tovning med polyester

Är Polyester OK för Draperier?

Är Polyester OK för Draperier?


Draperier är fodrade tyg markiser hängde på en stång med ringar eller krokar som öppnar och stänger horisontellt. Förutom att vara en viktig designelement i ett rum, de ger skydd mot UV-strålar som skadar möbler och golv, som håller värmen på sommaren och som håller värmen inne i rummet under vintern. Lista alla de egenskaper din draperier ska ha, och välj tyg som uppfyller alla kriterier. Polyester har mycket specifika egenskaper, och att veta hur de agerar i draperi tyg hjälper dig att välja den bästa tyg för din draperier.

Egenskaper Polyester

Polyester är en syntetfiber, en produkt av petroleumindustrin. Polyester draperi tyg bleknar, inte absorberar vatten lätt och beroende på vikten, kan drapera väl. Det är billigare än de flesta konstgjorda fibertyger och kan färgas till någon färg. Polyesterväv kan göras för att se ut och kännas som silke, rayon eller bomull, men det kommer att behålla sina egna egenskaper. Polyester är rynkor resistent, men bör det rynkor, ta bort veck kan vara svårt. Eftersom det är en konstgjord fiber, är det också benägna att noppor och statisk.

polyesterblandningar

Polyester är ofta blandas med andra fibrer för egenskaper som gör tyget mer lämpade för specifika applikationer. Bomull tillsätts för mjukhet, absorptionsförmåga och andningsförmåga. I draperi tyg, tillsättning av bomull förbättrar vad drapers kallar "minne" av tyget. Veck kommer att stanna på plats bättre, till exempel, om tyget innehåller några naturliga fibrer. Polyester är oftast blandas med bomull men kan blandas med rayon, silke, nylon eller elastin.

draperi foder

Fodret i draperi måste också beaktas. Bomullsfoder är statisk resistenta och skapar ett foder som behåller minnet av vecken eller draperi behandling. En polyester eller polyester / bomullsfoder, med polyester det dominerande materialet, kan täppa eller stöta bort polyester eller polyester-blandat tyg. Draperier kommer antingen blossa bort från fodret eller verkar ha fastnat för det slumpmässiga ställen. Polyesterfoder tenderar att striden och är svårt att stryka utan att skapa statisk.

tips

Välj draperi stil innan du väljer tyget. Vissa stilar rymmer en polyesterblandning tyg, såsom mjuka veck eller samlas kappor eller gardiner. Om stil är strukturerad, såsom en skräddarsydd kappa eller draperas omsorgsfullt, såsom swags och jabots skulle en övervägande naturfiberinblandning vara mer passande. Om tvättning draperier är ett måste kvalitet, kommer en polyesterblandning tyg fungerar bra. Draperier måste avlägsnas från torken medan den fortfarande fuktiga för att förhindra inställning rynkor.

Hur man gör en trasa docka Med Gusset gemensamma Technique

Hur man gör en trasa docka Med Gusset gemensamma Technique


Trasa dockor, medan vanligen bäst lämpad för barn speltid på grund av sin mjuka konsistens och enkel tvättning, används också som konstnärs dockor. Till skillnad från sina leksaks motsvarigheter, dockor gjorda för konstnärliga ändamål har i allmänhet mycket mer detaljer i ansiktet, kostym och kropp, ofta med komplexa gemensam konstruktion. En vanlig metod för att lägga till dessa flergångs leder till en trasa docka är kilen gemensamma tekniken. Hörnförband, även känd som hörn gångjärn, läggs till armar och ben så att knän och armbågar kan böjas.

Instruktioner

Skapa de nedre extremiteterna

1 Ta en grundläggande trasa docka mönster och klipp ut mönsterdelarna för den övre och undre armar och ben. Om din docka mönster inte har separata delar för armar och ben, skär helt enkelt varje bit i halv.

