traktorek honda 6522

Honda 6522 specifikationer

Honda 6522 specifikationer


Honda 6522 är en kompakt traktor som produktion för den amerikanska marknaden avslutades 1994. Medan kanske idealisk för trånga utrymmen och för att användas som en trädgårdstraktor, har Honda 6522 dragit kritik från användarna för vissa nackdelar som kräver långa tidsperioder att installera objekt som gräsklipparen och lastare.

motor Specifikationer

Honda 6522 drivs med ett 1235 kubik-centimeter, tre-cylindrig, vätskekyld dieselmotor. Den producerar 22 hästkrafter och har ett deplacement på 74,5 cubic inches. Med ett hål på 3,2 inches och en stroke på 3,1 inches, är det betyget till 2,600rpm. Den har en kylvätska kapacitet på 4,6 liter och en oljevolym på 3,7 liter.

Yttermått och Däck

Vid 102 inches lång, 49 inches bred, 83,3 inches hög och med en hjulbas på 62,6 inches, fyrhjulsdrift modell av Honda 6522 har en torrvikt på 777kg. Den tvåhjulsdrift modell å andra sidan, står på 73,9 inches lång och väger 746kg. Framhjulen mäter 23 inches med 8,5-12 och bakdäcken är 33 inches med 12,5-15. Traktorn har 10 inches av markfrigång.

Mekanik och transmission

Honda 6522 har nio växlar framåt och tre för omvänd. Den är utrustad med power-assist styrning, mekaniska våta skivbromsar och en tre-punktslyft systemet. Det har en 12-volts batteri med 47 amperetimmar.

1986 Honda TLR200 Specifikation

1986 Honda TLR200 Specifikation


1986 Honda TLR200 är en Honda prövningar motorcykel som tillverkades 1986 och säljs via 1987. Honda prövningar cyklar har utformats för offroad motorcykel prövningar lopp. Honda TLR200, kallas Honda Reflex och inte att förväxla med den nyare Honda Reflex skoter, var utrustad med en sits och ljus, vilket gör det möjligt att drivas både på och utanför vägen.

motor Specifikationer

Honda Reflex TLR200 drivs av en fyrtaktsmotor med 195 kubikcentimeter av förskjutning, och den har ett kompressionsförhållande på 8,2 till 1. Denna enda cylinder, har luftkyld motor en överliggande kamaxel (OHC) ventil tågkonfiguration, och det utlöses upp med hjälp av en CDI-tändning (CDI) systemet. Den 1986 TLR200 har en motor baserad på Honda XR200 motor, och det har samma specifikationer som 1987 TLR200.

Överföring och prestanda

Honda TLR200 skiftar redskap med sin sexväxlad, konstant ingrepp överföring med hjälp av en våt lamellkoppling. Den maximala hästkrafter som alstras av TLR200 är 13,4 HP på 6500 varv per minut, och det maximala vridmomentet som genereras av TLR200 är cirka 13 foot-pounds vid 4000 varv per minut.

Designspecifikationer

1986 Honda Reflex TLR200 och 1987 Honda Reflex TLR200 delar exakt samma specifikationer. Båda dessa årsmodell tillverkades i endast en färg: cortina vit. Ramen för denna motorcykel är röd. Svingarmen för TLR200 bakre fjädring och framgaffeln är silver, som är de främre och bakre tråd ekrade hjul. Den vita färgen på bränsletanken är förstärkt med röda och blå ränder, och det finns en svart "Reflex" dekal på sidoluckan.

Mått

Hjulbasen, som är avståndet mellan den främre hjulaxeln och den bakre hjulaxeln, är cirka 52 inches. Denna motorcykel har en diamant ramtyp design och dess sitthöjd är ca 31 inches. Den TLR200 har en främre hjulupphängningen på 1,3 inches och en främre fjädringsväg på 6,3 inches. Bakvagnen svingarmen har en fjädringsväg på 5,9 inches. Alla taget denna cykel väger knappt 90,7 kilogram.

Vad är en Honda Helix Scooter?

Vad är en Honda Helix Scooter?


Honda Helix Scooter var en av de största mopeder som någonsin gjorts. Introducerades i USA 1986, var Helix produceras på och av tills det slutligen sjönk med Honda för 2008 år.

Vad är en sparkcykel?

En skoter är en lätt, säkrare version av en motorcykel. Motorn är i den bakre och de har vanligtvis en stor stam. Det är bredare än en motorcykel, men med mindre hjul. Den har en steg-genom ram med en plattform för fötterna. De flesta skotrar har en automatisk växellåda.

