undvika sandloppor

Hur man undviker mononatriumglutamat

Hur man undviker mononatriumglutamat


Mononatriumglutamat, eller MSG, är en smakförstärkare vanligt förekommande i förpackade livsmedel. Livsmedelsproducenter lägga MSG att göra billig mat smakar bättre. Livsmedel som innehåller MSG är i allmänhet ohälsosamt, som innehåller mycket lågt näringsvärde och tomma kalorier. MSG stimulerar också insulinproduktionen i kroppen, så att folk kan äta dessa livsmedel och fortfarande vara hungrig efter mer. Det är även visat sig vara beroendeframkallande. MSG "trick" kroppen att tro verklig, är näringsrika livsmedel som konsumeras. Byte av billiga, bearbetade livsmedel med hela, färska livsmedel är ett viktigt steg mot en mer sund diet.

Instruktioner

En undvika att köpa bearbetade och färdigförpackade livsmedel. Ät hela livsmedel så mycket som möjligt. Rå, färskvaror, unflavored mjölkprodukter och obearbetade kött är alla säkra val. Mat som är så nära sitt naturliga tillstånd är bäst. Om du är osäker, kontrollera ingredienslistan.

2 Vet alternativa namn för MSG. Umami, glutamat och fri glutaminsyra är alla namn för mononatriumglutamat. Livsmedelsproducenterna får använda alternativa namn för att försöka "gömma" MSG i sin ingrediensförteckningar.

3 Undvik snabbmat. De flesta snabbmat innehåller MSG. Du kan se ingrediensförteckningar på de flesta snabbmatskedja webbplatser.

4 Glöm inte om källor till MSG som inte är livsmedel. Vissa drycker, särskilt lightläsk, innehåller MSG. Var noga med att kontrollera ingrediensförteckningar på läkemedel och vitaminer.

Hur man undviker antibiotikaresistenta bakterier

Hur man undviker antibiotikaresistenta bakterier


Antibiotikaresistenta bakterier utgör en allvarlig hälsorisk eftersom det tar längre tid att behandla och kan orsaka medicinska komplikationer. NHS rapporterar att MRSA (meticillin-resistent Staphylococcus aureus) och vissa former av tuberkulos är resistenta mot ett antal förskrivna antibiotika. God personlig hygien minskar risken för en antibiotikaresistenta bakterieinfektion, medan en förnuftig personligt förhållningssätt till antibiotika ökar deras effektivitet när du verkligen behöver dem och hjälper till att förhindra nya stammar av antibiotikaresistenta bakterier utvecklas.

Instruktioner

1 Anta ett ansvarsfullt förhållningssätt gentemot antibiotika. Ta dem bara när det är nödvändigt, inte hoppa doser och alltid avsluta kursen. Tar antibiotika alltför ofta ökar din motståndskraft mot dem, medan inte att avsluta kursen uppmuntrar fler bakterier att växa.

2 Skydda dig mot MRSA. Denna vanliga bakterier utförs ofta ofarligt på hudytan eller i näsborrarna men komplikationer uppstår när vill säga kommer in ditt system genom ett öppet sår. Detta gör det vanligare på sjukhus och vårdhem där människor återhämtar sig från operation eller skador eller är mer mottagliga på grund av ålder och funktionshinder. Tvätta händerna omedelbart före och efter att ha besökt någon på ett sjukhus eller vårdhem och utnyttja den antibakteriella handtvätt gel brukar finnas i sjukhusavdelningar och korridorer.

3 upprätthålla en hög personlig hygien för att minimera risken för alla typer av infektioner, inklusive MRSA, som fortfarande kan spridas utanför sjukhus och vårdhem miljö. Tvätta händerna före och efter hantering av mat och efter att ha använt toaletten och byta blöjor. Kassera nedsmutsade vävnader omedelbart, täcka munnen och näsan när man hostar och nyser och blåsa och torka näsan med vävnader. Håll naglarna korta och använd inte produkter eller material som har varit i kontakt med någon annans hud, såsom används handdukar, rakhyvlar, kosmetika, tvål och kammar.

