trätappning

Kondensatorer som används i tappning Fender Stratocaster

Kondensatorer som används i tappning Fender Stratocaster


Fender Stratocaster är en elektrisk gitarr som ursprungligen släpptes 1954. Modellen har varit flaggskeppet för Fender sedan dess. Tonen kontroll använder en kondensator för att eliminera högfrekventa toner från gitarren signalen. Vintage Stratocaster modellerna använde samma kondensator för detta ändamål. Några av de nyare modellerna använda andra storlek tonkontroll kondensatorer.

Tonkontroll Kondensator

Kondensatorer som används i tappning Fender Stratocaster


Den roll som en kondensator i en elgitarr är att låta tonen kontroll ska fungera på rätt sätt. Kondensatorn endast tillåter högre frekvenssignaler att passera genom den. Kondensatorn är kopplad mellan tonkontrollen och marken, ta bort det från den slutliga ljud som produceras av gitarr. Vrida tonkontrollen förändrar den mängd av signal som sänds genom kondensatorn. Vid den maximala inställningen är inget av den signal som skickas till tonkontroll kondensator. På lägsta nivå, är hela den högfrekventa signalen som sänds via kondensatorn att ta bort den från elgitarr signalen.

Fender tappning Stratocaster Kondensator

Fender Stratocaster har två tonkontroller är anslutna till en enda kondensator. Tappning Stratocasters använder en 0,1 uF 200 V poly filmskondensator. 0,1 uF värdet avser kapacitansen hos kondensatorn, den mängd energi det kan lagra. Detta värde avgör hur mycket av signalerna med högre frekvens kan passera genom den. Den 200 V-värdet är den mängd spänning som kan passera genom den utan att förstöra den kondensator. Detta tonkontroll kondensator användes genomgående på Fender Stratocaster som produceras i 1950, 1960 och 1970. Denna kondensator används också på vissa, men inte alla moderna Stratocasters, liksom.

kondensator Information

0,1 uF 200 V poly film kondensator används av vintage Stratocasters valdes för ett par anledningar. Poly film kondensatorer är billiga, vilket sparar pengar samtidigt masstillverka Fender Stratocaster. Detta gör det inte en låg val kvalitet, dock. Kapacitansen och spänningskrav för elektriska gitarr mickar är mycket låg jämfört med de flesta applikationer som behöver kondensatorer. En större, dyrare kondensator skulle vara helt onödig. 0,1 uF är en större kapacitans värde än de flesta ton styrkondensatorer i elektriska gitarrer. Detta gör det möjligt för vintage Stratocasters att avlägsna en större mängd högre frekvenssignaler med tonkontroller än många andra elgitarr modeller med mindre kondensatorer.

Canning och tappning processen

Canning och tappning processen


Canning eller buteljerings frukt och vissa grönsaker, sylt och gelé och drycker som öl, vin och även läsk kan spara pengar. Det garanterar också att du inte konsumerar tillsatser, konserveringsmedel eller kemikalier. Stora universitet rådgivning, USDA och bollen Blue Book ger recept och säkerhetsföreskrifter för konservering, frysning och lagring av livsmedel.

Med användning av en Canner

För de säkraste konservresultat rekommenderar USDA användning av ett vattenbad eller tryck canner. Användning av andra konserveringsmetoder kan leda till mat tainted med bakterier som kan orsaka sjukdomar som botulism. Familjerecept kan inte referera till båda metoderna, speciellt recept som skapats före 1990. Låg-syra livsmedel innehåller mejeriprodukter, kött, fisk och skaldjur, fågel, grönsaker och vissa frukter fungerar bra för konservering. Kan tomater med ytterligare syra för att förhindra risken för botulism. Vattenbad konservering innebär nedsänkning burkar med konservering lock i kokande vatten för att dammsuga täta dem. Bad konservering fungerar bra med sura livsmedel.