2 Lägg den nedre armen och benet bitar på ett pappersark. Spåra varje bit, sedan kasta den ursprungliga mönsterdelarna.

3 Leta reda på övre ändarna av dina spåras lemmar. Förlänga den övre änden av varje skänkel i en triangulär form, med spetsen avrundad. Detta kommer att skapa en "flik" som ser ut som en hund öra.

4 Klipp ut de nya mönsterdelarna du gjort i steg 2 och 3. Pin dessa bitar till en dubbel lagret av bomullstyg.

5 Skär runt mönsterdelarna så att du har två tyg underbens bitar och två nedre arm bitar. Klipp ytterligare två underarmar och ben, så att du har fyra av varje totalt.

6 Ta två av underarmen bitar och fästa dem tillsammans, med rätt sidor av tyget rörande. Sy 1/4 tum från kanterna, stoppa precis innan "flikarna" du skapade i steg 3, så att de hänger öppet.

7 Bind kanterna på flikarna genom slipstitching eller stänga kanterna i 1/8 tum och sy ner dem.

8 Upprepa steg 6 och 7 på den andra underarmen och båda underbenen. Stuff alla nedre extremiteterna med polyester fiberfill fyllning.

Skapa armar

1 Stift övre arm och ben mönsterdelarna till din tyg tyg. Skär fyra av varje, så att du har 4 överarmar och 4 övre ben.

2 Ta 2 överarms bitar och fästa dem tillsammans. Sy 1/4 tum från kanterna, lämnar skulderkanten öppen. Gör samma sak för den andra övre armen och ben. Saker alla bitar med polyesterfiberfill.

3 Ta en överarm bit och en lägre arm bit. Infoga den slutna änden av den övre armen i "flik" sidan av den nedre armen, så att bitarna passar tätt tillsammans.

4 Trä en nål med stark Quilters tråd och infoga den i luckan. Tryck nålen genom luckan, överarm, och motsatt flik tills det kommer ut på andra sidan. Sätt nålen tillbaka genom armen och flik bitar. Fästa slutet.

5 Upprepa steg 3 och 4 på de andra benen. Fäst benen på kroppen som just din docka mönster dikterar.

Hur man gör pincushions med silikon koppar

Hur man gör pincushions med silikon koppar


Du har säkert sett en av de röda tomatformade pincushions, den klassiska nåldyna, antingen undanstoppad i din mors sömnad korg eller i en av affären kärl vid tygaffär. Även om dessa baseball-size röda kulor kommer säkert att hålla dina raka stift organiserat och praktiskt, kommer de inte att göra mycket för inredningen av sömnads utrymme. Gör din egen dekorativa nåldyna formad som en söt muffin, med hjälp av en silikon kopp, en liten bit tyg och några andra billiga leveranser.

Instruktioner

1 Använd en kompass för att rita en 6 1/2-tums cirkel på ett papper. Använd sax för att klippa cirkeln mönstret ut.

2 Använd cirkeln mönster för att skära en 6 1/2-tums cirkel av både tyg och täcke vadd.

3 Stapla tyg och vadd cirklar så fel sida av tyget är mot batting. Sy de två materialen tillsammans genom sömnad spiraler över hela ytan av de staplade cirklar. Detta kommer att efterlikna virvlar man kan se i glasyr på en cupcake.

4 Lossa spänningen och förlänga sömmen på din maskin. Sy runt kanten av den nu vadderade cirkel med en 1/4-tums sömsmån. Låt svansar tråd för denna söm länge.

5 Formhörnet svansarna vid ena änden av sömmen. Dra svansar vid den andra änden av sömmen för att samla kanten av cirkeln för att skapa en boll med laget som slår på insidan av bollen och den högra sidan av tyget på utsidan. Stoppa bollen med polyester fyllning tills den är fast. Fortsätt att dra trådändarna tills kanterna av cirkeln samla tillräckligt för att stänga bollen. Binda svansar av tråden från de två ändarna av sömmen samman för att hålla tyget i bollform. Trimma tråden.