4 Ta hand om dig själv. En hälsosam livsstil är en av de bästa försvar eftersom det håller ditt immunförsvar kämpar passform och minskar risken för att utveckla tuberkulos och medicinska tillstånd som äventyrar immunförsvaret, vilket ger dig mer mottaglig för alla typer av infektioner. Äta en balanserad kost, få tillräckligt med sömn och dryck, undvika droger och dricker alkohol bara med måtta.

Hur man undviker torrent spårning

Hur man undviker torrent spårning


En av baksidorna med att använda torrentfiler att ladda ner filmer, spel eller andra filer från människor via internet är att göra så avslöjar din IP-adress till alla andra med hjälp av torrent. Din IP-adress är information som kan användas för att identifiera dig och även ta reda på var du bor. Om du vill undvika att någon spåra dig på detta sätt, finns det några olika program och metoder du kan använda som hjälp för att dölja känslig information och minska risken för att bli funnen.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera ett program som Go Trusted för att dölja din IP-adress helt (se Resurser). Anmäl dig till programmet genom att skriva in din information i textrutorna som tillhandahålls. Logga in med det konto som du skapade i programmet och klicka på knappen "Gå Trusted" för att börja visa en IP-adress som skiljer sig från din egen. Detta kommer att göra det omöjligt för någon att spåra dig på torrent. Rättegången mot detta program är gratis, men då måste du köpa den fulla versionen.

2 Använd Peer Guardian att undvika spåras av olika organisationer genom torrent (se Resurser). Installera programvaran och klicka sedan på "Block http" för att förhindra torrent spårning av annonsföretag och andra som är på den svarta listan som Peer Guardian uppdaterar med jämna mellanrum. Denna programvara är gratis att använda.

3 Använd privat tracker webbplatser som Demonoid att undvika att visa din IP-adress till allmänheten (se Resurser). Webbplatser som Demonen ta mer ansträngning för att anmäla sig till, men att ladda ner torrents från dem är säkrare och mindre benägna att spåras än torrents tillgängliga för vem som helst. Demonen släpper regelbundet "inbjudan koder" som tillåter dig att skriva med dem.

Hur man kan bota och undvika migrän

Huvudet från helvetet

Hur man kan bota och undvika migrän

"Om en man sätter sig att tänka, är han genast frågade om har en huvudvärk."

- Ralph Waldo Emerson

t some point we all get headaches. En t någon gång vi alla få huvudvärk. Och ibland vi alla får en dålig. Ibland är det svårt illa. Men, när den når den punkten, det är kanske inte bara en huvudvärk, trots allt. Kanske har du inget mindre än en fullt utvecklad migrän. Vilket betyder vad, exakt? Tja, det är en mycket bra fråga. En stor del av missförstånd omger frågan om migrän vs. huvudvärk. Och ännu mer missförstånd omger frågan om vad man ska göra för att förhindra migrän, eller minska deras effekter när de slår ur det blå. Här är våra bästa tips för att bekämpa dessa brain-dunkande ögonblick som ingen vill uppleva men tyvärr så många gör.

Vad är en migrän?

Hur man kan bota och undvika migrän

De alternativa vinklar

Medan konventionell behandling för migrän kommer och bör alltid spela en roll i att minska effekterna av migrän, fler och fler sjuka vänder sig till alternativa behandlingsformer. Akupunktur - införandet av nålar in i huden på vissa ställen som är kända inom kinesisk medicin som meridianer - har visat sig hjälpa. Vitamin B12 och magnesium har också minskat symptomen för vissa drabbade. Och sedan finns det stora blad växter kallas Butterburs. Eller snarare, det är rötter Butterburs som har hjälpt många. De innehåller en kemikalie som heter Petasin, som har haft inspelad och anmärkningsvärda framgångar när det gäller behandling av migrän. Så ge inte upp på det konventionella sättet, men be din GP vad han eller hon tycker om att utforska utanför lådan.