Osäkra Canning Metoder

En mängd konserv metoder anses osäker för hemmabruk. Enkelt tätnings burkar och vända dem --- öppna vattenkokare konservering --- är inte allmän praxis, eftersom burkarna måste bearbetas på rätt sätt för att förhindra kontaminering. Värme burkar i ugnen, med hjälp av en ånga canner eller mikrovågsugn är alla osäkra konserveringsmetoder. Alla dessa förfaranden gör det möjligt för konservindustrin burk och livsmedel att komma i kontakt med öppen luft och luftfyllda bakterier precis innan försegling.

tappning av drycker

Vin och öl är de primära drycker flaska hemma. Vin går igenom två jäsningsprocesser innan de buteljeras. Öl på flaska efter två veckors jäsning. Den sitter försluten i sin vattenflaska två till fyra veckor innan det är redo att dricka. Där kolsyra bildas under jäsningsprocessen avlägsnas från vin, är kolsyrade drycker önskas för öl, så priming socker hjälper överblivna jäst från fermenteringsprocessen konsumera socker, skapar alkohol och CO2.

Tips för öl och vin tappning processen

Bryggning och tappning öl och vin innebär att låta innehållet att jäsa medan jäst producerar alkohol. Precis som du behöver sterila burkar för konservering, måste du också sterila flaskor. Kontrollera även flaskor för chips och sprickor, mögel insamling och annat skräp. Avlägsna eventuella etiketter genom att blötlägga dem i en vattenammoniak bad natten. Fyll alltid flaskor så att de har ungefär en till en halv inches av huvud utrymme för korrekt karbonatisering utveckling under lagring. För vin tappning, mjuka korkar i ånga under 3 till 4 minuter så att de passar in i flaskhalsen lättare. Håll flaskorna upprätt i flera dagar för att låta korkar torka i halsen innan vila dem på deras sidor.

Återställa Paper tappning

Återställa Paper tappning


Oavsett om det är din morförälder vigselbevis eller en skrot av omslagspapper från din barndom, det finns åtgärder du kan vidta för att återställa och bevara värdefulla bitar av vintage papper. För en värdehandling, är det rekommenderat att du konsultera en professionell papper konservator. För mindre viktiga dokument, eller om en professionell är inte i din budget, det finns flera metoder som du kan använda för att förlänga livslängden på din dyrbara papperslappar, och få tillbaka en del av sin forna glans.

Instruktioner

1 Kontrollera att alla konstruktioner / bläcket på papperet är färgäkta. Doppa en liten, osynlig del av konstruktionen eller bläck med en våt ansiktsservetter. Om färg överföringar till vävnaden, är papperet inte färgäkta. INTE gå vidare till nästa steg om papperet inte är färgäkta. Hoppa till Avsnitt 2 ". Smoothing skrynkligt eller skrynkligt papper"

2 Applicera fukt till cockled papper, med hjälp av en spray mister eller fingertoppen. Om du använder fingret noga med att inte över-fukta inked områden eller smutskasta dem. Om endast en sida av papperet är tryckt, applicera fukt till den otryckta sidan. Gör inte papperet våt, endast lätt fuktad.

3 Placera paper tappning mellan två ark av läskpapper och i pressen. Låt papperet i press natten, företrädesvis i en varm, torr plats, till exempel toppen av en radiator eller kylskåp. Ändra läskpapper som behövs tills papperet är helt torrt och platt.

1 Smooth papperet så gott du kan med händerna, medan bär bomullshandskar.

2 Placera papperet plant mellan två kökshanddukar eller andra tunt bomullstyg. Ställa järnet till inställningen lägsta temperaturen.

3 Arbeta heta strykjärnet över kökshandduk från papperet centrum mot kanterna. När du har gått över hela pappersarket, flip, och stryka den andra sidan. Försiktigt bort den övre handduk och låt papper svalna.

4 Placera strukna vintage papper i press över natten om vissa veck kvarstår.

1 Skanna eller kopiera vintage papper, om ditt mål är att föra ett register över de uppgifter på papperet. Ofta genomsöker eller kopior kommer att visa att skriva på papperet tydligare än originalet.

2 Trace över orden på papperet med en arkiv penna eller markör, om du inte är orolig för att förlora värde på objektet och du har en stadig hand. Matcha arkiv penna färg och tjocklek så nära som möjligt till den ursprungliga.

3 Förvara vintage papper på en mörk plats. Exponering för ljus är den översta orsaken till bläck på papper att blekna.

1 Häng vintage papper från en linje med en klädnypa, eller stötta på en icke-porös yta i ett väl ventilerat utrymme.

2 Håll burken minst 2 fot från pappret, spraya arkiv spray lim på papperet, sveper från vänster till höger.

3 Låt sprut limmet torka i minst 24 timmar, eller hur lång tid som anges på produktetiketten, innan hantering av papper.

1 Puls ånga från strykjärnet på bandet eller klibbig yta. Var noga med att inte få något vatten på papperet från järn. Lyft tejpen från vintage papper med en skalpell eller rakblad. Använd radergummit för att ta bort klibbiga och klibbiga områden.

