trädgårdskant plast

Hur man fixar en sprucken plast vattenledningsnät

Hur man fixar en sprucken plast vattenledningsnät


Hushålls vattenledningar är i allmänhet tillverkade av antingen koppar eller CPVC plast. Båda typerna av rör, på grund av kallt väder och otillräcklig isolering, kan spricka eller gå sönder, vilket kan leda till dyra vattenskador. CPVC rör är vanligtvis tre fjärdedels eller halv tum i diameter, och kommer i åtta fot längder. Sektionerna gå tillsammans med primer, cement och kopplingar. Fastställande av en sprucken CPVC rör kräver att klippa ut den skadade delen och ersätta den med en ny rördel.

Instruktioner

1 Stäng av vattnet hemma huvudvattenavstängningsventil. Markera CPVC rör tre inches på varje sida av den spruckna området. Placera rörkap runt röret, placerad vid en av markeringarna. Pressa skär hanterar tillsammans för att göra en ren, rakt snitt genom röret. Gör samma sak på andra varumärket.

2 Mät mellan de två befintliga rör nedskärningar. Skär ett nytt avsnitt av CPVC rör till denna längd. Applicera PVC primer runt båda yttre ändarna av den nya sektionen av rör, såväl som de yttre ändarna av de befintliga rören. Sedan prime insidan av två 180-graders (rak) CPVC kopplingar.

3 Applicera PVC cement till alla primade områden. Driva en koppling på änden av varje gamla röret, och det nya rörsektion till de återstående ändarna av kopplingarna. Håll kopplingarna och nya röret på plats i fem sekunder medan cementen stelnar och torkar. Vrid vattnet tillbaka på vid huvudavstängningsventil.

Korrugerad stål kulvert Vs. plast kulvert

Korrugerad stål kulvert Vs. plast kulvert


Det bästa sättet att styra flödet av vatten bort från trottoarer och växter är med en kulvert. Trumman är ett rör som leder vattnet till närmaste avlopp eller storm avlopp. De används på allt från motorvägar till bostadsutvecklings gator.

korrugerad stål

Korrugerade kulvertar stål är lätta och finns i en mängd olika storlekar. Tyvärr, de är benägna att spricka och rostar, och om felaktigt inställd i marken, blir förvrängd och kunde grotta i, blockerar vattenflödet.

plast Kulvertar

Plast kulvertar är mycket lätt. De gjorda av polyeten, som är korrosionsbeständiga, på grund av att en speciell beläggning, och finns i 20-fots längder. Eftersom de inte väger mycket, kan de läggas för hand, utan användning av tunga maskiner.

Rolig fakta

Den första kända hänvisning till ordet "kulvert" visas i 1773. Ursprunget till ordet är okänd.

Hur man återanvänder 3-7 Plast

Hur man återanvänder 3-7 Plast


Numret på undersidan av plastföremål berättar konsumenterna vilken typ av plast är det. Den typ av plast dikterar om det kan återvinnas. Inte alla återvinningscentraler ta alla typer av plast, så du måste kolla med centrum innan föra plast i. Varje typ av plast görs på olika sätt och från en annan kemisk förening. Talsystemet bidrar till att avgöra vilka typer av plast kan säkert smälts ned och förvandlas till nya objekt.

Instruktioner

1 Leta upp din lokala återvinningsstation. Du kan hitta platsen genom att titta i en telefonbok eller kontakta de sanitära eller allmännyttiga kontor i ditt område. Fråga vilka typer av plast de accepterar.

2 Ställ in plastbackar, soptunnor eller väskor. Vissa sjukhus kräver varje typ av plast som skall separeras. Ge varje fack ett tal från 3 till 7. Om ditt område inte kräver separation, använda ett fack, kan eller väska.

3 Töm alla flaskor. Skölj ur flaskorna med vatten.

4 Vänd flaskorna upp och ned och leta reda på återvinning tecken. Återvinningen tecknet är en triangel gjord av krökta pilar. I mitten av skylten, lokalisera numret. Placera plast objekt i papperskorgen av motsvarande antal. Fortsätt med varje flaska.