Innan du kan börja förstå hur man kan förebygga, minska eller förhoppningsvis bota migrän, är det viktigaste av allt att förstå vad det är. Men för att göra det måste vi först ta en titt på vad det är inte: en vanlig huvudvärk. För mycket sprit på en fredag ​​kväll, inte tillräckligt med vatten i din kost, och lågt blodsocker kan alla ta på huvudvärk - och ganska intensiva sådana också. Men dessa kan i allmänhet minskas eller härdas relativt snabbt av en fast måltid, med ett glas vatten i mellan pints öl eller skott av vodka och vila. Om det bara var så enkelt med migrän. Tyvärr är det inte. Alls.

I motsats till vad många människor antar är migrän inte orsakas av hjärnan själv är känslig för ljus, värme, alkohol, mat eller något annat som kan kommer att tänka. I själva verket är den största ironin av allt som hjärnvävnad är faktiskt icke-känsliga för smärta. Istället är det vissa kritiska områden runt hjärnan själv som är orsaken till alla problem, inklusive ögonen, bihålorna, muskler och artärer. Dessa är de viktigaste oroshärdar där problemen börjar ofta. Och när de gör, stänga dem är inte det lättaste i världen att göra.

Även om du kanske tror att med en dunkande huvudvärk för ett par timmar är illa nog, vad sägs om att utvidga det till ett par dagar? Lägg till att en allvarlig dos av illamående, kräkas och konstiga visuella snedvridningar - inklusive att se kusliga glöder runt både människor och föremål - och du har ett klassiskt fall av migrän på händerna. Eller huvudet.

Utlösa en attack

Så det är ganska klart för er att efter en episod eller flera, och kanske efter en noggrann diagnos från din GP också har du tyvärr fallit offer för migrän. Men även om du nu vet de områden runt hjärnan som är möjliga orsaker bakom attackerna, flera mycket viktiga frågor återstår: Vad är de faktiska utlöser effekter som kvittning dem i första hand? Hur stoppar man dem? De kan även stoppas, eller vill du bara har att vänta ut dem? Tja, det beror mycket på personen: ålder, kön och genetik kan alla vara viktiga faktorer.

Det är ett olyckligt faktum att mer än sextio procent av migränpatienter har en nära blodsband som också lider av sådana försvagande händelser. Med andra ord kan migrän köra i familjen. Det finns andra trender också. Djupa och varaktiga tillstånd av depression har förknippats med migrän debut. Ångest - från mindre till kronisk och praktiskt taget överallt i mellan - är också en starkt misstänkt faktor. Som är stress och miljöfrågor, såsom föroreningar. Men det finns en annan vinkel för: hormoner.

Studier som genomförts på barn visar att i förtonåringar, pojkar rapportera ett något, men signifikant förhöjd andel av migrän över flickor. När rasar hormoner, kemiska förändringar och humörsvängningar alla sparka som puberteten slår dock siffrorna förändras märkbart och dramatiskt: det är de flickor som blir långt mer drabbade än pojkarna. Och denna trend fortsätter i vuxen ålder: nuvarande uppskattningar tyder på kvinnor är cirka tre gånger större risk att drabbas av migrän än män.

Härdning av problemet

Hur man kan bota och undvika migrän


Kanske är det din ålder, din snabba livet, dina gener, eller bara resultatet av otur att du ständigt plågas av migrän. Men, det är vad orsakerna till dem det dags att försöka göra något för att få dem att försvinna - tillfälligt eller förhoppningsvis permanent. Trots vad många människor kan anta, aspirin - som kan göra underverk i hjärt-relaterade nödsituationer, såsom snabbt hjälpa till att bryta ned blodproppar - har inte visat mycket i vägen för framgång när det gäller att hitta ett botemedel mot migrän. Eller, rättare sagt, på egen hand har det inte. Taget med en liten mängd koffein har dock aspirin uppnått märkbar framgång. Och det finns mer.

Vissa migrän svär vid kodein - en opiat som har en påvisbar framgång i att minska effekterna av känslighet. Och känslighet för ljud, ljus, och även lukt, är viktiga frågor är kända för att ha utlöst migränanfall.