6 Använd en silikonbaserad adhesiv, såsom flytande naglar, för att limma en sten i botten av silikonmuffin koppen. Berget tynger ned på nåldyna, hjälper det att stå upprätt vid användning.

7 Kör en linje av det silikonbaserade adhesiv kring toppen innerkanten av silikon koppen. Stick tyget bollen i silikon kopp med stängningen av kulan som vetter mot botten av koppen. Låt limmet torka enligt produktens instruktioner. Torktiderna varierar beroende på vilken lim du använder.

8 Mät och kapa en gård lång bit av 2-tums bred vit grosgrain band. Vik bandet på längden och järn vecket. Knut en ände av det vikta bandet. Använd en stor prick varmt lim att fästa knutna änden av bandet till toppen mitten av cupcake. Linda bandet runt knuten, vrida det varje så ofta som du gör, för att skapa utseendet på vispad grädde på toppen o cupcake. Använd små punkter av varm lim varje så ofta för att fästa spolarna av bandet på plats.

9 Fäst en röd craft pom ovanpå mitten av bandet vispad grädde för att efterlikna ett körsbär med användning av en liten prick av varmt lim. Detta avslutar din muffin nåldyna.

Vad är polyester crepe material?

Vad är polyester crepe material?


Polyester crepe material är en konstgjord tyg. När infördes 1951, var polyester hyllas som ett tyg som behövs ingen strykning. Crepe är en väv gjord av tätt tvinnade garn. Den färdiga utseende crepe är plisserade tyg. Innan konstgjorda trådar och garn utvecklades var crepe görs med hjälp av silke. Framsteg inom teknik har gjort polyester crepe nästan oskiljbara från silke crepe.

Historia av polyester

Vad är polyester crepe material?


Polyester är en av de lyckliga olyckor som forskare stött på. Forskare vid DuPont Experimental Station misstag skapade en polyester formel, men deras forskning lades på is för att arbeta med nylon utveckling. Slutförandet av en fungerande polyester sträng uppnåddes 1941. Kallas terylen, har tillverkats av Imperial Chemical Industries, som sålde sina juridiska rättigheter till polyester till DuPont 1946.

Crepe

De flesta crepe tyger är gjorda av polyester, silke eller rayon. Dessa tyger är lätta och har en framträdande plisserade, krusade eller kornig konsistens. Texturen är skapad under vävningsprocessen när väften, eller horisontell, är trådar bildas av garn från två olika bobiner hoptvinnade i motsatta riktningar. Det finns två typer av crepe: mjuk, som ibland kallas Oriental crepe och hårda crepe. Bland de många sorter av crepes är crepe de chine och räfflade marocain.

Nackdelar med polyester

Början på 1950-talet, polyesterplagg växte i popularitet. Delvis tack vare stora, billiga leveranser av petroleum som att polyestertråd, kan polyesterväv tillverkas och säljs billigt. Tyvärr behöll den också värme och betraktades av allmänheten som obehagligt. Den 1970-talets mitt Leisure Suit mode modefluga orsakade ytterligare förlöjligande av polyester. Utvecklingen av mikrofibrer har tagit bort varmhållnings frågan från polyester.

Fördelarna med Polyester Crepe

Vad är polyester crepe material?


Polyester crepe är lätt att arbeta med tyg som har funnit nåd med både modeindustrin och inrikes avlopp. Det är lätt, tvättas i maskin och rynkor resistenta. Polyester crepe används för skjortor, kjolar, byxor, klänningar och underkläder. Det är lätt att samlas in, draperad, veckad och ruggig, och kan vara partiskhet klippa, men bör inte användas för tättslutande, kroppsnära design. Det är en långvarig tyg som motstår blekning och behöver liten eller ingen strykning. Om det behövs strykning, vrid tyget ut innan du trycker på; Följ plagg instruktioner eller använd en låg värme inställning.

Att arbeta med Polyester Crepe

Vad är polyester crepe material?


