Trimma runda buskar

Hur man trimma Photinia buskar

Hur man trimma Photinia buskar


Photinia är en grupp av buskar, varav röda spetsen Photinia är den vanligaste odlade. Photinia, beroende på sort, kommer att växa från 8 till 20 fot i höjd med en 20-fots spridning. Nya blad är röd, vrida grönt som säsongen bär på. Photinia blommor i slutet av vintern till början av våren inom zonerna 3 till 5 på den amerikanska Department of Agriculture hardiness zon karta. Den bästa tiden att beskära Photinia är när den är klar blommar.

Instruktioner

1 Inspektera Photinia för döda, trasiga och sjuka stammar och grenar och skär ut dem med sekatör.

2 Tunn det inre av Photinia genom att skära slump inne grenarna ner till huvudstammen. Photinia är särskilt mottagliga för entomosporium bladfläck, en svampsjukdom. Ökad luftcirkulation inuti och runt anläggningen kommer hjälpa till att minska dess känslighet.

3 Skär av enskilda grenar för att minska Photinia storlek och forma den till din smak. Det är säkert att trimma bort en tredjedel av anläggningen per säsong.

4 Rake marken under och runt Photinia busken för att avlägsna beskärning skräp och gamla kompostmaterial. Påse skräp och ta bort den från trädgården för att avskräcka skadedjur och sjukdomar.

5 Gödsla den Photinia omedelbart efter beskärning med en 10-10-10 formel, appliceras på jorden under buske. Vattna Photinia efter gödsling, till ett djup av 6 inches.

Hur man trimma brand buskar

Hur man trimma brand buskar


Branden buske, som ibland kallas smällare buske, är en tålig vintergröna infödda till Mexiko och bäst lämpade för tropiska och semi-tropiskt klimat. Det är utmärkande för sitt rika tillväxten av röda blommor, därav namnet. Den firebush är inte en hög underhåll anläggningen. Det gör väl i olika jordtyper, inklusive salta jordar, och kräver lite i vägen för beskärning. Ett undantag från detta är när en hård frost brinner utsträckning anläggningen.

Instruktioner

1 Sätt på handskar innan du börjar. Branden buske är inte irriterande för huden, men handskar skyddar händerna från vassa grenar.

2 Trimma din eld buske tidigt på våren, innan anläggningen blommar, med hjälp av trädgårdssaxar. Skär runt anläggningen för att forma den till önskad storlek. Arbeta symmetriskt runt anläggningen, stoppa ofta för att ta ett steg tillbaka och kontrollera utvecklingen av trimning. I de flesta fall, trimma tillbaka bara tillräckligt för att bibehålla formen av busken eller för att hålla den från att inkräkta på gångvägar eller andra planteringar.

3 Skär busken mer utförligt om frost har skadat det, genom att ta bort så många av de skadade grenar som möjligt. Detta gör det möjligt för nya, friska tillväxt ska ske.

4 städa upp området och förfoga över sticklingar och grenar.

Vilken årstid Kan jag Trim Emerald Euonymus Buskar?

Vilken årstid Kan jag Trim Emerald Euonymus Buskar?


Den Euonymus släktet har 175 arter. Beroende på art, kan de växa som buskar, marktäckare eller klättring vinstockar. Euonymus sorter uppskattad för sina blad. Beskärning hjälper till att bibehålla formen på buskar och håller bladverket ser full. Utan beskärning kan Euonymus bli långbent med långa, spretande vinstockar och glesa blad. Senvintern eller tidigt på våren är den bästa tiden att trimma Euonymus buskar. Beskärning under sommaren odling är fördelaktig under vissa omständigheter. Sen sommar, höst och tidig vinter trimning rekommenderas inte.

smaragd Sorter

De två smaragd sorter av Euonymus är Emerald Gaiety och Emerald 'n Gold. Båda är medlemmar av arten Euonymus fortunei, allmänt känd som wintercreeper. Dessa lågväxande buskar används ibland som en marktäcke på sluttningar eller som en klättring vinstockar. Emerald Gaiety sorten har vit kanter gröna blad. Bladen på Emerald 'n Gold sorten är grön kantad med guld.

användningar

Wintercreeper fungerar som ett marktäcke när det tillåts att sprida sig eller den kan bibehållas som individuella låg växande buskar. Buskar stiger murar, staket och spaljéer när beskäras för att uppmuntra förgrening. Trädgårdsmästare kan utbilda dessa buskar att klättra genom att nypa av stammen tips av ny tillväxt. Beskärning terminalen knopp på en stam orsakar stammen till gren. Denna laterala mönster tillväxt resulterar i en fylligare formad buske eller vinstock.