De flesta människor, helt förståeligt, skulle förmodligen hitta idén om operation för att bekämpa migrän skrämmande och även skrämmande. Men om inget annat fungerar bra, en operation kan göra susen. Ta bort muskler och etsande fartyg - smärtkänsliga områden som spelar viktiga roller i uppkomsten och utvecklingen av migrän - har hjälpt mer än ett par drabbade.

Sedan finns det mycket mer jordnära metoder: Eftersom migrän kan orsakas av starkt ljus, se till att sovrummet är släckta när du går till sängs. Och inte sova i alltför länge. Försök att ge upp choklad - en lång misstänkt kick-starter av migrän. Och undvika rött vin, som är en bestämd no-go område för många.

Produkter som bör undvikas med rosacea

Produkter som bör undvikas med rosacea


Ofta felaktigt kallas vuxen akne orsakar rosacea driven hudrodnad och långvarig ansiktsrodnad, röda knölar som liknar men inte är faktiskt fläckar och eventuellt röda och förtjockad hud runt näsan i svåra fall. Även om de exakta orsakerna till rosacea är oklar, är sjukdomen oftare diagnostiseras i kvinnor i åldrarna 30 och 50, och det är ett kroniskt tillstånd. Symptom flare-ups kan styras med medicinsk behandling, och genom att undvika triggers och hud-irriterande produkter.

parfymer

De flesta människor som lider av rosacea har också vilka hälsopersonal definierar som känslig hud - hud som blir röd, torr, kliande eller irriterad från ingredienser i produkter som inte bryr huden i en majoritet av användarna. Parfym läggas till bad tvål, lotion och även makeup produkter är en stor källa till irritation för personer med rosacea och känslig hud. Den torra irritation från parfym kan utlösa en större känsla för rosacea rodnad och stötar.

torkmedel

Torkmedel som finns i ansiktet rengöringsmedel och mediciner är liknande rosacea triggers. Många orsakar brännande och stickande känsla i huden innan rosacea symptom utvecklas. Några exempel på produktingredienser som innehåller torkmedel är trollhassel och andra sammandragande produkter, rengöringsmedel som innehåller någon typ av alkohol, och akne mediciner med salicylsyra. Mentol och pepparmintoljor är liknande triggers av torrhet och irritation.

Oljebaserade hudprodukter

Ansiktskräm och make up produkter med en oljig snarare än vatten bas är mer benägna att täppa till porerna. Som med människor som har akne, täppa till porerna förvärras befintliga rosacea, särskilt stötar huden. Kontrollera ingrediensförteckningar för oljiga ingredienser nära toppen av listan är ett sätt att identifiera osäkra, fet hud produkter. Dessutom, om en produkt inte är listad eller marknadsförs som noncomedogenic, som icke-akne orsakar eller som vattenbaserad stället för oljebaserade, kan den innehålla potentiella pore-igensättning irriterande för personer med rosacea. Med någon produkt som används för personer med hudsjukdomar, irriterande är mycket individualiserad och bör bestämmas med hjälp av din läkare eller hudläkare.

Hur man undviker förgiftning efter valp

Hur man undviker förgiftning efter valp


Om din hund är gravid, är det viktigt att förhindra förgiftning, en akut livshotande tillstånd som vanligen äger rum en till tre veckor efter förlossningen. Eklampsi, även känd som puerperal tethany uppstår främst vid amning hundar töms kalcium, och därmed utveckla hypokalcemi, den medicinska termen för låga kalciumnivåer i blodet. Lyckligtvis är förgiftning lätt att diagnostisera eftersom de flesta drabbade hundar utveckla typiska tecken såsom rastlöshet, flämtande, stelhet, gångsvårigheter, skakningar och höga temperaturer. Men som för alla medicinska sjukdomar, är det bäst att förhindra att sjukdomen snarare än att behandla den.