Historia av Helix

Honda först tillverkade Helix 1986 och 1987, men tappade den efter dålig försäljning. Det togs redan 1992 och tillverkas i nio år tills det åter sjunkit under 2001. Trycket från japanska konsumenter gjort Honda föra Helix redan 2003. Det var till sist upphörde 2008. Utanför Nordamerika, var Helix kallas fusion eller Spazio.

helix Specifikationer

Helix hade en 244cc fyrtaktsmotor med en automatisk V-Matic överföring. Dess axelavstånd var 63,8 inches och vägde runt 159kg. Dess toppfart var 72mph.

Jämförande test: Suzuki Burgman Vs. Honda Scooter

Jämförande test: Suzuki Burgman Vs. Honda Scooter


Både Honda och Suzuki är välkända scooter tillverkare. Båda erbjuder skotrar som börjar på 50cc och gå upp därifrån. Suzuki Burgman och Honda Silver Wing är två av de mest kända "maxi-skotrar" (skotrar med motorer över 300cc) och jämförs ofta med dem som funderar på att köpa en stor, motorväg-rättslig skoter.

Motor

En viktig skillnad mellan Burgman och Silver Wing är motorns storlek. Den Burgman kommer i en 400cc och 638cc modell. Silver Wing har en 600-klass motor (tekniskt 582cc). Båda cyklar har en fyrtakts, vätskekyld, dubbel-cylindrig motor, ett bränsleinsprutningssystem och en elektrisk startmotor. På 10,2: 1, är Honda kompressionsförhållande närmare den Suzuki 400 s 10,6: 1-förhållande än 600: s 11,2: 1-förhållande. Med en 4,2-liters tank, har Silver Wing en något större bränslevolym jämfört med de Burgman tankar, vilka är 3,6 gallon och 4,0 gallon, respektive. Båda har topphastigheter mellan 80 och 100 miles.

Chassi

Båda Burgmans har främre twin-skiva och bakre enda skivbromsar. Honda har en enda skivbroms på både fram och bak. Den Burgman 650 har en teleskopisk, spiralfjäder, olje dämpad framvagn och en svängarm, spiralfjäder, oljedämpad fjädring bak. 400 har samma frontsystem och en länk-typ, spiralfjäder, olja dämpad bakre systemet. Silver Wing har en hydraulisk gaffel främre hjulupphängningen och en svängarm bakhjulsupphängning med dubbla hydrauliska stötar och fem-läge fjäderförspänning justerbarhet. Den Burgman 400 och Silver Wing båda har en V-remdrift medan Burgman 650 har en växel.

Storlek och stil

Alla tre cyklar har en hjulbas på omkring 62,5 inches, men Suzukis är något längre än Honda, näsa till svans. Den Burgman 400 och 650 har en tjänstevikt (inklusive toppade vätskor) av 215 och 269 pund, respektive. Inte överraskande, är Silver Wing i mitten på 245 kilogram. Honda har en 29,7-tums sitthöjd, jämförbar med Burgman 650 s 29 inches. Den Burgman 400 är något lägre vid 28 inches. Den Burgman årligen finns i två färger för varje modell. Honda tillverkar en specifik Silver Wing färg per modell år. Alla tre cyklar har under sadeln lagrings stort nog för två integralhjälmar. Ägare av båda maskinerna hävdar i allmänhet Silver Wing ser lite mer som en sport motorcykel medan Burgman ser mer ut som en långfärdscykel.

uppgradering

Suzuki lägger ut en uppgraderad version av 650 varje år, kallad "verkställande". Denna cykel har ABS-bromsar, en motoriserad vindruta, ytterligare kromdetaljer och finns i en enda distinkt färg varje år. Honda började producera en ABS modell 2008. Alla tre cyklar har uppgraderingsalternativ, inklusive utökade vindskydd, boxar (kallas ibland start fall), hårda och mjuka sadelväskor och anpassade säten. Alla erbjuder möjligheten att ha eftermarknaden ljudsystem installerade.

Delar och tjänster

När det gäller tillgänglighet och kostnad för delar, liksom tillgången på mekanik kvalificerade att reparera cyklar, den Burgman och Silver Wing är ungefär jämn. Någon makt sport återförsäljare för antingen helt kan hantera underhåll och reparationer. De flesta andra cykelaffärer som hanterar skoter reparationer kan lätt ta hand om oljebyten och däckbyte. Många Vespa återförsäljare kommer att ta på mer komplexa reparationer för någon cykel. En genomgång av scooter forum visar att människor uppfattar Burgman som något lättare i termer av ägaren utför mindre underhåll, men denna information är rent anekdotiska.