Använd mycket skarpa stift och nya nålar när du syr polyester crepe tyger. Pre-tvätta materialet och torka enligt tillverkarens instruktioner. Om tyg markeringar behövs, använda tråd eller stift eller tavelkritor som kan tvättas ut; undvika mörka märken, särskilt på ljusa färger. Ställ in maskinen för en bred, raksöm och håller kvar materialet med båda händerna samtidigt mata den genom nålen. Sömmar bör inte vara på den raka säd, och bör pressas isär. Hand baste om det behövs. Smal maskin eller handsydda fållar tillåter tyg naturligt bölja.

Nylon Vs. Polyester Transparant Thread

Nylon Vs. Polyester Transparant Thread


Transparent tråd är en glad upptäckt för quiltare som täcke av maskinen, vare sig i mönster eller freestyle. Det är lika tilltalande för alla som applikationer med maskin. Både nylon och polyestertrådar försvinner in i bakgrunden tyg, vilket gör stygnen nästan osynlig utom under mycket noggrann kontroll. För maskin quiltning, samtal osynlig tråd uppmärksamma de mönster som skapats av quiltning. I applikationer, gör transparent tråd processen att fästa mer tyg ovanpå en basväv obemärkt.

Fördelar med Nylon

Transparent nylontråd är stark, kan användas i spolen och bär väl. Den försvinner precis som det är tänkt. Den används ofta i maskinbroderi och maskin pärla ansökan på grund av dess styrka. Det kan användas för att osynligt soffa strängar av andra trådar. Ullig nylontråd, en specialitet som är avsedda endast för sergers, används nästan uteslutande serge dekorativa kanter.

Fördelar med Polyester

Polyester transparent tråd kommer att utföra alla samma fungerar som nylontråd. Det är värmebeständigt och kan strykas. Det kommer inte att bli slip även om det sannolikt kommer att pågå längre än tyget bomull runt den. Det är inte missfärgas med åldern, inte blir sprött och är mer följsamma än nylon. Polyestertråd är ofta bundna - behandlas för att förhindra untwisting. Denna bindning behandling smörjer även tråden för jämn prestanda och gör tråden mindre sannolikt att påverkas av vatten och tillväxten av bakterier.

Nackdelar med Nylon

Nylontråd kan smälta när strykas eller uppvärmd. Ålder kan orsaka nylontråd försämras; det kan bli spröd och bryts lätt. Med tiden är det möjligt att transparent nylontråd kan ta på en gul eller lila färgton. Eftersom det är mindre böjligt än polyester, kan det vara svårt att hantera, särskilt för att sy hand.

varningar

Alltid köpa den bästa kvaliteten transparent tråd, om nylon eller polyester, som kan hittas. Val i ansedda täcke butiker eller från webbplatser på Internet ägnas åt quiltning leveranser kommer sannolikt att vara mer pålitliga än de som säljs i lågprisbutiker. Försök inte att använda både polyester och nylon trådar samtidigt. Deras prestationer, vare sig i nålen eller spole, inte kommer att vara kompatibla och kommer att betona maskin sömnad eller quiltmaskin.

Polyester är bättre

Sammantaget verkar polyester transparent tråd att ha fler fördelar än nackdelar. Det blir lättare att hantera på grund av sin mjukhet och kommer att utföra alla de funktioner som önskas för transparent tråd. Det är inte dyrare än nylontråd, och kommer att pågå en lång tid utan att försämras. Bonded polyestertråd av god kvalitet från en ansedd återförsäljare kommer sannolikt att vara mer tillfredsställande än nylon.