Instruktioner

1 Mata din gravida hund en välbalanserad, högkvalitativa livsmedel. Du måste kontrollera särskilt att kalcium- och fosforförhållanden korrekt balanserad. Du vill 1,2 delar kalcium till 1 del fosfor. Vitamin D måste också vara närvarande i hundmat i tillräckliga mängder. Om du är osäker, fråga din veterinär om en bra, kött-baserad, livsmedelskvalitet för att ge under graviditeten, rekommenderar många veterinärer ger valp chow.

2 Undvik att komplettera din hund med kalciumtillskott under graviditeten. Det kanske låter som ger kalcium skulle vara en bra idé, men det är inte, som levererar kalcium ensam faktiskt kommer predisponerar din hund att eftervalpning förgiftning. Om du verkligen vill komplettera, kan du be din veterinär om att komplettera med en balanserad källa av kalcium, fosfor och vitamin D. Detta bör läggas i små mängder till din hunds diet börjar runt midterm graviditet.

3 avvänja valparna så tidigt som möjligt, särskilt om din hund är en liten ras och det är första gången hon föder. Detta kommer att lägga mindre belastning på mamman och kan bidra till att förhindra postvalpförgiftning. Valpar kan införas valp mos så tidigt som 3,5 veckor i ålder. Post valpförgiftning kan också förebyggas genom att komplettera valparna mjölk intag med en mjölkersättningsmedel.

Hur man undviker halsfluss

Hur man undviker halsfluss


Tonsillit orsakas av streptokocker bakterier, med symtom som illamående, huvudvärk, smärta i armar och smärta i tungan när man sväljer. Halsfluss är smittsam. En enkel hosta eller nysa kan passera viruset eller bakterier från person till person. Om du bor på en ö med ingen exponering mot främlingar, det finns en god chans att du kommer att utsättas för streptokocker bakterier vid något tillfälle. Du kan skydda dig själv, men från att fånga halsfluss genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

1 Tvätta händerna ofta. Halsfluss överförs oftast genom infekterade droppar i luften. Dessa droppar kan landa var som helst - på datorns tangentbord, matbordet eller köksbänken toppen. Om någon i ditt hem eller arbetsplats är sjuk, antar att hans bakterier finns överallt. Använd tvål och vatten för att rengöra händerna under dagen så att du inte överför dessa bakterier munnen.

2 Tvätta alla redskap en sjuk person har används i mycket varmt vatten, och undvika att äta eller dricka efter dem. Oavsett om det är din bästa vän, make eller barn som är sjuk, kan du fånga halsfluss från att sätta något i munnen som har varit i hennes.

3 Undvik kysser en sjuk person. Mun-mot-mun-kontakt är det säkraste sättet att fånga vad han har. Det finns inget samband som besparar dig från att fånga någon annans bakterier.

4 Tvätta och desinficera ytor och leksaker. Ta antibakteriella våtservetter med dig när du går ut. Ytor som shoppingvagn handtag kan lätt torkas innan du använder dem.

5 döda bakterier i munnen innan halsfluss strejker. En saltlösning gurgla används dagligen kan hjälpa avvärja infektioner. Andra potentiella förebyggande behandling inkluderar blanda bakpulver med vanlig tandkräm att borsta tänderna eller använda cidar vinäger som munvatten.

6 dricka tillräckliga mängder vatten. Vatten förebygger halsen blir den typ av torr miljö som underlättar en bakteriell infektion.

Hur man undviker Screen Burn på en plasma-TV

Hur man undviker Screen Burn på en plasma-TV


Inbränning är när ett spöke bild visas permanent på din plasma-TV-skärmen. Du får inbränning när de små punkter som utgör bilderna på skärmen, pixlarna, slits ut med tiden. Nyare plasma-tv är inte lika mottagliga för problem som äldre modeller, men det kan fortfarande hända, särskilt när du först börjar använda TV: n. Nya plasma-TV har en "break-in" period, som är de första 100 timmars användning. Du bör ta den mest vård under denna tid för att undvika inbränning.