Pris

2009 Burgman 400 hade en tillverkarens föreslagna detaljhandelspriset (MSRP) på £ 4289. MSRP för 2009 Burgman 650 var £ 5654 i standardutförande och £ 6369 för den verkställande makten. Honda Silver Wing 2009 MSRP startade på £ 5524.

Hur slopa restriktionerna för en Honda Metropolitan Scooter

Hur slopa restriktionerna för en Honda Metropolitan Scooter


Honda Metropolitan skotrar, liksom de flesta skotrar, begränsas av en liten bricka som kan hittas på främre remskivan väg inne i scooterns variator system. Ta bort denna bricka derestricts variatorn systemet, vilket resulterar i snabbare upphämtning och en snabbare topp-hastighet. För att få tillgång denna bricka och därmed slopa restriktionerna din Honda Metropolitan, måste du demontera variatorn systemet med olika nycklar.

Instruktioner

1 Ta Metropolitan cykelställ utanför. Den cykelställ är säkrad med ett litet stift som måste lossas med en hylsnyckel innan du kan dra ut och ta bort cykelställ.

2 Skruva loss de sex skruvarna som håller locket på din variator fall metall på plats och ta av locket på din scooter. Variatorn fall är saken din cykelställ fästes till. De sex bultarna är placerade runt omkretsen av locket.

3 Ta bort framhjulet i variator systemet. Framhjulet är en del av ett blocksystem och det hålls på plats av en enda bult genom sin mittpunkt. För att ta bort denna bult, kommer du antingen behöver en luftdriven mutterdragare, eller en bandnyckel och en hylsnyckel. Den mutterdragare är tillräckligt kraftfull för att lossa och ta bort skruven utan att vrida remskivan. Eller så kan du fästa framhjulet med bandnyckel och ta bort bulten med en handdriven hylsnyckel.

4 Ta den lilla brickan bort från staven som stödde den främre remskivan. Denna bricka är den del av din Metropolitan som begränsar dess hastighet.

5 Sätt din Metropolitan tillbaka tillsammans. Se till att bultarna - särskilt bult som håller remskivan - dras åt tillräckligt, annars din skoter kan skramla sönder under drift.

Hur fungerar en Honda Reflex Scooter Arbete?

Hur fungerar en Honda Reflex Scooter Arbete?

Grunderna

Honda Reflex Scooter är en tvåhjulig, ljus motoriserade fordon. Motorn är ungefär 250 kubikcentimeter. Skotern kan bära en till två vuxna. Skotern kräver inte någon speciell eller omfattande underhåll. Den väger cirka 170 kg., Vilket gör det lätt att manövrera, till skillnad från många andra motorvägen cyklar. Basen modellversionen av Honda Reflex kostar ca £ 3575.

Fungera

Allmänhet, skotrar såsom Honda Reflex funktion med hjälp av en bakaxel. Skotrar kan bestå av motorer som sträcker sig från 50 till 250 kubikcentimeter. Normalt behöver helt nya skotrar inte fungerar bra på motorvägen vid konsekventa hastigheter, så efter 15 till 20 minuter ridning, bör föraren justera hastigheten för att bryta skotern i. Men Honda Reflex Scooter, på grund av sin 250cc motor rider mycket bekvämt på motorvägen, och får 60 miles per gallon. Med en person ombord på skoter, kan det lätt nå en toppfart på ca 80 till 85mph. Med två personer, når det en toppfart på ca 70 till 75mph. Honda Reflex har en vänstra spaken för bakbromsen. Detta hjälper scooter flytta till högre hastigheter lättare. Dessutom, eftersom den bakre bromsen är på vänster spak kan föraren hålla fötterna på golvbrädorna, vilket möjliggör god balans och en jämn åktur.

underhåll

Batteriet för Honda Reflex varar i allmänhet några år. Men för att få den största batteritid, är det en bra idé att förvara batteriet i en varm plats, eftersom extremt kallt väder kan orsaka problem med batteriet. Tändstift på Honda Reflex ska bytas ungefär var 1500 miles, och oljan ska bytas ungefär var 500 miles.

Specifikationer på Honda Jazz Scooter

Specifikationer på Honda Jazz Scooter


Honda Jazz är en lugn, sparsam skoter lämplig för pendling avstånd långa och korta. Den rymliga Förvaringsfack rymmer allt från livsmedel till läroböcker till en integralhjälm. Dess låga vikt och användarvänlighet gör det till ett bra val för första gången och erfarna ryttare.