Sen vinter, Early Spring

Under vintern, smaragd Euonymus buskar är vilande. Den buskar lagra energi under denna tid och i slutet av vintern laddar för våren tillväxt. Det är mindre risk för frysning i slutet av vintern, jämfört med väderförhållanden tidigare på vintern. Ge wintercreeper en bra trim i slutet av vintern att föryngra busken som förberedelse för ny tillväxt. Tunna grenarna under senvintern eller tidigt på våren för att kontrollera spridningen senare under växtsäsongen. Gallring främjar luftcirkulationen och hämmar mögel. University of Illinois rekommenderar årliga beskärning under sen vinter eller tidig vår för wintercreeper odlas som en klättring vinstockar.

Sommar

Trimma wintercreeper under sommaren för att kontrollera tillväxten och bevara den önskade formen för buske. Använd en gräsklippare med bladet på den högsta inställningen att trimma buskar odlas som marktäckare. Använd denna metod för att trimma buskar en eller två gånger under sommaren. Emerald Euonymus sorter har brokiga blad, men ibland fasta gröna blad dyka upp. Trimma grenar med nonvariegated blad när de dyker upp under växtsäsongen.

När Inte Trim

Euonymus bör inte trimmas i slutet av sommaren, hösten eller tidig vinter. Beskärning under växtsäsongen uppmuntrar ny tillväxt. Ny tillväxt i slutet av sommaren har inte tillräckligt med tid att mogna innan uppkomsten av kallt väder. Trimning senare under året lämnar skurna ytor som utsätts för vinterförhållanden. Beskärning på hösten eller tidig vinter orsakar förlust vatten från grenarna som klipptes.

När kan jag Trim Mina buskar?

När kan jag Trim Mina buskar?


Medan vissa trim kan lämna buskar ser tjock och välformade, kan fel timing hota deras hälsa. Både lövfällande buskar och evergreens som upprätthåller sina blad året är känsliga för skador när årstiderna växlar - särskilt om årstiderna orsakar extrema väderväxlingar. Buskar går också igenom säsongsmässiga cykler som beskärning lätt kan störa. Lyckligtvis kan trädgårdsmästare säkert trimma sina buskar genom att betrakta säsongen som är lättast på sina anläggningar hälsa.

optimal Timing

Trimning buskar i slutet av den vilande period - vanligtvis i slutet av vintern, mellan månaderna februari och april - är lättast på de flesta buskar hälsa. Denna timing kan buskar att läka från beskärning sår efter det värsta vintervädret har passerat. Beskärning uppmuntrar också nya utväxter, som visas som fjäder träffar att buskar ser mer robust. Om trädgårdsmästare är oroliga trimning bort unga knoppar och minska blomning bland våren mamelucker, kan de vänta tills midsommar, efter blommande perioden är över.

farlig Timing

Beskärning buskar under våren blommande perioden risker avlägsna blommande stjälkar. Detta utarmar även buskar "livsmedelsförsörjning, vilket kan orsaka dvärgväxt, enligt trädgårdsodlare Douglas F. Welsh och den sena Everett Janne på AgriLife Extension webbplats. Trimning buskar i höst är också farligt eftersom nya utväxter kan visas precis som extrema vinter hit, inklusive frusen mark och störta temperaturer; dessa unga utväxter kan inte överleva villkoren, lämnar buskar spretig under våren.

överväganden

Beskärning vid fel tidpunkt på året kommer inte att döda en buske, enligt Welsh och Janne, men det försvagar deras hälsa, vilket gör framtiden trimmar farligare eftersom den ökade stressen kan göra några buskar mer mottagliga för problem som vinterskador och insektsangrepp . En lätt beskärning som tar bort mer än 10 procent av en anläggning blad är vanligtvis säkra när som helst på året, enligt trädgårdsodlare på Colorado State University Extension webbplats.

skadade grenar

Alla buske problem - såsom brutna grenar, insekts fluga eller sjukdom - kräver omedelbar beskärning innan problemen sprider sig till resten av anläggningen. I dessa fall måste säsongs timing ge vika för snabbhet. Även brutna grenar på vintern behöver omedelbar uppmärksamhet, så buske energi kan gå till friska delar av anläggningen och läka sår.