2 Glide skalpell eller rakhyvel kant under hörnet av tejpen och fortsätt försiktigt lyfta bandet från papperet. Om papperet börjar att riva, sluta. Börja skrapa från en annan vinkel, som arbetar mot den punkt tår. Försök att minimera hur mycket papper lyfts med tejpen.

3 Rub klibbiga fläckar och limrester med en mjuk rosa suddgummi, flytta den i små cirklar. Gnid försiktigt, eller papperet kan rippa eller bära tunna.

1 Rengör pappers med en mjuk pensel, och ta bort tejp eller klibbiga områden.

2 Kontrollera att alla konstruktioner / bläcket på papperet är färgäkta.

3 Förbered avsyrande lösningsbadet enligt produkt förpackningens anvisningar. Magnesiumhydroxid blandas med club soda eller vatten är en vanlig och billig avsyrande lösning. Kombinera 2 tsk pulveriserad magnesiumhydroxid med en liter club soda eller vatten. Denna lösning fungerar bäst kall.

4 Sänk papper i avsyrande badet. För särskilt känsliga papper, tillåter papperet att flyta ovanpå lösningen, eller lägga den på en skärm eller plastark för stöd vid översvämning. Den avsyrande lösning kan även appliceras med en svamp eller borste.

5 Ta bort papperet från avsyrning lösning och lägg på hushållspapper för att torka i 5 minuter.

6 Lay papper mellan två läskpapper, sedan i pressen. Låt torka och platta över natten eller tills vintage papper är helt platt och torr. Ändra blotting ark som behövs.

1 Applicera japanska vävnad eller arkivvärme uppsättning vävnad till tår eller saknade område.

2 Riv en bit av japansk vävnad till storlek och form som krävs. Spåra formen som krävs för plåstret med en våt pensel på vävnaden, sedan riva längs våt kant, där vävnaden försvagas.

3 Med användning av en målarpensel, applicera limmet, vanligtvis metylcellulosa eller vetegroddolja pasta, till vävnaden plåstret. Arbeta från mitten av plåstret till kanterna med borsten, försiktigt så att inte riva det.

4 Lägg lagnings i hålet eller längs kanterna av tår. Dab vävnaden på papperet med en handske fingertopp eller ren pensel för att skapa obligationen.

5 Låt limmet torka i några minuter, sedan lägga paper tappning mellan två ark av vaxat papper och plats i pressen tills den är helt torr. Konsultera självhäftande förpackningens anvisningar för torktider.

Trä tappning Verktyg

Trä tappning Verktyg


Verktyg före inbördeskriget var mestadels handgjorda. Efter inbördeskriget och den industriella revolutionen, massproduktion var vanligt med ett offer till kvalitet, enligt John Kramer i en artikel om vikten av trä. Träbearbetning var ett av syftena med många tappning trä verktyg.

Träbearbetningsverktyg

Biten och stag eller skruv gör hål, och det här verktyget har en trähandtag och handstycket. Planet är en annan träbearbetning verktyg som är mestadels trä, med en vass metallblad för utjämning och putsning träet. Vintage Stanley plan är trä med boll handtag och finns i stora och mycket små storlekar. Handsågar har trähandtag, ibland med fina mönster som som visas på Mid-West Tool Collectors Association webbplats. Innan elverktyg var populära, nästan varje träbearbetning verktyg hade vissa trä, och en trä verktygslåda hålls verktygen på ett ställe.

trädgårds~~POS=TRUNC

Hackor och krattor, jordfräsar och majs shellers hade alla trädelar eller handtag. Vintage jordfräsar hade ofta en skopa som en spade med ett stort hjul och trähandtag. Några var för användning av handen och andra hade hjälp av mule eller åsna på den främre änden och jordbrukaren på handtagen.

Farm Tools

Vintage hammare och yxor, klubbor, skruvmejslar och stämjärn har alla trähandtag för användning på gården. Stav fat håller spannmål och trä högaffel laddar höet. En skära och en lie hålla gräset ned i området av huset med ett metallblad och trähandtag.