Skillnaden mellan Duck & Denim Fabric

Skillnaden mellan Duck & Denim Fabric


Denim och anka är båda varianterna av duk som gjorts med olika typer av vävar och typer av garn. Historiskt, båda tygerna har använts för att mode robust, långvarig arbetskläder. Den relativa komfort denim, men i jämförelse med anka tyg, ledde så småningom till att stiga i popularitet som ett plagg tyg. Nuförtiden är anka mer vanligt förekommande i andra tillämpningar.

egenskaper

Anka är ett av de mest hållbara tyger, lättare än traditionella duk, och så tätt vävd för att vara vattentät. Det är tvättbara, och vanligtvis resistenta mot effekterna av vind och haken. Denim är lång och slitstarkt, men anses i allmänhet inte lika hållbart som anka, motstår tårar och veck lätt. Denim, till skillnad från anka, mjuknar med slitage, och inte behålla färgämnen också.

användningar

Lättare vikt anka tyg används ofta för att göra stel, industriell styrka verktyg kläder såsom jackor och förkläden, men vanligare tung vikt anka används för att mode markiser, tält, segel och hattar. Denim används för att tillverka jeans, jackor, uniformer, arbetskläder, kapsyler och en mängd andra typer av kläder. Det är också ibland används i heminredning, i sängöverkast eller möbelbeläggningar.

Historia

Duck tyg har sitt ursprung i 18th century textilmarknaden, och gjordes ursprungligen av linne som ett förbättrat segel underlag. Denim har fått sitt namn från staden Nimes i Frankrike, där det var till stor del tillverkade före 1800-talet. Kallas "serge de Nimes", var tyget används för att göra billiga kläder för arbetare.

typer

Det finns flera typer av anka tyg, inklusive lätta och tunga anka, liksom armé anka och blandade anka. Army anka är formade för att militära specifikationer, och vävda utomordentligt hårt för att skapa överlägsen hållbarhet, och alltid vatten och mögel preparerat. Det är en av de bästa kvalitet tyger som används för tält. Denim kommer i en mängd olika typer, inklusive stretch denim, som är vävd med två procent Spandex, och poly denim, där bomullen blandas med polyester för att producera en lättare och lättare att rengöra tyget.

Tillverkning

Duck är gjord av bomull, och har en tät väv som gör produkten något stela, uppnås genom att använda två trådar i varpen och en i inslaget. Denim har en kypertbindning som innehåller en ofärgade inslag och färgade varp, vanligtvis i indigo.

Hur Mold Custom Glasfiber Kickpanels

Hur Mold Custom Glasfiber Kickpanels


Glasfiber och kolfiber invändiga paneler kan lägga till en touch av anpassning till varje interiör, eller de kan ge en plats att montera eftermarknads högtalare och andra utstyrsel. Skapa sådana DIY delar inte är fysiskt svårt eller ens särskilt dyrt, men det kräver en viss övning och skicklighet. Förfarandet skulle bli lite enklare om du bara bygga en engångsstycke för en enda bil, men att bygga flera bitar är bara en fråga om att förbereda formen på rätt sätt.

Instruktioner

1 Ta ditt lager sparka panel från bilen och ta den till en väl ventilerad plats, sedan ställa in den ligger med framsidan upp på ett par läskburkar. Detta kommer att hålla panelen av din skrivbord och ger dig full tillgång till alla sidor.

2 Rengör panelen med tvättsprit och spraya alla sidor med två lager av formsläppmedel, så att ca 15 minuter in mellan skikten. Ladda din HVLP pistol med glasfiber form gelcoat och spraya hela sparka panel med gelcoat. Inkludera alla flikarna på sidorna och tillbaka och låta gelcoaten att ställa upp.

3 Blanda upp ett parti av glasfiber harts och härdare, enligt förpackningens anvisningar. Måla sparka panel med harts och låg på ett enda skikt av glasfibermatta, sedan använda en harts mättad pensel för att jämna ut det och kör ut bubblorna. Placera din pensel i en burk av aceton medan det första skiktet hårdnar. Applicera ytterligare ett lager av glasfiber.