Konstgjorda buskar för utomhusbruk

Konstgjorda buskar för utomhusbruk


Buskar lägga intresse och integritet för alla utomhus de införlivas. Men om du har liten eller ingen trädgårdsarbete förmåga eller erfarenhet, kanske du upptäcker att ta hand om buskar tar mer tid och ansträngning än din kan ge. Ange utomhus artificiella buskar: buskar gjorts speciellt för "plantering" utomhus för att ge utseendet av levande buskar utan att behöva ta hand om det. Denna typ av buske är tillverkad av hållbara material och överdragna med UV skyddande för att hjälpa det tål utomhusbruk.

berberis buske

Berberis buske grenar kan köpas individuellt, vilket innebär att de inte i förväg krukväxter eller ordnas. När du har grenarna, ordna du dem i form och storlek buske du föredrar. Berberis buske grenar finns i 23-tums och 36-tums längder. Färg sorter inkluderar ljus och mörkgröna, vinröda och brunt, som kan användas som en enda färg buske eller kombineras för att göra en mångfärgad buske.

sparris Fern

Sparris ormbunke har mjuk bladverk med en delikat utseende. När den odlas som en buske, har denna anläggning stora grenar som blir oregerlig utan ordentlig beskärning och underhåll. Den konstgjorda sorten är perfekt för dem som vill undvika beskärning. Artificiell sparris ormbunke finns i krukväxt formuläret och singular grenar som kan vara anordnade för att skapa den storleken och formen på buske du önskar.

Taxus Yew Buske

Denna buske är tillgänglig i förväg krukväxter på över tre fot lång och över två fot bred. Bladen av Taxus Yew är små och liknar nålar på vintergröna träd. När det används levande, gör Taxus Yew ofta en häck och växer mycket lång. Konstgjorda varianter är användbara för att dekorera eller skapa små häckar på egen hand.

Buxbom

Buxbom är en populär buske som används för formklippta och häckar. Live buxbom kräver regelbunden beskärning och underhåll för att hålla den i den form du önskar. Ljusgröna blad av buxbom är små och skapa en fluffig utseende anläggningen. Artificiell utomhus buxbom finns formade i häckar, runda buskar eller hur det ser ut un-manicured. Denna buske är också tillgänglig i singular gren form, så att du kan skapa den storlek och form av buxbom buske du föredrar.

Ceder

När odlas levande kan ceder buskar bli mycket stora och vilda utseende eller kan beskäras till en snygg, cirkulär form. Dessa buskar har platt utseende, yvig vintergröna blad i olika nyanser av ljusgrönt. Artificiella ceder buskar kan köpas i förväg krukväxter eller i individuell gren form, så att du kan skapa exakt buske du vill.

Hur man gör en tukan dräkt

Hur man gör en tukan dräkt


Regnskogar innehåller tusentals exotiska fåglar, som finns i alla färger och idrotts ovanliga fjädrar och näbbar. En av de mest anmärkningsvärda näbbar tillhör tukan. Med näbbar som ser nästan lika stor som deras huvuden, är det konstigt att de kan hålla sig upprätt när uppflugen på en gren. En gul eller vit haklapp sticker ut mot deras svart kropp. Gör en exotisk toucan kostym med minimal sömnad och några leveranser från konst och hantverk butik.

Instruktioner

Gör näbben

1 Stift på grön filt rutor tillsammans. Rita en sidovy av näbben - 10 cm (4 tum) bred vid basen där näbben möter huvudet, och 20 cm (8 tum) långt från basen till spetsen. Curve både övre och nedre raderna ned något som de i närheten av spetsen för att göra en fast näbb.

2 Sy ihop räta från basen till spetsen. Ta bort stiften och vrid näbben rätsidan ut. Färg 2,5 cm (1 tum) i näbbspetsen på båda sidor med svart markör.

3 Saker näbben med fibrefill. Vrid de öppna ändarna mot insidan och sy stängs med nål och tråd.

4 Pin ändarna av elastiska band på varje sida av näbben med säkerhetsnålar, sedan lägga den på dräkten bäraren och kontrollera passform. Näbben bör bäras på pannan med den elastiska tillräckligt stram för att hålla näbben på plats men inte obehagligt tight. Nåla fast bandet på rätt längd, sedan ta av näbben, sy ändarna säkert på plats och ta bort stiften.