Räknestickor och nivåer

Räknestickor var precisionsinstrument tillverkade av trä med emalj, och skyddas av ett läderfodral före tillgången av plast. Räknestickan gör komplexa beräkningar med lite hjälp från användaren, och är en föregångare till datorn. Nivåerna var gjorda av trä med en glasbubbla. Tumstockar var allt virke fogade med nitar, målade med emalj och siffror.

köksredskap

Den röda handtag eggbeater och stor sked med emalj hantera både har trä under färgen. Rullande stift är ofta helt i trä med kullager för rullande precision. Vintage skärbrädor är trä, ibland med en metall borgen för upphängning. Kannor har trädetaljer, och en trä paddel bort mjölken från smör, ett projekt ibland utförs i trä deg skål. Tappning träslevar är fortfarande används i det amerikanska köket och en tillfällig till kött helt av trä är fortfarande i bruk.

DIY återvinns tappning iPadfall

DIY återvinns tappning iPadfall

Introduktion

Det är ofta svårt att hitta en present till killar. Den självtillit som en del av oss att hitta så attraktiv innebär att när de behöver något, de bara få det själva. Lösningen? Gör dem något unikt att de inte ens vet att de behöver och aldrig kunde göra själva. Denna årgång iPadfall är just den sak.

Vad du behöver

För att göra det här projektet, behöver du: en iPad (för mätning), en vintage läderkjol eller jacka, en symaskin, tråd, en penna, en linjal och en blixtlås.

Mät och markera

Ställ iPad ovanpå lädret val, sedan mäta en tum på alla sidor av din iPad och markera läder. Jag använde fållen som den övre kanten av den framtida fall. Eftersom min tappning lappar var en kjol, min läder fördubblas, om detta inte är fallet för dig, upprepa dina markeringar på en annan bit läder.

skurna läder

Skär två bitar av läder du markerat att åtgärd 30 av 24,5 cm (12 med 9 3/4 inches). Detta kommer att ge dig 3,75 cm (1 1/2 tum) runt din iPad.

Placera Pouch i position

Skär en annan bit av läder som mäter 30 av 24,5 cm (12 med 8 1/4 inches) med sömmen överst. Detta kommer att vara den främre påsen av ärendet. Placera denna kortare-i-höjd bit läder ovanpå framstycket av läder.

Skär en främre påse

Placera bit läder som kommer att vara tillbaka i målet inför framsidan två bitar, foder dem som på bilden.

Sy ihop

Använd en raksöm att sy tre lager av läder tillsammans 1,25 cm (1/2 tum) från kanten med vanliga tråd, vilket gör att de inte glider ur plats. Om din läder är mycket tjock kan du behöva en kraftig nål. Sätter dem kommer att hålla dem på plats men när punkterad, kommer läder alltid visar punkteringstecken så jag höll bara på dem och sydde långsamt.

Trim hörn

Trimma bort de två nedre hörnen av läder, se till att inte skära någon av sömmen. Sväng höger sida ut.

Tillsätt blixtlåset

Vända den övre sömmen utåt, möta blixtlåset ner mot sömmarna och sy med 0,5 till 0,7 cm (1/4 tum) bärgning kant längd toppen, och se till att starten av blixtlåset inte skär off någon av ingångsutrymmet in i fallet i längd. Blixtlås kan vara förvirrande så tredubbla kontroll för att se till att dragkedjan kommer att öppna på rätt sätt innan du syr den.

Färdig iPadfall

Detta fall är gjord med en vintage kjol som behövs fålla, men använd din fantasi för att hitta dina råvaror. En tappning post säck, en gammal jacka, eller en tant klänning kan bli din nästa perfekt iPad skal.

Tappning Wood arbetsverktyg

Tappning Wood arbetsverktyg


Skickliga hantverkare har arbetat med trä i hundratals år. Under de år som föregick utvecklingen av kraftassisterade träbearbetningsverktyg som används i dag, tidiga träarbetare använt en mängd olika handverktyg. Många fortfarande används idag av skickliga hantverkare och amatörer. Dessutom har många antika föremål är specialiserade på att samla vintage träbearbetningsverktyg.