5 Ta sorterade plasten till återvinningscentralen.

Hur Cut korrugerad plast Sheets

Hur Cut korrugerad plast Sheets


Korrugerad plast är en slitstark plastfolie används för att göra tecken och projekt skärmar. Plasten tillverkas ungefär som wellpapp, som är sammansatt av en ripped eller våg skikt av material mellan två glatta ark. Detta resulterar i ett lätt material. Den släta ytan är idealisk för att fästa etiketter eller vinyl för skylttillverkning eller kan skäras halvvägs, vilket gör det lätt att böja för förpackningar och informationstavlorna.

Instruktioner

1 Markera en linje vid mätning du vill klippa plasten med en märkpenna. Använd en rak kant för att göra en exakt ens linje.

2 Placera den korrugerade plastark på en bit tjock kartong.

3 Håll bladet på plats med en hand. Vrid bandsåg på och skär längs den linje du markerat.

1 Placera korrugerad plast på en plan yta.

2 Markera mätningen du vill klippa plasten med en permanent markör och rak kant.

3 Använd fast jämnt tryck att skära genom plasten på den linje du markerat. Skär plast genom endast det översta jämnt skikt att böja den korrugerade plåten.

Hur man kan bli av plast lukt

Hur man kan bli av plast lukt


Med köpet av en ny leksak, behållare, duschdraperi eller kylskåp, det sista du vill ha är en överväldigande plast eller annan kemisk lukt. Många nytillverkade produkter innehåller en skarp, plastlukt antingen från förpackningen eller själva objektet. Men låt inte plastlukt avskräcka dig från att använda din nya objekt. Du kan enkelt och säkert ta bort lukt från dina plastföremål och njuta av dem i många år framöver.

Instruktioner

1 Öka ventilationen. Ofta har plastföremål suttit i PVC-förpackningar under ganska lång tid. Helt enkelt låta ditt objekt luft ut kommer att minska några av de hårda plastlukt. För att göra detta, lämna din post utanför eller lämna den i garaget (om du har en) med en cirkulationsfläkt påslagen. Om du lämnar ditt objekt ute i solen, varnas att ditt objekt kan blekna i färg på grund av exponering för direkt solljus. Du kan behöva lämna din post utanför natten för fullständig frisk luft behandling.

2 Applicera bakpulver. Bakpulver är känd för sin förmåga att neutralisera ihållande lukt. Damm ditt objekt med bakpulver eller doppa artikeln i en blandning av bakpulver (ett par teskedar) och varmt vatten. Om du gör det senare, se till att lösningen blandas noggrant. Låt ditt objekt sitta i bakpulver och vatten blandning för ett par dagar. Skölj objektet rent med vatten.

3 Blanda vinäger och vatten i en liten hink eller skål, om bakpulver fungerar inte. Som en extra bonus, vit vinäger dödar också bakterier och bakterier. Använda en tre-till-ett förhållandet mellan vatten och ättika. Doppa en handduk i ättika och vatten blandning och använda handduken för att torka din plast objekt. Efter generöst torka ner objektet, skölj objektet med rent vatten. Den kemiska plast lukt ska försvinna. Om den inte gör det, försöka nedsänkning av objektet i vattnet och vinäger blandningen under en längre tid, och skölj rent efteråt.

4 Låt din plast objekt torka ordentligt efter att ha använt bakpulver eller vinäger behandlingar. Om det är möjligt, lämna ditt objekt torka utanför eller i ett väl ventilerat utrymme.

Hur man bygger stora genomskinlig plast kupoler

Hur man bygger stora genomskinlig plast kupoler


Du kan göra stora plastkupoler utanför för att täcka dina växter på vintern, skydda dammar från frysning eller för att skapa ett växthus. Oavsett anledning, plast kupoler är lätta att göra och endast kräver lite tålamod och en resa till din lokala hem förbättring butik. Stora plast kupoler är besvärligt att bygga så värva några medhjälpare för att göra jobbet enklare.

Instruktioner

1 Bestäm storleken på din kupol genom att mäta det område du försöker att täcka. Om du gör kupolen för ett växthus sedan välja ett område som tar emot full sol.