Gör svansen

1 Skär tre dropp former ur skummet, vardera ca 30 cm (1 fot) lång och 15 cm (6 tum) breda vid den runda änden.

2 Lägg fjädrarna på ett bord med tips gripande och rundan slutar spred ut ca 5 cm (2 tum) från varandra. Please tips tillsammans säkert med nål och tråd så fjädrarna hålla spred ut.

3 Sy svansen till sätet för den svarta byxor med svart tråd. Fjädrarna ska komma till baksidan av knäet. Om de är för lång, trimma runda ändar för att förkorta dem.

Gör haklapp

En runda av alla fyra hörnen av den gula kände torg med en sax för att göra en haklapp form.

2 Fäst i skjortan med säkerhetsnålar med den övre kanten längs halsen. Prova på dräkten bäraren. Den gula ska sluta halvvägs ner på bröstet. Markera önskad längd på filten och ta skjortan.

3 Trimma längden om det behövs, sy till skjortan och ta bort stiften.

Dead Looking Wisteria

Dead Looking Wisteria


Wisteria växter är romantiska favoriter för landskapsarkitektur. Med deras träig, vridning stjälkar, gröna blad och starkt doftande hängande blommor, de är paradnummer i vår trädgård. Wisterias måste vara väl förankrad eftersom de är snabba odlare och blir ganska tung. Men en välskött och väl beskäras Wisteriavinen är en släktklenod som kan prytt landskapet för kommande generationer. En blåregn växt som verkar vara död får inte vara, eftersom flera förhållanden ge anläggningen för att sluta producera blad och blommor.

Plantor eller Sticklingar

Wisteria odlas från frö kommer att producera vackra gröna blad och växa snabbt men inte blomma under många år. Du kan vänta 10 år eller mer för ett blåregn växt startade från frö att brista ut i blom. Under denna tid, är anläggningen friska men trädgårdsmästaren eller landscaper blir alltmer otålig. Om du inte har tålamod jobb och är angelägna om de doftande hängsmycken av frodiga blommor visas under våren, köpa, ärver eller be en förökas växt. En ympad blåregn eller en rotad skär kommer att etablera sig och blommar inom ett år eller två, ibland så tidigt som nästa säsong. Inte rycka ett blåregn som vägrar att blomma, tänka att det är något fel med anläggningen. Håll det korrekt trimmas och vänta på den slutliga payoff.

otillräcklig Beskärning

Nya knoppar bildas på stammar som gro från huvudstammen eller vinstockar. Wisteria groddar rampantly så beskärning är nyckeln till en hälsosam, blommande växt. Rensa aggressiva nya skott på sommaren och beskär hela anläggningen för form varje vinter, lämnar två eller tre vilande knoppar på skotten du håller som de kommer att utgöra vårblommor. Om du håller blåregn trimmas för att forma och skära bort döda grenar eller ett överskott av ny tillväxt så ljuset når hela anläggningen, bör du se gröna blad och tunga, friska klasar öppna nästa maj. Beskärning är den enda verkliga underhålls wisterias kräver så inte snåla på det. Trimma tillbaka döda grenar och skadade gammalt trä grön, levande trä och blåregn ska producera sin grönska och blomma kluster på schemat.

Sol och mer sol

Wisterias älskar sol och en skuggig växt kan inte blomma och kan även växa snål med knappa blad. När du planerar ett blåregn, kartlägga egendom för att bestämma de soligaste platserna för en bra stöd anläggning. Du kan behöva trimma andra buskar eller överhängande träd så blåregn kan få tillräckligt solen. Var uppmärksam på hur mycket sol ditt hus block vid olika perioder under dagen. Och se upp för hårda fryser på vintern. Det är möjligt att döda ett blåregn om marken fryser tillräckligt hårt. Mulching i nedgången kan hjälpa till att hålla i värme. Var noga med att växtens rötter inte växer i jord som innehåller en hel del vatten. Sol hela dagen inte kommer att kompensera för våta eller frysta rötter. Om anläggningen ser döda efter en kall vinter, beskära den och vänta. Det kan producera knoppar och komma tillbaka till nästa säsong.

mindre Gödnings

Wisterias inte behöver eller som en hel del gödsel. Det är en bra idé att berika jorden årligen med en lätt blandning av kompost eller torv. Men låt det vara omfattningen av det. Wisterias älskar neutral eller svagt sur jord som rinner väl. Overfertilizing först få plantan att sluta producera blommor och kunde slutligen döda den. Följ dessa markförbättrings riktlinjer vid omplantering blåregn också. Wisterias reagerar inte väl till omplantering och, om du har en äldre, större anläggning, kan du förlora det om du transplantera det.