Handsågar

Innan bordssågar och cirkelsågar utvecklades, var trä sågades med handhållna sågar. Två grundläggande typer användes. Rip sågar användes för att skära parallellt med trådriktningen av ett stycke trä lager, medan kapsågar användes för att skära tvärs fiberriktningen. Rip sågar är utrustade med långa, ofta placerade tänder, och cross cut sågar har flera tänder, som är kortare och mer tätt placerade.

trä klubbor

Vid konstruktion av spår och tappar inramning, är stora lövträd pinnar drivs genom gemensamma för styrka. Tillverkad av slagtålig träslag som hundkäx eller Ironwood, ades pinnar drivs med stora trä klubbor. Vissa trä klubbor har korta handtag avsedda för enhandsmanövrering, medan andra har långa träskaft och liknar trä slägga.

rita Knivar

Ett dragkniv användes för att börja avrundning i hörnen av kvadratiska eller rektangulära bitar av trä. En draw kniv är en stor stålblad med en trä handtag installerat på varje ände, som är inställd på en 90-graders vinkel mot själva bladet. Ett dragkniv dragés, eller "dras" mot användaren, i motsats till att tryckas bort från användaren.

Cooper In-shave

En möbelsnickare som specialiserat sig på att göra fat eller fat kallas en cooper. För att bilda de krökta innerväggar på ett fat, en så kallad handverktyg en cooper in-shave används. Som en dragkniv är enheten dras mot användaren i ett uppåtgående slag. Bladet av en in-shave är krökt för att bättre rymma den rundade ytan på en trumma. Som träfat används fortfarande ålders sprit och vin, i-shave är en ett verktyg som har överlevt tidens tand.

talade Shave

Tappning Wood arbetsverktyg


Hjulmakare och smeder används ett verktyg som kallas en eker rakning att runda ekrarna används på vagnshjul. Som oavgjort kniv, har en eker rakning också två handtag och dras mot användaren. En eker rakning har en cirkulär centrumöppning utrustad med flera justerbara skärbladen.

Hand Augers

Innan borrmaskiner utvecklades, timmermän borrade hål med hand skruvar. Den består av en lång axel med en skruvliknande borrkrona vid basen. En borrspets har vitt åtskilda spiraltrådar som syftar till att både skära i trä, och att ta bort träflisen som penetrerar, vilket skapar en jämn väggar hål. Matarskruvar användes för att borra genom tappförband innan träpluggar drevs in i dem med klubbor.

skruvmejslar

Tappning Wood arbetsverktyg


Skruvmejslar har använts av träarbetare så länge som skruvar har funnits. En tappning skruvmejsel typiskt utrustad med en trähandtag. När skruvar individuellt skära, användes de i begränsade tillämpningar, såsom att skapa fina möbler eller fästa låsmekanismen till trä musköter. Trä handtag skruvmejslar fortfarande tillverkas.

stämjärn

Tappning Wood arbetsverktyg


För att skapa små hål i trä, såsom ett instick eller ekrarnas fickor i trä hjulnav, mejslar var oumbärliga för hjulmakare och snickare, en stämjärn består av en metallaxel utrustad med en platt blad på ena änden. Bladet har en vinklad yta och är utformad för att skjuva bort bitar av trä när den träffas på handtaget. De användes ofta i samverkan med en träklubba.

svarvar

Tidiga timmermän används svarvar drivs av antingen en fot pedal eller vattenkraft. En svarv innehar en bit av lager i ett horisontellt läge och visar det vid en hög hastighet. Om en möbelsnickare var fashioning snygga spindlar, ståndare eller runda, träpelare, skulle de ha använt en tidig modell av en svarv.

Återställande av tappning Honda motorcyklar

Återställande av tappning Honda motorcyklar


Vintage Honda Motorcyklar göra bra restaureringsprojekt cyklar på grund av hur lätt det är att hitta delar. Honda delar brukar kosta mindre än delar till andra märken, vilket gör Honda restaurering tillgängliga för människor utan en massa av tidigare erfarenhet som vill göra en återställning utan att bryta mot banken. Människor som utför en restaurering bör också ha i åtanke att om en viss ursprungliga delen inte är omedelbart tillgänglig, kan du använda en modern version att få cykeln ridbara, och ersätta den med en ursprunglig del vid ett senare tillfälle.