4 Vänd formen över och använda ett roterande verktyg och kapskivan att noggrant skära gamla sparka panel i flera bitar. Upprätthålla en mycket stadig hand och undvika att skära hela vägen genom den spark panelen och in i gelcoaten under. Dra försiktigt sparka panel bitar ut. Fingret över insidan av glasfiber för att avlägsna eventuella klängande släppmedel.

5 Applicera ytterligare två lager av formsläppmedel på insidan av din mögel, sedan upprepa steg 2 och 3 för att bygga upp den nya sparka panel. Låt glasfiber för att ställa upp i minst en timme.

6 Vänd formen över, och mycket noggrant skära igenom formen med roterande verktyg. Stanna när du ser den orange gelcoat, sedan använda ett rakblad för att skära igenom gelcoaten på formen. Du kan behöva sänka den i fyra eller fem stycken för att ta bort den. Noggrant pop bitarna gratis. Borra ut panelen monteringshål innan spackling.

7 Trimma kanterna på ny kick panel med en kapskiva, sedan jämna ut dem och resten av panelen med 180-slippapper. Coat panelen med polyester spackel, sedan släta med mer 180-grit, sedan 500-grit sandpapper. Fyll några små repor med plats kitt, sedan få den platt med mer 500-grit sandpapper. Spraya på gapet fyller primer, sand det smidigt med 1000-grit sandpapper och skicka kick panelen ut för färg.

Hur Re-emalj gjutjärn

Hur Re-emalj gjutjärn


Tidiga badkar var rymliga platser där man kunde sträcka ut och njuta dina bekymmer borta. Dessa stora gjutjärnsbadkar värmas när varmt vatten placerades i dem, så att en person lyxen av en lång, maklig bad. Om du har turen att ha ett badkar i ditt hem, är chansen att det är i behov av vissa re-emalje. Var noga med att ha god ventilation i rummet och använda skyddskläder, latexhandskar och andningsskydd vid tillämpningen av finish.

Instruktioner

1 Carve bort täta från mellan karet och väggen kakel. Först använder en mattkniv, för att bryta förbindelsen av täta, och avsluta med ett rakblad, för att avlägsna all silikon.

2 Skrapa någon tvål avskum av badkaret med rakblad. Rengöra badkaret noggrant.

3 Ta bort avloppslocket. Täck kranar och kakel med en presenning eller gamla tidningar.

4 Torka på en alkalisk emulgeringsmedel. Detta liknar den produkt som används för att skala av vax från golv.

5 Applicera ett syrabaserat citronsyra renare, för att neutralisera emulgeringsmedel. Skölj badkaret noggrant och låt den torka helt.

6 Reparera eventuella sprickor, flis eller repor genom att fylla dem med glasfiber spackel. Använd en spackel för enkel applicering. Låt detta torka helt.

7 Sand glasfiber - först med 36-slippapper och sedan 80-grit. Om det finns några brister i glasfiber, fylla i dem med polyester glas kitt. Låt glas kitt torr och sedan sand den.

8 Torka hela ytan med en putstrasa.

1 Rag på ett bindemedel och låt stelna i 15 till 30 minuter, enligt tillverkarens anvisningar.

2 Spraya på tre skikt av akryl uretan emalj. Låt 10 till 15 minuter mellan varje lager. Använda en värmelampa för att påskynda torkningen.

3 Låt emaljen sitta i en timme, innan våt-slipning med 1000-slippapper, för att jämna ut eventuella ojämnheter. Torka karet med hushållspapper.

4 Använd en effekt buffert med en skumdyna, och en automatisk förening, för att jämna ut eventuella kärvar. Följ med en hand buff - med en mjuk trasa och en polymer glasyr auto vax.

5 Avsluta genom att lägga till en sträng av caulk runt badkaret.

Hur man gör en jacka Krymp

Hur man gör en jacka Krymp


Du kan ha köpt en jean eller bomull jacka som är lite stor för dig, eller om du ger en jacka av er till en vän eller släkting som är mindre än du. Du kan krympa det hemma gratis istället för att köpa en mindre storlek eller betala för att få det skräddarsydda. Krympande jackor kan endast göras med denim och bomullsjackor. Du behöver inte några specialmaterial. Allt du behöver är din tvättmaskin och torktumlaren. Försök inte denna metod med polyester, akryl eller läder.