Cirkustema Cake Idéer

Cirkustema Cake Idéer


Cirkustema kakor kan vara enkla eller komplexa, beroende på dina personliga tårta dekorera färdigheter. Om du är en nybörjare till kaka dekorering, prova en enkel konstruktion och är beroende av färgglada godis och plastfigurer för att lägga till detaljer till kakan. Tillsatsen av läckra saker som sockervadd eller djurcrackers kan ge en kaka en cirkus känsla utan komplicerad teknik eller utrustning.

Clown

Skapa en tredimensionell clown kakan genom att använda en formad tårta pan. Dessa pannor används vanligtvis för att skapa kjolen av en docka kaka. Baka en kaka i den formade pannan och en annan i en 10-tums rund form. Låt båda kakorna svalna helt och smörgås dem tillsammans med smör glasyr. Trimma rund kaka så att dess kant överensstämmer med den övre kakan. Wilton erbjuder en kaka stativ som liknar clown fötter. Placera kakan på detta stativ eller glömma stativet och dekorera clownen som om hon var klädd i en klänning. Använd glasyr eller rullas fondant att täcka kakan och skapa clown kläder. Oroa dig inte om att göra det perfekt - clowner är tänkta att vara rolig utseende. Skapa clown huvud genom att dekorera en rund bit kraftigare papper och limma det till ett hantverk pinne. För in pinnen i toppen av kakan. Form händer på samma sätt, skär dem ur kraftigare papper och limma dem till hantverk pinnar eller pluggar fastnat i kakan.

cIRKUS~~POS=TRUNC

Cirkustent kakor kan göras i en mängd olika storlekar för att rymma antalet gäster. Skapa en grundläggande cirkustält genom att baka en kaka i en gigantisk muffin pan eller två 8-tums rund kaka stekpannor och en kupol tårta pan. Stapla de två 8-tums kakor tillsammans och toppa dem med kupolen för att skapa formen av en cirkustent. Täck kakan med remsor av sockerglasyr tonade rött och vitt. Om du behöver göra en större kaka, stapla cirkustält på en 10-tums eller större dekorerad rund kaka med pluggar införda i botten kakan för att förhindra tältet från att sjunka. Dekorera kakan med små clown siffror eller djurcrackers dekorerade med tonade glasyr.

Sockervadd

Gör en enkel cirkus tårta genom att täcka någon storlek eller form av kakan med glasyr av ditt val. Dekorera den yttre kanten med frostat Muntra Musikanter, färgade marshmallows och andra färgstarka godis. Köpa sockervadd att matcha partifärger och noggrant ordna det på toppen av kakan strax före servering. Tillsätt några stora klubbor som tårtatoppers eller dekorera glasstrutar med glasyr att skapa clown hattar och placera dem på kakan.

Hur man upptäcker Foundation Problem

Hur man upptäcker Foundation Problem


En stiftelse är en viktig del av ett hem konstruktion, eftersom det stöder strukturen. Det måste också vara i god form för att skydda de åkande. Home-Wizard.com rekommenderar att husägare kontrollera sin grund årligen. Eftersom grunden är dyra att åtgärda, vill du att upptäcka foundation problem innan de blir en stor huvudvärk. Det spelar ingen roll om grunden är en vägg, platta eller brygga stödsystem, eftersom den består sannolikt av murverk och är benägen att samma villkor. Till exempel kan du upptäcka samma grundproblem i tegel, block gjuten betong eller sten.

Instruktioner

1 Ta skräp runt grunden. Vegetation kan dölja yttre grundproblem. Du kan behöva ta ut träd eller trimma tillbaka buskar för åtkomst. Ibland är det enda sättet att upptäcka fundament problem är att gå in i källaren. Tydliga möbler och lagring backar från golvet och flytta alla objekt bort från källarväggar.

2 Scan omkretsen för en växling stiftelse. Under konstruktion, byggare sjunka konkreta sidfot under grunden för att stödja strukturen vikt. Grunden skiftar när en sidfot försämras, sjunker eller är inte tillräckligt bred för att fördela vikten av byggnaden. Leta efter en lucka mellan fundamentet och ramen. Vanligtvis börjar en förskjutning i hörnet. Med tiden kommer strukturen lösa ojämnt eller glida av fundamentet, så förvänta skadan att vara på en sida av strukturen.

