trichotillomani

Trichotillomani & Behandling

Trichotillomani & Behandling


Trichotillomani, annars känd som hår-dra oordning, är tvånget att plocka sitt eget hår ut. Vanligtvis är hår dras från hårbotten, men ibland från ögonbrynen eller andra delar av kroppen. Detta sker medvetet eller omedvetet.

orsaker

Liksom de flesta psykiska störningar, orsaker till trichotillomania är svåra att lokalisera och kontinuerligt forskat. Det finns tecken på en genetisk faktor (särskilt mutationer av SLITRK1 genen), och avvikelser i serotonin och dopamin nivåer har förknippats med villkoret.

symptom

Symtom på trichotillomania inkluderar kala fläckar i hårbotten, tunnat eller saknade ögonbryn eller ögonfransar, tugga, äta eller fidgeting med borttagna hår och gnugga ansikte eller läppar med borttagna hår.

Diagnos

Den Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) sätter dessa kriterier för att diagnostisera trichotillomania: kronisk hår plockning, lämnar synliga områden av saknade hår, spikar i spänningen före plockning eller samtidigt som man försöker att motstå, lättnad eller glädje efter plockning, stress över hår -pulling och ingen annan märkbar medicinsk orsak till håravfall.

komplikationer

Kala fläckar kan orsaka besvär, synd, stress och depression, vilket leder till olägenheter och förändringar i livsstil. Trichotillomani över tillräckligt med tid, kan orsaka karpaltunnelsyndrom och farlig, även potentiellt dödliga hårbollar hos personer som äter deras hår.

Behandling

Studiet av trichotillomania är ganska ny (tillståndet endast har officiellt erkänd sedan slutet av 1980-talet). Kognitiv beteendeterapi (KBT) har använts med framgång som behandling, ibland i samverkan med acceptans och engagemang terapi (ACT) eller antidepressiva medel i svåra fall.

Hur man behandlar Trichotillomani

Hur man behandlar Trichotillomani


Trichotillomani, även känd som Trich är oemotståndlig frestelse eller uppmana att dra håret från kroppen, hårbotten, ögonbryn och / eller ögonfransar. Forskare och läkare tror Trichotillomani är en genetisk sjukdom som orsakas av en mutation av SLITRK1 genen. Hår som har dragits ut inte alltid växa tillbaka, så många trichotillomania sjuka saknar några eller alla av deras hår, beroende på hur allvarligt deras fall.

Instruktioner

1 Rådgör med din allmänläkare. Din läkare kan avgöra om du har trichotillomania och om ditt fall är allvarlig nog för att kräva läkarvård. Till exempel, om du har en vana att dra håret ur huvudet, men gör det inte tvångs, kan du kanske att bryta vanan utan psykiatrisk hjälp. Om du har ett tvång att dra ut håret, men din läkare kommer sannolikt att rekommendera dig till en psykolog.

2 Välj psykolog eller psykologiska socialarbetare som är rätt för dig (se Resurser). Din psykolog bör vara varm, öppen och förståelse, och bör vara någon du känner dig bekväm att prata med. Samtalsterapi är en viktig del för att behandla trichotillomania, men om din psykolog känns dig som behöver extra omsorg, kan han rekommendera dig till en psykiater.

3 Kontakta en psykiater för att se om du behöver receptbelagd medicin. En psykiater kan ordinera antidepressiv medicin som Celexa eller Zoloft för att hålla dina tvång i schack, men de bör endast användas i samband med samtalsterapi av en utbildad psykolog eller psykologiska socialarbetare.

4 Delta i kognitiv beteendeterapi. I kognitiv beteendeterapi, kommer din psykiater lära dig att associera dina känslor av stress och ilska och använda andra aktiviteter för att få ut dina känslor. I stället för att dra i håret är ett tvång, förvandlar kognitiv beteendeterapi det i ett val.

Definition av en Trinity Spinner ring

Definition av en Trinity Spinner ring


Spinner ringar är ett smycke bit bärs av både män och kvinnor. Den rörliga bandet ofta inskrivet med mönster eller symboler, såsom Trinity knut. Både ringen och Trinity designen har gamla rötter.

ring Definition

En spinner ringen är en tvådelad-band. Det yttre bandet är monterad i en läpp ås på det inre bandet, men är löst nog att bäraren kan bläddra det att snurra i åsen. Den yttre eller spinning band kan vara jämn, skär eller graverad med konstruktioner såsom Trinity symbol.

Trinityfnurra Betydelse

"Trinity" hänför sig till en keltisk knut även kallad en triquetra (bokstavligen "tre hörn"). Den består av en enda rad som sveper och korsar sig för att bilda tre sammankopplade spetsiga slingor. Även om det inte kan ha varit den ursprungliga avsikten, har kristna ses triquetraen som Trinity symbol - tre gudar i ett - eftersom den keltiska Revival av 1860-talet, enligt Celtic smyckekonstnären Stephen Walker. Den heldragna linjen representerar evighet, med sammanflätning uttrycker enhet.

gamla Origins

Spinner ring design är baserad på den tibetanska bönekvarn, en metallcylinder som snurrar på en axel. De tidigaste bön hjul kan datum till det fjärde århundradet, enligt University of North Carolina Ackland Art Museum. Triquetraen i olika former dyker upp på hedniska stenar och i Celtic lore; Det visas i Book of Kells omkring år 800.

Andra namn

Spinner ringar säljs under olika namn. De är även känd som spinning, rörelse, tur, bön, ångest, oro och fidget ringar. Enligt organisationer som Trichotillomani Learning Center och lugnande Center, kan de rörliga ringarna användas för att distrahera och lugna dem med ångest och andra repetitiva rörelserubbningar.

Hur man behandlar Förlust av ögonfransar

Hur man behandlar Förlust av ögonfransar


Det finns ett antal villkor som kan orsaka förlusten av sina ögonfransar. Trichotillomani är ett psykologiskt tillstånd där en person drar eller gnuggar ut håret, inklusive deras ögonfransar. Alopecia areata är en sjukdom som orsakar håravfall. Blefarit är en kronisk ögonsjukdom som orsakar irritation, vattning och brännande av ögonen. Lider av Blefarit gnugga sina ögon ofta, vilket kan orsaka ögonfrans förlust. Kontakta allergisk dermatit, en allergisk reaktion på något lokalt applicerad kan också vara en orsak till ögonfrans förlust.

Instruktioner

1 söka psykiatrisk hjälp om din ögonfrans förlust beror på trichotillimania. En psykiater kan ordinera medicin för att bidra till att minska frestelsen att dra ut dina ögonfransar.

2 Ring en hudläkare om du är osäker på varför dina ögonfransar faller ut. Systemiska steroider kan föreskrivas om ögonfrans förlust beror på Alopecia areata.

3 Få ett allergitest på en dermatologer kontor för att se om du har kontakt allergisk dermatit. Om du är allergisk mot en ingrediens i en produkt som du har använt runt ögonen, sluta använda produkten.

4 Fråga din hudläkare om ett recept frans växande behandling som Latisse, att hjälpa till att snabba återväxt av dina ögonfransar eller hjälpa tjockna de du har kvar.

5 Lider ett fysiskt trauma för ögat kan orsaka ögonfrans förlust. Efter skadan har läkt, kan en behandling som FNS Nutrilash Lash och Brow Enhancer hjälpa skick fransarna du fortfarande har och de som växer tillbaka.