt duken som behövs och upprepa tills fläcken och lukt är borta.

Hund urin lukt i luften

1 Öppna dörrar och fönster för att ventilera området och tvinga dålig luft ut.

2 Se till att området är rengöras grundligt av eventuellt kvarvarande urin som kan skapa fler lukter. Inte bara försöka täcka lukten eftersom det kommer att komma tillbaka om det tenderade att omedelbart.

3 Skär upp en lök och placera den i en skål med vatten och lämna den i rummet under natten. På morgonen, kommer dofter i luften vara borta.

Hur man tar bort urin lukt från huset

Hur man tar bort urin lukt från huset


Olyckor kommer att hända. Oavsett om det kommer från ett barn, husdjur eller en vuxen, kan urin lämna bakom en skarp och obehaglig lukt som fyller ditt hem. Om inte rengöras ordentligt, kommer urinen kontinuerligt avger en lukt som kan pågå i veckor och till och med månader efter den första olyckan. Många kommersiella luktavskiljare mask bara lukten. Lyckligtvis finns det helt naturliga alternativ som tar bort urinen lukt från ditt hem en gång för alla.

Instruktioner

1 Blot färsk urin med flera hushållspapper. Om lukten är från en gammal olycka, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 2.

2 Använd en våt / torrdammsugare för att avlägsna eventuell kvardröjande urin som kan vara närvarande i fibrerna i din matta. Våt / torr dammsugare finns att hyra en lokal byggvaruhus och verktyg uthyrning centra.

3 Fyll en hink med 3 koppar kallt vatten och 3 koppar destillerat vit vinäger. Dränka en mjuk pensel med skurborste i blandningen. Skrubba mattan med borsten, som arbetar blandningen i mattan fibrer.

4 Blot området med pappershanddukar för att avlägsna överskottet blandning. Tillåta mattan lufttorka.

5 Applicera bakpulver frikostigt över området mattan. Bakpulver - som ättika - är en naturlig deodorant som kommer att ta bort urinlukt utan användning av starka kemikalier.

6 Skölj mjuk pensel skurborste ren under kallt, rinnande vatten. Häll 1/4 kopp väteperoxid och 1 tsk flytande diskmedel i en liten behållare. Applicera blandningen på området. Skrubba blandningen och bakpulver i mattan med skurborsten. Tillåta mattan att torka.

7 Ta bort resterna från mattan med vakuum. Du kan också använda den här processen för att ta bort urinlukt från stoppade möbler.

1 Ta bort alla sängkläder från madrassen och tvätta det som vanligt.

2 Blot färsk urin med flera hushållspapper. Om lukten är från en gammal olycka, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 3.

3 Lägg outspädd vit vinäger till en ren sprayflaska. Mätta madrassen med vinäger. Skrubba vinäger i madrassen med hjälp av en skurborste. Blot madrassen med hushållspapper för att avlägsna överskott vinäger. Låt madrassen torka ordentligt.

4 Strö bakpulver frikostigt över madrassen. Skrubba bakpulver i madrassen med en skurborste. Tillåter madrassen och bakpulver för att stå orörd under flera timmar, men helst över natten.

5 Fäst din vakuum klädsel anknytning till dess slang. Använd klädsel fastsättning bort bakpulver från madrassen.

6 Placera flera torktumlare ark ovanpå madrassen. Byt sängkläder. Hårtork blad kommer att ge din sängkläder en frisk doft. Ändra tork blad när du tvättar eller byta ut sängkläder.

Hur man rengör en urin fläck från toaletten

Hur man rengör en urin fläck från toaletten


Urin fläckar visas ofta på toalettskålar. Alla fläck som tillåts stanna kvar på en yta under en längre tid kommer sannolikt visa sig vara svårare att ta bort. Om urin fläck kopplas med hårt vatten fläckar, vilket markeras av ett ring runt insidan av toalettskålen som är färgade gula, kan en kraftig rengöringsmetod vara i ordning.

Instruktioner

1 Mist utsidan av toalett med ättika spray och torka av den med hushållspapper.

2 Spraya över- och undersidan av toalettskålen stolen med vinäger och torka av den med en pappershandduk. Var uppmärksam på gångjärnen.

3 Spraya kanten av toalettskålen med ättika medan sätet upp. Låt ättika att stanna kvar på ytan i två till tre minuter, sedan torka torrt med en pappershandduk.

4 Spraya insidan av skålen med vinäger och vänta 30 minuter om det finns hårt vatten fläckar fläckas med urin. Spraya insidan av skålen igen. Upprepa var 30 minuter under de närmaste 6 timmar för att lossa hårt vatten insättningar.

5 Scrub insättningar med en toalettborste för att ta bort dem och spola toaletten. Håll toalettborste inne på toaletten och häll tillräckligt hårt vatten fläckborttagningsmedel över borsten för att mätta den.

6 Skura den inre ytorna för toalett med borsten och lägga till mer hårt vatten fläckborttagningsmedel om det behövs. Spola toaletten för att skölja rester av rengöringsmedel bort.