Motor

Honda Jazz har en 49cc tvåtaktsvätskekyld encylindrig motor med en enda överliggande kamaxel. Den har en bränsle sipping konstant hastighet förgasare med automatisk choke och ett underhållsfritt fast tillstånd kondensatorurladdningständsystem. Bränsleekonomin förbättras genom frånvaron av en separat startmotor - start använder motorns borstlös växelströmsgenerator. Den har en solid state motorstyrenheten, vilket ger kontroll över tändinställningen, alternator regulator, starter, elektriska bränslepumpen och den automatiska choke. Dess motor monterad kylare har aluminiumflänsar, och det har en automatisk cam-kedjespännare. Den har en automatisk Honda V-matic remdrift transmission.

Bromsar, fjädring och däck

Både de främre och bakre bromsarna trumman. Den främre hjulupphängningen är en tvilling-downtube gaffel med 1,9 inches av resor, och bakfjädringen är enkelchock med 2,6 inches av resor. Däcken har båda dimensionerna 90 / 90-10, och hjulbasen är 46,9 inches.

andra specifikationer

Honda Jazz har en tvilling-filament strålkastare med en 35-watt låg / helljus. Den har en bränslekapacitet på 1,32 liter och dess tjänstevikt är 79.8kg. Den har en tvådelad gjuten aluminiumchassi. Dess sitthöjd är 28,3 inches.

Hur felsöker jag och reparera en Honda Mower HRR216?

Hur felsöker jag och reparera en Honda Mower HRR216?


Honda HRR216 är en promenad bakom bostäder gräsklippare. Honda har tillverkat gräsklippare sedan 1953, och dess produkter är en av de mest sålda varumärkena i världen. Som med de flesta maskiner, slitage oundvikligen kommer att ske. Håll utkik efter skadade tändstift, förorenat bränsle och tilltäppta luftfilter. Innan du tar klipparen i en dyr tjänst, felsöka och reparera några grundläggande problem på egen hand.

Instruktioner

1 Kontrollera att bränsleventilen är påslagen om motorn inte startar. Bränsleventilen styr flödet av bränsle mellan bränsletanken och förgasaren. Flytta gasreglaget till "Choke" position om att starta när den är kall.

2 Töm bränsletanken och ersätt med nytt bränsle om gräsklipparen har suttit inaktiv under längre tid än 30 dagar. Bränslet kan vara förorenat.

3 Rengör tändstiftet om vevar motorn men startar inte. Koppla loss tändhatten och torka runt närområdet. Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort pluggen. Använd en stålborste för att rengöra kontakten. Byt tändstift om isolatorn är sprucken eller flisas. Använd gapet känselspröt för att kontrollera elektrodavståndet. Det bör vara mellan 0,7 och 0,8 mm. Installera pluggen. Dra inte för hårt eftersom detta kan skada gängorna i cylinderhuvudet. Dra en gammal plugg 1/8 till 1/4 varv. Dra en ny plugg 1/2 varv. Montera locket på tändstiftet. En lös kontakt kan överhettas och skada motorn.

4 Rengör klippaggregatet om gräsklipparen förlorar ström. Stanna motorn och vrid bränslekranen till "Off". Koppla bort tändhatten. Luta klipparen med förgasaren sidan uppåt. Använd en pinne för att rensa ut igensatt däck.

5 Rengör luftfiltret om det är en förlust av motoreffekten. Ett igensatt luftfilter kan begränsa luftflödet till förgasaren. Tryck ned luftfilterkåpan och ta bort den. Lyft ut filtret. Rensa ut filtret genom att knacka den mot en hård yta. Du kan blåsa ut filtret med tryckluft, men inte överstiga 13,6 pund per kvadrattum (psi). Blås filtret inifrån och ut. Inte borsta filtret eftersom detta kommer att tvinga smuts in i fibrerna. Använd en fuktig trasa för att torka av smuts från insidan av luftrenarhuset. Sätt tillbaka filtret och locket, noga med att inte låta smuts att falla in i förgasaren. Byt ut luftfiltret om det är skadat. Använd inte gräsklipparen utan luftfilter installerad. Detta kan skada motorn.

Hur man gör en Honda SH50 Snabbare

Hur man gör en Honda SH50 Snabbare


Gör din Honda SH50 snabbare genom att öka en av flera viktiga mekaniska komponenter på din nuvarande skoter såsom dess avgassystem, luftflöde, luftmotstånd och drivrem begränsning. Genom att göra förändringar till dessa komponenter eller genom att installera eftermarknaden objekt kan du skära ner på motorns ineffektivitet och höja din Elite totala hastigheten med upp till 10 miles per timme.