2 Räkna ut hur många valv du behöver. Var 3 fötter område behöver en båge.

3 Skapa dubbla antalet andelar som bågar behövs. Skär 5-fots stakes av 3/4-tums galvaniserad ledningen. Använd en röravskärare att skära ledningen.

4 Pound insatserna 2 fot i marken med hjälp av en gummiklubba. Ställ en insats var 3 fot runt området. Se till att varje insats är i linje med en insats motsatt det. Luta insatserna något inåt.

5 Bestäm hur lång dina bågar måste vara. Göra valven minst 60 procent högre än bredden av området. Skär mitten båge av en 1/4-tums PVC elektriska kanalen. Gör mitt bågen den längsta bågen. Skär valven på sidorna av mitt bågen så att de är progressivt kortare än de före dem. Detta sätt bågarna minskar från toppen och skapa en kupolform.

6 Ställ mitten bågen på plats genom att skjuta den ena änden av ledningen över en stav. Dra den andra änden av ledningen ned över insatsen som är motsatt den. Skapa resten av bågarna på samma sätt.

7 Skapa ryggraden av kupolen. Pund en 4-fot bit armeringsjärn i båda ändarna av det område där bågarna blir kortast. Skjut 3/4 tum PVC elektrisk ledning över toppen av en bit av armeringsjärn. Dra den andra änden av ryggraden under valven och ut på andra sidan. Skjut ledningen över armering så ryggraden valv upp röra höjdpunkterna i varje båge. Säkra ryggraden till bågar med silvertejp och buntband.

8 Lay 6 millimeter plastfolie över kupolen struktur. Centrera plastfolien så det finns lika överskott av plast på den mark som omger kupolen. Lägga några sandsäckar på toppen av den överskjutande plast på en sida av kupolen. Dra plasten från motsatta sidan så att plasten är tätt mot kupolen struktur. Lägga sandsäckar på toppen av den överskjutande plast alla runt basen av kupolen för att tynga ner den.

Hemlagad plast polish

Hemlagad plast polish


Det finns flera plastytor, både i hemmet och på en bil, som kan poleras med kommersiell plast polish. Dessa plastpolermedel kan köpas på flera livsmedelsbutiker och varuhus och kan vara ganska dyrt, särskilt om det finns flera plastbitar som måste poleras. Ett alternativ är att åstadkomma en säker, kemisk-fri plast polish hemma med produkter som kan hittas i ditt kök skafferi.

Instruktioner

1 Kombinera en halv kopp vinäger och en fjärdedel kopp bakpulver i en plast sprayflaska.

2 Häll en halv liter vatten i flaskan. Byt kapsylen och skaka den kraftigt tills bakpulver är väl bildats i de båda vätskorna.

3 Spraya plastbiten med bakpulver blandningen. Arbeta blandningen i plast med en mjuk trasa. Bakpulver kommer att fungera som en mild slip för att avlägsna eventuella grus medan vit vinäger lägger till en glans till plasten.

Hur man Häll Smooth-Cast 300 flytande plast gjutharts i en form

Hur man Häll Smooth-Cast 300 flytande plast gjutharts i en form


Flytande plast används ofta material för att skapa flera kopior av skulpturer, konstverk, rekvisita och andra småsaker. Smooth-Cast 300 är en serie av två del flytande plast som tillverkas av Smooth-On. De skapar ljusa vita avgjutningar som är praktiskt taget bubbelfri. Dessa plaster är lätta att blanda och häll. Arbetstiderna varierar från en produkt till en annan, men när plasten hårdnar det kan målas, slipas, borras och bearbetat, och det motstår fukt och milda lösningsmedel.

Instruktioner

1 Måla formen med en generös päls av släppmedel. Låt den torka ordentligt.

2 Mät lika volymer i del A och del B i Smooth-Cast 300 och blanda dem noggrant.

3 Häll plasten långsamt i den lägsta punkten i formen, så att den fyller helt. Häll bara på ett ställe; inte duggregn plastöverallt, eftersom detta fällor luftbubblor.