Instruktioner

1 Leta reda på grunderna. De tre mest centrala aspekterna av att återställa en vintage Honda motorcykel väljer ramen och motorn i cykeln du vill återställa, tillsammans med en modellspecifika delarna bok som identifierar var och en av de andra nödvändiga delar, tillsammans med deras artikelnummer.

2 Samla ytterligare delar. När du har identifierat den exakta cykel du planerar att återställa, inventering vilka delar du redan har, och vilka delar du behöver. Använd annonser, både på och utanför linjen för att hitta alla objekt som du fortfarande behöver, och beställa dem så snart som möjligt.

3 Rengör och polera delar. Som metalldelar kommer in, använda metall polish eller ens pärla sprängning att rensa bort eventuell rost och gropbildning. Använd polish för att återställa målade delar som kan räddas, och måla de delar som har alltför mycket skada för att polera ut.

4 Börja montera cykeln. Eftersom alla gummidelar måste bytas ut på grund av naturlig försämring av gummi, välja om du vill prova så original en stil som möjligt, eller om du använder modernare ersättare kommer att arbeta utan att förlora utseendet på en vintage cykel.

5 Täck stolen i läder eller vinyl som kompletterar stilen på cykeln. Med den ursprungliga klädseln som en mall, skär den nya täckmaterialet något större för att ge utrymme för att arbeta. Rikta locket på cykeln och börja med häftning locket på framsidan av sitsen. Dra locket ordentligt och häfta ihop sidorna, arbeta dig framifrån och bakåt, och från sida till sida. Jämna ut eventuella rynkor i locket när du går.

Hur String upp glödlampor för tappning Garden Lights

Hur String upp glödlampor för tappning Garden Lights


Före användning av lätta sträng lampor med plastkablar, människor uppträdda upp fullstora glödlampor för trädgården eller semester skärmar. Idag kan du uppnå detta vintage look med hjälp av "kommersiell kvalitet" ljus strängar med en medel bas som används med vanliga glödlampor. När du sträng upp dem, men rekommenderar lätta tillverkarna inte förlitar sig på strängen att lamporna är kopplade till att hålla sin vikt. För att förhindra skador eller brott, måste du inkludera en extra kabel.

Instruktioner

1 Mät längden på det område där ditt ljus kommer att hängas, med hjälp av din måttband.

2 Använd en avbitartång för att skära en längd av galvaniserad ståltråd om dubbla längden av det område du vill hänga lampor i. Detta kommer att redogöra för looping av tråden när strängen hängs.

3 Fäst en eftersläpning bult (med ögon nålen) på varje ände av strängen läge, och någon annanstans i mellan där en bult kan säkras, såsom en pergola eller lusthus stråle eller utomhus tältstång. Använd en tång för att något öppna bulten ögat.

4 Trä stålvajer genom hålen på toppen av varje lamphuset.

5 Haka stålvajern genom lag bulthål.

6 Använd din tång för att stänga hål i träskruvar, för att hålla kabeln från att blåsa ut ur hålet i blåsiga förhållanden.

7 Skruv 60-watts glödlampor i lampan husen.

Hur man slå upp värdet av tappning kokböcker

Hur man slå upp värdet av tappning kokböcker


Vintage kokböcker är samlarobjekt som tilltalar människor som tycker om kulinarisk konst samt biblio i allmänhet. Kokbok som vi känner det går tillbaka till mitten av 18-talet och "syftar till att oerfarna hemmafru och hennes tjänare." Idag böcker erbjuder en historisk registrering av livsmedel som var populära i olika epoker, samt ger en inblick i livet för kvinnor och deras roll i hemmet. Genom att göra en del efterforskningar, alla som är intresserade att samla in vintage kokböcker kan bygga ett bibliotek som håller verkligt värde.

Instruktioner

1 Studie prisguider. Kontrollera på din lokala bokhandel och bibliotek, eller online på Amazon.com, att hitta kokbok samlar guider som innehåller priser. Exempel på sådana böcker är "Kokböcker värt att samla" av Mary Barile, "Antik Trader Collectible Kokböcker Prisguide" av Patricia "Eddie" Edwards och Peter Peckham, "A Guide to Samla Kokböcker: A History of människor, företag och matlagning, "av överste Bob Allen," Collector guide till Kokböcker: Identifiering & värderingar "av Frank Daniels och" Prisguide till Kokböcker och recept Flygblad "av Linda J. Dickinson.