Instruktioner

1 Ställ in TV: ns kontrast under 50%.

2 Ställ in TV: ns ljusstyrka under 50%. Bilden blir mörkare, men detta kommer att bevara din TV: s livslängd.

3 Håll en rörlig bild på skärmen. Pausa bilden på en skärm under en längre tid kan orsaka inbränning. Lyckligtvis har de flesta DVR och DVD-tillverkare har en inbyggd skärmsläckare som engagerar om du behålla bilden pausas i mer än en minut. Du bör också undvika att titta på letterbox filmer, som har de svarta fält upptill och nedtill på skärmen, när du först använder TV.

Hur man undviker cybermobbning

Hur man undviker cybermobbning


Cybermobbning är online motsvarar verkligheten mobbning. Om någon skickar sårande eller skadliga e-post eller inlägg i online-forum och chattrum, är den personen en cybermobbare. På vissa sätt är det lättare att mobba på nätet än offline eftersom mobbaren är anonym och kan gömma sig bakom ett smeknamn eller användarnamn. Det är också svårt att spåra upp och straffa cybermobbare. Men det finns vissa grundläggande strategier för att undvika att bli offer för en cybermobbare.

Instruktioner

1 Undvik bred och urskillningslösa användningen av dina personuppgifter på nätet. Var försiktig med att publicera kontaktuppgifter på webbplatser. avslöjar aldrig ditt lösenord, efternamn eller adress.

2 Kontrollera e-post noggrant och noga tänka att öppna dem från personer som du inte känner eller meddelanden med inflammatoriska ämnesord. Men behålla en kopia av störande eller sårande e-post på datorn om du behöver för att rapportera händelsen.

3 Ignorera personligen sårande e-post eller meddelanden i forum men hålla en logg över vem som har skickat eller skickas meddelandet och när det skedde. Inte frestas att skjuta ett svar tillbaka eftersom det bara kommer att uppmuntra Cyberbully att fortsätta sitt beteende.

4 Lär dig några enkla tekniker för att blockera någon e-postadress. De flesta e-postprogram kan du stoppa meddelanden.

Mat att undvikas genom en gallsten patient

Mat att undvikas genom en gallsten patient


Personer med gallstensproblem måste välja livsmedel och drycker som kommer att förhindra ytterligare försämring. Anta en noggrant utformad diet som undviker vissa livsmedel kan förhindra uppkomsten av gallsten och kan minska symtomen för andra typer av gallblåsan sjukdomar, även sådana som kräver kirurgi. Observera dock att GallbladderAttack.com och BetterHealth råd att korrekt medicinsk vård är nödvändig för gallblåsa smärta och obehag och att undvika vissa livsmedel kan inte behandla gallblåsan problem helt.

Fettrik mat

Livsmedel som innehåller höga halter av fett måste undvikas för att minska bildningen av gallblåsan symptom och obehag. Ägg, fläsk, stekt mat, mättade fetter, nötter och mejeriprodukter bör minskas eller helt elimineras från kosten för att förhindra bildandet av gallsten eller andra problem i gallblåsan patienter. Författarna till GallBladderAttack.com rekommenderar att patienter inte helt ska skära fettet ur en diet inte en gallblåsa attack sker. Omege 3 oljor och extra jungfruolja rekommenderas att hålla önskvärda nivåer av fett i en diet.

sockerarter

Livsmedel som innehåller mycket socker eller konstgjorda sötningsmedel bör undvikas för gallblåsan patienter. Fruktjuicer, läsk, choklad och glass är alla motarbetas för att förhindra gallblåsan attacker och stenar. Förutom höga nivåer av socker, många av dessa livsmedel också innehålla höga halter av fett, vilket ökar den skadliga potential av livsmedlet.

Koffein

Koffein motverkas i kosten för gallblåsan patienter. Detta inkluderar koffeinhaltiga läsk (även avskräckta på grund av socker), svart te och kaffe. Enligt University of Maryland, har forskning föreslagit att kaffe intag kan minska risken för gallsten, eftersom koffein ökar gallblåsan aktivitet. Emellertid kan den ökade aktiviteten orsaka obehag och symptom för andra typer av gallblåsan sjukdomar.