4 Knacka sidorna av formen för att frigöra eventuella luftbubblor.

5 Placera formen i en tryckkärl och tryck till 60 PSI tills plasten har härdat. Smooth-Cast 300 kan användas utan en tryck potten om du inte har en, men tryck det kommer att ge bättre resultat.

Hur man reparerar genomskinliga plast

Hur man reparerar genomskinliga plast


Genomskinlig plast är ett användbart och robust alternativ till glas, svårare att bryta och mer benägna att bryta sig in i färre bitar när den gör. Icke desto mindre, när klar plast raster, är de rätta lim och reparationstekniker krävs för att säkerställa att den fasta stycket är så robust, attraktiv och vattentät som möjligt. Gör nya gemensamma starkare än någonsin utan att offra flexibiliteten eller störa öppenhet.

Instruktioner

1 Rengör bitar av plast med vatten. Skölj med fönsterputs, vinäger eller alkohol för att ta bort alla ränder och vattenfläckar. Buff torr med en mjuk, luddfri trasa eller pappershandduk.

2 Gå med i plast tillsammans på den trasiga sömmar. Om att gå platta rutor av plast, lägga dem på en ren och torr yta där deras vikt kommer att hålla ihop dem när du arbetar. Om man arbetar med höga eller konstigt formade bitar av plast, sammanfoga dem med en bit maskeringstejp sträckte sig från den ena sidan till den andra (du kommer att reparera alla utom den tejpade delen, sedan bort tejpen och reparera denna plats).

3 Blanda epoxi i engångsbehållaren. Kombinera lika delar av de två vätskorna och rör om med en farkost pinne tills lösningen börjar att ha ett grumligt utseende; sluta inte för tidigt, eller det kommer inte att ha en bra grepp. Blanda bara hälften så mycket epoxi som du behöver för hela reparations projektet, eftersom du låta den första halvan uppsättningen innan applicering av lim på andra sidan.

4 Applicera epoxin en sida av plast. Smeta en liten mängd vätska över sömmen mellan de två trasiga bitar. Jämna ut med båten pinne.

5 Använd en ren hantverk pinne att smeta bort överflödig epoxi trycker den platta kanten mot plast, vinkelrätt mot sömmen, och utjämning ner. Låt pinnen fungerar som en vindrutetorkare, flytta överskott av harts till kanten av plast för borttagning.

Hur man gör plast duk bokmärke kors

Hur man gör plast duk bokmärke kors


En plast duk kors bokmärke är en billig hantverk som vem som helst kan göra. Använd en färg eller en kombination av färger för att skapa en one-of-a-kind bokmärke. Om ett barn håller på att slutföra uppgiften, rekommenderar Kaboose en vuxen övervaka aktiviteten. När den är klar, använd bokmärke för att spara plats i en bibel eller annan bok du läser.

Instruktioner

1 Skär ut ett kors på plast duk. Du kan göra korset så stor eller så liten som du vill, men se till att det finns ett jämnt antal hål på varje arm av korset.

2 Weave snodd ligt genom plast duk, med början på toppen längst till vänster sida av duken. Du kommer att vilja lämna ca 3 inches av ligt på slutet gratis. Väva cording i en nedåtgående mönster mot botten av duken. Du kommer att skapa en rak mönster.

3 Loop sladden genom det sista hålet på undersidan av korset och sedan börja väva uppåt, stoppa i mitten av korset.

4 Väv snodden i ett diagonalt mönster i mitten av korset. Väva resten av tvär använder samma mönster som du började tills du når toppen av korset.

5 Skär i slutet av ligt så det finns bara tre inches kvar. Detta ska matcha längden på ligt igång med.

6 väva ligt genom armarna på korset, med början i det övre vänstra sida. Stanna när du når mitten av korset.

7 Sträck ligt över baksidan av korset, över diagonalt mönster. Fortsätta vävning på den högra sidan av korset. När du når slutet av en rad, loop ligt samma sätt som du gjorde innan och börja väva de efterföljande raderna.

8 Bind ändarna av cording tillsammans på baksidan av vänster arm och skär eventuellt överskott cording.

9 Bind ändarna av sladden vid toppen av korset och fästa ponny pärlor. Knyt en knut för att säkra kulorna.