2 Kontrollera en Internetbaserad databas som specialiserat sig på vintage böcker. Bleka Giant Bokfört värde Database kan du hitta värdet av specifika texter. Sök med hjälp av titel eller författare. Du kan även göra allmänna sökningar med en term som "kokbok."

3 Titta på priserna på Internet vintage / begagnade bokhandlar. Exploring webbaserade bokhandlar som specialiserat sig på kokböcker ger dig chansen att se ett brett urval av vintage kokböcker och deras priser. Gör en sökning för just din titel. Om din titel inte finns, leta efter liknande ämnen eller böcker av samma författare att få en uppfattning om priser. Butikerna Vintage kokbok Old Cookbooks.com och CookBookery erbjuda stora online lager.

4 Se hur mycket kokböcker säljer för på auktion. Letar genomförda auktioner på en webbplats som eBay kan visa vilket pris olika titlar i varierande förhållanden hämta på den öppna marknaden. För att se det slutliga priset för genomförda auktioner, måste du skapa ett eBay-konto med ett användarnamn och inloggning. Denna tjänst är gratis.

5 Consult erfarna kokbok samlare. Andra kokbok samlare kan ge råd om uppsamlingsprocessen och hur man bestämmer värdet av vissa titlar. För att hitta andra samlare i ditt område, fråga på din lokala bokhandlar och bibliotek, eller gå till en webbplats som Meetup som låter dig hitta lokala människor med liknande intressen. Om du inte hittar en bok uppsamlingsgrupp på webbplatsen kan du starta en själv.

Hur man upptäcker en tappning Ludwig Hoop

Hur man upptäcker en tappning Ludwig Hoop


Ludwig trummor, grundades 1909 av bröderna William och Theobald Ludwig, haft en explosion av popularitet efter Beatles dök upp på Ed Sullivan Show 1964 och trummisen Ringo Starr visas tydligt Ludwig logotyp på sin bastrumma. För att upptäcka en vintage Ludwig hoop, måste du först hitta en kant stämpel identifiera bågen som Ludwig. När du har identifierat bågen, kan du använda några metoder för att upptäcka bågen datum. Ett sätt är att ta reda på om bågen är krom över mässing (COB) eller krom över stål (COS). Ludwig började avveckla COB hoops i mitten till slutet av 1960-talet och officiellt slutat göra dem 1972.

Instruktioner

1 Kontrollera bågen för en fälg stämpel; vissa Ludwig hoops var stämplade med "Ludwig Super", "Ludwig varumärke" och "Ludwig Universal Model" som varumärke identifierare. Inte alla Ludwig hoops stämplades, men en kant stämpel eller ring etsning bär Ludwig namn är ett bergsäkert sätt att se till bågen är verkligen en Ludwig.

2 Kontrollera byggandet av bågen. Om bågen är en enkel metal-bandet som är jämn, rak och utan en kant eller fläns, är chansen att det går tillbaka till tidigt 1900-tal. Ludwig trummor i början av 1900-talet presenterade raka bågar som hålls på plats med metall klor och rör klackarna.

3 Inspektera fälgar för flänsar. En fläns är en utskjutande platt kant som tjänar till att fästa trumhuvudet till skalet. I början av 1920-talet, Ludwig började göra sina bågar med en enda fläns; företaget fortfarande används den enkla metallbandet, men placerade dem på mer billiga trummor. Ludwig var inte det enda företaget att använda enskilda flänsar på sina bågar; Slingerland används också enskilda flänsar på 1920-talet. Kom ihåg att hitta en Ludwig stämpel på bågen för att kontrollera att det är en Ludwig och inte gjort av ett annat företag.

4 Leta efter dubbel- eller trippel flänsar på bågen. Ludwig rullade ut den dubbla flänsen i början av 1930-talet, och 1936, hade infört trippel flänsade bågen. Slingerland och andra företag producerade också dubbla och tredubbla flänsar.

5 Testa bågen för att se om det är mässing. Placera en låggradig magnet på bågen. Om magneten fastnar eller ger något motstånd, är bågen inte mässing, det är stål. Ludwig används mässing för sina bågar tills mitten till slutet av 1960-talet, och sedan fasas mässing ut för stål.