Instruktioner

1 Borra hål rakt in i din Elite intag eller ta intaget helt för att öka luftflödet till motorn. Skruva loss de två huvud bultarna som håller förbrukningen fallet till toppen av variatorn fallet med ett utlopp nyckel. En variator är den mekaniska energiöverföringsenhet inom SH50 som kan förändra växel procent på ett konsekvent sätt.

2 Skruva den lilla skruven som håller Elite intag fall till anslutningspunkten på undersidan av det bakre hjulhuset. Elite intag är den svarta plastdelen på vänster sida av Elite scooter ovanför rutan (variatorn system) att kickstart är ansluten till.

3 Tryck intaget fallet mot hörnet av skoter tills plast redskap rensa omkrets av bakdäcket ram. Intags länkar till din Elite variator med ett par skruvar och säkrar under den bakre kanten ram med en enda skruv.

1 Ta bort luftintaget fallet från motorn. Detta tenderar att ge dig bättre tillgång till bultar som fäster den övre delen av variator fallet locket.

2 Lossa kickstart armen från utsidan av SH50 s variator. Omstart är ordentligt fastsatt med en ny bult-och-polig combo. Chefen för stiftet kommer att säkras med en bult. Lossa denna lilla skruv kan du ryck stiftet och ta bort kickstart från variatorn.

3 Ta bort de sex bultarna runt utsidan av locket på variatorn fallet och ryck locket av variatorn. Dessa sex bultar är samma dimension som de håller inlopps fallet på skoter.

4 Fäst främre remskivan bandnyckel genom paketinslagning bandet slutsats runt hjulet och kila själva handtaget så att hjulet kommer inte att vända när du skruva loss tarmar bult. Koppla bort begränsar apparaten från variatorn systemet DE-begränsa din Elite. Skruva gräns bultarna och sedan koppla den främre remskivan hjulet för att öppna variatorn systemet.

5 Ta bort centrumbult av SH50 remskiva hjulet och ta bort hjulet från variator systemet. Under detta hjul kommer du att se en liten bricka som begränsar din Elite drivrem. Dra denna bricka och placera din variator ihop i omvänd ordning som du tog bort dem. Två mekaniska komponenter är väl fäst på baksidan av remskivan. De omfattar ett distansbricka plus ett kopplingsstycke som förbinder remskivan till kickstart.

6 Ta den lilla brickan runt nedre främre remskivan stång med hjälp av ett par nål-tång och dra brickan ut stav.

7 Rekonstruera din variator och anslut kickstart.

8 Byt ut skotern ljuddämpare för att eliminera överdriven rök uppbyggnad i motorn. Ofta en person tar bort Elite ljuddämpare helt och hållet eller ersätta den med en mer kapabel ljuddämpare från skoter och motorcykel återförsäljare. Ljuddämparen fäster din Elite avgassystem med ett klipp säkrare och några bultar på lägre ljuddämparen. Lossa säkrare och lossa skruvarna för att ta bort din ljuddämpare.

Felsökning en Honda Blackbird

Felsökning en Honda Blackbird


Blackbird serie motorcyklar görs av Honda som en del av deras Cruiser intervall. Honda Blackbird är en stor motorväg motorcykel som har plats för en annan passagerare bakom föraren. Vid något tillfälle, kanske Honda Blackbird inte starta eller stannar medan du kör det. Om inte omedelbart åtgärdas, kan problemet snabbt förvandlas till en mycket dyr reparation. Därför bestämma vilken typ av motorcykelns problemet är avgörande. Du kan spara pengar och felsöka Honda Blackbird i ditt eget garage eller på din uppfart om du vill.

Instruktioner

1 Skruva av tanklocket från den sida av Blackbird bränsletanken. Häll bränsle i Blackbird bränsletank tills den är åtminstone halvfullt. Försök att starta motorn; Om det misslyckas, då problemet kommer att ligga inom tändningen.

2 Ta bort tändkabeln och tändstift från höger sida av Blackbird motor med en hylsnyckel. Torka varje enskild sockel med en torr trasa innan du sätter dem. Rengör och torka tändkabeln ordentligt innan du ansluter den. Fukt eller fukt på kontakterna eller tråd kommer att påverka det sätt på vilket Blackbird tändning fungerar. Försök att starta Blackbird motor; Om det inte startar den här gången, då problemet ligger hos batteriet.

3 Anslut varje ände av en elektrisk startmotor till vänster och höger sida av Blackbird motorn. Försök att starta motorn. Om det inte startar, kontrollera batteriet med en voltmeter. Om det registrerar ingen spänning, kan du behöva köpa ett nytt batteri för din Blackbird från en Honda återförsäljare.