3 Undersök murverk för grundproblem. Lös tegel tillåter vatten att komma in i grundmuren. Vattnet fryser, expanderar och orsakar fler tegelstenar för att falla ut. Cykeln försvagar väggen och kan orsaka den att dela upp eller kollaps. Kontrollera också för försämrade tegel. Gamla hus och en del nya bostäder utgörs av återvunnet tegel. Generellt försämras återvunnet tegel snabbare än nya tegel. Ta lös mortel med en skruvmejsel. Om murbruk är dålig i ett visst område, krita upp till en svag blandning av murbruk.

4 Kontrollera termit skador i stiftelser som omfattas av trä rangerbangård. Termiter kan förstöra trä lister, som inte är ett problem för fundamentet per se. Skadorna lämnar grunden exponeras och utsatta för fukt, vilket kan orsaka sprickor och andra grundläggnings problem senare.

5 Leta efter betydande sprickor. Räkna med vissa äldre strukturer för att ha ålders sprickor eller platta fundament att ha krympsprickor. Håll ett öga på sprickor som är mer än 1/4 tum bred. Sprickor som verkar ha lappat många gånger signalera pågående grundproblem som sannolikt kommer att förvärras om försummade. Horisontella vägg sprickor bildas från yttre tryck på väggen. När expansiva jordar som lera frysa och sedan tina, orsakar de en grundmur eller en platta för att häva, pilbåge och spänne. Vertikala väggsprickor, även kallade trappstegs sprickor, bildar från ojämn sedimente eller felaktig återfyllning under byggtiden.

6 Gå till källaren eller krypgrunden för att kontrollera vattenskador. Använd en ficklampa för att söka efter stående vatten på golvet. Kontrollera väggarna för saltutslag, en vit mineral rester som fastnar på väggarna efter vatten tränger in i källaren och sedan avdunstar. Vattenskador antyder strukturella skador eller potentiella grundproblem.

Staket målning tips

Staket målning tips


Om ditt stängsel börjar visa slitage, är det dags för en ny lack. Det är bäst att inte skjuta upp målning eftersom din staket kommer att fortsätta att försämras, vilket innebär ännu mer arbete för dig att göra senare. Om du inte har lagt upp ditt staket ännu, överväga att måla brädorna i förväg. Det är mycket lättare att måla dem när de är platt och rörliga.

Tydliga Ogräs och buskar

Skär bort vinstockar som kan växa upp stängslet och trimma tillbaka buskar så att grenarna inte komma i kontakt med den våta färgen. Du kanske vill stänga av hela baksidan från dina buskar så att du kan nå stängslet lätt. Klippa gräset vid staketet och använda ett ogräs eater att få gräset så lågt som möjligt intill stängslet. Rake bort gräsklipp och löv så att du kommer att kunna måla ditt stängsel ända ner till marken utan att få din pensel täckt av skräp.

Prep Fence

Prepping staketet är den mest tidskrävande delen av målning och det måste göras noggrant eller din lack ser slarvig. Tvätta staket med tvålvatten och en skurborste. Undersöka varje bräda och skrapa bort alla gamla peeling färg. Använd en färgskrapa eller en högtryckstvätt för att spränga färgen bort. Efter den gamla färgen tas bort, använd en slipmaskin för att jämna ut eventuella upphöjda färgkanter. Applicera ett lager primer innan du målar. Om du gör detta, kommer din nya färg glida på jämnt. Om du inte prep ditt staket först, kan den nya färgen inte fastnar mycket bra och det kan se ojämn eller visa peeling färg under.

Målning

Använd en pensel för att måla sprickor och spår först sedan måla stora plana områden med en rulle eller färg spruta. Välj en färg som är avsedd för utomhusbruk och har UV-hämmare så din lack kommer att pågå en lång tid. Täck gångjärn och annan hårdvara med tejp så att de inte får färgas. Täck marken och närliggande buskar med en damm ark så att du inte får måla på dina blommor eller trottoaren. Måla i sektioner. Helt komplett ett område av ditt staket innan han flyttade till nästa. Måla ditt staket under de bästa väderförhållanden. Försök att välja en dag när regn eller låga temperaturer inte förväntas under 48 timmar. Om möjligt, måla ditt stängsel samtidigt som det är i skuggan i stället för direkt solljus så att färgen inte torkar för snabbt.