Instruktioner

1 Placera jacka i tvättmaskinen.

2 Ställ tvättmaskinen vattentemperaturen till de hetaste det kan gå.

3 Lägg till tvättmedel.

4 Låt tvättmaskinen körs en gång.

5 Häng jackan upp på galgen eller på ett klädstreck tills det är torrt. Test för att se om det har krympt nog. Om så är fallet, har du klar. Om inte, fortsätt till steg 6.

6 Upprepa steg 1 till 4. När din jacka har tvättats en gång, snarare än att hänga upp den, placera den i torktumlaren.

7 Ställ torktumlaren till medelvärme. När cykeln är klar, prova jackan för att se om den har nått önskad storlek. Om inte, upprepa steg 6.

Steg-för-steg lätt att sticka stoppade kyckling gosedjur

Steg-för-steg lätt att sticka stoppade kyckling gosedjur

Introduktion

Dimensionerad för små händer, är denna söta, folklig lite kyckling den perfekta presenten till en nyfödd bebis eller barn. Den stickar upp snabbt, använder bara en bit av garn, och är ungefär lika bedårande som kan vara. Denna lilla kycklingen är bara en sak för en söt källa gåva.

Saker du behöver

För att göra din egen stickad kyckling softie, du behöver 45 m (50 yards) av gul finger vikt garn, 22 m (25 yards) orange finger vikt garn, fem varv av svart finger vikt garn, UK 12 (US 2) strumpst, en väv nål, en sax, ett måttband och polyester fyllning.

Börjar kroppen

Med den gula garnet, lägg upp 50 maskor. Fördela jämnt mellan dina strumpst och gå till jobbet i rundan. Arbete i slätstickning i 7,5 cm (tre tum).

Forma huvudet

* Sticka åtta, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 45 stygn. * Sticka sju, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 40 stygn. * Sticka sex, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 35 stygn. * Sticka fem, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 30 stygn. * Sticka fyra, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 25 stygn. Arbetet i slätstickning i en halv cm eller en tum.

Avsluta huvudet

* Sticka tre, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 20 stygn. * Sticka två, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu 15 stygn. * Sticka en, sticka två tillsammans. Upprepa från * till slutet av rundan. Du har nu tio stygn. Klipp tråden, lämna en lång svans, och använder väv nål, dra den genom de resterande maskorna, dra tätt att stänga.

Vingar

Använda apelsin garn och två strumpst, lägg upp 14 maskor. Sticka en tum i rätstickning. * Sticka en, sticka två tillsammans, sticka pågå i tre stygn, sticka två tillsammans, sticka en. Sticka en rad. Upprepa från * tills fyra stygn kvar. Sticka två tillsammans två gånger. Två maskor kvar. Vänd och sticka ihop en gång två och knyt en knut för att stänga. Gör en andra vinge och sy dem båda på kroppen som på bilden.

Näbb

Använda apelsin garn och två strumpst, lägg upp fem stygn. Sticka fyra rader i rätstickning. Sticka två tillsammans, sticka en, sticka två tillsammans. Du har nu tre stygn. Sticka en rad. Sticka tre tillsammans. Klipp tråden och knyt en knut för att stänga. Sy näbben på huvudet som bilden.

Hårkam

Använda apelsin garn och två strumpst, lägg upp tio stygn. Sticka fyra rader i rätstickning. Maska av alla maskor. Sy kammen till toppen av huvudet som bilden.

Ögon

Med svart garn och din väv nål, brodera två ögon som före.

Grejer kyckling

Saker din kyckling ordentligt med polyester fyllning. Sy botten av kyckling stängas med väv nål.

Ge kycklingen med kärlek

Ge kycklingen till någon som kommer att älska det.